Suomenlinnaan ympäri vuoden

Vierailin Helsingin edustalla sijaitsevassa Suomenlinnassa toukokuussa, juuri ennen kuin lehdet puhkesivat puihin. Monet mieltävät Suomenlinnan ainoastaan kesäkohteeksi, ja kesällä tämä kaunis saari toki näyttääkin parhaat puolensa. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että Suomenlinna on kaunis jokaisena vuodenaikana, ja lauttaliikenne kulkee sinne ympäri vuoden. Tuulisena päivänä tosin kannattaa varautua siihen, että ilma tuntuu viileältä. Suomenlinnaan pääsee lauttalla, joka kuuluu Helsingin sisäiseen liikenteen piiriin. Lisäksi Suomenlinnaan liikennöi JT-Line.

SuomenlinnaSuomenlinna Suomenlinna

Olen huomannut, että yllättävän monilta, jopa helsinkiläisiltä, on Suomenlinna näkemättä kokonaan. Myönnettäköön, että itsekin ehdin asua Helsingissä muutaman vuoden ennen ensimmäistä visiittiäni Suomenlinnaan. Kotikaupungissa kun tulee helposti jumiuduttua samoihin maisemiin ja samoille reiteille. Sitä ikään kuin sokeutuu sille, mikä on lähellä. Kun jonnekin olisi mahdollisuus lähteä milloin tahansa, niin sinne ei tulekaan lähdettyä ollenkaan. Nyt haastankin kaikki helsinkiläiset Suomenlinnan-retkelle, mikäli sellaista ette ole vielä tehneet. Jos kausilippu HSL:n A-vyöhykkeelle on voimassa, niin sillä pääsee Suomenlinnaan. Raha ei siis ainakaan ole este Suomenlinnaan lähtemiselle.

Lomakaudella Suomenlinnan lauttalle saattaa ajoittain olla paljon jonoa, joten suosittelen lähtemään sinne esimerkiksi aamulla tai vasta myöhemmin illalla ennen auringonlaskua.

Suomenlinna Suomenlinna SuomenlinnaSuomenlinna

Jos Suomenlinna tuntuu jo liian tavanomaiselta retkikohteelta, niin vaihtoehtoja Helsingin saaristosta löytyy paljonkin. Helsingin edustalla on arviolta 300 saarta, joista osasin itse nimetä vain muutaman. Tavoitteena on joka kesä tutustua vähintään yhteen uuteen saareen. Saaristo kiinnostaa minua kaikkialla muuallakin maailmassa, miksei siis kotimaassakin. Etenkin kesäkaudella on ihana viettää aikaa meren äärellä niin paljon kuin vain mahdollista.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Talvinen auringonlaskupostaukseni Suomenlinnasta

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply