Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki ei ole salaisuus

Meidän on aika tulla ulos kaapista kaupunkina. Rakas Helsinki – meillä ei ole mitään hävettävää.

Helsinki auringonlasku

Huffington Post julkaisi keväällä kiinnostavan artikkelinSe koski Suomea, maailman parhaiten varjeltua matkailusalaisuutta. Artikkelissa taitaa olla totuuden siemen, olen itsekin tavannut matkoillani ihmisiä, jotka eivät tiedä Suomen olemassaolosta. Vielä harvempi tietää Helsingin olevan Suomen pääkaupunki. Suomella ei ole siis erityisesti minkäänlaista mainetta matkailumaana, Lapista sentään jonkin verran puhutaan. Yleensä silloin, kun ihmiset tietävät jotain Suomesta, se liittyy Joulupukkiin, Nokiaan tai Angry Birdsiin, ei niinkään matkakohteisiin. Suomi jää auttamatta makakohteena naapurimaidensa varjoihin – Sinne se ei kuitenkaan kuulu.

Helsinki Kalasatama graffitti

HELSINKILÄINEN KAUPUNKIKULTTUURI KUNNIAAN

Helsinki on kiehtova kaupunki, jolla on paljon sellaista annettavaa, mitä ei muualta maailmasta löydy. Olen asunut Helsingissä 11 vuotta ja mielestäni kaupunki on vain parantunut vuosien varrella. Täällä on kehitetty paljon loistavia kaupunkitapahtumia, kuten Ravintolapäivä, Siivouspäivä ja Kallio Block Party. Koko kaupunki on monta kertaa kesässä kuin yksi iso olohuone. Helsingissä on keskitetty valtavasti energiaa viimeisten vuosien aikana sen pohtimiseen, pitäisikö Helsinkiin rakentaa Guggeheim-museo. Entä jos hetken aikaa keskityttäisiin tähän kaikkeen, mitä Helsingissä jo on?

Helsinki raitiovaunu

Pelkästään Ravintolapäivässä on huikea potentiaali matkailumarkkinoinnin kannalta. Nuoret aikuiset matkustavat paljon ja etsivät elämyksiä. He haluavat kokea jotain aitoa ja paikallista. He haluavat ehkä kuvata nähtävyyden tai pari (tietyt turistiryhmät toki enemmänkin), mutta erityisesti he haluavat saada selville, mikä on kaupungissa uniikkia ja mistä paikalliset nauttivat. Jos kaupungin asukkaat ovat ylpeitä kotikaupungistaan, se kyllä välittyy matkailijoille. Ihmiset luovat fiiliksen, joka kaupungista jää päällimmäisenä mieleen.

Ei ole merkityksetöntä panostaa siihen, että helsinkiläiset itse viihtyvät kotikaupungissaan. Sitähän esimerkiksi Ravintolapäivä tekee parhaimmalla mahdollisella tavalla. Ravintolapäivä on tapahtuma, josta ovat yhtä innoissaan niin paikalliset kuin reissaajatkin. Siitä voi jokainen tehdä juuri omannäköisensä eikä se koskaan näyttäydy täysin samanlaisena. Se on ennen kaikkea jotain kaupunkilaisten itse rakentamaa.

Piritta Helsinki

HELSINKI ON HIP

Helsingin Sanomat käsitteli elokuun alussa Helsingin matkailumarkkinointia. Ihmiset löytävät helposti Kööpenhaminaan ja Tukholmaan, mutta eivät Helsinkiin. Eikö kaikkien helsinkiläisten olisi jo viimeistään tässä vaiheessa aika nostaa pää pystyyn ja todeta, että itse asiassa meillä on aika mahtava kaupunki, jossa kannattaisi myös vierailla?

Helsinki Hietsu auringonlasku

Helsinki on kodikas, trendikäs, mielenkiintoinen. Pelkästään elokuun aikana tapahtuu niin paljon, että on vaikea pysyä perässä. Meillä on Juhlaviikot, Art Goes Kapakka ja Flow, joka on kansainvälisestikin noteerattu laadukkaaksi festariksi.

Helsinki Flow Festival

Kallio on Skyscannerin ”The 20 Most Hipster Neighbourhoods In The World” -listalla. Helsingissä on myös mielenkiintoisia parhaillaan rakentuvia kaupunginosia, kuten Kalasatama ja Jätkäsaari. Kaupungissa on kaunista saaristoa ja merenrantaa, sympaattisia kesäkahviloita, toinen toistaan parempia ravintoloita ja kiinnostavaa designia, johon muuten voi tutustua tänään alkaneella Helsinki Design Weekilla. Ja Helsingissä on jo yksi mielenkiintoinen nykytaiteen museo, Kiasma. Vaikka tänne ei koskaan rakennettaisi uutta museota, niin kaupungin keskeisimmällä paikalla sijaitsevasta Kiasmasta voidaan olla ylpeitä.

Ihana Kahvila Helsinki

”Eikö kaikkien helsinkiläisten olisi jo viimeistään tässä vaiheessa aika nostaa pää pystyyn?”

Helsinki Secret-sivustolla on listattu kohteita, jotka ovat tehneet ihmisiin vaikutuksen Helsingissä. Tätä sivustoa lukiessa innostun hetkessä itsekin omasta kotikaupungistani uudelleen. Täällä on loputon määrä nähtävää ja koettavaa. Lisäksi se, mikä on meille arkipäivää, on monille ihmisille maailmassa sangen eksoottista.

Kaivopuisto Helsinki

taidekahvila Helsinki

Ei ole mitään syytä, miksi helsinkiläinen ei voisi olla kaupungistaan yhtä ylpeä kuin joku on Kööpenhaminasta tai Tukholmasta. Kaiken lisäksi molemmista edellä mainituista kaupungeista on hyvät yhteydet Helsinkiin. Siinäkin olisi ideaa, markkinoida montaa pääkaupunkia samalle reissulle. Aina ei tarvitse kilpailla.

THE BEST IS YET TO COME

Kaupunkia rakennetaan kaiken aikaa ja haluan mainita yhden projektin – Katajanokalle on tulossa meriuimala. Tällainen hanke saa minut iloiseksi, sillä se palvelee yhtä lailla paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. En malta odottaa, että pääsen näkemään tuon alueen sen valmistuttua.

Helsinki

Muutama vuosi takaperin tapasin Thaimaan rannalla tanskalaisen, joka kertoi, että Suomi on hänen unelmiensa matkakohde. Silloin ihmettelin miksi. Ensi kerralla aion kysymysten ja ihmettelyn sijaan hymyillä ja sanoa, että syytä onkin.

hietsu Helsinki

 

Let’s connect on Instagram: @mirkahannele

__________________________________________________________________________________________________

In English:

Helsinki is capital of Finland, home of mine and one of the most amazing cities of the world. Welcome! Rather sooner than later.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply ulla50 perjantai, syyskuu 4, 2015 at 14:24

  Mahtava kirjoitus! Meni heti jakoon, Helsinki on paras! =)) <3

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 4, 2015 at 18:27

   Kiitooos<3.

 • Reply Markus | Metallia Matkassa perjantai, syyskuu 4, 2015 at 18:06

  Totta joka sana! Viime aikoina on tullut yllättävän paljon keskusteltua matkailusta kiinnostuneiden ystävien kesken tästä Helsingin vetovoimasta, ja siitä miten sitä ei ole osattu viestittää turisteille.

  Helsinkiä (samalla koko Suomea) saattaa vaivata vielä jonkinmoinen kengänkärkiin tuijottelu kun nimenomaan pitäisi rinta rottingilla toitottaa mitä kaikkea hienoa ja mahtavaa meillä on! Maailmalla on tullut katseltua fiiliksissään milloin mitäkin kivikasaa, kunhan paikalliset ovat ensin hypettäneet tarpeeksi kyseisen nähtävyyden ainutlaatuisuutta ja tärkeyttä.

  Yksi asia, mihin hallinnollisin toimin voidaan vielä puuttua, on kaikenlainen turha sääntely. Se onkin ainoita negatiivisia asioita, mitä olen meilläkin vierailleilta matkailijoilta kuullut. Mitä saa tehdä milloinkin ja missä? Pois turha sääntely – tervetuloa ruoka, juoma, musiikki, taide ja iloiset ihmiset!

  Osaltaan ihmettelen, että kaiken virkamiesten kurmotuksen, kapuloiden rattaisiin heittelyn ja taloudellisen taantuman keskelläkin löytyy vielä innokkaita ja innovatiivisia ihmisiä, jotka haluavat kehittää Helsinkiä kiinnostavampaan ja elävämpään suuntaan. Hattu päästä!

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 4, 2015 at 18:31

   Toi on niin totta, että kaikenlaisten sääntöjen keskellä sitä hämmentyy. Olen niin samaa mieltä, että se on huikeaa, että meillä on sellaisia kaupunkiaktiiveja, jotka tosiaan jaksavat olla kehittelemässä meille vaikka mitä sääntelyistä huolimatta. Olen siitä tosi ylpeä, vaikka itse en heihin kuulukaan. Me ollaan kyllä turhan ujoja mainostamaan tätä kaupunkia. Matkabloggaajana on sentään mahdollisuus aina kirjoittaa, täytyy enemmän hyödyntää sitä =)!

 • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, syyskuu 5, 2015 at 18:49

  Tosi hyvä kirjoitus! Innostuin Helsingistä itsekin enemmän tän postauksen myötä, vaikka oon kyllä aina nauttinut siellä vierailusta. Olisi huippua osallistua juurikin tuohon ravintolapäivään, ehkä joku kerta 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:14

   Tietty Ravintolapäivänä on monessa muussakin kaupungissa ravintoloita, mutta Helsingissä ylivoimaisesti eniten tarjontaa :). Kannattaa tosiaan ajoittaa vierailu tänne Ravintolapäivän aikaan vaikka ensi keväänä. Talvellakin niitä on, mutta kesällä toki idea toimii paremmin.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 13:09

  Helsinki tuntuu väliin ihan häkellyttävän häppeningiltä – kunpa sitä osattaisiin kaikkine puolineen markkinoida paremmin. Itse ruokadiggarina olen erityisen ylpeä Streat Helsingin ja Taste of Helsingin kaltaisista tapahtumista – etenkin jälkimmäinen sitoo Helsingin osaksi niin maailmanlaajuisesti merkittävien metropolien verkostoa <3

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:25

   Juu Helsingissä on nykyään näitä tapahtumia vaikka millä mitalla! Arvostan itsekin tuollaisia tapahtumia paljon. Voidaan olla ylepitä tästä kaupungista.

 • Reply Mikko Nurminen sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 13:20

  Välillä kun Helsingissä kävelee niin tajuaa, että sitä tuntee Barcelonat ja Pariisit paremmin kuin kotikulmat. Suomessa on paljon potentiaalia, mutta jostain syystä Suomea ei vaan tunneta maailmalla. Myös Airbnb hostin näkökulmasta katsottuna Helsinki jää selvästi Tukholman ja Köpiksen jalkoihin mitä tulee turisteihin mutta myös Airbnb majoituksiin. Toivottavasti tilanne kohenee ja saadaan lisää matkailijoita Suomeen.

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:25

   Näin se on. Helsinkiä ei osata noteeraata vielä sillä tavalla kuin pitäisi. Eiköhän tämä tilanne tästä vähitellen muutu parempaan päin. Ainakin itse haluan siihen uskoa :).

 • Reply sarrrri sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 13:39

  Helsinki on ihana. Mulla on käynyt täällä paljon vieraita Meksikosta, eikä ole ollut yhtäkään joka ei olisi ihastunut päätä pahkaa Helsinkiin ja Suomeen ylipäänsä. Potentiaalia on, se on ihan selvä. Olen Markuksen kanssa samoilla linjoilla sääntö- ja säätelyviidakon purkamisesta, jotta ihmisillä olisi enemmän mahdollisuuksia ilolle ja naurulle! On aivan sietämätöntä, että kaikella tällä turhalla nipottamisella karsitaan ihmisistä viimeisinkin yrittämisen halu.

