Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reason for a Season 4 vuotta

Hyvää neljättä syntymäpäivää rakas blogini! Jos ihan rehellisiä ollaan, niin syntymäpäivä oli eilen, mutta tajusin sen vasta puolilta öin. Olin siis sotkenut päivämäärät päässäni. Onhan tämä ollut aikamoinen matka. Moneen otteeseen olen uupunut ja meinannut lopettaa leikin kesken, mutta tässä sitä edelleen ollaan, matkalla kohti uusia seikkailuja. Lueskelin juuri ensimmäisiä postauksiani ja huomasin, että aloittaessani blogini olin lähdössä Bangkokiin. Neljään vuoteen en ole tuossa kaupungissa käynyt, mutta ensi viikolla saan palata takaisin sinne, mistä tämän blogini kanssa aikanaan aloitin. Palaan sinne, missä sydämeni odottaa.

Happy 4th birthday my dear blog! It´s been quite a journey. For many times I´ve been exhausted, but here I am, fully alive and on my way to new adventures. I just noticed that when I started this blog, I was traveling to Bangkok. Now I´m in the same situation, heading to Bangkok next week. So I´m returning where I once started this journey.. and where my heart already is waiting for me.

Bangkok Wat Arun

Rakkauteni Thaimaahan nimesi tämän blogin. Ensimmäiset kaksi vuotta kirjoitin suomeksi otsikolla ”Maassa tai maan tavalla”, vasta sen jälkeen kuvioihin tuli mukaan myös englanti ja sen myötä blogin nimikin vaihtui. Pää on tällä hetkellä ihan pyörällä siitä, mitä kaikkea suomalaisessa matkablogimaailmassa on tapahtunut sinä aikana, kun olen itse ollut aktiivisesti mukana. Monet bloggaavat nykyään puoliammattimaisesti, joillekin matkailusta on tullut ammatti, useita bloggaajia pressimatkat ja yhteistyökuviot ovat kuljettaneet ympäri maailmaa. Itsekin olen saanut kokea paljon. Nälkä tietenkin kasvaa syödessä, ja reissukuumeesta on tullut pysyvä mielentila. Olen päivittäin tekemisissä ympäri maailmaa viilettävien ihmisten kanssa, joten helpostihan siinä itselleenkin keksii reissuhaaveen jos toisenkin.

First two years I wrote only in Finnish, under the Finnish headline ”Maassa tai maan tavalla”. Then I took English within, and changed the name of the blog. I´m overwhelmed, when I´m thinking how much is going on in Finnish travel blog scene and how much has happened during past four years. Many bloggers are nowadays semi-professionals, some are working full-time in travel industry. Bloggers have gotten invitations to press trips near and far. I´ve also personally experienced a lot and I´m very grateful for that. But oh well, travel fever is nowadays permanent state of mind. Can´t help that, when I communicate daily basis with people who are wandering around the globe all the time. 

Bangkok Bayoke Sky

Lukijat näkevät yleensä bloggaamisesta vaan sen yhden puolen, postaukset, joita ilmestyy välillä useammin ja välillä harvakseltaan. Kulissien takana kuitenkin tapahtuu jatkuvasti. Siellä on suunnittelua, sähköpostien kirjoittamista, keskusteluja, puheluita, valokuvaamista, pressitilaisuuksia, mobiilimatkaoppaiden kirjoittamista, teknisiä ongelmia, sosiaalista mediaa, tiedonhakua, uusien asioiden opettelua, tapaamisia, naurua, kyyneleitä ja monia syviä huokauksia. Siellä on paljon juttuja, jotka vievät aikaa, mutta myös antavat paljon. Olen saanut oppia paljon sellaista, mistä on varmasti hyötyä minulle, mitä ikinä aionkin tulevaisuudessa elämässäni tehdä. Olen tästä kaikesta hyvin kiitollinen.

Most readers of the blog only see the most visible part of the blogging -new posts. What happens behind the scenes is anyway much more -Planning, e-mails, conversations, phone calls, photographing, events, press trips, writing mobile travel guides, technical problems, social media, information searching, meetings, laughing, tears and so on.. Many things take a lot of time, but also give a lot. I´ve learned many useful things already, and that´s simply awesome. 

Bangkok

Tällä hetkellä bloggaajat valmistautuvat Matkamessuihin. Itsekin olen tulevista päivistä innoissani, vaikka ajatukset meinaavatkin jo lipsua ensi viikon reissuun. Jos olet lauantaina messuilla, suosittelen tutustumaan bloggaajien hyväntekeväisyyskirppikseen. Rahat menevät hyvään tarkoitukseen, ne ohjataan Nepalin köyhimmille Autolla Nepaliin-projektin kautta. Jokainen matkabloggaaja on saanut maailmalta paljon. Ihan mahtavaa, että kolleegani ovat halunneet laittaa pystyyn tällaisen hyväntekeväisyystempauksen, jonka avulla voidaan välillä myös antaa maailmalle takaisin. Yksi tärkeimmistä asioista, joita reissut minulle ovat opettaneet, on se, että olen etuoikeutettu ja minulla on mahdollisuus myös vaikuttaa sen vuoksi. Siksi tahdon blogissanikin entistä enemmän tuoda esille vastuullisuutta niin matkailussa kuin elämässä yleensäkin. Tulkoon hyvän tekemisestä päivittäinen elämäntapa lähellä ja kaukana.

At the moment bloggers are getting ready to Matkamessut (travel fair). I´m also excited, though my thoughts are slipping to my next week´s trip already. If you are in Matkamessut on Saturday, I recommend to visit bloggers´charity flea market. All the profit goes to Nepal. It´s amazing that my colleagues have decided to organize this project. It´s time to give back to the world! One of the most important lessons I´ve learned during my travels is that I´m privileged, and because of that I can make a difference. That´s why I wanna write more and more about responsibility on this blog. Let´s do good every day until it becomes a lifestyle for us.

Thaimaa palmut

Olen innoissani vuodesta 2016. En oikeastaan ollenkaan tiedä, mitä se tulee pitämään sisällään blogini osalta tai elämässä muutenkaan. Mutta nyt juhlitaan. Kiitos sinulle, joka olet ollut matkassa mukana <3.

I´m excited about 2016. I have no idea what this year will hold, but now it´s time to celebrate. Thank you for sharing this journey with me <3. 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply miraorvokki tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 15:03

  Kivasti kirjoitettu! 🙂 Ja onnea blogillesi!! Ilo on ollut seurata sinua – ja myös jatkossa! Itse vasta vähän päälle vuoden bloggailleena kaikki tuntuu vielä uudelta ja ihmeelliseltä – katsotaan miten kaikki tässä matkan varrella kerhittyy.

  • Reply Reason for a Season tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 21:15

   Kiitooos <3!! Ja siis, kiva kun oot mukana. Eihän tässä kukaan tiedä, mihin suuntaan hommat kehittyy :). Sehän tässä onkin hauskaa =). Mutta pysytään menossa mukana.

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 15:21

  Onnittelut blogisynttäreiden johdosta! :))

  • Reply Reason for a Season tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 21:15

   Kiitos <3.

 • Reply Katja tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 17:28

  Onnea neljä vuotiaalle blogille ja ihanaa seikkailujen täyteistä jatkoa!

  • Reply Reason for a Season tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 21:15

   Kiitos ja kiitos! Seikkailut otetaan vastaan.

  Leave a Reply