Dare to Fail

Viikko sitten lähdin kuvaamaan aurigonlaskua Helsingissä. Olen ollut epäonninen auringonlaskujen suhteen siitä lähtien, kun helmikuun puolivälissä palasin Thaimaasta. Olen viettänyt harvat aurinkoiset päivät enimmäkseen sisätiloissa ja ajattelin, että olisi mukava pitkästä aikaa hienoja aurinkokuvia.

Week ago I decided to go and shoot the sunset. I’ve been unlucky with the sunsets since I came back from Thailand in February. I’ve spend most of the sunny days inside, so now I finally wanted to capture a beautiful sunlight.

Ruoholahti sunset

Ruoholahdessa tilanne näytti lupaavalta, joten päätin suunnata Lauttasaaren rantaan.

The situation looked promising in Ruoholahti, so I decided to head to Lauttasaari beach.

Ruoholahti sunset

En ole tammikuun jälkeen kuvannut yhtään auringonlaskua Suomessa, joten en ollut ihan varma, mihin suuntaan aurinko tällä hetkellä laskee. Kun saavuin Lauttasaaren rantaan, tajusin, että olen väärässä paikassa.

I haven’t been shooting sunsets in Finland after January, so I wasn’t sure where would be the right spot at the moment. When I arrived to Lauttasaari, I realized that I’m in completely wrong place.

Lauttasaari

Lähdin kävelemään Lauttasaaren läpi, enkä ollut edes varma, mihin olen matkalla. Alue ei ole kovin tuttu minulle entuudestaan.

So I decided to walk to another beach, though I wasn’t sure where to go – I don’t know this area very well.

Lauttasaari

Samalla sekunnilla, kun saavuin oikealle rannalle, laski aurinko jo puiden taa. Se siitä auringonlaskun kuvaamisesta.

 When I arrived to the beach, the sun escaped in the same second. No sunset for me this time.

Lauttasaari sunset

Eeppiset auringonlaskukuvat odottavat siis edelleen jossain tulevaisuudessa.

Epic sunset pictures are still waiting for me in the future.

Lauttasaari

On harmitonta epäonnistua omassa valokuvausprojektissa. Olen kuitenkin huomannut, että liian monet pelkäävät epäonnistumista, pienemmissä ja isommissa jutuissa. Omaa heikkoutta ja epävarmuutta on vaikea myöntää, jotta kulissit eivät romahtaisi. Elämästä esitellään vain parhaat palat, ehkä jopa liioitellut tai kuvitellut, sosiaalisessa mediassa. Minä kaipaan lisää keskeneräisyyttä. Haluan kuulla tunnelmia matkan varrelta – kipuja, kolhuja ja kokemuksia siitä hetkestä, kun määränpää ei vielä näy. Olen kyllästynyt kiiltokuviin ja sankaritarinoihin. Täydellisyys on itse asiassa hyvin epäkiinnostavaa.

It’s not serious to fail when you are shooting the sunset. I’ve noticed that too many people are afraid to fail, in bigger or smaller things. It’s hard to admit insecurity and weakness. Instead people are introducing highlights of their lives in social media. I miss stories of unfinished projects and brokenness. I wanna hear more about the pain and waiting and unreached dreams. I’m fed up with flawless images.

Lauttasaari

Menestymisen taustalla on aina monta epäonnistumista. Haluaisin kuulla niistä lisää.

Before reaching the goal you need to fail many times. I wanna hear that story.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply