Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 syytä matkustaa Algarveen

Keväinen Algarve yllätti positiivisesti. En olisi uskonut, miten monipuolinen ja kaunis Portugalin etelärannikko on. Algarve on kohde, jonne voi hyvin matkustaa ympäri vuoden. 

Portugalin etelärannikolla sijaitsevan Algarven tunnetuimpia kohteita ovat Faro, Lagos, Sagres ja Albufeira. Algarve on säiden puolesta sangen täydellinen kohde, sillä se on aurinkoisempi kuin vaikkapa Kalifornia – niin paljon aurinkoisia päiviä siellä on! Algarvessa onkin paljon turismia juuri ihanteellisen ilmaston ja uskomattoman kauniiden maisemiensa ansiosta.

Vaikka alue onkin suosittu, niin rauhaa rakastaville sieltä löytyy myös kohteita, jotka eivät ole ruuhkaisia. Algarve kattaa koko Portugalin eteläisen rannikon.

Agarvesta löytyy niin maailmanluokan golfkohteita kuin upeita surffirantoja sekä monenlaisia muita aktiviteetteja. Toisaalta Algarve on sopiva matkakohde myös heille, jotka kaipaavat lomaltaan lähinnä auringossa löhöilyä. Algarven Farossa on lentokenttä, mutta Algarveen pääsee helposti myös lentämällä Lissaboniin ja jatkamalla sieltä matkaansa junalla.

Seuraavaksi esittelen näkökulmia, jotka saavat ainakin minut palaamaan takaisin Algarveen.

1. Algarvessa ruoka on tuoretta

Algarvessa pääsee kokemaan makuelämyksiä parhaimmillaan! Algarven merellinen sijainti takaa sen, että niin kalat kuin äyriäisetkin tulevat aina lautaselleen tuoreena. Oikeastaan kaikki Algarvessa syömäni ruoka oli tuoretta, terveellistä ja äärettömän herkullista. Olin jo unohtanut, miten hyvältä jopa yksinkertainen salaattiannos saattaa maistua silloin, kun se on tuoretta ja tehty laadukkaista raaka-aineista. Ruoka on Suomen hintatasoon verrattuna myös edullista.

Kulinaristeille Algarvesta löytyy myös Michelin-tasoisia ravintoloita. Algarven parhaaksi ravintolaksi on noteerattu Albufeirassa sijaitseva kahden Michelin-tähden Vila Joya.

Algarve Casa Modesta aamupala Algarve Casa ModestaAlgarve Sagres salaatti

2. Ainutlaatuinen majoituspaikka Algarvessa: Casa Modesta

Idyllinen majapaikkamme Olhãon lähistöllä vei sydämeni. Moninkertaisesti kansainvälisesti palkittu, kodikas mutta samalla ylellinen Casa Modesta sijaitsee keskellä kaunista Ria Formosan luonnonpuistoa ja on täydellinen paikka rentoutumiselle. Yhteensä yhdeksän huonetta sisältävä Casa Modesta on rauhallisuutensa vuoksi ehdottomasti myös häämatkalaisen unelmakohde.

En ole syönyt yhtä hyvää aamiaista vielä missään maailmassa. Aamiainen oli valmistettu rakkaudella – suureksi osaksi oman puutarhan antimista. Lisää tästä upeasta Casa Modestasta voit lukea tästä postauksesta.

Algarve Casa Modesta Algarve Casa ModestaAlgarve Casa Modesta aamupala

3. Algarve on surffaajan unelmakohde

Itse en harrasta surffausta, sen sijaan voisin katsella valtameren aaltoja sekä taitavia surffaajia loputtomiin. Yksi haaveistani on vielä joskus opetella valokuvaamaan surffausta paremmin, ja olen kiitollinen jokaisesta mahdollisuudesta päästä kamerani kanssa valtameren rannalle.

Algarvesta löytyy aaltoja niin aloittelijoille kuin ammattisurffareillekin. Algarve sopii surffaajan kohteeksi, koska varmaa on, että sieltä löytyy aina aaltoja. Parhaat surffirannat ovat läntisellä rannikolla, jossa rannat ovat avoimia Atlantille.

Algarve Sagres Surffaaminen Algarve Sagres Surffaaminen Algarve Sagres Surffaaminen

4. Sagres on kuin pieni pala Australiaa

En osannut etukäteen kuvitella, miten hyvin saattaisin viihtyä lapsiperheille suunnatussa resortissa. Sagresissa sijaitseva Martinhal teki vaikutuksen monella tapaa. Resortissa on huomioitu sekä lapset että aikuiset, jotta kenenkään ei tarvitse tinkiä lomafiiliksestään. Viisi uima-allasta, aktiviteettien ja palveluiden runsaus sekä kauniit puitteet varmistavat, että jokainen viihtyy täällä.

Resortin lisäksi ihastuin Sagresiin muutenkin, ehkä jopa eniten kaikista kohteista, joissa kävin Algarvessa. Pieni surffikylä muistutti minua Australiasta ja vakuutti minut niin, että viettäisin siellä mielelläni tulevaisuudessa vaikka enemmänkin aikaa.

Martinhal Sagres Beach Family Resort Hotel Martinhal Sagres Family Beach Resort Hotel Martinhal Sagres Family Beach Resort Hotel

5. Algarven rannat ovat huikeita

Algarvesta löytyy kauniita rantoja loputtomiin.

Alla olevissa kuvissa näkyy Martinhal Resortin vierestä löytyvä ranta Martinhal Beach, joka oli koko visiittimme ajan lähes tyhjillään. Portugalin kaikki rannat ovat julkisia, joten tämäkin upea ranta on vapaasti kaikkien käytössä. Oli mahtavaa löytää turkoosi hienohiekkainen ranta, joka ei ollut tupaten täynnä ihmisiä. Osuimme paikalle juuri parhaaseen mahdolliseen aikaan, kun säät olivat jo täydelliset, mutta kesälomakausi ei ollut vielä alkanut.

Osa Algarven hiekkarannoista on toki täynnä turisteja, mutta kaikkialta löytyy myös rauhallisempia vaihtoehtoja. Usein ei tarvitse lähteä kauas suosituimmilta rannoilta löytääkseen rauhaa.

Sagres Praia Martinhal Algarve Sagres Praia MartinhalAlgarve Sagres Praia Martinhal

6. Algarven maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita

Matkustimme Algarven päästä päähän, Espanjan rajalta aina ”maailman laidalle” saakka. Maisemat vaihtelevat matkan varrella, mutta ovat upeita kaikkialla.

En arvannut etukäteen ollenkaan, miten kauniita ja keskenään erilaisia paikkoja tulisin reissun aikana näkemään. Suosittelen ehdottomasti Algarven aluetta vaihtoehdoksi sekä heille, jotka ovat tottuneet tekemään kaukomatkoja että heille, jotka tykkäävät reissata Euroopassa. Nämä maisemat nimittäin kestävät kilpailun monen kohteen kanssa.

Algarve palmutAlgarve Lagos Praia Do CamilloAlgarve Casela Velha

7. Algarven luonto ja eläimet

Miten paljon elämää Algarven luonnon keskeltä löytyykään!

Olin haltioitunut erityisesti kauniista flamingoista. Delfiinejäkin olisi ollut mahdollisuus Algarvessa nähdä, mutta niiden bongaaminen jäi aikataulusyistä seuraavaan kertaan. Sympaattisia lentokaloja sentään näimme meressä hyppimässä. En muista, että olisin nähnyt (Keniaa lukuunottamatta) yhtä paljon elämää luonnossa yhdelläkään reissullani.

Algarve Ria Formosa flamingotAlgarve Culatra kameleonttiAlgarve Culatra meritähti

8. Algarven sää on täydellinen

Sää oli meille enemmän kuin suosiollinen. Emme nähneet sadetta kertaakaan, eikä sade kovin tavanomaista Algarvessa olekaan. Sadepäiviä ei itse asiassa vuoden aikana kovin montaa ole, joten täytyy olla melkoisen huono tuuri, jotta sade onnistuisi pilaamaan reissun kokonaan.

Talvella lämpötilat ovat Euroopan lämpimimpiä ja kesällä lämpötilat nousevat toisinaan jo trooppisiin lukemiin. Algarveen kelpaa siis matkustaa ympäri vuoden. Ihanteellisimmat matkustusajat ovat keväällä ja syksyllä.

Algarve Faro lentokenttäAlgarve Alvor rantaAlgarve kukka

9. Luonnonpuisto Algarvessa: Ria Formosa

Usean kaupungin alueelle levittyvä Ria Formosan luonnonpuisto ihastuttaa turkooseilla laguuneillaan, kauniilla saarillaan ja valkoisella rantahietikoillaan. Tein pyöräretken luonnonpuiston alueella, Casa Modestan ympäristössä, ja voinkin suositella aluetta juuri pyöräilyyn.

Kävin myös kauniilla Culatran saarella sekä Casela Velhan upealla rannalla. Ria Formosan alueella riittäisi nähtävää useammallekin reissulle.

Algarve Ria FormosaAlgarve Ria Formosa Algarve Ria Formosa

10. Algarven arkkitehtuuri

Rakastan värejä! Kävi oikein väriterapiasta nähdä niin paljon herkullisen värisiä taloja. Olen monesti harmitellut, ettei kotiseudullani juuri näy värikästä arkkitehtuuria. Algarven rakennukset innostivat pohtimaan, millaisen kodin itselleni haluaisin tulevaisuudessa. Ajatuskin tällaisesta pastellin värisestä talosta saa hymyn huulille.

Algarve Culatra arkkitehtuuriAlgarve Culatra arkkitehtuuriAlgarve Culatra arkkitehtuuri

Matka toteutettiin yhdessä Algarve Tourism Boardin kanssa. Lennot sponsoroi Tap Portugal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 21:16

  Suostun lähtemään Algarveen oitis heti nyt. Mainoksen uhri. 😀

  • Reply Reason for a Season tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 21:19

   Haha taidan olla itsekin oman mainokseni uhri, koska haluan lähteä heti takaisin :D. Mieluummin pidemmäksi aikaa :P.

 • Reply Veera Bianca tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 21:19

  FLAMINGOOOOOOT <3 KAMELEONTTIIII <3 

  • Reply Reason for a Season tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 21:20

   <3<3<3

 • Reply Elina C torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 10:29

  Tein muutama vuosi sitten surffireissun Algarveen ja erityisesti Sagresin rannat jäivät kauneudessaan mieleen. Sain surffata kauniissa luonnonpyhätössä auringonlaskuun saakka.

  • Reply Reason for a Season torstai, 16 kesäkuun, 2016 at 11:24

   Millon lähdetään taas :P?! Olen valmis samantien. Jäi vähän kaivelemaan, kun en ehtinyt kuvaamaan surffia auringonlaskuun saakka.

  Leave a Reply