Koh Lanta – yksi leppoisimmista

Koh Lanta Thaimaa

Yksi Thaimaan suosikkisaaristani on Koh Lanta. Ei paratiisimaisten rantojen vuoksi, koska rannat eivät yksinkertaisesti vedä vertoja Trangin paratiisisaarille. Saarella on kuitenkin ainutlaatuinen tunnelma, joka vetää puoleensa.

Tykkään leppoisasta meiningistä ja esimerkiksi siitä, ettei tarvitse pelätä yöstä toiseen jatkuvan biletyksen häiritsevän omia yöunia. Meininki siis keskittyy päiväsaikaan, mikä sopii minulle enemmän kuin hyvin. Liikenne on rauhallista moniin muihin paikkoihin verrattuna, joten skootterilla ajaminen on kätevä tapa tutustua saareen. En kuitenkaan suosittele skootterin vuokraamista, jos ajamisesta ei ole kokemusta. Liikenneonnettomuudet ovat Koh Lantalla hyvin yleisiä. Myös polkupyörän vuokraaminen onnistuu, jos moottoriajoneuvo ei houkuttele. Kävellen 30 kilometrin mittaiseen saareen on ymmärrettävästi haastava tutustua.

Koh Lanta vanhakaupunki Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta ThaimaaKoh Lanta Thaimaa

Saarta kierrellessä kannattaa pitää jatkuvasti silmät auki, sillä monesta kohtaa löytyy sympaattisia kahviloita ja ravintoloita, eli loistavia pysähdyspaikkoja. Saaren eteläkärjessä on kansallispuisto, sataman läheltä löytyy iltamarkkoita ja saaren itäpuolelta taas vanhakaupunki, joka on ehdottomasti visiitin arvoinen. Jos pääsaarella hengailu alkaa kyllästyttää, niin Lantalta voi tehdä myös päiväretkiä muille saarille. Huomasin kuitenkin, että ainakin opastettujen snorklausretkien hinnat ovat melkoisesti nousseet viime vierailuni jälkeen. Me jätimmekin ne tällä erää välistä.

Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa

Hotellimme, Ananda Lanta Resort, oli myös toimiva. Parvekkeelta on näkymä merelle, uima-allas on mukava ja sijaintikin hyvä. Varasimme huoneen Hotels.comin kautta, mutta toki se löytyy myös monilta muilta varaussivustoilta. Satamasta ei ole pitkä matka Klong Daolle, jossa tämä hotelli sijaitsee. Klong Daolta löytyy paljon palveluita, joten ranta sopii erityisen hyvin myös lapsiperheille.

Koh Lanta Thaimaa

Auringonlaskut Koh Lantan rannoilla ovat kauniita, tuskin kyllästyn niihin koskaan. Aion palata niitä katselemaan.

Koh Lanta ThaimaaKoh Lanta ThaimaaKoh Lanta ThaimaaKoh Lanta sunset

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply