Phuket Relaxing Week

Phuket sun

On kulunut lähes 10 vuotta ensimmäisestä matkastani Thaimaahan. Viisi reissua olen sinne vuosien varrella tehnyt, ja on tunnustettava, että haaveilen seuraavasta. Erityisesti huomenna alkava, matkabloggaajia Bangkokissa yhteen kokoava TBEX saa ajatukset varsin tiiviisti harhailemaan Bangkokin kaaoottisilla kaduilla ja kattobaareissa. Myös pikkuveljeni on tällä hetkellä reissaamassa useamman kuukauden ajan Thaimaassa. Ei huono valinta tähän aikaan vuodesta! Itselläni jäätyy Suomen talven keskellä monesti käsien lisäksi myös elämänilo, joten varmasti minäkin tulen jonnekin lämpimään pian lähtemään. Minua ei ole tehty pakkassäitä varten, vaikka ennätyskylmän pakkastalven keskelle synnyinkin. Luulen, että en ole ainoa, joka tasaisin väliajoin pohtii elämänsä siirtämistä talvikaudeksi jonnekin palmujen katveeseen. Jos etätöiden teko Thaimaasta käsin kiinnostaa sinuakin, kannattaa seurata Pakkasesta paratiisiin-blogia, joka on talvehtimassa Thaimaan Chiang Maissa.

It´s been 10 years since my first visit to Thailand. I´ve visited that adorable country for five times together, and now I´m dreaming about the next trip. This week I´m thinking about Thailand even more than usual, as TBEX conference in Bangkok is about the beginning. Anyway, it´s a huge blessing that I have a chance to travel in my life. I´m super grateful for that and I´m pretty sure that during the winter I´m going to spend some quality time in tropic again. I´m literally freezing in Finland, and I wanna do something about it instead of complaining about my circumstances. I think I´m not the only one who is dreaming about spending their winter time abroad.

phuket kid

phuket beach

phuket beach

phuket thailand

Monista Thaimaan reissuista huolimatta olen onnistunut välttelemään Phuketiin matkustamista pitkään. Tuo saari ei vain ole koskaan kuulunut haavekohteideni listalle. Maaliskuussa minulle avautui kuitenkin tilaisuus viettää viikko Phuketissa, ja vihdoin annoin periksi. Lensimme viettämään rantaviikkoa Singaporesta käsin, parin kuukauden reissumme päätteeksi. Pitihän sitä reissun lopulla rentoutuakin ;). Olen perinteisesti ollut melko levoton reissaaja ja en ole matkoillani yleensä pysynyt pitkiä aikoja samassa paikassa, mutta tähän väliin on todettava, että nyt en juuri mistään muusta haaveilekaan kuin rantalomasta ja paikallaan oleilusta. Tahtoisin heittää aivot narikkaan ja nauttia auringosta ilman mitään kummempaa agendaa. Nyt on siis sopiva aika palata tämän rantaviikon tunnelmiin.

I´ve been avoiding travelling to Phuket. I´ve been thinking that it´s too touristy island. Last March I got a chance to spent one week there. We took flights from Singapore and our mission was just to relax in the sun. Now I´m missing that kind of a week. Relaxing in the sun sounds like the best thing on the planet right now, as winter is getting closer.

phuket

phuket beach

phuket beach

phuket sunset

phuket beach

Teimme juuri sen, mitä kukaan ei suosittele tekemään -Varasimme majoituksen keskeltä Phuketin vilkkainta rantaa, Patong Beachia. Pakko todeta, että ei tuo ranta minun kokemukseni mukaan juuri sen vilkkaampi ollut kuin muutkaan Thaimaan rannat. Yöelämän tosin skippasimme ihan tarkoituksella, yksi kävelykerta Bangla Roadin läpi riitti (loppuelämäksi). Phuketissa suurin osa kaikista palveluista on keskittynyt Patongin alueelle, joten mielestäni meidän majapaikkamme sijainti oli loppujen lopuksi varsin jees.

