Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yhden yön pysähdys Portugalin Alvorissa

Portugalin Algarvessa, Lagosin naapurissa sijaitseva entinen kalastajakylä Alvor on leppoisa ja viihtyisä lomakohde.

Mukulakivikadut, kauniin valkoiseksi maalatut viehättävät rakennukset, rauhallinen elämänrytmi ja loputtoman pitkä ja kaunis hiekkaranta tekevät vaikutuksen Alvorissa.

Olhao juna-asema AlgarveOlhao juna-asema Algarve

Autolla kulkeminen kätevää, julkisilla liikkuminen edullista

Me kuljimme viikon mittaisen matkamme aikana Algarven käytännössä idästä länteen, ja suosittelen samaa varauksetta muillekin. Maisemat nimittäin vaihtelevat eri puolilla Algarvea, ja viikon mittaisella reissulla ehtii helposti vierailemaan useammassa kohteessa.

Jätimme Veeran kanssa taaksemme kauniin majapaikkamme, Casa Modestan ja suuntasimme kohti uusia seikkailuja. Halusimme löytää hiekkarantoja, eli täysin erilaista maisemaa kuin itäisen Algarven alueella. Hyppäsimme rinkkoinemme junaan Olhaossa, ja parin tunnin kuluttua saavuimme määränpäähämme, Portimaoon. Junamatka maksoi ainoastaan muutaman euron, eikä taksimatkakaan Portimaon asemalta Alvorin rantaan vienyt meitä konkurssiin.

Vaikka ensisijaisesti suosittelenkin auton vuokraamista Algarven matkaajille, pääsee myös julkisen liikenteen avulla pitkälle. Itse en edes omista ajokorttia, joten minulla ei ole reissuillani muuta vaihtoehtoa kuin turvautua julkisiin kulkuvälineisiin.

Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali

Alvor sijaitsee lähellä Faron lentokenttää

Päädyimme yhden yön mittaiselle pikapysähdykselle Alvoriin. Alvor on naapuriaan Lagosia tuntemattomampi matkakohde, mutta kotimaisista matkanjärjestäjistä ainakin Finnmatkoilla on hotelli Alvorin rannalla. Matka Faron lentokentältä Alvoriin ei ole pitkä, ajomatka kestää vain noin tunnin verran.

Heille, jotka lentävät Faron sijaan Lissaboniin, on vaihtoehtona jatkolennon lisäksi myös junayhteys, mikä tietenkin on ekologisempi matkustusvaihtoehto. Juna Lissabonista Portimaoon kestää noin kolme ja puoli tuntia. Portugalin maisemat ovat niin kauniita, että junalla matkustaminen ei missään tapauksessa ole epämiellyttävä vaihtoehto. Myös Lissabonin yhdistäminen Algarven kohteisiin käy yhden reissun aikana kätevästi.

Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali

Alvorin ranta on kaunis

Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten kaunis ranta Alvorista löytyi. Jotkut sanovat sen olevan jopa koko Algarven paras. Minulla ei ollut erityisiä ennakko-odotuksia paikasta, sillä en ollut koskaan kuullut kenenkään puhuvan siitä. Alvor oli reissumme lyhyin stoppi, joten emme valitettavasti ehtineet paria tuntia pidempään nauttimaan näistä upeista rantamaisemista. Olisin mielelläni jäänyt tänne pidemmäksikin aikaa.

Jos tällä hetkellä suunnittelisin reissua Algarveen, varaisin matkaa noin 10 päivää ja jakaisin sen tasaisesti niin, että ensimmäisen osan viettäisin itäisen Algarven alueella pitäen tukikohtaa Faro–Tavira-akselilla, toisen stopin ottaisin Alvor–Lagos-sektorille ja viimeisenä suuntaisin Sagresiin. Faron ja Lagosin väliin jää myös suosittu rantakohde Albufeira. Albufeirassa emme tällä reissulla käyneet, mutta siitä voi lukea vaikkapa Elämää ja matkoja -blogista.

Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali

Suosittelen Alvoria erityisesti keväällä sekä syyskaudella, jolloin säät ovat Portugalissa edelleen lämpimiä ja pahimmat kesälomaruuhkat ovat jo ohi. Mielelläni palaisin näihin maisemiin itsekin uudelleen!

On meidän maailmamme sentään kaunis.

Matkamme toteutettiin yhteistyössä Visit Algarven ja Tap Portugalin kanssa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply