Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tukholma – ärsyttävän trendikäs naapuri

Tunnustan sen nyt heti kärkeen – olen hieman kateellinen tukholmalaisille. He asuvat kauniissa kaupungissa, joka on täynnä hyvännäköisiä ihmisiä, mielenkiintoisia ravintoloita, trendikkäitä kahviloita ja loputtomasti mehubaareja. Ihmiset näyttävät aina olevan  hyvällä tuulella. 

Voisin vaikka asua Tukholmassa. Kaupungin hintataso kuitenkin valitettavasti rajoittaa muuttoaikeitani. Onneksi Tukholma sentään sijaitsee varsin kätevän matkan päässä Helsingistä.

Tukholma Tukholma raitiovaunu Tukholma pokemonpelaajat Tukholma HillsongTukholma Hillsong

Ysäritukholma vei sydämen

Tykästyin Tukholmaan jo kultaisella 90-luvulla, vuosikymmenistä nostalgisimmalla. Tuolloin minua, pikkukaupungin tyttöä, viehätti lähinnä mahdollisuus shoppailuun. Muistan ostaneeni sinistä glitter-huulipunaa ja turkoosin niittipannan – tyyli oli siis selkeästi hallussa jo tuolloin.

Viimeisimmällä reissullani shoppailin lähinnä niitä mehuja ja terveellistä ruokaa. Ostosten tekeminen on jäänyt viime vuosina reissuillani ehdottomasti sivuosaan, keskityn mieluummin muuhun kuin haalimaan lisää materiaa.

Tukholma Gröna Lund

Tukholma Globenin katolta käsin

Uudet elämykset, kokemukset ja maisemat kiinnostavat. Tuohon Gröna Lundin keinuun minua ei kuitenkaan ihan helposti saisi. Tykkään nähdä kaupunkia eri persepktiivistä, mutta olen suht pahasti korkeanpaikankammoinen.

Globenin katolla sen sijaan kävimme, mutta valitettavasti paikka on vähän turhan kaukana kaupungin keskustasta, eikä maisema siksi ollut mielestäni ihan paras mahdollinen.

Tukholma Globen view Tukholma Globen view

Olen monesti kävellyt tukholmassa Södermalmin laitamilla sijaitsevan Gondolen-ravintolan ohi. Sunnuntaina kävin tarkemmin tutustumassa paikkaan tarkemmin, sillä vaikka ravintola ei ole sunnuntaisin auki, niin maisemia sinne pääsee silti ihailemaan. Suosittelenkin tätä paikkaa maisemien katseluun mieluummin kuin tuota edellistä, maksullista vaihtoehtoa.

Tukholma Eriks GondolenTukholma Eriks Gondolen

Matkabloggaajakonferenssi Tukholmassa

En valinnut tätä viikkoa Tukholman visiitille aivan sattumanvaraisesti. Vietin viikon suomalaisten bloggaajakollegojeni kanssa. Matkabloggajakonferenssi TBEX järjestettiin ensimmäistä kertaa näin lähellä Helsinkiä, joten minulle tarjoutui vihdoin ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua siihen.

Pakko kuitenkin todeta, että varsinaisesta konferenssin ohjelmasta en saanut kovinkaan paljon inspiraatiota bloggaamiseen. Sen sijaan viikon aikana käydyt mielenkiintoiset keskustelut ja ihmisten kohtaamiset toivat uusia näkökulmia. Viikon pohdintojen tuloksena päätin palata matkablogin kanssa pelkästään suomen kieleen. Erityisesti Veera auttoi minua tekemään tämän päätöksen, joka ei ollut yksiselitteinen eikä helppo. Tuntuu enemmän kuin hyvältä päästää irti kahden kielen välissä roikkumisesta. Olen saanut sen myötä pitkästä aikaa takaisin innostuksen bloggaamiseen.

TukholmaTukholma

Ihana koti Tukhomassa: Forenom

Saimme bloggaajien kanssa käyttöömme Forenomin* vastavalmistuneen asunnon, joka sijaitsee Kungsholmenin kaupunginosassa. Jaoin huoneiston Veeran ja Sannan kanssa. Ihana kotimme teki vaikutuksen minuun ehkä turhankin tehokkaasti, sillä olen tämän reissun jälkeen ollut omassa Helsingin kodissani lähinnä ahdistunut. Forenomilla meillä oli valtavasti tilaa, toisin kuin omassa kodissani, jossa seinät usein tuntuvat kaatuvan päälle.

Sain nukkua parvekkeellisessa makuuhuoneessa sekä rentoutua iltaisin kylpyammeessa. Tästä kaikesta voin normaalisti arkena vain uneksia – ja tällä hetkellä uneksin usein. Meillä oli myös aivan ihana naapurusto! Noteerasin Kungsholmenin ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten, mutta vasta nyt pääsin tutustumaan alueeseen tarkemmin. Suosittelenkin matkustamaan Tukholmaan pidemmäksi aikaa kuin päiväretkelle, jotta jää aikaa kunnolla tutustua eri kaupunginosiin. Lyhyellä reissulla kun tulee helposti jämähdettyä tuttuihin paikkoihin.

*Forenom tarjosi majoituksen.

Tukholma Forenom Tukholma ForenomTukholma Forenom Tukholma Forenom Tukholma Forenom

Asuntomme molemmilla puolilla oli mehubaari, toisella puolella Juice Fabriken ja toisella Sqeezed Up. Molemmista sai myös ihanaa lounasta, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Lisäksi kotikadultamme, Sankt Eriksgatanilta, löytyy esimerkiksi tämä sympaattinen kahvila, Kaffe Verket.

Tukholma Kaffe VerketTukholma Kaffe Verket

Tukholmassa riittää kahvilatarjontaa

Toivoisin, että joku voisi siirtää puolet Tukholman ihanasta kahvila- ja ravintolatarjonnasta Helsinkiin. Toisaalta se tietäisi välitöntä rahanmenoa. Alla näkyy kuva Södermalmilla sijaitsevan A Bowl Poke Poke -ravintolan lohikulhosta. Tämän ravintolan bongasin Instagramista ennen matkaa. Nykyään etsin ennen reissuja muutaman ravintolan ennakkoon, yleensä juuri Instagramista. Kulhoravintolan ruoka oli hyvää ja ravintola näytti kovin suositulta, ainakin lounasaikaan. Heidän sisätilansa tosin ovat niin pienet, että en osaa sanoa, miten konsepti toimii talvikaudella.

Tukholma mies kadulla Tukholma A Bowl Poke Poke Tukholma Södermalm Tukholma Södermalm

Säät olivat Tukholmassa vaihtelevat, kuten ovat kesän mittaan olleet Suomessakin. Pääsin kuitenkin nauttimaan auringostakin ja sunnuntai-iltana sain ihastella ihanaa auringonlaskua ystävien kanssa, joihin muuten törmäsin ihan sattumalta, pienessä maailmassa kun elämme.

Tukholma auringonlasku Tukholma auringonlaskuTukholma auringonlasku

Tukholma, toivottavasti näemme taas pian.

tukholma lentokoneen ikkunastavikakuva

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Veera Bianca maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 22:06

  Voi Tukholma rakas pieni <3 Mä voisin palata sekunnissa! Tä blogi toimii niin paljon erinomaisesti nyt näin ja tykkään täysillä tästä postauksista ja sun elämäntäyteisistä fotoksista!

 • Reply Sanna I Siveltimellä keskiviikko, heinäkuu 27, 2016 at 00:31

  Meidän ihana Tukholman koti <3 Kiitos reissuseurasta ja toivottavasti päästään kaikki pian uudestaan tuonne takaisin 🙂

  • Reply Reason for Season keskiviikko, heinäkuu 27, 2016 at 14:12

   Voi toivotaan todellakin niin. Jäi hyvät muistot <3.

 • Reply Matkailukonkareiden tuoreet vinkit trendikkääseen Tukholmaan sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 16:03

  […] >> Lue lisää Reason for season -blogista! […]

 • Leave a Reply