Yhden yön pysähdys Portugalin Alvorissa

Viime toukokuussa Portugalin Algarve vei osan sydämestäni. Tänään palaan fiilistelemään Algarven aaltoja ja rantahietikkoa. Vuorossa on Lagosin naapurissa sijaitseva entinen kalastajakylä Alvor. 

Olhao juna-asema AlgarveOlhao juna-asema Algarve

Jätimme Veeran kanssa taaksemme kauniin Casa Modestan ja suuntasimme kohti seuraavia seikkailuja. Halusimme löytää hiekkarantoja, eli täysin erilaista maisemaa, mitä olimme nähneet itäisen Algarven alueella. Hyppäsimme rinkkoinemme junaan Olhaossa ja parin tunnin kuluttua saavuimme määränpäähämme, Portimaoon. Junamatka maksoi vain muutaman euron eikä taksimatkakaan Portimaon asemalta Alvorin rantaan vienyt meitä konkurssiin. Vaikka suosittelenkin auton vuokraamista Algarven matkaajille, pääsee julkisen liikenteelläkin pitkälle.

Me kuljimme viikon aikana Algarven käytännössä idästä länteen ja suosittelen samaa muillekin, sillä maisemat vaihtelevat eri puolilla ja esimerkiksi viikon mittaiselle reissulla ehtii helposti vierailemaan eri kohteissa.

Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali

Päädyimme siis Alvoriin, josta en edelleenkään tiedä kovin paljoa, sillä emme ehtineet liiemmin tutustumaan ympäristöön. Alvor on naapuriaan Lagosia tuntemattomampi matkakohde, mutta lyhyen googlettamisen jälkeen selvisi, että kotimaisista matkanjärjestäjistä ainakin Finnmatkoilla on hotelli Alvorin rannalla. On tämä kaunis ranta sentään siis noteerattu Suomessakin. Matka Faron lentokentältä ei ole pitkä, ajomatka kestää tunnin verran. Heille, jotka lentävät Faron sijaan Lissaboniin, on tarjolla jatkolennon sijaan myös junayhteys. Juna Lissabonista Portimaoon kestää noin kolme ja puoli tuntia.

Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta Portugali Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali

Olin yllättynyt, miten hieno ranta Alvorissa oli. Minulla ei ollut suuria ennakko-odotuksia paikasta, sillä en ollut koskaan kuullut kenenkään puhuvan siitä. Tämä oli reissumme lyhyin stoppi, joten emme lopulta ehtineet paria tuntia pidempään nauttimaan näistä rantamaisemista. Seuraavana aamuna suuntasimme jo Lagosin kautta Sagresiin. Jos nyt suunnittelisin reissua Algarveen, varaisin matkalle noin 10 päivää ja jakaisin sen tasaisesti niin, että ensimmäisen osan viettäisin itäisen Algarven alueella pitäen tukikohtaa Faron-Taviran alueella, toisen stopin ottaisin Alvorin-Lagosin paikkeille ja lopulta suuntaisin Sagresiin. Faron ja Lagosin väliin jää myös suosittu rantakohde Albufeira. Albufeirassa emme tällä reissulla käyneet, mutta siitä voi lukea vaikkapa Elämää ja matkoja -blogista.

Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali Alvorin ranta PortugaliAlvorin ranta Portugali

Vaikea ajatella, että meidän reissustamme on kulunut jo kolme kuukautta. Ajan kuluminen pikakelauksella johtunee siitä, että Suomen kesä on joka vuosi yhtä lyhyt. Suurin osa ihmisistä on varmaan jo käyttänyt kesälomansa, mutta syysreissuja suunnitteleville voin suositella Algarvea matkakohteeksi – säät ovat vielä lämpimiä ja pahimmat kesälomaruuhkatkin ovat ohi. Mielelläni palaan näihin maisemiin itsekin uudelleen. Kiitollisena näistä muistoista aloittelen tätä syksyä. On meidän maailmamme sentään kaunis.

Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Algarven ja Tap Portugalin kanssa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply