Suomen suurin matkablogiyhteisö

Algarven ainutlaatuinen Casa Modesta

Casa Modesta Algarve

Olen matkustanut monella mantereella, saapunut kerta toisensa jälkeen vieraana uusiin paikkoihin, mutta toukokuussa saapuessamme Veeran kanssa Portugalin Algarveen ja Casa Modestaan tuntui kuin olisin saapunut kotiin.

Casa Modestan omistaja Carlos toivotti meidät tervetulleeksi ja pääsimme tutustumaan ihanaan, merinäköalalla varustettuun kotiimme. Olimme odottaneet tätä hetkeä pitkään.

Casa Modesta AlgarveCasa Modesta PortugaliCasa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve

Casa Modestan historia ulottuu kauas

Casa Modestan historia ulottuu sukupolvien taakse, aina 1940-luvulle saakka. Kaunis maalaiskoti oli aikoinaan perheen omassa käytössä, ja uuden ilmeen se sai vuonna 2015, jolloin yhdeksän vierashuoneen Casa Modesta avattiin matkailijoille.

Kolmen sukupolven perheyritys on kasvottoman ketjuhotellin vastakohta, ja juuri sellaisenaan kovin valloittava. En ole ainoa, joka on ihastunut, viime kuukausien aikana nimittäin monet kansainväliset mediat ovat noteeranneet Casa Modestan. Tässä esimerkiksi New York Timesin artikkeli.Casa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve Casa Modesta AlgarveCasa Modesta Portugali
Casa Modestan minimalistisen kaunis design kunnioittaa Algarven arkkitehtuuria ja huokuu kodinomaista tunnelmaa, mutta onnistuu samalla luomaan fiiliksen yksilöllisyydestä ja luksuksesta. Vierashuoneet sijaitsevat kahdessa erillisessä rakennuksessa. Meidän huoneestamme voit katsoa kuvia Veera Biancan blogista.

Casa Modesta Algarve Casa Modesta Algarve Casa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve

Casa Modesta on täydellinen rentoutumispaikka

Casa Modestan uima-allas oli meille päivittäinen virkistäytymispaikka, lämpöä nimittäin Algarvessa toukokuussa riitti. Casa Modesta on mielestäni jo itsessään synonyymi rentoutumiselle, mutta jos kaipaa vielä extraa, niin paikalle on mahdollista tilata hieroja Yin-Motionista. Meille tarjottiin yhtenä aamuna ihana hieronta, enkä keksi parempaa tapaa aloittaa uusi päivä. Meillä on Veeran kanssa molemmilla tällä hetkellä tavoitteena panostaa hyvinvointiin, joten hemmottelu tuli kuin tilauksesta.

Casa Modesta AlgarveCasa Modesta AlgarveCasa Modesta AlgarveCasa Modesta AlgarveCasa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve Casa Modesta Algarve

Aamupalaa oman puutarhan antimista

Casa Modestassa jokainen aamu tuntui juhlalta. Saattaa kuulostaa liioittelulta, mutta totuus on, että en ole missään muualla maailmassa syönyt yhtä hyvää aamiaista. Aamupala valmistettiin oman puutarhan antimista sekä lähialueiden tuotteista ja se maistui taivaalliselta. Aamupalan lisäksi pääsimme nauttimaan Casa Modestan illallista useampana iltana.

Casa Modesta Algarve Casa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve Casa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve

Vierailumme aikana valtaosa Casa Modestan asukkaista oli pariskuntia. Ympäristö on romanttinen, joten ymmärrän hyvin, miksi pariskunnat matkustavat tänne. Yksi kosintakin kuulemma tapahtui juuri lähdettyämme seuraavaan kohteeseen. Voisin itse kuvitella yöpyväni Casa Modestassa häämatkallani – jos jonain päivänä pääsen naimisiin.

Casa Modesta Algarve Casa Modesta Algarve Casa Modesta Algarve auringonlasku

Casa Modesta sijaitsee Ria Formosan luonnonpuiston sydämessä

Ainutlaatuinen Ria Formosan alue jatkuu 60 kilometriä Algarven rantaviivaa pitkin. Casa Modestalla on käytössä pyöriä, joilla voi kätevästi tehdä lyhyemmän tai vähän pidemmänkin retken Ria Formosan alueella, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Samalla saattaa bongata esimerkiksi upeita flamingoja.

Ria Formosa flamingotRia Formosa flamingotRia Formosa Algarve
Olemme Veeran kanssa molemmat vilpittömän onnellisia tästä vierailusta. Hotelleihin pääsee koska tahansa, mutta näin ainutlaatuista kokemusta saa harvoin. Carlos ja hänen ystävänsä Selma tutustuttivat meidät lähialueeseen ja pala sydämestäni jäi Algarveen. Jokapäiväinen auringonpaiste, upeat maisemat, terveellinen ruoka ja Casa Modestan rauha pitäisi kokea vähintään kerran vuodessa. Toivottavasti saan palata pian takaisin.

Casa Modesta AlgarveCasa Modesta Algarve

 

Matka toteutettiin yhteistylössä Casa Modestan, Visit Algarven ja Tap Portugalin kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Veera Bianca maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 11:39

  Mä oon viimepäivinä haaveillut tästä aamiaisesta silleen 24/7 <3

  • Reply Reason for a Season maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 19:05

   Sitä vois myös syödä 24/7 😀

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 12:55

  Kuulostaapa ihanan rennolta paikalta! Ihan kelpaisi aamun aloitukseksi hieronta ja tuollainen hedelmävati. En pistäisi vastaan.

  • Reply Reason for a Season maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 19:06

   Joo tämä kelpaisi vaikka joka aamu :P!!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 13:43

  Tosi symppiksen oloinen paikka, sellainen kotoisa. Vaikka tykkään hienoistakin hotelleista, on Etelä-Euroopan lomat mun mielestä parasta viettää just tällaisissa paikoissa. Kreikassa ja Albaniassa oon tällaisissa lähinnä yöpynyt perheen kanssa matkaillessa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 13:44

   Ja vielä lisäys, että huoneesta olis ollut kiva saada kuva! 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, 4 heinäkuun, 2016 at 19:14

   Jeh, tää on kyllä huippu. Ja vaikka ei hotelli olekaan, niin todella hieno. Ja huoneesta sen verran, että laitoin linkin Veeran blogiin ton huoneen kohdalle tarkoituksella, jotta ne, joita kiinnostaa, voi tsekata kuvat huoneesta sieltä ja lukea samalla myös Veeran postauksen aiheesta :).

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 10:06

  Kivan näköinen paikka 🙂 Kyllä tuolla varmaan pari yötä menisi, vaikkein oikein välitä pelkästään altaalla makoilusta ja rentoutumisesta. Tylsistyn helposti :D.

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:36

   Haha, no ei me sentään siellä maattu neljää päivää -meillä oli kyllä jokainen päivä täynnä ohjelmaa. Oltaisiin kaivattu paljon enemmänkin sitä rentoutumisaikaa altaalla 8). Ei ehditty tylsistymään.

 • Reply Karoliina / From Karoliina keskiviikko, 6 heinäkuun, 2016 at 08:47

  Aaaah, tää tein reissu oli kyllä niin unelma!! Mutta vähän Tanjan kanssa samoilla linjoilla, eli päivä tai kaksi menisi, mutta sitten kaipaisi jotain ohjelmaa – tai tosin tuolla on varmaan mahdollista sitten patikoida sun muuta… Niin joo, tai pyöräillä, kuten tuossa mainitsitkin 🙂

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:39

   Joo oli kyllä varsin ihana reissu <3. Ei kyllä ollut aikaa tylsistyä, kun meille oli tehty ohjelmaa jokaiselle päivälle -päinvastoin jouduimme karsimaan ohjelmaa, että oli aikaa sille rentoutumiselle ;). Eihän sitä tarvi pelkästään majapaikassa pysytellä, ellei sitten halua ihan pelkkää rentoutumislomaa. Tuolla on ihan huikeat maisemat, nähtävää riittää pidemmäksikin aikaa.

