Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suomenlinnaan ympäri vuoden

Vierailin Helsingin edustalla sijaitsevassa Suomenlinnassa toukokuussa, juuri ennen kuin puut alkoivat vihertää. Monet mieltävät Suomenlinnan ainoastaan kesäkohteeksi, ja kesällä saari toki näyttääkin parhaat puolensa. Suomenlinna on kuitenkin kaunis jokaisena vuodenaikana, ja lauttaliikenne kulkee sinne ympäri vuoden.

Unescon maailmanperintökohde, Suomen suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Suomenlinna sopii retkikohteeksi säällä kuin säällä. Tuulisena päivänä tosin kannattaa varautua siihen, että ilma on viileä, toisinaan jopa purevan kylmä.

Suomenlinnaan pääsee Helsingin Kauppatorilta lähtevällä lautalla, joka kuuluu HSL:n liikenteeseen. Lisäksi Suomenlinnaan liikennöi kesäkaudella JT-Line, jonka lipulla voi käydä myös Vallisaaressa ja Lonnassa. 15–20 minuutin mittainen lauttamatka on jo elämys itsessään, sillä sen aikana ehtii nauttimaan kauniista merimaisemista Helsingin edustalla.

Suomenlinnassa saa helposti kulumaan vaikka koko päivän. Ei haittaa, vaikka eväät unohtuisivat kotiin, sillä Suomenlinnassa on myös pieni kauppa sekä ravintoloita ja kahviloita, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa.

Suomenlinna

Suomenlinna ennen ja nyt

Suomenlinnan linnoituksen rakentaminen alkoi 1700-luvulla, jolloin Suomi oli Ruotsin vallan alla. Se oli aikansa mittavin rakennushanke ja tunnettiin vuoteen 1918 saakka Viapori-nimellä. Nykyään Suomenlinna on mielenkiintoinen käyntikohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset vauvasta vaariin.

Suomenlinnassa voi viettää rauhallisen päivän omissa oloissaan, mutta siellä on myös aktiviteetteja ja kulttuuria tarjolla. Suomenlinnassa järjestetään esimerkiksi konsertteja ja tapahtumia. Monet järjestävät siellä myös häät tai muut juhlat. Mikäli Suomenlinnan tarina kiinnostaa enemmänkin, on saarella mahdollisuus osallistua myös opastetulle kävelykierrokselle.

Noin 800 ihmistä asuu ympäri vuoden Suomenlinnassa. Matkailijoita varten saaressa on myös hostelli.

Suomenlinna Suomenlinna

Suomenlinnaan AB-vyöhykkeen lipulla

Olen huomannut, että yllättävän monilta, jopa helsinkiläisiltä, on Suomenlinna näkemättä kokonaan. Myönnettäköön, että itsekin ehdin asua Helsingissä muutaman vuoden ennen ensimmäistä visiittiäni Suomenlinnaan. Kotikaupungissa tulee liian helposti jumiuduttua samoihin maisemiin ja samoille reiteille. Sitä jotenkin sokeutuu sille, mikä on lähellä. Kun jonnekin olisi mahdollisuus lähteä milloin tahansa, niin sinne ei tule lähdettyä ollenkaan.

Nyt haastankin kaikki helsinkiläiset Suomenlinnan-retkelle, mikäli sellaista ei ole vielä tehnyt! Mikäli kausilippu HSL:n AB-vyöhykkeelle on voimassa, pääsee sillä myös Suomenlinnaan.

Lomakaudella Suomenlinnan lautalle saattaa ajoittain olla paljon jonoa, joten suosittelen lähtemään sinne esimerkiksi aamulla tai vasta myöhemmin illalla ennen auringonlaskua.

Suomenlinna Suomenlinna SuomenlinnaSuomenlinna

Helsingin saaristossa löytyy vaihtoehtoja

Jos Suomenlinna tuntuu jo liian tutulta tavanomaiselta retkikohteelta, niin vaihtoehtoja Helsingin saaristosta löytyy. Helsingin edustalla on arviolta 300 saarta, joista osasin itse nimetä vain muutaman.

Itselläni on tavoitteena joka kesä tutustua vähintään yhteen uuteen saareen, mutta Suomenlinna on vakiokohde, jossa tulee vierailtua joka kesä ja toki muinakin vuodenaikoina. Etenkin kesäkaudella on ihana viettää aikaa meren äärellä niin paljon kuin vain mahdollista.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Talvinen auringonlaskupostaukseni Suomenlinnasta

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply