Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliaamiainen Rovaniemellä – Arctic Light

Arctic Light Hotel Rovaniemi

Roviniemen keskustassa sijaitsevan Arctic Light -hotellin aamiaiskonseptin on suunnitellut julkkiskokki Sara La Fountain

Kuulin Arctic Lightin konseptista ensimmäisen kerran Matkamessuilla tammikuussa 2015 ja ajattelin tuolloin, että olisi mukava joskus päästä maistamaan tunnetun kokin suunnittelemaa hotelliaamiaista. Luvassa olisi kuulemma puhtaita raaka-aineita, lappilaisuutta sekä paljon värejä.

Saman vuoden huhtikuussa hotellissa vietettiin avajaisia, mutta valitettavasti en ole käynyt Rovaniemellä hotellin avaamisen jälkeen kertaakaan – tai en ollut ennen elokuun alkua. Lähdin Rovaniemelle pitkästä aikaa varsin ex tempore. Olen viimeisen vuoden aikana lukenut Arctic Ligtin aamiaisesta useista blogeista ja olen kuullut siitä muutenkin paljon hyvää. Halusin siis vihdoin päästä itsekin testaamaan, onko aamiainen  niin loistava kuin sanotaan.

Olen syönyt hotelliaamiaisia Suomessa ja maailmalla melko paljon, ja olenkin jo todennut blogissani, että valitettavasti hotellien aamiaiskonsepteja uudistetaan hitaasti. Ihmisillä on tänä päivänä yhä enemmän ruokarajoitteita ja monet kaipaavat muuten vaan terveellisempiä ja fressimpiä vaihtoehtoja. Siksi olen seurannut Arctic Lightin tarinaa mielenkiinnolla.

Arctic Light Hotel aamiainen

Arctic Lightin aamiainen sopii myös ruokarajoitteisille

Arctic Light mainostaa sivuillaan, että hotellin aamiainen on energinen ja terveellinen. Sen voi siis olettaa sopivan ainakin jossain määrin myös ruokarajoitteisille. Mikäli olet kiinnostunut siitä, miten aamiainen sopii henkilölle, joka on yliherkkä gluteenille ja maidolle, suosittelen lukemaan tämän Pää Pilvissä -blogin postauksen. Linkin takaa löytyy aamiaisarvostelun lisäksi myös kuvia hotellihuoneista.

Itse en ole majoittunut Arctic Lightissaa, enkä ole nähnyt sen huoneita, mutta kuvien perusteella huoneet näyttävät kauniilta ja tunnelmallisilta. Selailin varaussivuston hintoja elo-lokakuulle, ja huonehinta aamiaisen kanssa näytti olevan 139e. Arctic Light on saanut kaikissa mahdollisissa arvosteluissa poikkeuksellisen korkeat pisteet, mikä ei ole itsestäänselvyys edes hienoimmissa hotelleissa.

Arctic Light Hotel aamiainen

Aamiainen tarjoillaan  Arctic Boulevard -ravintolan tiloissa. Hotellin ravintolassa on aamupalan lisäksi tarjolla muitakin lappilaisuudesta inspiroituneita ruokaelämyksiä.

Arctic Light Hotel aamiainen

Maailma on pieni, nimittäin tunnettua Aamukahvilla-blogia kirjoittava Henriikka sattui olemaan Arctic Lightin aamiaisella samaan aikaan. Hän oli juuri palaamassa epäonniselta eeppiseltä roadtripiltään pohjoisesta. Kannnattaa käydä lueskelemassa hänen tarinoitaan matkan varrelta.

Arctic Light Hotel aamiainenArctic Light Hotel aamiainen

”Kaikista hotelliaamiaiskokemuksistani kotimaassa tämä oli tähän saakka paras.”

Arctic Light Hotel aamiainenArctic Light Hotel aamiainen

Arctic Lightin aamiainen on täynnä yksityiskohtia

Arctic Lightin aamiaisella oli tarjolla kaikki perinteiset aamiaissetit (leivät, leikkeleet, puurot, pekonit, croissantit, kananmunat jne), normaalia laadukkaampana versiona tosin. Sen lisäksi tarjolla oli mehushotteja, raakakakkuja ja erilaisia pieniä jälkkäreitä. Mangosta, soijajogurtista ja chiasta tehty annos oli oma suosikkini.

Yksityiskohdat ja paikallisuus oli huomioitu kautta linjan – esimerkiksi levitteiden joukosta löytyi savuporolevitettä. Huomioni kiinnittyi myös makuvesiin. Kyseessä ei ole sen erikoisempi juttu kuin veden joukkoon laitetut erilaiset marjat. Kokonaisuus näytti kuitenkin kauniilta ja harkitulta. Pienet yksityiskohdat tekevät yleisilmeestä kauniin, ja asiakkaan on mukava tulla aamiaiselle, kun kattaustakin on oikeasti mietitty.

Meidän viisihenkinen seurueemme oli erittäin tyytyväinen Arctic Lightin aamiaiseen. En väitä, että minulla olisi kattava kokemus kaikista Suomen hotelliaamiaisista, mutta uskon, että tälle tasolle ei päästä monessa paikassa. Kaikista hotelliaamiaiskokemuksistani kotimaassa tämä oli tähän saakka paras. Aamiaisella myös pärjäsi pitkälle päivään ennen kuin tuli nälkä seuraavan kerran.

Arctic Light Rovaniemi aamiainen

Aamiaisen hinta on erikseen ostettuna 24 euroa. Aamiainen on tarjolla arkisin kello seitsemästä kymmeneen ja viikonloppuisin kahdeksasta yhteentoista. Arctic Light sijaitsee Rovaniemen keskustassa, osoitteessa Valtakatu 18. Varauksia aamiaiselle suositellaan. Yhtä suloista aamiaisseuraa en valitettavasti voi luvata.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, elokuu 14, 2016 at 17:49

  Kiva että tykkäsitte! Se on vain paras ja maailmalla tuota kattausta niin kaipaa. Meiltä on vielä Arctic Boulevardin menu testaamatta, mutta sinnekin täytyisi kyllä piakkoin keretä! Kiitos linkkauksesta 🙂 toivottavasti Rollo antoi parastaan!

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 14, 2016 at 23:10

   Oi joo, se illallinen täytyy päästä kans testaamaan. Rovaniemi on kyllä aina vaan kiva. Mulle tosin riittäis siellä vaan mun veljentytön seura, niin olisin tyytyväinen 8).

   • Reply Maarit Johanna maanantai, elokuu 15, 2016 at 19:45

    Sellaisia ne sukulaislapset on 😉 Jos oot tulossa taas joku kerta niin olisi hauska törmäillä! Harmi kun olin ite reissussa tällä kerralla.

    • Reply Reason for Season tiistai, elokuu 16, 2016 at 12:36

     Joo huomasin, että olit reissulla. Laitan vistiä kun tuun taas :).

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, elokuu 14, 2016 at 22:06

  Voi hitto, kun oltaisi tajuttu tämä, kun kesällä oltiin yksi yö Rovaniemellä. Tuo kuulostaa ja näyttää ihan tosi hyvältä. Harmillisen usein aamiaisella ei ole juuri niitä terveellisiä vaihtoehtoja tarjolla. Ja harva varmaan enää kaipaa vain ja ainoastaan niitä nakkeja, pekonia ja munia aamupalalleen. Tai en minä ainakaan 😀

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 14, 2016 at 23:12

   Jep näin se on, että monet nykyään kaipaisivat aamiaiselta vähän muutakin. Ei hotellin ulkopuolelta ainakaan viitsi mennä aamiaiselle, jolla on tarjolla vai nakkeja ja pekonia. Sitten maksaa mieluummin brunssista jossain raflassa tai kahvilassa. Ensi kerralla laitat sitten tämän testiin, kun suuntaat Rovaniemelle :).

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa maanantai, elokuu 15, 2016 at 02:03

  Kävin minäkin maistelemassa Arctic Ligthtin aamupalan hiukan ennen joulua ja oli kyllä superhyvä. Hinta-laatusuhde on paljon parempi kuin esimerkiksi Scandicissa ja palvelusta ei voi edes samana päivänä puhua, täällä se on vaan superpaljon parempaa. Yövyn Rollossa yleensä asunnossa ja parin yön takia en jaksa alkaa kantamaan kaupasta aamiastarvikkeita, joten tää paikka on todella passeli.

  Muita hyviä gluteenittomille sopivia aamupaloja olen saanut Lappland Hotel Oulussa ja Cumulus Meilahdessa.

  • Reply Reason for Season tiistai, elokuu 16, 2016 at 12:32

   Kiva kuulla, että kuitenkin nykyään jo tarjolla on laajemminkin gluteenitonta vaihtoehtoa.. Itsekin yliherkkänä gluteenille osaan arvostaa sellaisia. Ja joo, itselläkin sama homma, ei tule Rovaniemellä paljon yövyttyä hotelleissa. Tällaiselle aamiaiselle sen sijaan menen välillä vallan maielelläni :).

 • Reply IKILOMALLA maanantai, elokuu 15, 2016 at 10:04

  Nyt näytti kyllä oikeasti hyvältä setiltä. Ihan erilainen esillepano ja värimaailma mitä hotelleissa yleensä näkee. Mua kiinnostaa just tollaset terveellisemmät vaihtoehdot, marjavedet sekä pienet herkulliset jälkkärit. Voi kun muutkin hotellit uudistaisivat valikoimaa tämän tyyppistä kokonaisuutta kohti. Kiitos esittelystä!

  • Reply Reason for Season tiistai, elokuu 16, 2016 at 12:34

   Jep, samaa mieltä, näitä lisää Suomeen! Maailmalla on toki jo ihan luonnollisista syistä enemmän tuoreita hedelmiä ja muuta monesti tarjolla. Ehkä muutaman vuoden kuluttua täälläkin on jo vähän eri meiniki. Lisää värejä aamiaispöytään kiitos :).

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 15, 2016 at 15:30

  ehdoton stoppi täällä jos Rovaniemelle joskus menen, liikaa hehkutettu että voisin enää ohittaakaan! 😀 Noi vesikannutkin näyttää jo niin herkullisilta marjoineen. Yksityiskohdat tekee paljon!

  • Reply Reason for Season tiistai, elokuu 16, 2016 at 12:35

   Jep todellakin meet jos Rovaniemellä käyt. Ja joo, yksityiskohdat, ne on tärkeitä :)!

 • Reply Ansku BCN maanantai, elokuu 15, 2016 at 20:15

  No hei, tämähän täytyy seuraavalla Rovaniemen reissulla käydä kokeilemassa! Rollossa ei ole koskaan tarvetta hotelliöille, koska sinne mennään mummoloihin, mutta tämä voisi olla kivaa vaihtelua Suomilomaan. Lapset jätetään mummolaan ja me väsyneet vanhemmat siirrytään valmiiseen pöytään 🙂

  • Reply Reason for Season tiistai, elokuu 16, 2016 at 12:37

   Sounds like a plan! Tämähän olisi väsyneille vanhemmille ihan loistohemmottelua, aamiaistreffit 8).

 • Reply Emma / Mutkia Matkassa tiistai, elokuu 16, 2016 at 10:54

  Joo, tästä voisi ottaa kyllä moni hotelli mallia! Itse tykkään siitä, että tarjolla on myös ne perinteiset aamupalajutut, mutta ollakseen todella hyvä täytyy tarjolla olla muutakin kuten tässä esim. nuo mehushotit, tuoreet marjat ja hedelmät.

 • Reply miraorvokki tiistai, elokuu 16, 2016 at 11:52

  Mä en koskaan osata koota kivoja aamiaisia kun hotellin aamupalat ei oikein palvele sitä mitä aamuisin normaalisti työn. Mutta tuossahan oli kaikkea ihanaa, mehushotteja ja tuoreita hedelmiä! Ja sitten nuo makuvedet, meillä on aina tuollaisia jääkaapissa – tulipa kotoinen olo! 😀 Tänne mäkin haluan aamupalalle, jos viimeinkin oppisin hotelliaamiaisiin. En tiedä miksi mulla tulee aina niillä niin osaamaton olo ja loppupeleissä syön sitten vain jonkun karjalanpiirakan 😀

  • Reply Reason for Season tiistai, elokuu 16, 2016 at 12:38

   Haha oon varma että löytäisit täältä muutakin kivaa kun karjalanpiirakan :D!

 • Reply Laura / Laura's Iitinerary tiistai, elokuu 16, 2016 at 21:00

  No on herkunnäköistä! Ihan lähiaikoina en tuskin ole menossa Rovaniemelle, mutta jos ja kun, niin pitää muista tämä. Aika suolainen tuo aamupalan hinta kyllä erikseen ostettuna… jopa brunssin hinnaksi kova. Mutta hyvästä maksaa mieluusti!

  • Reply Reason for Season keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 20:27

   Jep ei tämä niin edullinen ole, että viitsisi ihan jatkuvasti laittaa rahojaan, mutta kannattaa joskus ehdottomasti käydä testaamassa :)!

 • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 16:28

  Näyttääkin upealta ja tuo olisi hyvä alku Lapin reissulle tai lopetus eeppiselle roadtripille. Hotelliaamiaset ovat valitettavan samanlaisia Suomessa vähän joka paikassa ja mun sisäinen anarkistini kapinoi sellaista vastaan.

  • Reply Reason for Season keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 20:28

   Juu kyllä kannattaa joskus käydä täällä, ei ole ihan sellainen perusetti :)!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 18:24

  Näyttää aivan täydelliseltä, niin mauiltaan kuin estetiikaltaan! Harvemmin näkee näin montaa makuvettä ja vielä kauniisti toteutettuna ja siihen kaikki muut laadukkaat lisäksi. Tämä on tosiaan hyvin harkittu kokonaisuus ja aamiaissali on sisustukseltaan vähän jotain muuta, kuin ketjuhotelleissa näkee.

  Olen muutenkin katsellut Arctic Light hotellia ’sillä silmällä’ ja tämän sekä Maaritin postausten myötä taitaa olla aika kääntää reki kerrankin pohjoiseen etelän sijaan!

  • Reply Reason for Season keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 20:29

   Itsekin olen viime aikoina tykästynyt pohjoiseen. Voisipa saada sekä pohjoisen että etelän samalla kertaa :D! Kannattaa ehdottomasti pitää tämä mielessä, kun suuntaan pohjolaan.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani torstai, elokuu 18, 2016 at 19:02

  No kylläpä näyttää aamuainen hyvältä! Nuo makuvedet ovat todella herkullisen näköisiä. Ja kiva idea. Voisipa adoptoida kotiinkin tuon 🙂

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 11:14

   Oli kyllä harvinaisen hyvä aamiaisetti. Olen kotona ihan tolkuttoman huono laittamaan mitään aamiaista, joten mielelläni useamminkin kävisin syömässä tällaista :P.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää torstai, elokuu 18, 2016 at 21:46

  No johan on jo aikakin alkaa vähän uudistamaan sitä iän ikuista aamupalamättöä jota lähes jokainen hotelli Suomessa tarjoaa. Persoonallisuus puuttuu, ja valitettavasti todella moni ruoka on puolivalmista jo keittiölle tullessa. Eniten kaipaan munakasta ihan oikeista kanamunista, eikä siitä valmiista, kamalasta massata tehtyä kumen makuista mössöä.
  Nimim. aika monta aamiaista hotelleissa itsekin vääntänyt

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 11:16

   No sulla on ainakin hyvä kokemus hotelliaamiaisista :D. Itse en ole mitenkään ammattilainen, mitä ruokiin tulee (en oiken osaa edes kokata) ja silti on sellainen fiilis, että haluaisin päästä uudistamaan aamiaiskonsepteja :P. Jotkut asiat kyllä uudistuvat älyttömän hitaasti.

 • Reply Kohtteena maailma / Rami perjantai, elokuu 19, 2016 at 09:31

  Hyvää mainosta hotellille tämä! Jos tulee Rovaniemelle työreissua, niin tiedän mihin menen 🙂

  Mulle ei yleensä aamupala merkkaa niin paljon, mutta yksi asia häiritsee enemmän kuin aamiaisvalikoima. Nimittäin harmittaa se, että usein siistin pöydän löytäminen on mahdottomuus. Jos nyt sattuu olemaan ketjuhotelleissa pöytä tyhjänä, niin tuskin on sentään pyyhitty kunnolla. Tähän toivoisin monen hotellin panostavan huomattavasti enemmän niin kuin aamiaistarjontaan ylipäätään.

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 14:36

   Erittäin hyvä pointti muuten tuo, että on hankala löytää siistiä pöytää. Olisi tosiaan mukanva boonus, jos pöytiä siivottaisiin vähän tiiviimmin. Suosittelen kyllä tätä, kun noilla kulmilla liikuskelet :).