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 6 heinäkuun, 2016 at 17:11

  Voi ei, miksi pihalla on hiekkaa! En tykkää hiekasta edes rannalla, joten hotellissakaan en sitä haluaisi kiusakseni 😀 Muuten kyllä tykkään suosia tällaisia pieniä paikkoja isojen ja persoonattomien ketjuhotellien sijaan. Tuo aamiainen näyttää todella herkulliselta! 😛

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:41

   Oho, ei tullut mieleenkään kyseenalaistaa tuota hiekkaa -toisaalta, me nukuimme sellaisella puolella, jossa ei ollut hiekkaa. Kävimme vaan poseeraamassa toisten pihalla :D. Aamiainen oli kyllä oikesti paras ikinä missään <3.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 10:45

  Puhdasta, valkoista, kesäistä … voisin vaikka harkita, jos tuolle suunnalle päätyisin. Ja hyvinkin voisin päätyä, Portugalilla on erityinen paikka sydämessäni vaikken siellä moneen vuosikymmeneen paljoa ole aikaa viettänyt, mutta ehkä sitten eläkkeellä, oikeasti!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 17:21

  On se kyllä tunnelmallinen ja veikkaan, että sen verran paljon on Veerakin reissannut ja erilaisia paikkoja nähnyt ettei ihan tyhjästä lähtisi noin paljoa hehkuttamaan 🙂

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:42

   Juu kyllähän tässä on tullut aika paljon erilaisia paikkoja nähtyä -Veera vielä enemmän – että ihan jokainen majapaikka ei enää tee vaikitusta. Tämä oli kyllä helmi <3.

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 20:52

  Kyllä on erikoisen näköinen hotelli! Aamiainen on todellakin herkullisen näköinen 😉

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:43

   Vaatimattomasti paras aamiainen ikinä <3.

 • Reply Kohtteena maailma / Rami perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 00:00

  Mukavan näköinen paikka ja oli hyvät kelit vierailunne aikana. Itse kun olin tuolla päin pari vuotta sitten toukokuussa, niin oli vähän turhan viileää. Uimapuvussa ei tarjennut kyllä aurinkoa ottaa. Upeaa aluetta, miksipä ei seuraavalla kerralla voisi viettää muutaman yön tuolla Algarven vierailulla. Ria Formosa jäi vierailematta viimeksi, kun Farossa kävin.

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:44

   Jep, tosi kiva paikka. Teillä on ollut siis huonompi tuuri säiden suhteen. Meidän reissumme aikana kaikki vaatteet uikkareiden lisäksi tuntuivat liioittelulta :D. Algarvessa on kyllä kaunista ja Ria Formosan alue on ihan näkemisen arvoinen :). Palaisin mielelläni takaisin.

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 17:17

  Toi teidän reissu vaikutti kyllä niin ihanalta! Tuli sitä seurailtua somessa. Ihania hedelmiä ja marjoja ihanassa auringonpaisteessa ja kauniissa ympäristössä. Parhautta!

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:45

   Huh niinpä, ollaan onnekkaita <3. Eikä ole mitään pareempaa kuin tuoreet hedelmät ja aurinko.. ja meren aallot 8).

 • Reply miraorvokki perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 17:36

  Tätä reissua oli ihanaa seurata Snäpissä! Ja herttinen oikeesti mitkä säät on teitä suosinut 🙂 Mä tykkään myös tällaisista kotoisista hotelleista/majoituksista – onhan luksuskin joskus kivaa mutta tällaiset lämmittää sydäntä 🙂 Onpa hotellilla tosiaan pitkä historia!

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:46

   Tää on erilaista luksusta ;). Me oltiin kyllä melkoisen onnekkaita säiden suhteen, ei voi valittaa <3.

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 17:46

  Mulla jäi vähän nihkeä kuva Portugalista Lissabonin reissun jälkeen, koska en jotenkin syttynyt pääkaupungille. Algarve näyttää kyllä sitten taas just semmoiselta paikalta jossa viihtyisin. Kaiken lisäksi siellä päin on noi surffiaallot vissiin ihan omaa luokkaansa.

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 15:48

   Oivoi, harmi, että et viihtynyt. Itselle jäi ihan erilainen kuva Portugalista, mutta me ei kyllä ehditty Lissabonissa lainkaan pysähtymään. Surffin ystäville Algarve on kyllä varsin loistava kohde -samoin meille, jotka tykkäämme katsella surffia ;).

 • Reply Anna sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 16:28

  mun on nyt pakko sanoa -ei millään pahalla, että tämä juttu meni vähän yli hehkutuksessa. Uskon että viihdyitte, mutta liika nyt vain on liikaa.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 13 heinäkuun, 2016 at 15:49

   Arvostan mielipidettäsi, mutta tämä oli suosikkipaikkani enkä halua keksiä tyhjästä kritisoitavaa.

  Leave a Reply