We booked our accommodation from the beach that no one ever recommends – Patong. I´ve heard for so many times that this beach is too touristy, and too full of people. I think this beach wasn´t more crowded than other beaches around Thailand. So our choice was actually ok. Though I gotta say that the night life is quite sad.. but that´s another story. 

phuket sunset

phuket sunset

phuket sunset

phuket sunset

On todettava, että Phuket on minun makuuni turhan suuri saari ja hinnat ovat korkealla maan hintatasoon nähden. Taksimafia pitää huolen siitä, että rannalta toiselle siirtymistä joutuu hintojen vuoksi harkitsemaan kaksi kertaa. Jos liikkuminen paikasta toiseen olisi kätevämpää ja edullisempaa, saattaisin olla eri mieltä saaresta. Julkinen liikenne rantojen välillä on estetty, Phuket Towniin sentään pääsee vielä edullisesti bussilla rantakohteista. Heille, jotka haluavat vuokrata skootterin käyttöönsä, on liikkuminen paikasta toiseen tietenkin huomattavan paljon kätevämpää. Uskon, että Phuketissa riittäisi näkemistä ja tekemistä pitkäksi aikaa, sillä saari on paljon muutakin kuin ne kuuluisat turistirannat. Harmillista, että liikkumista ei ole tehty turistien kannalta helpoksi. Joidenkin rantojen, kuten Katan ja Karonin välillä pystyy kyllä lyhyen matkan vuoksi kävelemäänkin.

I have to say that Phuket felt too huge for me and the prices are really high if compared to other areas in Thailand. Taxi prices are sky high and there´s no public transportation between the beaches. So without renting a scooter it´s a bit tricky to move around the island. It´s a shame that they have created this system – That´s not good advertisement for the island if you ask me. But to scooter drivers it works.

phuket sunset

phuket sunset

phuket sunset

Phuketin sijainti on hyvä, saarelta pääsee nopeasti moneen mielenkiintoiseen kohteeseen. Lentokentän ansiosta Phuketista on helppo myös lähteä muualle Kaakkois-Aasiaan. Jos minulla olisi pari viikkoa aikaa käytössäni matkaa varten, niin silloin valitsisin kuitenkin jonkun toisen kohteen, ellen sitten saisi luotettavaa henkilökohtaista skootterikuskia mukaani. Yhdessä skootterionnettomuudessa Thaimaassa olleena olen kuitenkin nykyään melko arka noiden menopelien suhteen, enkä siksi hihku riemusta tuota vaihtoehtoa ajatellessani.

The location of Phuket is excellent. You can easily visit many nice destinations from there and you can also easily fly to other Southeast Asia countries straight from the island. Still I would choose another place if I had only two weeks holiday to spent. With scooter Phuket would work nicer for sure, but I´ve been in scooter accident in Thailand, and I´m not feeling excited about that option to be honest.

phuket wedding shoot

Yksi asia on varma, auringonlaskuissa ei ole valittamissa missään päin maailmaa, ei varsinkaan Kaakkois-Aasian rannoilla. Harvasta asiasta haaveilen elämässäni niin usein kuin Thaimaan auringonlaskuista. Ehkä parin kuukauden kuluttua minulla on taas lentoliput taskussa ja uusia auringonlaskuja horisontissa.

These sunsets never get old – I love sunsets in Thailand islands. I often dream about those and maybe in a few months I have tickets to Thailand in my pocket again.

phuket sunset
Phuketista ovat viimeisen vuoden kuluessa kirjoittaneet ainakin Siveltimellä  Deep Red Blues ja Suvi Höydén. Kannattaa käydä lueskelemassa heidän tekstejään, mikäli Phuket kohteena kiinnostaa.

phuket sunset

 

Millaisia kokemuksia sinulla on Phuketista?

Do you have Phuket experiences? Yay or nay?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, lokakuu 25, 2015 at 14:43

    Aloitin Thaimaan kiertomatkani edelliskesänä Phuketista, olin neljä yötä, ja se riitti. 🙂 Koska maailma on niin täynnä rantaparatiiseja, en palaa, koska en kokenut Phuketia sellaiseksi lainkaan. Blogissa muutamia juttuja Thaimaa-valikossa, mutta niissä jutuissakin kaikki muut paikat ainakin minusta kiinnostavampia. Mutta koska olin reissussa yksin, olihan Phuket ihan hyvä sellaiseen Aasia-orientoitumiseen. Kevyt aloitus.

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, lokakuu 25, 2015 at 16:32

    Ymmärrän, ei minullekaan tuosta millään tavoin paratiisimainen fiilis jäänyt. Täytyy lukea kaikki sinunkin Thaimaa-jutut, jos tulee taas lähdettyä talvella niille nurkille. Haluaisin kierrellä Kaakkois-Aasiassa osittain tuttuja ja osittain tuntemattomia kohteita. Tuo on kyllä totta, että varmaan suht kevyt aloitus Phuket on, jos yksinään reissaa. Thaimaa on muutenkin siihen tarkoitukseen aika iisi :).

  • Leave a Reply