  Lisäksi olen sitä mieltä, että kauppatorin aluetta pitäisi kehittää HETI – se nyt kuitenkin sattuu olemaan yksi tärkeimmistä pelipaikoista, ja harva turisti jättää siellä käymättä. Repaleiset ja epäsiistin näköiset kojut eivät minusta tue sitä imagoa jota Helsinki muita osin yrittää rakentaa. Ja Guggenheimille kyllä!

  Se nyt kuitenkin on positiivista, että NBE:n kaltaiset tapahtumat tuovat matkabloggaajia Suomeen, ja he toimivat omalta osaltaan Suomen äänenä maailmalle. Jos näitä tempauksia ei olisi, niin olo olisi varmaan aika lohduton. Suunta on oikea, mutta tarvitaan ylpeyttä siitä mitä meillä on, sekä rohkeutta kertoa siitä.

  Ja vähemmän sääntöjä. 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:31

   Totta, samaa mieltä sääntelystä. Ja Kauppatorista myös :D. Ehkä tuo alue kehittyy nyt vähitellen, kun sinne puuhataan sitä meriuimalaakin :)! Guggenheimista minulla ei ole oikeastaan mielipidettä, koska en ole perehtynyt aiheeseen tarpeeksi. Se tässä on lähinnä ärsyttänyt, että se hanke on nähty puolesta tai vastaan niin mustavalkoisena. Ei Helsingin matkailu voi olla täysin yhden kortin varassa. NBE on kyllä tosi hyvä juttu, lisää vain kansainvälisiä bloggaajia Suomeen =).

 • Reply Jenna sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 14:01

  Tää postaus oli niin hyvä! Helsingin vetovoimalle ja brändille pitäisi tehdä jotain, että se houkuttelisi enemmän matkailijoita. Tallinnassa kuhisee ulkomaalaisia turisteja, mutta enpä usko, että he kaikki päätyvät Helsinkiin asti. Helsingissä on niin paljon tapahtumia joka lähtöön, mutta niitä voisi olla vieläkin enemmän etenkin talvisin. Tuntuu, että etenkin talvella koko kaupungin matkailumarkkinointi uinuu talviunta, vaikka ulkkarit ovat just kiinnostuneita Suomen talvesta ja sen erikoisuuksista. NBE:n kaltaiset tapahtumat onneksi ovat tuoneet tähän valonpilkahduksia 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:32

   Se on kyllä totta, että talvella täällä ei tapahdu puoliksikaan niin paljoa kuin kesäkaudella. Itsekin olen niin kesäihminen, että mieluiten vain hautaudun talveksi peiton alle :D. Potentiaalia varmasti tosiaan olisi. NBE tekee kyllä hyvää pioneeriduunia =)!

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 14:08

  Sallinet, että olen eri mieltä. Joudun käymään Helsingissä usein ja Helsinki on korkealla inhokkikaupunkieni listalla maailmalla ja syynä on joko ihan avoin väkivalta tai yleinen pahansuopuus. Helsinkiläisiltä tuntuu irtoavan kovin herkästi ulkonäkökommenttia ja muukin persuilu on kunniassa. Punavuoren punaviinikuplaa ei täällä kyllä ole, sen sijaan sellaiset kuin Tony Halme ja Jussi Halla-aho ovat ponnistaneet Helsingistä helsinkiläisten äänillä. Helsinki on Suomen likaviemäri ja paskaämpäri, minne kertyy epäsosiaalisin aines muualta, tosin myös Tampere saa ihmettelemään, onko juomavedessä ollut jotain vikaa jossain vaiheessa.
  Helsinki on sitten myös gentrifikoitunut. Ihmettelen, miten nämä kaksi ilmiötä voivat olla yhdessä. Vastausta siihen voi ehkä tiedustella leipäjonoista.
  Pääkaupunki ei yleensäkään ole kauhean hyvä paikka aloittaa uuteen maahan tutustumista. Suomessa on kosolti arvokkaita ja kauniita kaupunkiympäristöjä. Jos joku turre haluaa Suomeen tulla, niin jos yhden vihjeen voin antaa, niin se on: Suomi ei ole Helsinki!

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:34

   Sallinet minun ohittaa tämän kommentin edes vastaamatta tähän mitään.

 • Reply Venla sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 14:27

  Kamalaa, miten osa suomalaisista on sitä mieltä, ettei Suomea kannata mainostaa tai ettei maalla oo mitään annettavaa turisteille. Vaikka Helsinki ihan nätti kaupunki onkin ja täynnä tekemistä, mä kehottaisin turisteja menemään jonnekin ihan muualle (tai ainakin Helsingin lisäks johonkin muuhun paikkaan). Esimerkiks Keski-Suomesta löytyy ihania paikkoja kylistä, pikkukaupungeista ja toki vaikkapa Jyväskylästä ja Kuopiosta. Ne sitten eroaakin pääkaupungista ja muista suurista kaupungeista – omasta mielestäni hyvällä. 🙂 Tää saa kyllä ajattelemaan myös sitäkin, miten omilla reissuilla näkee usein vaan kaupungin tai pari – ei kaupunkielämä kuitenkaan oo sitä ainoota paikallista elämää. Etenkin pääkaupungit eroaa usein aika paljon koko muusta maasta.

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:37

   Totta kai pääkaupungit eroavat muusta maasta -kaikkialla. Kyse ei ole ollenkaan siitä, etteikö Suomessa kannattaisi nähdä muitakin paikkoja. Todellakin Suomessa riittää kauniita paikkoja vaikka millä mitalla! Niistä olen paljon kirjoittanutkin tämän kesän aikana. Tämä postaus käsitteli vain Helsingin matkailumarkkinointia, siksi tällainen näkökulma. Se, että toivon Helsinkiä markkinoitavan enemmän, ei tarkoita, että pitäisin muita paikkoja Suomessa vähempiarvoisina. Kirjoitan niistä sitten erikseen.

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 15:07

  Helsingissä asuvana oma kaupunki on vaikea nähdä matkailukohteena, mutta totta joka sana, jonka kirjoitit. Huomasin kesällä reissun päällä, että moni tiesi suomalaisen korkeatasoisen koulutuksen ja kyseli sen salaisuutta, mutta matkailupuolesta kukaan ei puhunut mitään. Pitäisi reissaajille itsekin hehkuttaa Suomea, mutta valitettavasti ainakin reppuporukalle maamme on kovin kallis.

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:42

   Se on kyllä valitettava totuus, että Suomi on kallis matkailumaa. Se on valitettavaa. Ihan itsenikin kannalta toivoisin, että Helsinki olisi halvempi kaupunki =D. Toisaalta, jos joku on päässyt tulemaan jo naapurimaihin saakka, niin ehkä tämä menee siihen samaan :). Oma kaupunki on kyllä tosiaan aika vaikea hahmottaa matkakohteena. Mielestäni meidän kannattaa kuitenkin yrittää. Tämän taloudellisen tilanteen keskellä olisi huikeaa saada matkailuala kasvamaan Suomessa =). Ehkä saadaan samalla luotua työpaikka muutamalle matkabloggajalle :D.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 17:24

  Mä yllätyin maailmanympärimatkalla siitä, miten moni tiesi Helsingin ja miten moneen sellaiseenkin ihmiseen törmäsimme, joka oli jopa käynyt Helsingissä. Suomihan on pieni maa, joten ei se sinänsä mikään ihme ole, jos jokainen ei Suomea tiedä. Mutta tosiaan, oman kokemukseni mukaan yllättävänkin moni tietää.

  Olisihan se hienoa, jos Helsinki viehättäisi tulevaisuudessa vielä useampia matkailijoita. Tapahtumat ovat tosi kivoja, mutta ideaalitilanteessa kaupungin pitäisi olla vetovoimainen ihan sellaisenaan. Helsinki on valitettavasti aika kallis, mikä karsii ainakin osan porukasta.

