Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun kaikki ympäriltä katoaa

Auringonlasku Kaivopuisto

Tänään muistin jälleen, miltä tuntuu fokusoida johonkin asiaan niin täysillä, että kaikki muu, olosuhteet mukaan luettuna, katoaa ympäriltä.

Auringonlasku Kaivopuisto

Vihaan kylmyyttä enemmän kuin suurinta osaa tämän maailman asioista. Aamulla huomattuani että mittari huitelee eeppisen jäätävissä lukemissa, päätin jäädä peiton alle koko päiväksi. Iltapäivällä kuitenkin muutin mieleni ja lähdin kävelylle pakkaseen.

Auringonlasku KaivopuistoAuringonlasku Kaivopuisto

Puolitoista tuntia käveltyäni löysin itseni Uunisaaren kallioilta juoksemasta jäisiä laitureita pitkin, jotta saisin ikuistettua hengästyttävän kauniin auringonlaskun. Paikalla oli monia ammattimaisen oloisia kuvaajia hienojen laitteidensa ja jalustojensa kanssa. Minulla oli ripsarit poskilla, jalat jäässä ja olen kaukana ammattilaisesta, kamerastani puhumattakaan. En välittänyt. Minulle merkitsi ainoastaan se, että pääsin kuvaamaan. Kaikki muu katosi ajatuksistani enkä lopulta huomannut edes kylmyyttä.

Auringonlasku KaivopuistoAuringonlasku Kaivopuisto

Muistin, että näinhän se elämässä menee. Silloin kun päämäärä on selvä, ei sillä ole väliä, mitä ympärillä tapahtuu. Ei sillä ole merkitystä, miltä olosuhteet juuri sillä hetkellä tuntuvat. Silloin mennään täysillä.

Auringonlasku Kaivopuisto Auringonlasku Kaivipuisto

Aina joku tekee paremmin, aina ympärillä on ammattilaisia, joilla on kokemusta ja näkemystä. Se kaikki on merkityksetöntä silloin, kun oma päämäärä säilyy kirkkaana. Parasta on se, että matkalla kohti unelmien toteutumista on hetkiä, jotka ovat niin kauniita, että sydän melkein jättää lyönnin välistä. Tänään oli yksi niistä.

Auringonlasku Kaivopuisto

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Anna / Muuttolintu perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 02:04

  Siis WAU mitä kuvia! Kamerasta viis nää menee ihan ammattilaisesta, miulle ainakin! Tulee melkein ikävä pakkasta! Melkein.

  • Reply Reason for a Season perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 10:54

   Oi kiitos! Minä en kuvaamisen tekniikasta tai kuvien käsittelystä tiijä mitää mutta rakastan kuvien räpsimistä. Tääl on niin huikeen näyttiä kyllä. Tosin sen hintana vilustuin eilen, mikä ei oo ihan niin kivaa.

 • Reply SariKoo.fi perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 06:32

  Ensinnäkin, upeita kuvia! Ei todellakaan häviä niille ammattilaisille. Toisekseen, kiitos. Teksti tuli juuri sopivaan hetkeen, kun meinaa usko omaan tekemiseen kadota. Ja taas mennään!

  • Reply Reason for a Season perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 11:23

   Oiii kiitos. Ehdottomasti sun täytyy uskoa omaan tekemiseen, sinä upea nainen <3!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 10:00

  Aivan upeita kuvia ja ihana postaus 🙂 Mie taas rakastan pakkasta, mutta pimeys vie joskus liiaksi mieltä matalaksi. Eilen oli kaunis ja kirkas päivä ja olin ulkona monta tuntia, vaikka pakkasta oli yli kolmekymmentä. Onneksi teillä on tuo ihana aurinko! Ihan hengästyttävät maisemat teillä Helsingissä. Joskus parhaita ja eeppisimpiä maisemia pääsee katsomaan vaan ponnistelujen jälkeen. Tähän pätee varmaan sama kuin siihen, että kiipeät ensin vuorelle vaikeuksien kautta ja sieltä näet pitkälle. Nyt sun piti nähdä tämä upeus kestämällä pakkanen 🙂

  • Reply Reason for a Season perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 11:28

   Kiitos ihanasta kommentista <3. Muakin varmaan lopulta ahistaa pimeys paljon enemmän!! Ehkä alan tottua kylmyyteen, jos vaan se aurinko näkyy. <3

 • Reply Kea | Deep Red Blues perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 11:10

  Mä oon ihan samaa mieltä!! Mä niin tykkään sun teksteistä ja niiden syvyydestä. Mulla on pyöriny hyvin samanlaisia ajatuksia mielessä… ehkä jokseenkin syvällisempää pohdintaa kuin yleensä. Miksi asiat on niinkuin on? Mikä ajaa meitä eteenpäin vaikeissakin tilanteissa? Täytyy pysyä itselleen rehellisenä ja tehdä sitä omaa juttuaan muista riippumatta!

  Ihan älyttömän hienoja kuvia, kyllä pakkanen kuitenkin lopulta palkitsee… 😉

  • Reply Reason for a Season perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 23:04

   Oi kiitos Kea <3. Nöyräksi tällaiset sanat vetävät. Näitä on hyvä aina välillä miettiä, ettei puolivahingossa ala elämään toisten odotusten mukaisesti. Pakkanen on kyllä kaunis! Ehkä täytyy koittaa näin suomalaisena vaan väkisin oppia tykkäämään tästä talviajastakin :P.

 • Reply Katja lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 09:42

  Niin hienoja kuvia! Tuli ihan kylmät väreet kun katselin niitä, niin kaunista 🙂

  • Reply Reason for a Season lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 12:05

   Kiitoos <3!

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 18:26

  Ihan tajuttomia nämä kuvat! Ihana tekstikin, kiitos<3

  • Reply Reason for a Season torstai, 14 tammikuun, 2016 at 12:24

   <3

 • Reply Tammikuu on pakkaskuu - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 08:43

  […] upeita merisumun täyttämiä kuvia on tullut vastaan vähän joka puolelta, mutta etenkin nämä Mirkan ottamat räjäyttivät tajuntani. Pikkuisen meinasi itseä harmittaa, etten ole ollut männä viikolla kameroineni siellä […]

 • Reply Saana keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:15

  Aivan mielettömän upeita kuvia – ja hienoja ajatuksia! 🙂 On se jännä, miten pakkanen saa tututkin paikat näyttämään niin erilaisilta.

  • Reply Reason for a Season torstai, 14 tammikuun, 2016 at 12:25

   Kiitos! Ja joo todellakin! On tässä ollut ihan eri fiilis kun joulukuun harmaudessa.

 • Reply Annika | Travellover lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 18:21

  Näin näitä oransseja auringonlaskujasi Instassa. Tulin katomaan, onko niitä blogissakin. Olit näine kuvinesi mielessäni, kun lähdin tänään pakkaseen katsomaan, miten aurinko laskee Seurasaaressa. Tänään taivas ei hehkunut oranssia vaan vaaleanpunaista.

  • Reply Reason for a Season lauantai, 16 tammikuun, 2016 at 19:56

   Hauskaa :D! Joo muutamia kuvia täälläkin. Itsekin olin hetken aikaa ulkoilemassa tänään ja bongailemassa vaaleanpunaista taivasta. Kovin kummoisia kuvia en tänään saanut, mutta ehkä se ulkoilu on muutenkin hyväksi :P. Nättejä päiviä on kyllä ollut nyt tammikuussa.

  Leave a Reply