Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kalajoki X-Games Grey Edition

Viime kuukaudet ovat olleet säiden suhteen Suomessa melko arvaamattomia. On vaikea ennustaa, milloin Suomessa pääsee nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä. Tällä kertaa kunnon kesä saapuikin melkoisella viiveellä, ja viileämpi kausi osui alkukesälle, juuri niihin aikoihin, jolloin reissasin Suomessa. Tässä postauksessa palaan vielä kerran kesäkuussa Kalajoella vietetyn viikonlopun tunnelmiin.

You never know when the real summer actually arrives to Finland. This time the summer was little bit late, and during my travels in June the weather was still cold and grey. In this post I´m returning to Kalajoki, where I spent really nice weekend.

Rautio sport
Lauantai valkeni pahaenteisen harmaana, mutta lähdimme tutustumaan alueeseen Rautio Sportsin Jopoilla. Hiekkasärkkien alue on sen verran laaja, että suosittelen pyörän vuokraamista, jos tahtoo hahmottaa koko alueen kunnolla. Onneksi ehdimme tehdä kierroksen ennen kuin saimme sadetta niskaamme, ja ovathan nämä maisemat nättejä säällä kuin säällä. 

Saturday was grey from the start. Anyhow, we got these lovely Jopo bikes from Rautio Sports, and drove around the area. I recommend renting the bicycle, if you are willing to see how much this area actually has to offer. Luckily we had time to do our biking tour before the rain started.

Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoki mökki Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoki

Jo menomatkalla Särkille utelin, löytyisikö Kalajoelta hyviä lähiruokaan panostavia ravintoloita. Löytyihän sieltä – Lohilaakso, jossa voi onkia omaan annokseensa kirjolohen ravintolan viereisestä lammesta. Voisiko paljon lähempää ruokaa enää löytyä! Kuvassa näkyvä, läheiseltä merialueelta pyydystetty siika on yksi ravintolan suosituimmista ruoista. Ruoka olikin sen verran hyvää, että suosittelen pysähtymään Lohilaaksossa, jos tulee liikuttua kesällä Kalajoella tai lähialueella. Ravintolassa on myös koru/käsityömyymälä, josta voi ostaa ravintolan omistajan tuotoksia. Valitettavasti Lohilaakso on auki vain kesäkaudella, eli seuraavan kerran ensi vuonna.

As usually, I wanted to know the best local restaurants. Actually we found the true gem –  Lohilaakso. You can fish your own salmon there, so the food really is local. And so good! One of the most popular portions is this whitefish in the picture. I highly recommend you to stop in Lohilaakso, if you are somewhere near Kalajoki during the summer season. You can also buy some handicrafts, made by owner of the restaurant.

Lohilaakso kalajoki

Lohilaakso Kalajoki Lohilaakso Kalajoki

Lounaan aikoihin aloimme saada sadetta niskaamme. Sitä riittikin sitten loppupäiväksi.

And then we got the rain. Lot of rain.

Kalajoki Hiekkasärkät X-Games Kalajoki Rain Kalajoki X-Games Kalajoki X-Games Kalajoki X-Games

Karvakaulukset keskikesällä laittoivat väkisin hymyilemään, vaikka muuten tämä sää ei paljon naurattanutkaan.

I think these winter jackets were super funny. Oh Finnish Midsummer :D. I think it should be called Notsummer from now on.

Jopo Kalajoki Hiekkasärkät Kalajoki Hiekkasärkät

kalajoki sup

Tuona viikonloppuna järjestettiin Kalajoki X-Games – En äkkiseltään keksi parempaa konseptia tai parempaa lokaatiota kesätapahtumalle Suomessa. Helmikuussa istuin Sydneyn rannalla katselemassa surffi- ja skeittikisoja, enkä olisi silloin uskonut, että pääsisin seuraamaan lautailua merenrantamaisemissa seuraavan kerran Suomessa. Niin upeat puitteet kuin Kalajoella onkin tarjottavanaan, niin valitettavasti sää oli tapahtumalle kaikkea muuta kuin suosiollinen. Yritin päivän aikana monesti piirtää mielessäni auringon siniselle taivaalle. Toivottavasti ensi vuonna paremmalla onnella sen suhteen! Potentiaalia tällä tapahtumalla kyllä on. Mukana oli Suomen parhaita laskijoita ja esimerkiksi moottorikelkkailija Jyri Keskiaho. Talenttia ei siis tapahtumasta uupunut.

Kalajoki X-Games took its place on that weekend. This concept is absolutely super! In February I was watching Australian Open of Surf in Sydney, and I never believed that next time I would attend seaside event in Finland. Kalajoki is just perfect location for this type of event, but unfortunately the weather wasn´t so good this time. I really hope better luck for the next year. This event really has potential.

Kalajoki X games Kalajoki X games

Jossain vaiheessa kisat jouduttiin keskeyttämään sääolosuhteiden vuoksi.

At some point they needed to stop the competition because of the weather.

Kalajoki X games Kalajoki x games Kalajoki X games Kalajoki x games Kalajoki x games

Toivottavasti saan ensi kesänä mahdollisuuden kokea tämän tapahtuman uudelleen, mielellään sen auringon kanssa. Kalajoesta tuli ehdottomasti yksi suosikkikesäkohteistani Suomessa. Jos olet ajelemassa tästä ohi nyt syksyn tullen, niin kannattaa pysähtyä, maisemat ovat kauniita edelleen!

I hope to get back next year – with the sun. Kalajoki became one of my favorite summer spots in Finland. And if you are travelling anywhere near during the autumn, I recommend you to stop there. The view is still stunning!

//Weekend was sponsored by Visit Kalajoki//

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 17:58

  Mahtava idea tuo oman kalan onkiminen! Taatusti tuoretta tavaraa 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 14, 2015 at 11:44

   Jep :D!! Lapsille etenkin tosi hauska juttu.

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 19:12

  Ensi kesänä lähden Kalajoelle ja tämä oli sikäli mielenkiintoinen postaus. Etenkin tuo fillari on käynyt mielessä, tosin varmasti ottaisin oman mukaan sen sijaan, että vuokraisin. Karvakaulukset kesäkuussa ei kyllä naurata. #notsummer!

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 14, 2015 at 11:44

   Suosittelen Kalajokea. Se on huippu paikka. Ja pyörä on tosi kätevä siellä, kannattaa siis ottaa mukaan jos mahdollista :)!!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 21:28

  Olen käynyt Kalajoella joskus ihan pienenä Jukujukumaassa ja siellä kylpylässä, mutta ei sen kummempia muistoja ole paikalta. Pyörän vuokraaminen on kyllä hyvä idea melkein missä tahansa! Melko hyytävän näköiset kelit kyllä 😀

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 14, 2015 at 11:45

   Hehe joo Suomessa sattu oleen toi alkukesä kyllä aika jäätävä kaikkialla. Mutta ei siinä, ihan huikee paikka toi kyllä on. Lähtisin milloin vaan uudelleen :).

 • Reply Henna /suurin onni sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 22:23

  Hurjia kuvia nuo viimeiset! Kesäaikaan ja vähän jälkeenkin matkablogit täyttyvät kotimaan matkajutuista ja huomaan kerta toisensa jälkeen, kuinka sivistymätön olenkaan sen suhteen. Kalajoki ja hiekkasärkät siis näkemättä, mutta särkistä olen sentään kuullut, toisin kuin monesta muusta blogeissa esiintyneistä kohteista. Kivan näköistä on, pitänee joskus käydä 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 14, 2015 at 11:45

   Suosittelen :)! Itsekin haluan takaisin asap.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, syyskuu 14, 2015 at 01:20

  Siis ihana idea saada tällaista actionia myös Suomeen! Sitten pitää toivoa että paitsi säät suosisivat, myös ihmiset innostuisivat tällaisesta!

  Näyttää hurjanhauskalta ja ehkä ihan vaan vähän hurjaltakin tämä. 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 14, 2015 at 11:46

   Joooo ihan parasta, en ollut tajunnutkaan, että Suomesta löytyy tällaista. Ovathan nuo hurjia! Onneksi itse saa tyytyä vain katselemaan sivusta =D.

 • Reply Laura maanantai, syyskuu 14, 2015 at 13:46

  Onpas vinkeä tapahtumaa, en ollut kuullutkaan tuollaisesta aiemmin. Kalajoki on itsellä vielä käymättä, mutta kyllä sitä on vaan niin monessa paikassa kehuttu että asialle täytyy ehkä tehdäkin jotain vähitellen.

  • Reply Reason for a Season tiistai, syyskuu 15, 2015 at 20:07

   Kannattaa kyllä viimeistään ensi kesänä :)!!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, syyskuu 14, 2015 at 15:02

  Kesäjutut ja -kuvat alkavat tuntua entistä paremmilta näin syksyn lähestyessä – ihan riippumatta siitä, kiinnostaako kuvattu tapahtuma yhtään vai ei 🙂

  • Reply Reason for a Season tiistai, syyskuu 15, 2015 at 20:08

   Heh jep. Vaikka tämä kesä nyt säiden puolesta oli mitä oli. Kaipaan nyt jo tätä keskikesän valoisuutta…etenkin tämän päivän syksysateiden jälkeen :D.

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, syyskuu 14, 2015 at 18:38

  Tänä kesänä ei paljoa päästy rantapäivistä nauttimaan, harmi!
  Meillä täällä Pietarsaaressa on myös pitkiä hiekkarantoja dyyneineen & kallioineen ja ne on pidetty luonnontilassa eikä esim. mökkikylän rakentamiselle ole annettu lupaa. Niille rannoille suuntaamme aina tilaisuuden tullen ja alueella voi telttailla tai vuokrata paikan asuntovaunulle/-autolle. Rantoja kehystävät kangasmetsät ja ne ovat suosittuja vaelluspaikkoja. Kalajoelta löytyy mukavasti aktiviteettejä ja paljon majoitusvaihtoehtoja!

  • Reply Reason for a Season tiistai, syyskuu 15, 2015 at 20:09

   Olisipa hauska joskus käydä siellä Pietarsaaren rannoillakin. Kalajoelta tosiaan löytyy vaikka miten paljon majotusvaihtoehtoja ja aktiviteetteja. Tosi kiva paikka kyllä :).