  Itse en ole kotoisin Helsingistä, mutta pidän ehdottomasti Helsinkiä kotinani, kun olen täällä jo kohta 15 vuotta asunut – ja viihtynyt erinomaisesti. Helsinki on mun mielestä Suomen avarakatseisin kaupunki (ja ylipäätään Suomen ainoa kunnon kaupunki kokonsa ja julkisen liikenteen puolesta ;)), ja siksi paras paikka Suomessa asua. Tykkään kyllä myös esim. Tampereesta ja Jyväskylästä, mutta en ihan ensimmäisenä olisi muuttamassa Helsingistä niihin kumpaankaan. Lentokenttä jäisi liian kauas. 😉

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:45

   Mulla on vähän erilainen kokemus siitä, miten paljon ihmiset tietää Suomen :D. Mun mielestä on hupaisaa, kun tapaa vaikka jenkin, joka oo koskaan kuullutkaan Suomesta. Minäkään en oikein osaisi kuvitella Suomessa asuvani muualla. Nuorena ajattelin, että en koskaan viihtyisi Helsingissä, mutta niin ne ajat muuttuvat =).

 • Reply Heidi sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 19:28

  Tosi hieno kirjoitus! Ylipäänsä Suomea matkailumaana markkinoidaan aivan liian vähän. Helsingin lisäksi Suomessa on aivan mielettömän viehättäviä pikkukaupunkeja upean luonnon keskellä!. Itse kävin tänä kesänä muutamissa pikkukaupungeissa ja järkytyin esim. siitä, miten hiljaista todella kauniissa Kristiinankaupungissa oli.

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:46

   Kiitos :)! Samaa mieltä. Suomessa on paljon kaunista.

 • Reply Sanna / From London sunnuntai, syyskuu 6, 2015 at 19:46

  Olen kyllä niin samaa mieltä! Helsingillä ja Suomella olisi niin paljon annettavaa, mutta kukaan ei tiedä meidän kotimaasta mitään… Ylipäätään monilla tuntuu olevan käsitys, että Suomessa on -30 astetta ympäri vuoden eikä sinne todellakaan kannata lähteä city breakille.

  Muutaman ihmisen puolestaan olen kuullut harmittelevan lentojen hintoja. Tänne kun ei hirveän moni halpalentoyhtiö lennä ja esimerkiksi nuorilla aikuisilla/opiskelijoilla olisi intoa lähteä, mutta ei toisaalta rahaa maksaa itseään kipeäksi, kun halvemmalla pääsee suurempiin ja tunnetuimpiin kaupunkeihin. Suomen pitäisi kyllä tehostaa itsensä markkinointia!

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:49

   Niinpä. Se on huvittavaa, että Suomesta on edelleen tuollaisia mielikuvia. Aika ajoin sitä edelleenkiin törmää siihen, että joku luulee ettei täällä ole edes sähköjä :D. Joo tuo hinta on kyllä hankala homma, Suomi on kallis maa ja lennot monesta paikasta ovat kalliita myös. Jotenkin tämän maan markkinointia tosiaan pitäisi saada virkistettyä!

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi maanantai, syyskuu 7, 2015 at 08:41

  Paljasjalkaisena helsinkiläisenä en voi kuin allekirjoittaa juttusi jokaisen lauseen.

  Kun nyt tulen Oulusta Hesaan niin, että voin olla pidemmän aikaa ja kierrellä rauhassa, ihmettelen joka kerta, kuinka kaupunki on kehittynyt aina eteenpäin.

  Voi kun kaupunki saisi sille kuuluvan huomion myös maailmalla.

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:50

   Juurikin näin! Totta, että tänne syntyy kaiken aikaa jotain uutta :).

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, syyskuu 7, 2015 at 09:38

  Helsingillä ja Suomella on paljon hyvää tarjottavana matkaajille, mutta valitettavasti matkailumarkkinoinnissa ja tunnettuuden lisäämisessä on vielä paljon parantamisen varaa. Esimerkiksi Lapin tai laskettelulomien osalta Suomen tunnettuus on huomattavasti huonompi kuin Ruotsin ja sama tilanne on Helsinki vs. Tukholma.
  Helsingillä on paljon hyvää tarjottavaa ja mm. merellisyydestä ja toimivista palveluista olen kuullut paljon positiivista palautetta. Toivottavasti kaupungin tunnettuus maailmalla kasvaa lisääntyvän risteilijäliikenteen ansiosta. Hyvä kirjoitus!

