Suomen suurin matkablogiyhteisö

Auringonlasku Suomenlinnassa

Suomenlinnan lautta

Suomenlinna on yksi Helsingin upeimmista paikoista auringonlaskun katseluun. 

Se päivä oli viimeisiä, ennen kuin puut vihdoin värjäytyivät kauniisiin ruskan sävyihin. Kesä oli auttamatta ohi, mutta kaunein syksy odotti vielä.

Toivoin, että joku olisi lähtenyt kanssani valokuvaamaan auringonlaskua. Seuraa en löytänyt, mutta auringonlasku Suomenlinnassa oli sitäkin upeampi! En ole koskaan suostunut siihen, että seuran puute estäisi minua tekemästä asioita, joista haaveilen, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Suosittelen samaa muillekin. Ei kannata jättää elämäänsä elämättä sen vuoksi mitä muut tekevät (tai eivät tee).

Suomenlinna

Suomenlinna puu

Suomenlinna on kaunis ympäri vuoden

Suomenlinna on kaunis mihin aikaan vuodesta, ja varmasti myös yksi kauneimmista aurngonlaskuspoteista Helsingissä. Aivan liian harvoin tulee lähdettyä tälle saarelle muuten kuin lämpimään kesäaikaan. Suomenlinnaan pääsee julkisen liikenteen kausikortilla, joten lähtemiseen ei pitäisi olla kovin korkeaa kynnystä. Täten haastankin itseni käymään Suomenlinnassa talvella, jotta pääsen kuvaamaan vaihteeksi valkoisia maisemia. 

Suomenlinna auringonlasku

Suomenlinna auringonlasku

Onneksi elämme jo sellaisia aikoja, että päivä pitenee pitenemistään. Tällä hetkellä auringonlaskua joutuu silti metsästämään vielä vähän turhan aikaisin. Parin kuukauden päästä valo kuitenkin voittaa, ja tässä välissä käyn nauttimassa auringonsäteistä Kaakkois-Aasiassa. Kyllä tästä kaamoksesta siis selvitään.

Suomenlinnan auringonlasku

Suomenlinnan auringonlasku

Suomenlinnan auringonlasku

Suomenlinnan auringonlasku

Suomenlinnan auringonlasku

Siinä vaiheessa kun aurinko painui taivaanrannan taa, käteni olivatkin jo kylmyydestä lähes tunnottomat. Lämpimin paikka merenranta harvoin on! Mutta niin kaunis. Istuin rantakalliolla pohtien, miten täydellinen se hetki oli. Olen sanonut tämän monesti aiemminkin, mutta meren äärellä minusta tuntuu siltä kuin istuisin ikuisuuden reunalla.

Suomenlinna auringonlasku

Auringonlasku Suomenlinnassa

Suomenlinna auringonlasku

Suomenlinna auringonlasku

Ei ole mitään kauniinpaa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply