Koh Lanta – yksi leppoisimmista saarista Thaimaassa

Koh Lanta Thaimaa

Yksi Thaimaan suosikkisaaristani on Andamaninmerellä sijaitseva Koh Lanta.

Vehreä Koh Lanta on yksinkertaisesti ihana saari – tai oikeastaan saariryhmä. Koh Lantan kaksi pääsaarta ovat Koh Lanta Yai ja Koh Lanta Noi. Turismi on keskittynyt pääasiallisesti Koh Lanta Yaille, johon saariryhmän nimellä yleisesti viitataan.

Mikä Koh Lantassa sitten kiehtoo? Se ei ole viehättävä paratiisimaisten rantojen vuoksi – rannat eivät nimitäin yksinkertaisesti vedä vertoja esimerkiksi etelämmässä sijaitseville Trangin paratiisisaarille. Ei siis kannata odottaa, että Koh Lantalla vastassa olisi postikorttimaisen kaunis rantakohde. Se, mikä minuun Koh Lantalla vetoaa, on saaren ainutlaatuinen tunnelma, joka vetää puoleensa. Ilmapiiri on kiireetön, ja koska saari on kooltaan melko suuri, se ei tunnu ruuhkaiselta.

Tykkään Koh Lantan leppoisasta meiningistä, ja pakko myöntää, että olen mielissäni siitä, ettei Koh Lantalla tarvitse pelätä yöstä toiseen jatkuvan biletyksen häiritsevän omia yöunia. Meininki siis keskittyy päiväsaikaan, mikä sopii minulle enemmän kuin hyvin.

Liikenne Koh Lantalla

Liikenne Koh Lantalla on rauhallista Thaimaan mittakaavassa, ja skootterilla ajaminen onkin mainio tapa tutustua saareen.

Mutta.

En kuitenkaan missään tapauksessa suosittele skootterin vuokraamista, mikäli ajamisesta ei ole kokemusta. Liikenneonnettomuudet ovat Koh Lantalla, kuten kaikkialla Thaimaassa, hyvin yleisiä – myös turistit joutuvat niihin usein. Lisäksi onnettomuustilanteissa länsimaalainen joutuu helposti vastuuseen huolimatta siitä, kenen syy onnettomuus todellisuudessa oli.

Myös polkupyörän vuokraaminen onnistuu, mikäli moottoriajoneuvo ei houkuttele. Kävellen 30 kilometrin mittaiseen saareen on ymmärrettävästi vähän turhan haastava tutustua, joten jonkinlainen kulkupeli tarvitaan.

Koh Lanta vanhakaupunki Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta ThaimaaKoh Lanta Thaimaa

Ympäri Koh Lantaa

Koh Lantalla ei missään tapauksessa kannata jämähtää vain yhdelle rannalle, vaan suosittelen lähtemään ehdottomasti tutkimaan saarta laajemmin. Saarta kierrellessä kannattaa pitää silmät auki, sillä kaikkialta löytyy sympaattisia kahviloita ja ravintoloita – loistavia pysähdyspaikkoja.

Saaren eteläkärjessä on upea kansallispuisto, sataman läheltä löytyy iltamarkkoita ja saaren itäpuolella taas on vanhakaupunki, joka on ehdottomasti visiitin arvoinen. Potentiaalisia käyntikohteita on monia, ja vaihtoehtoihin kannattaakin tutustua jo hieman ennakkoon.

Mikäki pääsaarella hengailu alkaa kyllästyttää, niin Koh Lantalta voi helposti tehdä myös päiväretkiä muille lähisaarille.

Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa Koh Lanta Thaimaa

Koh Lantan Klong Dao

Yksi Thaimaan suosituimmista rannoista on Klong Dao. Voisi sanoa, että se on myös saaren helpoin ranta. Klong Daon alueelta löytyy paljon palveluita, erityisesti hotelleja sekä ravintoloita. Koh Lantan satamasta, Saladanista, on vain muutaman kilometrin matka Klong Daolle, joten rannan sijainti on reissaajan kannalta hyvin kätevä. Klong Dao sopii erityisen hyvin myös lapsiperheille runsaan palveluvalikoimansa ansiosta.

Hotelli, jossa yövyin, Ananda Lanta Resort, oli myös toimiva ratkaisu minulle, joka etsin kohtuuhintaista majoitusta. Hinta oli edullinen, parvekkeelta on näkymä merelle, uima-allas on mukava ja sijainti hyvä. Klong Daolta, kuten koko saarelta, löytyy monentasoisia majoitusvaihtoehtoja.

Koh Lanta Thaimaa

Auringonlaskut Koh Lantan rannoilla ovat kauniita – tuskin kyllästyn niihin koskaan.

Koh Lanta ThaimaaKoh Lanta ThaimaaKoh Lanta ThaimaaKoh Lanta sunset

Faktoja Koh Lantasta

Koh Lanta sijaitsee Krabin maakunnassa

Sään puolesta paras aika matkustaa Koh Lantalle on joulukuusta maaliskuuhun

Koh Lantalla voi saada sukellusopetusta suomeksi, sillä Raya Diversilla on siellä toimipiste

Koh Lantalla ei ole omaa lentokenttää, mutta Krabin kentältä ei ole pitkä matka

Iltaisin Koh Lantan rantaravintolat kattavat pöydät rantahietikolle, joten ravintolaan voi tulla paljain varpain

Koh Lanta kuuluu monien suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimiin

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply