Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hyvinvointia Naantalissa

Naantali on yksi Suomen kauneimmista rannikkokaupungeista, ja ehdottomasti must-kohde kesällä. 

Vietin viime viikonlopun Naantalissa. Jo oli aikakin, sillä en ole koskaan aiemmin vieraillut tässä viehättävässä rannikkokaupungissa. Osallistuin bloggaajakollegojeni kanssa My Side of Naantali -blogimatkalle, jossa meille esiteltiin kaupunkia painottuen kiinnostuksemme mukaan joko kulttuuriin, hyvinvointiin tai luontoon.

Naantali meri

Oman ryhmäni teema oli hyvinvointi, ja tukikohtanamme oli ihana Naantalin Kylpylä. Olen tänä vuonna keskittynyt hyvinvontiin tavallista enemmän, mutta pakko tunnustaa, että olen matkan varrella myös epäonnistunut monta kertaa. Ajatuksen tasolla on helppo syödä ja nukkua hyvin, liikkua säännöllisesti ja rentoutuakin välillä. Käytännössä kaikki ei kuitenkaan aina suju niin kuin elokuvissa. Tämä viikonloppu tuli siis enemmän kuin tarpeeseen, sain rentoutua ja nauttia Suomen kesästä.

Naantali meri

Meren läheisyys viehättää Naantalissa

Meri on minulle yksi rakkaimmista asioista maailmassa – koen voivani paljon paremmin meren läheisyydessä. Siksi rantakaupungeilla on erityinen paikka sydämessäni. Naantalin viehättävä vanha kaupunki on rakennettu meren rannalle, ja sen monet kahvilat ja ravintolat houkuttelevat pysähtymään.

Vuonna 2003 perustettu, kunniotettavan paljon nuoria työllistävä Amandis muodostui nopeasti tukikohdaksemme. Istuskelimme kahvilassa muutaman tunnin lauantaina ja vielä viimeiseksi sunnuntaina ennen kotimatkaa. Tämän postauksen kuva vohvelista puhuu toivottavasti puolestaan. Jos siis olet matkalla Naantaliin, muista pysähtyä Amandiksessa. Jos minun suositukseni ei vakuuta, niin nämä herkut on hyväksynyt myös Risto Räppääjä.

Naantali AmandisNaantali Amandis Naantali AmandisNaantali Amandis

Lauantai-iltana illallistimme Rantaravintolassa, joka sijaitsee Amandiksen tavoin meren rannalla, vierasvenesataman lähellä. Kesäaikaan ilta-auringon säteet paistavat kauniisti suoraan ravintolan ikkunasta sisään. En silti malttanut ihailla aurinkoa pelkästään sisältä, vaan lähdin kuvailemaan meren rannalle. Onhan jokainen auringonlasku tallentamisen arvoinen.

Naantali Rantaravintola Naantali rantaravintola Naantali auringonlaskuNaantali auringonlaskuNaantali auringonlasku

Naantalin Kylpylä yllätti positiivisesti

Naantalin Kylpylä oli ehdottomasti positiivinen kokemus. Ei tämä varmasti suotta ole yksi Suomen suosituimmista kylpylöistä. Majoitustilat olivat täynnä, mutta tunnelma hotellilla oli siitä huolimatta rauhallinen. Kun menin rentoutumaan altaalle hetki ennen sulkemisaikaa, ja sain olla käytännössä yksin allasosastolla.

Pääsin myös testaamaan Bellezza-hoitolan aromaattisen jalokivihoidon. Pakko myöntää, että ihan joka päivä ei tuollaista mahdollisuutta tule. Nautin hemmottelusta. Lauantain aloitimme YogaMe:n rauhallisella aamujoogalla. Toivoisin olevani aamuvirkku ja jaksavani aloittaa jokaisen päiväni näin, mutta vielä en ole päässyt siihen pisteeseen. Ehkä vielä joskus.

Naantali kylpyläjooga

Myöhään illalla istuin yksinäni kylpylän rannalla kuvailemassa auringonlaskua ja pohtimassa, miten upea Suomen kesä on. Suosittelen lämpimästi matkailua kotimaassa tulevien kuukausien aikana.

Nykyään Onnibus.com kuljettaa moneen paikkaan edullisesti. Mekin palasimme sunnuntaina Naantalista Helsinkiin Onnibussilla, ja sen jälkeenkin olen jo yhtiön palveluita käyttänyt kertaalleen. Olen kovin kiitollinen tästä kesästä ja jokaisesta kauniista auringonlaskusta, jota saan ihailla. Ei ole itsestään selvää, että saamme elää näin upeassa maassa.

Naantali auringonlasku Naantali auringonlasku Naantali auringonlasku

Naantaliaiheisia Instagramissa #MySideOfNaantali / Matkan tarjosi Naantalin Matkailu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Veera Bianca torstai, kesäkuu 16, 2016 at 18:43

  Ihania kuvia Naantalista <3 Ja vielä ihanampaa, että viihdyit hyvin ja pääsit nauttimaan hyvinvoinnista – nyt sitä wellnessiä! 😉

  • Reply Reason for a Season perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 19:28

   Todellakin wellness <3.

 • Reply Maarit Johanna perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 13:18

  Hei ihana postaus! Luin tämän jo pari päivää sitten puhelimella, mutta koska sillä on hankala kommentoida, niin se sitten jäi. Aika inspiroiva ympäristö aamujoogaan. Tuollaiseen kyllä houkuttelis herätä aikaisinkin. Tosi kaunis kylpylä!

  • Reply Reason for a Season perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 19:29

   Kiitos <3. Joo täytyy sanoa, että jos jossain täytyy aamulla joogata, niin kyllä tuollainen ympäristö kelpaa ;). Aion edelleen taistella, jotta minusta tulisi aamuihminen, mutta saa nähdä, tapahtuuko se koskaan :D. Oli kyllä kaunis kylpylä.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 20:49

  Mä olen myös vähän sellainen, että arvostaisin kyllä kaikenlaisia hoitoja ja rentoutumisia, mutten oikein malta sijoittaa niihin itse. Nyt tulevalla Balin matkalla olen aikonut panostaa ennen kaikkea juuri siihen, että käyn hieronnoissa ja hoidettavana vaikka joka päivä jos siltä tuntuu! :–D

  Mutta Naantali, se oli typerryttävän hieno! Ehdottomasti täytyy mennä pian takaisin, jo pelkästään vohvelienkin takia.

  • Reply Reason for a Season lauantai, kesäkuu 18, 2016 at 13:18

   Itse olen jo monta vuotta luvannut itselleni, että teen vielä jonkun rentoutumisretriitin Balille. Ehkä vielä joku päivä :P. Naantali oli kyllä kiva :).

  Leave a Reply