Yhden yön pysähdys Portugalin Alvorissa

Viime toukokuussa Portugalin Algarve vei osan sydämestäni. Tänään haluan fiilistellä Algarven aaltoja ja kultaista rantahietikkoa – Lagosin naapurissa sijaitsevaa entistä kalastajakylä Alvoria.

Olhao juna-asema AlgarveOlhao juna-asema Algarve

Jätimme Veeran kanssa taaksemme kauniin majapaikkamme, Casa Modestan ja suuntasimme kohti seuraavia seikkailuja. Halusimme löytää hiekkarantoja, eli täysin erilaista maisemaa, mitä olimme nähneet itäisen Algarven alueella. Hyppäsimme rinkkoinemme junaan Olhaossa, ja parin tunnin kuluttua saavuimme määränpäähämme, Portimaoon. Junamatka maksoi vain muutaman euron, eikä taksimatka Portimaon asemalta Alvorin rantaan vienyt meitä konkurssiin. Vaikka suosittelenkin auton vuokraamista Algarven matkaajille, pääsee myös julkisen liikenteen avulla pitkälle. Itse en edes omista ajokorttia, joten minulla ei ole reissuillani muuta vaihtoehtoa kuin turvautua julkisiin kulkuvälineisiin.

Me kuljimme viikon matkamme aikana Algarven käytännössä idästä länteen, ja suosittelen samaa muillekin. Maisemat nimittäin vaihtelevat eri puolilla, ja esimerkiksi viikon mittaiselle reissulla ehtii helposti vierailemaan muutamassa kohteessa.

Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali

Päädyimme siis reissullamme pikapysähdykselle Alvoriin, josta en edelleenkään tiedä kovin paljoa, sillä emme ehtineet liiemmin tutustumaan ympäristöön. Alvor on naapuriaan Lagosia tuntemattomampi matkakohde, mutta kotimaisista matkanjärjestäjistä ainakin Finnmatkoilla on hotelli Alvorin rannalla. Matka Faron lentokentältä ei ole pitkä, ajomatka kestää noin tunnin verran. Heille, jotka lentävät Faron sijaan Lissaboniin, on tarjolla jatkolennon sijaan myös junayhteys, mikä tietenkin onkin ekologisempi matkustusvaihtoehto. Juna Lissabonista Portimaoon kestää noin kolme ja puoli tuntia.

Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali

Olin yllättynyt, miten hieno ranta Alvorissa oli. Minulla ei ollut suuria ennakko-odotuksia paikasta, sillä en ollut koskaan kuullut kenenkään puhuvan siitä. Tämä oli reissumme lyhyin stoppi, joten emme lopulta ehtineet paria tuntia pidempään nauttimaan näistä rantamaisemista. Seuraavana aamuna nimittäin suuntasimme jo Lagosin kautta Sagresiin. Jos nyt suunnittelisin reissua Algarveen, varaisin matkalle noin 10 päivää ja jakaisin sen tasaisesti niin, että ensimmäisen osan viettäisin itäisen Algarven alueella pitäen tukikohtaa Faro–Tavira -akselilla, toisen stopin ottaisin Alvor–Lagos -sektorille ja lopulta suuntaisin Sagresiin. Faron ja Lagosin väliin jää myös suosittu rantakohde Albufeira. Albufeirassa emme tällä reissulla käyneet, mutta siitä voi lukea vaikkapa Elämää ja matkoja -blogista.

Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali

Vaikea ajatella, että meidän reissustamme on kulunut jo kolme kuukautta. Ajan kuluminen pikakelauksella johtunee siitä, että Suomen kesä on joka vuosi yhtä lyhyt. Suurin osa ihmisistä on varmaan jo käyttänyt kesälomansa, mutta syysreissuja suunnitteleville voin suositella Algarvea matkakohteeksi – säät ovat Portugalissa vielä lämpimiä ja pahimmat kesälomaruuhkat ovat ohi. Mielelläni palaisin näihin maisemiin itsekin uudelleen. Kiitollisena näistä muistoista aloittelen tätä syksyä.

On meidän maailmamme sentään kaunis.

Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Algarven ja Tap Portugalin kanssa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply