Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viiden tähden elämää

Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti

Istuin iltaa viiden tähden hotellihuoneessa. Olisin voinut ottaa hienoja kuvia ja jakaa ne sosiaalisessa mediassa. Ehkä joku olisi kadehtinut minua. Se, mitä näemme toistemme elämästä, koostuu nykyään pienistä palasista, välähdyksistä, jotka eivät aina edes vastaa todellisuutta tai esittelevät vain kapean osan siitä. Minä olin hotellissa lapsenvahtina, ei minulla olisi varaa yöpyä viiden tähden hotellissa. On siunaus, että olen saanut edes ruokaa syödäkseni viimeisen viikon aikana. Tililläni on ollut niin vähän rahaa, että en ole voinut enää edes nostaa sieltä mitään. Onneksi minulla on viiden tähden ystäviä ja perheenjäseniä, jotka ovat tehneet ja ostaneet minulle ruokaa. En tiedä, mitä olisin tehnyt ilman heitä. Kenenkään elämässä kaikki ei aina mene kuin elokuvissa, ja samaan aikaan silmille hyppii kiiltokuvatodellisuutta kaikkialta. Se saa liian monet uskomaan, että on olemassa ihmisiä, joiden elämä on täydellistä. Juuri eilen luin tutun instagrammaajan kuvaan tulleita kommentteja. Hämmentävää, miten useat sanoivat tuntemattomalle henkilölle, että ”haluan sinun elämäsi”. Hiljaiseksi veti.

I was spending my evening at the five star hotel. I could´ve taken pictures for the Social Media. Maybe someone would have been jealous for me. We see little pieces, flashes and moments of others lives. Sometimes those images are not even real. I was by the way babysitting at the hotel. I could´t afford five star hotel in Finland! I´m blessed, because I´ve eaten during past week. I´ve had basically no money at all. Luckily I have five star friends and family. They have bought me food during this period. I don´t know what I would do without these people. There is no one who lives perfect life, and still we see fairytales and filtered life all over the Media. Yesterday I read comments below Instagram picture of beautiful lady. I was confused to see how many wrote ”I wan´t your life” to the person they don´t know at all. That´s simply crazy.

Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti

Luin äskettäin myös Synonym of Happiness-blogin tekstin, jossa pohdittiin, miksi matkabloggaajat kirjoittavat blogejaan. Artikkelissa mainittiin esimerkiksi, että nykyään näkee paljon blogitekstejä, joista lukija saa sen vaikutelman, että hän ei elä täysillä, jos hän matkusta kaiken aikaa. Itse asiassa aika masentava ajatus.. Suomalaisista blogeista onneksi välittyy aika maanläheinen fiilis ja totuudenmukainen kuva matkustamisesta. Ei kenenkään elämä ole pelkkää viittä tähteä ja kuohuvien nauttimista uima-altaan reunalla.

I just also read an article about blogging from Synonym of Happiness. It seems that there is blogs that give a reader an image that if they don´t travel all the time they are not living life to the fullest. How sad! I´m glad we still have quite down to earth blogging scene in Finland, and people don´t write only about their fancy experiences and perfect lifestyle. Life is not always sitting next to five star inanity pool. And it´s ok, you don´t have to pretend it is. 

Kalasatama graffiti Kalasatama graffiti Graffiti Kalasatama Ihana Kahvila

Tulin mietteliääksi tuon artikkelin äärellä. Kamalinta, mitä voisin kuvitella blogin kautta välittäväni ihmisille, olisi se, että he kokisivat oman elämänsä minun kirjoitusteni vuokseni vajaaksi ja huonoksi. Tarkoitukseni ei koskaan ole ollut saada ihmisiä kadehtimaan elämääni. Newsflash: En tunne yhtään matkabloggaajaa, jonka elämää olisi syytä kadehtia. Jostain syystä jotkut ajattelevat, että on hienoa ja helppoa olla matkabloggaaja, kun ilmaisia hotelliöitä ja matkoja satelee syliin. Minä olin kirjoittanut elämässäni lähes 2000 blogipostausta ennen ensimmäistäkään matkailualan yhteistyötä. Minua jopa hieman surettaa se mielikuva, että saisin tuosta noin vain asioita ”ilmaiseksi”, sillä joudun tekemään niiden eteen kuitenkin työtä. Pelkästään yhden blogiartikkelin kirjoittamiseen menee helposti yhden päivän työtunnit, joskus paljon enemmänkin. Päälle tulee paljon taustatyötä, sosiaalista mediaa jne. Minä kirjoitan blogiani edelleen ilman palkkaa ja kirjoittaminen vie aikaa välillä täyspäiväisen työn verran. Jos käyttäisin kaiken blogiin käyttämäni ajan palkalliseen työhön, olisin varmaankin rikas. Bloggaaminen on kuitenkin minun valintani, koska rakastan sitä.

I really really hope that people won´t  start to feel themselves miserable, when they are reading my blog. That would be horrible. Newsflash: I know zero travel blogger worth envying. For some reason there are people thinking that it´s easy and fun to be a travel blogger, when you´ll get plenty of free hotel nights and trips. I wrote almost 2000 articles before I got any collaborations with companies. I´m a bit sad that some people think that I get free things just like that, because I actually need to work for the ”free” stuff a lot. Writing one article can take one day or much longer in some cases. Then there is plenty of work with Social Media, sending e-mails, doing research etc..I write without salary and it takes a lot of time. This is my choice because I love blogging. I´m not writing with ”free” things on my mind, and my life is not often too fancy.

Ihana Kahvila aurinko taivaalla Ihana Kahvila Ihana Kahvila

Koen, että bloggaaminen on ollut myös yksinäisin harrastus, joka minulla on koskaan ollut. Olen saanut tutustua muihin matkabloggaajiin, mutta muista ystävistäni juuri kukaan ei taida säännöllisesti lukea tekstejäni. Olen kahden vuoden ajan miettinyt bloggaamisen lopettamista, mutta silti olen mennyt eteenpäin, välillä tosin hitaasti raahautuen. Tässä sitä vaan edelleen ollaan! Olen ylpeä siitä, sillä välillä ympärilläni nolla ihmistä on kannustanut jatkamaan. Olen iloinen, että en ole luovuttanut. Kärsivällisyyteni on kasvanut ja olen saanut oppia ja kokea paljon uutta.

I think that being blogger has been the loneliest hobby.. Nowadays I know many other travel bloggers and that´s beyond amazing. But my other friends don´t read my blog so much. I´ve been thinking for two years already, that maybe I should quit blogging. But here I am and I´m proud of it! There has been times when zero persons has told me that I should keep going. But I did. I always did. I´ve learned so much during these years. Blogging might be hard every now and then, but so worth it at the end of the day. 

SUP-lautailu Ihana Kahvila Ihana Kahvila

Rakastan matkustamista, se on yksi hienoimmista asioista maailmassa. Toivon, että osaisin kokemuksieni kautta inspiroida, rohkaista ja innostaa muita ihmisiä, hyvien matkavinkkien jakamista unohtamatta. Kadehtimisen kohteeksi minusta ei ole enkä halua sellaiseksi koskaan tullakaan. Haluan innostaa lukijoita katsomaan maailmaa ja ihmisiä uusin silmin. Haluan inspiroida välittämään sellaisistakin ihmisistä, joista kukaan muu ei välitä. Tahdon jatkaa kirjoittamista, ja olen kiitollinen, että välillä tulee näitä hetkiä, jolloin on pysähdyttävä kunnolla pohtimaan sitä, mihin suuntaan olen matkalla.

I love travelling. It is one of the best things under the sun. I hope I can inspire and encourage people + share some great travel tips. You have no reason to envy me today or tomorrow. Instead I wanna excite you to see this world with new eyes and encourage to care about other people -even those who are forgotten and enslaved. I wanna keep going and I´m grateful for the people who remind me to stop and think why I´m doing what I´m doing.

Ihana Kahvila Kalasatama graffiti Kalasatama Kalasatama

Tämän postauksen kuvat on otettu Kalasataman alueella. Eräänä kauniina heinäkuun päivänä kävelin suljettuna olleen Ihana Kahvilan luo viimeistelemään Singaporen matkaopastani. Tämä auringonpaiste ja itselle tärkeän projektin loppuunsaattaminen ovat jääneet mieleeni yhtenä kesän kauneimmista muistoista. Toivottavasti auringonsäteet välittyvät tämän blogin kautta lukijoidenkin elämään. Olit sitten menossa, tulossa tai jäämässä, toivon että nautit tästä elokuusta. Se vaikuttaisi olevan ainakin Helsingissä mielttömän upea, sanoisin, että viiden tähden elokuu.

These pictures are taken in Kalasatama, Helsinki. In July I walked there and sat in the venue of Ihana Kahvila to finish my Singapore travel guide. I hope this sunlight come across to you through my pictures. Where ever you are or where ever you are going, I hope you will enjoy this August! It´s been extremely beautiful at least in Helsinki. I would say this is a five star August. 

P.S. See you on Instagram. @mirkahannele

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, elokuu 12, 2015 at 16:33

  Todella hieno ja ajatuksia herättävä kirjoitus. On ihan totta, että Instagram, blogit ja Facebook näyttävät useimmiten vain ne parhaat palat ihmisten elämästä, koska kännykän kameran ruudulle on helppo mahduttaa jotain ”kaunista” ja rajata kaikki ”ruma” pois. Hienointa kuitenkin olisi se, jos jokainen oppisi, ettei kenenkään elämää kannata kadehtia vaan käyttää sitä fiilistä enemmänkin polttoaineena, jotta voi itse saavuttaa jotain vähintään yhtä hienoa elämässään kuin se, mitä kadehtii toisessa.

  Hienoa, että kirjoitit tämän. Toivottavasti muutkin lukijat saavat tästä paljon irti ja sitäkin enemmän toivon, että tilanteesi helpottuu ja paranee mahdollisimman nopeasti :).

  • Reply Reason for a Season torstai, elokuu 13, 2015 at 11:10

   Kiitos kommentistasi Jerry! Tuskin kukaan selviää niin, ettei koskaan ketään kadehtisi, mutta siihen suuntaan on hyvä pyrkiä. Se auttaa, kun muistuttaa, että kuvat, jotka näemme, eivät todellakaan ole koko totuus kenenkään elämästä. Itse olen onneksi saanut ihan superpaljon myös inspiraatiota ja energiaa niin blogeista kuin eri sosiaalisen median kanavistakin. Se on ihan mahtavaa, kun bongaa vaikka jonkun kohteen jostain blogista ja päättää tehdä töitä sen eteen, että pääsee sinne..ja sitten lopulta löytää itsensä unelmiensa kohteesta 8). Ja ihan taatusti sitä itsekin julkaisee materiaalia, joka saa jonkun kateelliseksi, mutta toivon, että en koskaan puolivahingossa lipsu siihen suuntaan, että alan julkaista sellaisia ”10 syytä miksi elämäsi on surkeaa jos et matkusta”-tyyppisiä postauksia, joita kansainvälisesti kyllä näkee. Kaiken aikaa mediassa on tekstejä, jotka ruokkivat sitä mielikuvaa, että matkustavat ihmiset ovat parempia kuin muut. Ja hei kiitos, jotenkin asioilla on tapana järjestyä. Ainakin niin on elämässä aina tähän saakka käynyt. Eiköhän tästäkin siis taas lopulta mennä eteenpäin =).

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, elokuu 17, 2015 at 11:14

    Ihan totta, mahdotontahan se on ainakin aluksi, mutta se on kuitenkin mahdollista saavuttaa aikanaan :).

    Blogeista ja somesta tulee todellakin valtavasti inspiraatiota! Yleensä ”kadehtimisen” sijaan käytän energiani motivoitumiseen. Esimerkiksi jos joku matkustaa 1. luokassa, en pysähdy kadehtimaan vaan päätän pystyä itsekin samaan. Siitä saa lisää energiaa :). Eli juurikin noin, kuten itsekin sanoit asian, vaikka käytinkin eri sanoja :).

    En ainakaan itse ole huomannut postauksissasi tai some-kanavissasi tuollaista huonoa asennetta, joten ei hätää, että ihmiset saisivat sellaisen käsityksen ;).

    • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:10

     Se on kyllä mahtavaa, jos osaa nähdä blogit ja sosiaalisen median enemmänkin inspiraatiota ja motivaatiota antavina kanavina :). Niin se pitäisikin olla. Ja kiitos, kiva kuulla että en ole antanut vääriä singnaaleja :D. Haluaisin tosiaan olla mieluummin sellainen henkilö, joka motivoi muita tavoittelemaan omia unelmiaan :).

 • Reply Amanda keskiviikko, elokuu 12, 2015 at 17:21

  Ensinnäkin: onneksi sulla on ystäviä, jotka auttavat, kun on tiukkaa. <3 Hyviä ajatuksia tässä muutenkin. Kun aina muistaiskin, ettei kannata tehdä liikoja oletuksia kenenkään elämästä ihan vaan blogien tai sosiaalisen median perusteella…

  • Reply Reason for a Season torstai, elokuu 13, 2015 at 11:14

   Niinpä, ystävät ovat mahtavia. Joo ei todellakaan kannata tehdä oletuksia ihmisistä sosiaalisen medidan perusteella. Siellä takana voi olla mitä tahansa. Taitaa se kadehtiminen olla vaan vähän liiankin luontaista meille suomalaisille. Myös itselleni. Elämästä tulee huomattavasti laadukkaampaa, kun alkaa keskittymään siihen, mitä itsellä on ja unohtaa sen, mitä toisilta haluaisi.

 • Reply Saana · Live Now - Dream Later torstai, elokuu 13, 2015 at 20:18

  Samaistuin todella tähän tekstiin, hieno kirjoitus, Mirka. Bloggaaminen tosiaan on aikaa vievä harrastus, varsinkin, kun on tehnyt sen valinnan, että kirjoittaa tekstit kahdella eri kielellä. Olen itsekin tehnyt sen valinnan, enkä aio siitä luopua, vaikka välillä itsekseni harmittelenkin sitä, että bloggaamiseen menee vähintään tuplasti enemmän aikaa. Mutta olen samoilla linjoilla sun kanssa, enhän mä tätä tekisi, jos en tätä rakastaisi. Sekin on siis tietoinen valinta. Tuskin kukaan bloggari kirjoittelee pelkän rahan tai ilmaisten hotelliöiden takia. Toivottavasti ainakaan. Tsemppiä! 🙂

  • Reply Reason for a Season perjantai, elokuu 14, 2015 at 12:28

   Kiitos! Kaksikielisyys tosiaan vie paljon aikaa. Yhdellä kielellä pystyn tuottamaan tekstiä suht nopeasti, mutta kun tuo toinen kieli ei ole itelläni vielä lähelläkään täydellistä, niin se kirjoittaminen on aika hidasta. Se on kuitenkin opettavaista, ja siksi olen pitänyt siitä kiinni :).

   • Reply Saana · Live Now - Dream Later perjantai, elokuu 21, 2015 at 08:11

    Samasta syystä itsekin haluan pitää kaksikielisyydestä kiinni. Vaikka puhunkin jatkuvasti englantia kotona ja muualla, se ei auta kirjoitetun englannin kanssa tipan tippaa. Puhekielessä voi ihan surutta vetää mutkia suoriksi, eikä ketään haittaa, jos prepositiot jää vahingossa väliin.

    • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:27

     Uujes en ole ainoa :)!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, elokuu 17, 2015 at 08:57

  Heh, terveisiä Fijiltä, josta katselen näitä kuvia ja haluan olla tuolla noissa kuvissa, kotikulmilla IHANA kahvilassa mutustelemassa raakakakkua! Ja nyt ollaan siis kuitenkin tällaisessa paratiisipaikassa. 🙂

  Mutta vedetään vähän vakavampi vaihde päälle. Törmäsin jossain vaiheessa ennen tätä välivuotta ihmisiin, jotka kotona sanoivat ”Sulla käy ihan hirveä mäihä” tai ”Kaikki on sulle niin helppoa”. Välillä jäin tuijottamaan ihan suu auki että mitä ihmettä, kaikki on helppoa? Ei, ei se niin ole, vaan olen tehnyt ihan pirusti hommia joidenkin asioiden saavuttamisen eteen. Sitä ei vaan aina näy, tai sitten sitä ei aina haluta nähdä. Hämmennyn myös joka kerta kun joku sanoo haluavansa elämäni/parisuhteeni/tms. ja toivoisin että se ihminen osaa katsoa omaan elämäänsä, nähdä sieltä ne tärkeät ja hyvät asiat ja panostaa niihin.

  Sitten on vielä olemassa sellaista hyvää kateutta. Välillä tunnen itsekin kauteutta, mutta sellaista, joka saa minut miettimään mitä voisin tehdä jotta minullakin olisi asiat noin? Ei niin että ”onpa törkeetä kun tuolla on asiat noin hyvin”. Välillä on myös hyvä pysähtyä ja miettiä omaa elämäänsä ja mitkä asiat siinä on hyvin. Eli vaikka olisi niin ihanaa olla tuolla Kalasataman maisemissa, taidan ehtiä niitäkin vielä katsella monet kerrat. Jos nyt ottaisi tästä Fijistä vaan kaiken irti. 🙂

  Ja sitten vielä ihan hirmusti tsemppiä siihen että saat asiat taas raiteilleen! Ainakin asenne on oikea.

  • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, elokuu 17, 2015 at 23:24

   Mä komppaan tässä Giaa. Moni ei vaan tajua, kuinka paljon esim matkustaminen vaatii sekä henkisiä että fyysisiä resursseja. Fyysisiä, että paiskin niska limassa palkkatöitä, joista en ikinä kirjoita blogiin. Henkisiä, että ylipäänsä LÄHDEN vaikka sohvasurffaamaan ja liftaamaan, ja muutan ulkomaille kärsimään kulttuurishokista.

   Tää myös muistuttaa mua siitä, kuinka tärkeää on jakaa blogissa myös negatiivisia kokemuksia. Ei mitään jatkuvaa valittamista, mutta kun ei se elämä aina ole myöskään ruusuilla tanssimista.

   • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:20

    Totta! Monet eivät tosiaan jaa sitä, että tekevät paljon duunia, monesti myös vähemmän mielenkiintoista, jotta pääsevät matkustamaan. Sen lisäksi täytyy yleensä reippaasti kaventaa sitä elämisen tasoa täällä kotimaassa, jotta saa säästettyä rahaa. Se on kyllä hyvä, että välillä tuollaisistakin asioista kirjoitetaan, jotta realiteetit pysyvät mielessä. Itsekin olen taipuvainen kateuteen, ja minun pitää aina toisinaan muistuttaa itseäni siitä, että jos vaikkapa maailmanympärimatka on se, mitä oikeasti tahdon, niin minun täytyy vaan tehdä hitosti töitä sen eteen ja pystyn kyllä siihen :).

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:04

   Ui kiitos terveisistä, voidaan vaihtaa kyllä lokaatioita jos haluat Helsinkiin ;D! Joo se on kyllä hassua, että jotkut ihmiset luulevat, että toisille ihmisille asiat vaan tulevat ilmaiseksi. Jos koko prosessia ei ole dokumentoinut, niin ei se tarkoita, että sitä ei ole tapahtunut. Se on totta, että silloin jonkinlainen kateus on hyvä juttu, jos se saa toimimaan ja tavoittelemaan omaa unelmaansa. Se on kuitenkin ihan turhaa vaan hautautua omaan surkeuteen ja kadehtia muita, kukapa sitä edes koskaan tietää miten vaikeita aikoja juuri käy läpi se ihminen, joka aiheuttaa kateutta. Joku päivä minäkin olen vielä siellä Fijillä 8).

 • Reply Anne | Metallia Matkassa maanantai, elokuu 17, 2015 at 17:12

  Kuka haluaisi tuoda esiin elämän nurjan puolen? Epäonnistumiset ja epäkohdat nolostuttavat. Pitää olla kaunis, menestynyt ja suosittu. Tosin, joskus kiiltokuvamaisuuskin voi kostautua – ei pidetä enää ihmisenä ollenkaan. Elämään kuuluu ryppyjä ja epäonnea. Toisaalta sellaiset bloggaajat, joilla on oikeasti kymmeniä tuhansia seuraajia, ei välttämättä halua tuoda elämän epäonnistumisia esiin. Niistä kun sitten revitellään ympäri nettiä vauvapalstoilla viikkotolkulla. Ymmärrän kyllä, jos haluaa erottaa blogin oikeasta elämästä.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:16

   Ymmärrän kyllä hyvin suosittujen bloggaajien kohdalla, että haluavat pitää yksityisyydestään kiinni. Siinä ei ole mitään järkeä, miten paljon heidän elämäänsä revitään ympäriinsä. Minä samaistun enemmän sellaisiin bloggaajiin, jotka avaavat sitä vähemmän kiiltokuvamaistakin elämää ja esimerkiksi vastoinkäymisiä reissuilla jne.Tämä ei mielestäni ole kuitenkaan ongelma Suomessa, koska täällä meininki on suhteellsien rehellistä ihan jo kulttuurinkin puolesta. Se on vaan niin surullista, että erityisesti nuoret ihmiset eivät vaan tunnu ymmärtävän, että kenenkään elämä ei ole kaiken aikaa täydellistä.

 • Reply Heidi tiistai, elokuu 18, 2015 at 16:07

  Minä olen yrittänyt opetella olemaan kahdehtimatta muita ihmisiä, sillä mitä se minulta on pois, jos joku muu saa osakseen onnea! Päinvastoin, onnelliset ihmiset levittävät myös ympärilleen hyvää oloa, ja tietysti olen mieluummin ilmapiirissä, jossa ihmisillä on hyvä olla eikä naama ole koko ajan kurtussa. Tärkeää on myös oppia nauttimaan elämän pienistä asioista ja näkemään kauneutta ympärillä. Ei onneen tarvita matkaa maapallon ympäri – ei edes matkabloggaaja sellaista tarvitse ;). Ja kaikkein turhinta on tosiaan kadehtia ihmisiä, joita ei edes tunne ja ei voi tietää, mitä kaikkea siellä elämässä oikeasti on , vaikka Instagram-kuvissa aina paistaisikin aurinko.
  Tsemppiä sinulle Mirka! Nautitaan nyt tosiaan tästä viiden tähden elokuusta :).

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:23

   So right! Mukavanpaahan se on ympäröidä itsensä positiivisilla ihmisillä, ties vaikka se positiivisuus tarttuisi.Kadehtiminen ja katkeruus syövät vain energiaa. Aina ei tosiaan tarvi olla jossain maailman äärissä. Nyt voi nauttia tästä ihanasta elokuusta, joka näyttää jatkuvan aurinkoisena <3.

 • Reply Annika | travelloverblogi tiistai, elokuu 18, 2015 at 20:29

  Sosiaalinen media epäilemättä luo paineita monille ihmisille, kun ei voi tietää, mitä kaiken takana on, kun näkösälle tuodaan enimmäkseen vain sitä, mikä on hyvin ja hienosti – ja jos ei ole, voi silti sanoa ihan muuta. Lifestyle-blogit ovat niin ihquja, että ihan puistattaa. Olen monesti miettinyt, mitä tämä kaikki kertoo ajastamme ja meistä, hyvinvoivista länsimaalaisista, mutten tiedä. Pinnalliset asiat ainakin ovat tärkeitä. Ihanaa, että sinulla on ympärilläsi ihmisiä, jotka oikeasti välittävät, joille olet rakas.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:25