  • Reply Reason for a Season maanantai, syyskuu 7, 2015 at 12:51

   Kiitos! Hyvä pointti tuo risteilyliikennekin. Toivotaan, että hommat menee eteenpäin vähitellen :).

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, syyskuu 7, 2015 at 14:52

  Huippu kirjoitus! Hyvä herätellä ihmisiä näkemään niitä hyviä asioita mitä pääkaupungissamme on eikä aina vain miettiä mitä puuttuu tai on pielessä. Voi kun pääsisi joskus viettämään aikaa kunnolla Helsingissä ja tutustumaan kaupunkiin kun se on jäänyt niin vieraaksi. Etenkin Kallio kiinnostaisi nähdä kun Köpiksessä käynyt ystäväni vertasi minun kaupunginosaani Nørrebrota siihen. Ei tainnut olla täysin väärässä kun molemmat löytyvät tuolta hipsteri-listalta 🙂

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 11, 2015 at 13:42

   Kiitos!! Kalliossa kymmenen vuotta nyt asuneena voin suositella kyllä :). Itse haluaisin sen sijaan pyörimään juuri sinne Kööpenhaminaan :D!! Toivottavasti ensi vuonna ihan viimeistään. Jos olisi vähän enemmän rahaa niin lähtisin saman tien kaupunkilomalle.

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, syyskuu 7, 2015 at 16:10

  Olen samas mieltä kanssasi. Kävin tänään pikaisesti Tampereelta Krunikassa ja ajattelin, että joskus pitäisi puörähtää sielläkin ajan kanssa. Ravintola Nälkä pisti silmään, siinäpä oiva nimi 🙂 No tuli sentään Miina Äkkijyrkän peltilehmä kuvattua Instagramiin.

  Se mikä Helsingissä ja muualla Suomessa on aukioloajat. Monet paikat missä lapsiperheet haluavat käydä, sulkeutuvat aivan liian aikaisin kesaikaan. Samaten ravintoloiden palvelukultuurissa on enemmän kuin toivomisen varaa eli puitteet on kunnossa mutta pientä hienosäätöä tarvitaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten matkailijoiden viihtyvyyden parantamiseksi.

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 11, 2015 at 13:43

   Kyllä, ehdottoman samaa mieltä aukioloajoista ja toisinaan palvelustakin :P!

 • Reply Maarit Johanna maanantai, syyskuu 7, 2015 at 17:53

  Tämä oli hauska lukea toistamiseen, niin olet tunteella kirjoittanut!
  Helsinki on ollut mulle aina ”matkakohde”, koska en ole koskaan siellä asunut tai pidempiä aikoja viettänyt. Sinne meno on kuin olisi ulkomailla tai jo matkalla sinne. Mulle sinne saapumisessa on jo oma eksoottisuutensa kun tullaan niin landelta.
  Toivottavasti tämä salaisuus alkaisi paljastua muillekin!

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 11, 2015 at 13:44

   Haha :D! Eiköhän tämä kaupunki parin vuoden päästä ole jo enemmän maailmankartalla. Haluan uskoa siihen.

 • Reply Liza in London maanantai, syyskuu 7, 2015 at 18:30

  Kyllä! Itse markkinoin Helsinkiä häpeilemättä kaikille matkustamista harrastaville ulkomaalaisille ystävilleni. Jo pelkästään se, että kesällä voi kävellä yökerhosta kotiin ”päivän”valossa on monelle uusi kokemus.

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 11, 2015 at 13:45

   Hyvä pointti!! Itse rakastan valoisia öitä yli kaiken, ja ne ovat monille tosiaankin varsin eksoottinen kokemus.

 • Reply Panu / Panun matkat perjantai, syyskuu 11, 2015 at 00:13

  Hieno postaus. Pallo kierteellä verkkoon, olet niin oikeassa!

  Meillä helsinkiläisillä – ja yleisesti suomalaisilla – on vielä tekemistä asenteemme kanssa. Tarvitaan tervettä ylpeyttä omasta maasta ja kulttuurista. Asennemuutoksella sanomaa saataisiin vietyä hyvin eteenpäin, mutta toki myös Helsingin ja Suomen brändäystä matkakohteiksi pitäisi kehittää.

  Lisäksi järjettömiin turismia ja elinkeinojen harjoittamista hankaloittaviin sääntöihin pitäisi saada jotain rotia. Kaikenmoisen hölmön sääntelyn poistaminen lisäisi sekä meidän omaamme että turistien viihtyvyyttä. Ehkä hinnatkin samalla lähtisivät laskuun. Hintataso onkin ehdottomasti myös Helsingin ongelma. Tänne on kallista tulla, täällä on kallista majoittua ja kaikki muutenkin maksaa täällä aivan älyttömästi. Sveitsin ja Norjan kohdalla sijainti ja parempi tunnettuus kompensoivat korkeaa hintatasoa, mutta meidän pitäisi ihan oikeasti saada hinnat kuriin, jotta Helsingistä tulisi houkuttelevampi kohde eurooppalaisille nuorille. Jos esimerkiksi mietin tuttujani maailmalla, juuri kukaan ei ole käynyt syrjäisessä Suomessa. Suuri syy on se, että matkustaminen tänne on liian kallista…

  Uskon kuitenkin, että suunta on vain parempaan päin. Salaisuuden verho jatkaa raottumistaan. 🙂

  • Reply Reason for a Season perjantai, syyskuu 11, 2015 at 13:46

   Kiitos! Ja niin totta, säätely vaan hankaloittaa kaikkien elämää. Ja kallistakin täällä on. Mutta uskotaan siihem että vielä me saadaan tämä homma toimimaan ja Helsingistä tulee se kohde, jonne kaikki tahtovat matkustaa :)!

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, syyskuu 11, 2015 at 08:19

  Kiva yhteenveto! Ravintolapäivää emme ole kuin kerran onnistuneet kokeilemaan, kun jotenkin emme ole sattuneet olemaan juuri silloin täälläpäin 🙂 Paremmin varjelluista salaisuuksista kävimme juuri, mekin, katsomassa Kruunuvuoren aluetta – en nyt ole ihan varma sen hyvyydestä perusturistikohteena, mutta toisaalta mikä se perusturisti on?

 • Reply lena / london and beyond perjantai, syyskuu 11, 2015 at 11:16

  Hyvä Helsinki! Mä pohdin tätä aihetta blogissani jokin aika sitten ja tulin ihan samaan lopputulokseen. Helsinkiä ihan turhaan pidetään jotenkin ”huonompana” kuin esimerkiksi Tukholma, ja ihan turhaan! Helsingissä on ihan oikeasti paljon näkemistä, luontoa, eksotiikkaa. Ollaan suomalaisina siitä ylpeitä ja levitetään Helsingin ilosanomaa ulkomaalaisille.
  Tuo Guggenheim on mielenkiintoinen juttu. Täällä Bilbaossa se on ainakin tuonut kuhinaa kaupunkiin paikallisten tuttujeni mukaan ja on lisännyt huomattavasti turismia. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten se toimisi Helsingissä.

 • Reply Reetta perjantai, syyskuu 11, 2015 at 17:13

  Asuin opiskeluaikoina 5 vuotta Helsingissä, ja nyt 14 vuotta Tampereella asuneena on kerta kerralta hauskempaa käydä päivävisiiteillä pääkaupungissa: muinoin niin tavalliselta ja vähän ankealtakin tuntunut kaupunki on saanut nostalgisen ja hiukan eksoottisenkin tuulahduksen, kun siellä ei ”tarvitse” asua. Sisämaan järvikaupungissa on tyystin erilainen ilmapiiri ja kulttuuri, kuin merenrantakaupungissa. Tämän eron hahmottaa jotenkin paremmin, kun etäisyyttä kaupunkiin on tullut lisää kilometrimäärällisesti ja ajallisesti. 🙂

 • Leave a Reply