Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minä sydän Helsinki

Tänään esittelen seitsemän asiaa, josta nautin kotikaupungissani Helsingissä. Olen asunut täällä 12 vuotta ja muutamien epäröinnin vuosien jälkeen olen oppinut rakastamaan kaupunkia.

Helsinki

1. Auringonlaskut

Matkustaessani kuvaan usein auringonlaskuja. Pakko tunnustaa, että monet kauneimmista olen kuitenkin nähnyt kotikaupungissani. Olen iloinen, että ei tarvitse lähteä toiselle puolelle maailmaa voidakseen ihastella eeppisiä auringonlaskuja.

auringonlasku Helsinkiauringonlasku helsinki auringonlasku helsinki

2. Meri

Yksi maailman parhaista ja kauneimmista asioista on meri. Olen onnellinen, että asun kaupungissa, joka on rakennettu meren rannalle. Vaikka en merelle kotini ikkunasta näe, niin ei tarvitse kävellä kauas, kun olen jo rannassa.

halo effect helsinki auringonlasku helsinkimeri helsinki

3. Suomenlinna

Helsingin saaristo on kaunis ja yksi sen helmistä on tietenkin Suomenlinna, joka on monista muista saarista poiketen avoinna ympäri vuoden. Suomenlinnassa tulee vietettyä eniten aikaa kesäisin, mutta se on kaunis jokaisena vuodenaikana. 

suomenlinna helsinki suomenlinna helsinki suomenlinna helsinki

4. Kalasatama

Kivenheiton päähän kodistani on kasvanut uusi kaupunginosa. Tällä hetkellä Kalasatama on katutaiteen, kulttuurin ja kesämeiningin keskittymä. Iloitsen erityisesti siitä, että kaupunkiin on vihdoin tuotu väriä. Kalasatamasta löytyy myös kesäkahvilasuosikkini, Ihana Kahvila.

kalasatama helsinki Kalasatama helsinkiihana kahvila

5. Kaupungin rauha

Helsinki on rauhallinen pääkaupunki. Luontoa on paljon ja ruuhkat ovat maailman metropoliehin verraten varsin vähäisiä. Keskustasta on kävelymatka sekä meren rantaan että metsän keskelle, joten hälinän keskeltä pääsee halutessaan nopeasti pois.

auringonnousu helsinkikaivopuisto helsinkilinnanmäen kalliot

6. Kahvilat ja ravintolat

Helsinkiin perustetaan uusia, mielenkiintoisia kahviloita ja ravintoloita sellaisella vauhdilla, että perässä on vaikea pysyä. Ei siis voi sanoa, että Helsinki olisi ”nähty”.

soi soi vaasankaturavintola kolmon3nRoasberg Helsinki

7. Kesä ja kaupunkitapahtumat

Suomen kesää ei voita mikään. Valoisat illat ja keskiyön auringonlaskut ovat parasta, mitä tiedän. Kuten moni muukin kaupunki, Helsinki herää kesän tullen uudella tavalla eloon. Helsingistä on startannut Ravintolapäivä ja monta muuta kaupunkitapahtumaa. On mahtavaa, että kaupunkilaiset eivät odota, että heille järjestetään tekemistä, vaan he järjestävät sitä itse. En malta odottaa, että saan taas istuskella rannoilla, kallioilla ja kahviloiden terasseilla. Siksi esitänkin toiveen – rakas kesä, saavuthan pian.

Pirittan terassiHietsu sup-lautailuCafe Regatta

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply ananas2go maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 15:40

  Hyvä kooste! Olen kyllä aina tykännyt Helsingistä, vaikken olekaan vielä siellä asunut. Näkeminen, tekeminen, kokeminen, kauneus, niinpä niin. Mukava seurata vinkkejä aina elävässä ja uudistuvassa kaupungissa.

  Ja kyllä, kesän tulosta olen ihan samaa mieltä ja vielä enemmän, kun katselen ikkunasta kotkalaista lumituiskua. En jaksa edes muistella Hellaakosken runokokoelmaa (Kevät ja takatalvi).

  • Reply Reason for a Season tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 10:33

   Kiitos! Jep, se kesä voisi alkaa pikkulhiljaa tulla, tai vaikka se kevät ensin. Takatalvesta en enää niin välittäisi, pian ollaan kuitenkin jo huhtikuussa. Talvella tulee aina tutkailtua omaa lähiympäristä vähemmän, nyt on kivaa taas alkaa katselemaan, mitä kaikkea uutta (tai vanhaa itselle tuntematonta) Helsingistä löytyy :).

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 15:48

  Tässä on niin hyviä pointteja :)! Tuo on muuten totta, että täällä näkee yllättävän kauniita auringonlaskuja ja varsinkin nämä kuvasi todistavat sen :O. En oikeasti tajunnutkaan, miten paljon tulisin pitämään Helsingistä, kun muutin tänne, mutta onhan tämä aivan mahtava!

  • Reply Reason for a Season tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 10:35

   Kiitos :). Hieno kuulla, että olet viihtynyt. Joo täällä on kyllä kiva asua ja auringonlaskut ovat kauniita, pitää vaan malttaa lähteä meren rantaan tms. Täältä Kallion kerrrostalojen välistä ei paljon näy. Jätkäsaaresta sen sijaan löytyyy myös spotteja, yksi noista postauksen kuvistakin on sieltä :).

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 11:47

    Ihan totta! Pitäisi aina malttaa, mutta arvaa vain kuinka laiska olen x). Tuo ensimmäinen maisemakuva taitaa olla Jätkäsaaresta :). Harmittaa vain se, kun entisessä asunnossamme näimme kesäisin upeita auringonlaskuja, mutta nykyään niitä ei näe lainkaan omista ikkunoistamme. Kompromissi piti tehdä :P.

    • Reply Reason for a Season torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 12:19

     Joo se kuva on Jätkäsaaresta. Ihan mieletön auringonlasku oli, harmi vaan, että mulla oli pelkkä iPhone silloin mukana. Juu enpä minäkään näe yhtään mitään omasta ikkunstani -paitsi vastapäisen talon seinän :D. Joskus haluan vielä asua maisemalla varustetussa kämpässä, Helsingissä tai jossain muualla.

 • Reply Ullis torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 23:18

  Kivoja poimintoja kotikaupungista! Helsingissä parasta on sen arkipäivän kauneus, juuri ne auringonlaskut, kesäillat, kauniit kadut, lumiset kevättalven päivät ja pienet kahvilat. Aina on kauneutta ympärillä!

  (P.S. Näin englannin maisterina (lue: kielioppinatsina) pienen pieni huomio, mitä ystävällisimmin tarkoitettu: heittomerkki englanninkielisessä tekstissä on ’, tuo toinen käyttämäsi on yksinkertainen lainausmerkki ? Pisti vain silmään!)

  • Reply Reason for a Season perjantai, 25 maaliskuun, 2016 at 15:43

   Kiitos! Pakko tunnustaa, etten nyt äkkiseltään edes tajunnut mistä sinä edes puhut noiden lainausmerkkien kanssa :D. Näppäimistöä tarpeeksi tuijotettuani tajusin jutun. Minä en missään tapauksessa ole pro englannissa enkä osaa oikein tuollaisiin kiinnittää huomiota, mutta ehkä jatkossa :).

  Leave a Reply