Suomen suurin matkablogiyhteisö

Algarven aallot

Praia Do Tonel Sagres Algarve

Odotin löytäväni Portugalin Algarvesta aurinkoa sekä kauniita maisemia, ja pakko todeta, että odotukseni eivät pelkästään täyttyneet, vaan myös ylittyivät. Algarve yllätti minut monimuotoisella luonnollaan ja upeilla rannoillaan. Mikä parasta, Algarven laidalta löysin pienen palan Australiaa.

Aaltojen mukana kaikki murheeni huuhtoutuivat hetkeksi pois.

Praia Do Tonel Sagres Algarve

Olemme haaveilleet Veeran kanssa jo pitkään siitä, että pääsisimme yhdessä matkalle. Muutamaa Sydneyssä vietettyä päivää lukuunottamatta emme ole  vuosien varrella olleet yhdessä maailmalla. Vihdoin asiat järjestyivät parhain päin ja saimme toteuttaa ensimmäisen yhteisen blogimatkamme, joka suuntautui Portugalin aurinkoiseen eteläosaan, Algarveen. Kuvia matkaltamme voi selata Instagramista hashatgin #algarvescape takaa.

Praia Do Tonel Sagres AlgarvePraia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve
Olen onnellisimmillani valtamerten rannoilla. Tämän postauksen kuvissa näkyvä, Instagramista bongattu, Sagresin surffiranta Praia Do Tonel vei sydämeni. Olen valmis palaamaan takaisin näihin maisemiin milloin tahansa.

Praia Do Tonel Sagres AlgarvePraia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve

Algarven ilmasto on suomalaisen näkökulmasta varsin ihanteellinen. Reissumme aikana lämpötilat vaihtelivat 20–30 asteen välillä. Kesäkuukausien aikana lämpötilat nousevat korkeammaksi, mutta myös talvisaikaan kuulemma tarkenee hyvin. Olen aina ajatellut, että talvella on matkustettava kauemmas voidakseen nauttia siedettävästä ilmastosta, mutta ehkä tulevaisuudessa harkitsen reissukohteeksi myös Euroopan etelärannikkoa.

Praia Do Tonel Sagres AlgarvePraia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres Algarve Praia Do Tonel Sagres AlgarvePraia Do Tonel Sagres AlgarvePraia Do Tonel Sagres Algrve

Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Algarven kanssa. En vastannut matkan kustannuksista itse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Anna / Muuttolintu lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 01:16

  Kuulostaa mahtavalta, Portugali nousee kyllä koko ajan korkeemmalle ja korkeemmalle sankolistalla. En oo itsekään ajatellut Euroopan etelärannikkoa talvikohteeksi, hyvä tietää, että sieltäkin löytyy lämpöä!

  • Reply Reason for a Season lauantai, 28 toukokuun, 2016 at 10:10

   Joo olin positiivisesti yllättynyt :). Ei varmasti ihan samanlaista lämpöä kuin vaikkapa Kaakkois-Aasiasta, mutta suomen talven keskeltä lähtevälle varsin mukava ilmasto kuitenkin.

 • Reply marikaw sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 19:56

  Kahen viikon päästä tähän aikaan oon Portugalissa. <3 Meil on surffimatka Ericeiraan mut vuokrataan auto ja harkinnassa on jos jaksais tehä päiväretken Algarveen joten mielelläni luen juttuja. 🙂

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:43

   Oi ihanaa! Joo pitää yrittää nyt skarpata ja saada juttuja kirjoteltua. Toi aurinko ulkona harmillisesti vähän kilpailee mun huomiosta tietokoneen kanssa :D. Odotan kuvia teidän surffimatkalta :P.

 • Reply salaine sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 20:08

  Portugali pieni maa mutta ehkä hiukan liian paitsioon jäänyt. Ennemmin tämä nainen matkustaa sinne kuin Espanjaan. En tiedä mistä johtuu mutta se maa ei ole pisteitä saanut….vasta nyt alan pikkuhiljaa lämpeemään sille.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:49

   Joo se on aika mielenkiintosta, että Portugali on jäänyt niin Espanjan varjoon. Ilmesesti jossain vaiheessa hinnat olivat kalliit Portugalissa, se on varmaan aikanaan vaikuttanut matkustusintoon. Minulla ei ole ollut vuosien varrella mitään erityistä kiinnostusta eteläisen Euroopan maihin, mutta tällä hetkellä olen kyllä hyvinkin innoissani. 🙂

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 21:20

  Portugal olisi tuossa niin lähellä, mutta eipä ole tullut käytyä kuin kerran, Lissabonissa ja Portossa! Surffareiden takia voisin mennä toistekin 😉

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:50

   Haha samat sanat, vaikka en asu edes niin lähellä :D:D.

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 22:23

  Meillä on vuoden päähän jo suunnitteilla reissu isomman porukan kesken, mutta kohde on vielä päättämättä. Tässä voisi hyvinkin olla hyvä vaihtoehto.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:50

   Riippuu millainen porukka on kyseessä, mutta Algarvesta löytyy tosi monta kivaa spottia ja paljon erilaisia rantoja ja luontoa. Veikkaan, että aika moni tykkäisi :)!!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 22:28

  Olen käynyt Algarvessa kerran, tuota öö, ikuisuus sitten ja on jäänyt mieleen juurikin upeat maisemat. Etenkin jyrkät kallioiset rantaseinämät.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:51

   Joo siellä oli kyllä siistejä kallioita..ja muutenkin supernättiä :). Varsin mielelläni palaisin takaisin niihin maisemiin.

 • Reply Jenna/Live your dreams sunnuntai, 29 toukokuun, 2016 at 22:39

  Surffaus on kyllä parasta ja nämä kuvat ja aallot toi kylä mukanaan mahdottoman matkakuumeen. En ole ajatellut Portugalia surffauspaikkana, mutta ehdottomasti täytyy joskus käydä kokeilemassa 🙂

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:53

   Portugalia pitäisi ajatella nimenomaan surffipaikkana.. eikös sieltä löydy jostain tyyliin maailman isoimmat aallot :P. Minäkin vielä joku päivä aion kyllä päästä kokeilemaan surffia 8).

 • Reply Laura maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 15:52

  Ihania kuvia. Ihana lomafiilis. Mulla on Portugali taman vuoden where to -listalla, joten kaikki info tervetullutta! 🙂

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:54

   Joo sinne ehdottomasti! Näitä postauksia on tulossa. Voit melkein valita minkä tahansa kohteen sieltä ja kauniita rantoja riittää. Suosittelen :).

 • Reply Hanneli /duunireissaaja maanantai, 30 toukokuun, 2016 at 17:22

  Portugali on täysin vieras maa, sitä ei kai lasketa jos Madeiralla on tullut käytyä pariin otteseen. Surffaus lähinnä kauhistuttaa, olen ihan varma että hukkuisin alta minuutin. Meri on minusta parasta rannalta katsottuna. Kuvista välittyy, että tykkäätte olostanne Algarven aalloilla!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:55

   Pakko myöntää, että Algarven aaltoja on kyllä ikävä. Minäkään en ole koskaan itse kokeillut surffaamista, mutta joku päivä vielä kerään rohkeuteni. Siihen saakka lähestyn lajia kameran takaa :P.

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi tiistai, 31 toukokuun, 2016 at 08:41

  San Sebastian! Ilmeisesti paikka on erittäin hyvä surffauspaikka, vaikka itse kyllä keskityin enemmän syömään. Mutta eräs viinitalon markkinointipomo oli entinen surffipummi ja hän ylisti San Sebastiania surffaus paikkana paljon.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:56

   Oi! Kiitos vinkistä. Täytyy perehtyä :):).

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 08:52

  Oon kuullut Algarvesta paljon hyvää, ja oon saanut sieltä myös pari postikorttia. Kivan näköinen on, vaikken niin rannoista välitä 🙂 Portugalin kokemukset rajoittuu Azoreihin, mutta kyllä manner-Portugalin puoli kiinnostaa myös.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 14:58

   En ole koskaan kuullut kenenkään sanovam ettei välitä rannoista :D! Mutta ei siinä mitään, fiilistelyn kohteensa kullakin. Uskon, että mielenkiintoisia kohteita löytyisi sieltä mantereen puoleltakin.. ehkä ensi kerralla pääsen tutustumaan Portugaliin vähän laajemmin.

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 1 kesäkuun, 2016 at 16:53

  Voi vitsit, mulla on juhannukselta viikko lomaa ja joudunkin lomailemaan yksin ja nyt oon miettinyt minnekäs sitä menis. Ajatuksena on ollut Euroopan kaupungit, mutta eilen just huomasin halvat lennot Portugaliin. Tämä postaus kyllä antoi suuren pisteen Portugalille! 🙂

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:07

   Ehdottomasti vahva suositus! Portugalista löytyy myös edullisia majapaikkoja ja ruokaa. Varmasti voi siis selvitä ihan kohtuullisin kustannuksin :). Itse aion taatusti palata takaisin.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 2 kesäkuun, 2016 at 13:15

  Hiukan heräsi mielenkiinto jossain vaiheessa Algarvea kohtaan kun kuuntelin luentoa liittyen Portugaliin muuttoon. No sittemmin tuo veropakolaisuussyy muutolle on jo poistunut/poistumassa ja vähän siitä luennostakin tuli mieleen, että jos tuonne asettuisi, niin kannattaisi ehkä sittenkin valita joku vähän vähemmän suosittu paikka.
  Mutta lomailuun tuo varmaan on oikein hyvä, ainakin ilmasto lienee Euroopan parhaita, oikeasti!
  http://meriharakka.net/2015/10/28/muuttaisinko-portugaliin/

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:13

   Kiitos linkkauksesta mielenkiintoiseen postaukseesi. Kyllä siellä Algrven alueella taitaa tosiaan olla se ilmasto ihan Euroopan kärkipäästä. Ja kuten tuossa postauksessa mainitsit sinulle mainostetun -ruokavalio todellakin on terveellinen. Se teki minuun varsin ison vaikutuksen. Voisin joskus vaikka vuokratakin kaksion sieltä, jos sen saisi reilun 500 euron kuukausivuokralla 8).

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 2 kesäkuun, 2016 at 20:53

  On pitänyt lähteä tänne surffaamaan jo pitkään. Huoh, vielä joskus… Kiva vinkki tuo, että talvellakin voisi olla suotuisat kelit. Sitä aina tuskailee, että pitää lähteä jonnekin Aasiaan tai Floridaan asti lämmön perässä, mutta voisi olla hienoa kokea Algarve talviaikaan.

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:13

   Jooooo surffaamaaaan <3. Itsekin vielä joku päivä.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 14:52

  Oi Algarve! Olen ollut teini-ikäisenä siellä perheen kanssa viikon lomalla. Mieleen jäi kauniit maisemat, meri, lämpö ja fado. 🙂 Surffaamista en ole rohjennut vielä kokeilemaan.

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:14

   Oi, ehkä kohta on uusinnan aika, teinimuistoja nostalgisoimaan :P. Itsekään en ole surffia kokeillut, mutta vielä joskus!

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 15:17

  Olen ollut Algarvessa kerran, liian kauan sitten. Tiedän matkaavani sinne tässä joskus, ehkä piankin. Saatan jopa päätyä jonkin verran samoihin maisemiin teidän kanssa. Ja kyllä, mäkin rakastan noita tuollaisia surffirantoja (öhöm, surffareineen). Kiva, että saitte Veeran kans lyötyä reissuhynttyyt yhteen!

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:15

   Sinne vaan takaisin, varmasti tykkäisit <3. Surffarit oli iso plussa :D.

 • Reply lena perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 15:50

  Mä seurasin innolla teidän Portugalin reissua somesta käsin… mulla oli kerran jo lennot varattuna sinne, mutta tuhkapilvi tuli tielle ja lento lähti ilman mua (pilvi sotki aiemmat suunnitelmat enkä ehtinyt lennolle Glasgowsta). Teidän reissu vaikutti superkivalta, olis kiva joskus käydä itsekin tuolla. Ps. Biarritz ja Bilbaon rannat kannattaa myös tsekata, jos surffikohdetta noilta etelän suunnilta miettii. 🙂

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:17

   Oivoi kävipäs tylsästi :/. Toivottavasti pääset korjaamaan tilanteen joskus! Joo ehdottomsti täytyy laittaa noi kohteet mieleen. Haluan löytää lisää surffispotteja kuvattavaksi.. ja joku päivä aion itsekin uskaltautua aaltojen pyöriteltäväksi ja kokeilla surffaamista :).

 • Reply Stacy Siivonen perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 18:51

  Vaikea löytää ihmistä, joka ei viehättyisi valtamerestä. Ehkä Jäämeri on sellainen valtameri, jossa voisin kuvitella, ettei joku viihtyisi, etenkään talvella, mutta minä olen viihtynyt jopa Jäämeren rannalla. Surffata en osaa, mutta tipejä tekee mieli katsella. Upeat kuvat!

  • Reply Reason for a Season perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:18

   Totta, meri on kyllä yksi parhaista asioista maailmassa. Jäämeren rannalle en ole päässyt, mutta olisi sekin kyllä hieno kokea :). Ja kiiitos!

 • Reply Johanna @ Out of Office lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 13:44

  Kauniita maisemia ja upeita aaltoja!

  Harmi että oma Algarven reissuni on niin kaukana takana – ettei siitä ole mitään digitaalista evidenssiä 🙂 Muistan kyllä nuo upeat rannat!

  • Reply Reason for a Season maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 13:46

   Sitten on uusinnan paikka ;)!!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 10:11

  Näyttää ihanalta rannalta. Haluaisin ehdottomasti päästä tutkimaan Portugalia tarkemmin. Ihana olisi lähteä road tripille ja ajaa rannikkoa pitkin etelästä pohjoiseen. Tähän mennessä en ole käynyt kuin Lissabonissa ja Lissabonin ympäristössä. Tänäkin kesänä menen juuri Lissaboniin ja tuskin aikaa jää kauheasti kierellä mualla. Mutta joskus vielä – ehdotomasti!

  • Reply Reason for a Season maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 13:47

   Toi olis niin helmi toteuttaa!! Tarvisin vaan messiin jonkun ajokortillisen, koska itsellä ei korttia ole :P. Minullekin tuli sellainen fiilis, että tahtoisin nähdä Portugalia paljon enemmän.

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 23:55

  Ihanaa, että reissuun viimein pääsitte Veeran kanssa! Hieman Veeran snäpissä näinkin vilauksia. Ja meri, se viehättää minuakin – tosin ketäpä ei.

  • Reply Reason for a Season maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 13:48

   Joo oli kyllä siistiä, että saatiin vihdoin yhteinen reissu. Joo kovasti me siellä koitettiin snäppäillä :). Meri on kyllä aina paras <3.

  Leave a Reply