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, syyskuu 15, 2015 at 16:48

  Näyttää, että olisi todella vähän yleisöä tuolla? Hpmh, kyllä minä ainakin menisin katsomaan noita hurjapäitä jos lähistöllä olisin! 🙂

  • Reply Reason for a Season tiistai, syyskuu 15, 2015 at 20:10

   Oikeassa olet! Tuo sää todella ei suosinut tapahtumaa. Kesäkausi oli vasta alkamassa Kalajoella ja paikallisiakaan ei tuo sadesää tietenkään houkutellut paikalle :/. Tosi sääli. Ihan huipputapahtuma.

 • Reply Annika | Travelloverblogi tiistai, syyskuu 15, 2015 at 17:54

  Kuuden ihmisen ja koiran suppailu näytti melkoiselta säätämiseltä… Joskus ollaan ongittu omat katkaravut, mutta ne olivat hölmösti altaassa. Sinun tapauksessasi olot luonnonmukaisemmat kyllä.

  • Reply Reason for a Season tiistai, syyskuu 15, 2015 at 20:16

   Haha jepp! Toi jättilauta oli hassu, mutta hyvin ne sieltä pääs perille :D!

 • Reply sarrrri perjantai, syyskuu 18, 2015 at 08:44

  Hyytävän näköistä, mutta vihreä mökki on ihana ja ruoka-annos näyttää taivaalliselta! Toivottavasti seuraava kesä olisi kunnollinen. 🙁

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 19, 2015 at 21:31

   Joo tilataan ihana kesä <3. Paikassa ei tosiaan valittamista!

 • Reply Teppo/Tämä matka perjantai, syyskuu 18, 2015 at 19:53

  Olipa hämmentävää kun samassa reissussa hiekkadyynit, moottorikelkat, melontaa ym. Suomen kesä on kyllä monipuolinen. Tuo fillari on kyllä hyvä kun niitä rantoja riittää…

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 19, 2015 at 21:31

   No sitä se on. Säät vaan saisivat olla vähän monipuolisemmat myös X).

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi lauantai, syyskuu 19, 2015 at 09:53

  Kalajoki on myös minulle lapsuuden perhelomilta tuttu paikka, edellisestä visiitistä onkin enemän aikaa kuin kehtaa laskeakaan…!

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 19, 2015 at 21:31

   Oi! Nyt olisi aika tehdä joku nostalgiaretki sinne.

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla lauantai, syyskuu 19, 2015 at 16:35

  Harmi tuo huono keli, tuossa olisi ollut puitteet kohdallaan upealle tapahtumalle! Ehkäpä ensi kesänä saadaan lämpöä ja aurinkoa tämänkin vuoden edestä, silloin voisin omiinkin suunnitelmiin laittaa nuo Kalajoen upeat maisemat.

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 19, 2015 at 21:32

   Jes, tilataan aurinko teille :)!

 • Reply Heidi lauantai, syyskuu 19, 2015 at 17:10

  Kalajoki on ihana! Olin siellä eka kertaa tänä kesänä ja kyllä tykkäsin. Varmasti jonain kesänä palaan takaisin.

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 19, 2015 at 21:32

   Kiva! Aion ehdottomasti itsekin palata =).

 • Reply Kohteena maailma lauantai, syyskuu 19, 2015 at 22:21

  Tuollainen tapahtuma olisi varmasti tosi kiva, jos aurinko paistaisi ja olisi yli 20 astetta lämpimältä. Tuollaisena se näyttää suomalaiselta hulluudelta 😀

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 26, 2015 at 12:20

   :D!! Näin.

 • Reply Liza in London sunnuntai, syyskuu 20, 2015 at 04:55

  Vitsi, ei kyllä tullut ensimmaiseki mieleen Suomi noista maisemista 🙂 Voin vain kuvitella, miten kuvaukselliselta paikka nayttaa auringonpaisteessa!

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 26, 2015 at 12:21

   Juuri näin :).

 • Reply WWW.OTTOIZAKAYA.COM / OTTO sunnuntai, syyskuu 20, 2015 at 10:24

  Kalajoki on oikeesti ehkä mun lempi mesta Suomessa!! Se on yks niitä harvoja mestoja mikä epä-suomalaisuudessaan vaan on niin makeeta. Sinne on aina kiva mennä. Ja toi lohilaakso on niin hauska. Nyt tuli nälkä!! 😛 nammm.

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 26, 2015 at 12:21

   Joo todellakin, tää on niin siisti ja epäsuomalainen paikka :D!!

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, syyskuu 20, 2015 at 11:34

  Oon ollut Kalajoella ainoastaan viettämässä juhannusta joskus 15v. teininä, ei kyllä ole hirveesti muistikuvia paikasta, paitsi että hiekkaa riitti 😀 Kiva idea tuo kalaravintola!

  • Reply Reason for a Season lauantai, syyskuu 26, 2015 at 12:21

   Nyt siis pitää tehdä uusia muistoja.. 😀

  Leave a Reply