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, elokuu 19, 2016 at 12:56

  Tosi hyvännäköistä kaikki! Ja kyllä tänä päivänä ihmiset kiinnittävät terveelliseen ruokaan huomiota enemmän, oli allergioita tai ei joten erittäin hyvä jos siihenkin puoleen näkisi enemmän panostettavan hotellikonseptien aamiaispöydissä!
  Harmi kun ei ole nyt ihan heti tiedossa kulkua Rovaniemen suuntaan. Menisin heti! 🙂

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 14:37

   Ehkä vielä jossain vaiheessa sinulle tulee reissu pohjoisempaan. Minullekin tuli yllättäen, joten kuka tietää :).

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi perjantai, elokuu 19, 2016 at 14:11

  Olen kuullut niin paljon hyvää tuosta hotellista, että melkeinpä taitaa olla reissu kotiseuduille paikallaan! Tunnistin Henriikan kuvista ja olin hetken aikaa vähän hämilläni että mitäs blogia olenkaan lukemassa 🙂

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 14:38

   Kyllä kotiseuduille on aina mukava välillä palata. Joo oli hauska sattuma, että Henriikka oli aamiaisella samaan aikaan :).

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija perjantai, elokuu 19, 2016 at 19:20

  Ihanan näköistä toi marjavesi! Eihän tuollaiset makuvedet välttämättä maistu mitenkään ihmeelliseltä, mutta hyvältä ainakin näyttää 🙂 Nyt on pakko todeta etten oo ennen kuullut kyseisestä hotellista, mutta aamiainen ainakin vaikuttaa hyvältä.

  • Reply Reason for Season sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 14:39

   Noniin, aina oppii uutta :). Ei tämä kovin vanha hotelli olekaan, että ei ihme, jos sana ei ole vielä kiirinyt kaikkien korviin. Kannattaa pitää tämä paikka kyllä mielessä, kun liikkuu pohjoisessa.

 • Reply Pirkko / Schildt perjantai, elokuu 19, 2016 at 21:22

  Tuolla lailla aamiaistapaamisena täydellinen, kaikkea tarjoava, hotelliaamiainen voisikin olla hyvä idea. Kovin usein me matkoillamme ”syömme vaan jotain” ennen kuin jo jatkamme matkaa ja tuolla asenteella vähän joskus harmittelemmekin yletöntä tarjontaa, kun normiaamuna reissussakaan emme halua ahtaa itseämme aamiaisella täyteen, etenkään kun usein on sitten kiva pitää parin-kolmen tunnin päästä joku tauko ja siihenhän taas joku kahvila ja kahvin/teen lisäksi joku pieni syötävä on omiaan.
  Mutta kieltämättä, tämä näyttää hyvältä!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty perjantai, elokuu 19, 2016 at 22:38

  Minäkään en kaipaa hotelliaamiaiselta enää mitään lämpimiä ihmeitä, jotka saavat aikaan vaan tunkkaisen olon, vaan enemmänkin noita raikkaita juomia ja hedelmiä ja hyvää leipää. Löytyisipä näitä useammastakin paikasta!

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, elokuu 20, 2016 at 11:51

  Hotelliaamiaiset on kyllä samanlaisia joka paikassa, varsinkin Suomen hotelleissa. Tämä vaikutti todella herkulliselta ja raikkaalta, makuvedet varsinkin. Tosin en tiedä olisinko valmis maksamaan yli kahtakymppiä aamiaisesta..

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, elokuu 20, 2016 at 23:42

  Nam nam! Ei ihan halvimmasta päästä, mutta kyllä hyvästä aamiaisesta helposti tuon verran voi maksaa. Vaikuttaa tosiaan siltä että nyt on menty extra mile! Tuo aina tuo hyvän mielen kun huomaa että ei mennä sieltä missä aita on matalin, vaan panostetaan laatuun ja hiotaan pienetkin jutut loppuun saakka. Tuonne minäkin haluan aamiaiselle 🙂

 • Reply Liza in London sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 00:12

  Hyvän näköinen aamiainen! Itse en yleensä ole aamuisin hirveän nälkäinen, enkä siis välttämättä käyttäisi aamupalaan tuota 24 euroa, mutta sekin taitaa olla Suomessa hotelliaamiaisista ihan normaali hinta 🙂 Tuo illallinen ja erityisesti poro-lohi-alkupalat sen sijat kuulostavat sellaiselta, että en varmaan osaisi vastustaa jos Rollossa vierailisin, hinnasta niin väliä! 😛

 • Leave a Reply