Helsinki Top 5 – Hotel F6 aamiainen

Hotel F6 Helsinki

Persoonallinen, tyylikäs, kodikas, moderni. Esimerkiksi näillä sanoilla kuvailisin kesäkuussa Helsingin Fabianinkadulle avattua, perheomisteista Hotel F6:ta. Olen kuullut hotellista paljon hyvää sen avaamisesta lähtien – tai jos tarkkoja ollaan, jo ennen sitä. Niinpä halusimme napata uutukaisen hotellin mukaan Helsinki Top 5 -hotelliaamiaisprojektiimme. Suuntasimme Veeran kanssa testaamaan aamiaista varsin luottavaisin mielin, emmekä joutuneet pettymään. Uskallan sanoa, että Helsinkiin on avattu hotelli, josta kuullaan tulevaisuudessa vielä paljon.

Hotel F6 Helsinki

Hotel F6 Helsinki

Vaikka en majoittunut hotellissa, en voinut olla huomioimatta, että onhan se vallan upea. F6 on niin persoonallinen, että mitään muuta hotellia Helsingissä on vaikea verrata siihen. Erityisesti kesällä hotelli on aivan ihana, sillä käytössä on myös viehättävä sisäpiha. Toisaalta, talvella kukaan ei ole vielä hotellia nähnyt, joten ei voi tietää, miten tunnelmallinen siitä talvisaikaan kuoriutuu. Monet bloggaajat ovat ehtineet kesän mittaan yöpymään F6:ssa, joten jos tahdot fiilistellä hotellia enemmänkin, voit tehdä sen esimerkiksi näiden blogien kautta:

Home Via Laura
Aamukahvilla
Stellar

Viime vuosina hotelleista on tullut itselleni tärkeitä paikkoja. Nuorempana minulla oli varaa ainoastaan halvimpiin hostelleihin/hotelleihin, enkä niin kovasti välittänyt, missä yöni vietin. En väitä, että sijoittaisin viiden tähden hotelleihin edelleenkään, mutta sentään olen pystynyt jonkin verran nostamaan majoittumisen tasoa. Fiilistelen sitä, että saan nähdä erilaisia huoneita, nauttia ihanista hotelliaamiaisista ja arvioida, millaista palvelu on eri puolilla maailmaa. F6 panostaa asiakaskokemukseen, ja palvelu onkin sangen ystävällistä. Kauniit Marimekon asut tekevät työntekijöistä helposti lähestyttävän ja leppoisan oloisia. Perinteiset jakkupuvut toki korostavat arvokkuutta, mutta silloin, kun halutaan tulla lähelle ihmistä, on tällainen vaatetusratkaisu mielestäni varsin toimiva.

Hotel F6 aamiainen

Hotel F6 aamiainen

Hotellin aamiainen perustuu klassisiin, lähellä tuotettuihin makuihin. Aamiainen valmistetaan avonaisessa keittiössä, hotellivieraiden silmien edessä. Mielestäni tämä on hieno yksityiskohta, mutta ilmeisesti se ei ole ihan kaikille avautunut. Lueskellessani hotelliarvosteluita eri sivustoilla huomasin, että joku oli valitellut siitä, että aamiaista ”vasta valmistettiin” kun hän oli syömässä. Mielestäni on aina plussaa, jos saa nähdä ruuan valmistuvan. Ensinnäkin, se kertoo siitä, että ruoka on tuoretta. Toisekseen, se luo kodikkuutta. Tykkään myös ajatuksesta, että ruokaa ei valmisteta kerralla niin paljon, että sitä menisi suuria määriä hukkaan.

Aamiaisbuffet sisältää ekologisia vaihtoehtoja, esimerkiksi leipää, kananmunia, hedelmiä, marjoja, puuroa, jogurttia, karjalanpiirakoita, croisantteja jne. Olen aiemmin ajatellut, että hotelliaamiainen on hyvä, kun se on mahdollisimman laaja. Nykyään ajattelen toisin. Ei nimittäin ole kovin tervettä tai eettistä ajatella, että minun on saatava jättimäinen valikoima kaikkea mahdollista, jos kääntöpuolena on se, että ruokaa menee paljon roskiin.

Olen tullut hotelliaamiaisia kierrettyäni siihen tulokseen, että arvostan erityisesti luomuun ja laadukkaisiin raaka-aineisiin panostamista. Suosittelen F6:n aamaista henkilöille, jotka ovat kanssani samoilla linjoilla. Valikoima ei ole yhtä laaja kuin suurten ketjuhotellien aamiaisilla, mutta sitäkin harkitumpi. Pidin aamiaisella myös astioista, jotka olivat Marimekon tuotantoa. Kotimaisuus näkyy F6:ssa monin tavoin, kuten mielestäni suomalaisessa hotelissa kuuluukin.

Hotel F6 aamiainen

Hotel F6 aamiainen

”Arvostan erityisesti luomuun ja laadukkaisiin raaka-aineisiin panostamista.”

Hotel F6 aamiainen

Hotelliaamiainen on tarjolla muillekin kuin hotellin asiakkaille, hintaan 26 euroa. Jos ei raaski sijoittaa aamiaiseen, suosittelen kuitenkin tutustumaan hotelliin. Vastaanottovirkailijat varmasti mahdollisuuksien mukaan esittelevät hotellia vierailijoillekin. Iltaisin hotellin tiloissa toimii baari nimeltä Runar. Runarissa panostetaan hyvään fiilikseen ja F6:n tyyliin tietenkin asiakaskokemukseen. Ja mitä Runariin tulee, hotellissa saattaa bongata myös samannimisen hotellikoiran. Meidän suureksi pettymykseksemme Runar saapui hotellille vasta 10 minuuttia sen jälkeen, kun olimme lähteneet. Mitä tästä opimme?

Koskaan ei pitäisi olla liian kiire tekemään töitä hyvän hotelliaamiaisen jälkeen.

Hotel F6 Helsinki

Aamiainen tarjoillaan:

Maanantai – perjantai: 07.00 – 10.00
Lauantai – sunnuntai: 07.30 – 11.00

Jos sinulla on erikoisruokavalio, suosittelen ottamaan hotellille yhteyttä ennen saapumistasi. Kaikkea ei ole mahdollisuutta koko ajan pitää varastossa, mutta asiakkaan toiveisiin varmasti vastataan.

Hotel F6 Helsinki

// Hotel F6 tarjosi aamiaisemme //

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tintti torstai, syyskuu 22, 2016 at 13:12

    Tuo aamupala oli ihan täydellinen! Vaikka tarjonta ei tosiaan ollut se kaikista laajin, oli se kaikessa simppeliydessään ja laadukkuudessa juuri minun makuuni. Nimenomaan aamupalana, eikä runsaita salaatteja ja lämpimiä ruokia sisältävänä brunssina. Toivottavasti pääsisi pian uudestaan! 🙂

    • Reply Reason for Season keskiviikko, syyskuu 28, 2016 at 15:03

      Jep, en itsekään aamulla (ainakaan aikaisena aamuna) kaipaa jättimäistä brunssia, vaan jotain terveellistä, laadukkaista raaka-aineista tehtyä :).

    Leave a Reply