   Kyllä, varsinkin nuorilla on hirveästi paineita. Tämän hetken teinit eivät edes muista aikaa ennen sosiaalista mediaa, joten he ovat kasvaneet tuollaiseen kulttuuriin, jossa suosio määräytyy kirjaimellisesti tykkäysten perusteella. En tosiaan tiedä, mitä tämä kaikki kertoo meistä ihmisistä. Minua on alkanut enenevissä määrin rasittaa tämä länsimainen individualistinen kulttuuri, jossa kaikkien pitäisi pystyä yksin pärjäämään ja jossa kaikki vain korostavat itseään. Se on kyllä parasta, että ympärillä on välittäviä ihmisiä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 12:38

  Niinhän tämä netissa julkaiseminen enimmäkseen toimii, että kaverin FB-päivitysten rivien välistä pitää lukea miten hänellä nyt menee. Jos on pitkään hiljaista, niin silloin elämä ei ehkä ihan hymyile – ja silloin kannattaa hänelle edes soittaa! Tuota 5 tähden elämää matkablogeissa, businessluokan lentojen hehkuttamista ja shamppanjapullojen kuvia joka jutussa vierastan itsekin, taidan olla vielä sitä ikäluokkaa, että varallisuudella ei pidä pröystäillä, eli jos vaikka kaikkeen tuohon olisi varaa, niin sitä ei kannata hieroa kanssaihmisten naamaan.
  Tsemppiä Sinulle!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 13:28

   Hyvä pointti, että jos ihminen, joka normaalisti päivittää Facebookia, on hiljaa, niin siinä voi olla taustalla jotain tuollaista. Ihmisten pitäisi pitää enemmän yhteyttä toisiinsa muutenkin kuin sosiaalisen median kautta. Ja kiitos, kyllä tämä tästä taas iloksi muuttuu :)!

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, elokuu 20, 2015 at 10:08

  Loistava, ajatuksia herättävä postaus jälleen kerran! Ja huippuja kommentteja myös. Mä sain just hetki sitten palautetta, että mun postaukset ovat muuttuneet persoonattomiksi ja etäisiksi. Pisti miettimään, koska olen pyrkinyt kirjoittamaan henkilökohtaisiakin juttuja ja joskus jopa niitä ikävämpiä asioita. Kun eihän tämä elämä todellakaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista!

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:10

   Kiitos! Kyllä, on siistiä kuulla myös muiden ajatuksia :). Hm..Kaikenlaista palautetta blogiin päätyy syystä ja syyttä. Kyllähän sitä palautetta kannattaa miettiä, mutta jos siinä ei ole mitään pointtia niin sitten antaa sen vaan mennä ohi. Elämä ei todellakaan ole ruusuilla tanssimista. Välillä lähimmäs ruusuja pääsee vain ruusunpiikeillä tanssimalla. Se on hienoa, että sekin puoli näkyy blogeissa. Inhimillisyyteen on helmpompi samaistua.

 • Reply lena torstai, elokuu 20, 2015 at 12:06

  Hyvä ja ajatuksia herättävä postaus, taas kerran! Sosiaalinen media on melko mielenkiintoinen juttu – se luo paineita ja antaa ihmiselle mahdollisuuden näyttää elämänsä kaunistellusti. TOisaalta, ajattele sen siten, että some on kanava, jossa jaetaan positiivisia asioita. Esimerkkinä Instagram. Se on hyvä paikka ”paeta todellisuutta”, unelmoida muiden kuvien kautta ja inspiroitua. Tuossa tarkoituksessa siloteltu elämä toimii täydellisesti. Kaksipiippuinen juttu. Toisaalta, rehellisyys on myös se joka lukijoita kiinnostaa. Jos menee vähän huonommin, sitä voi olla vaikeaa ja turha lähteä salaamaan. Tsemppiä sinulle. <3

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:15

   Kiitos! Toki eri SoMe-kanavat ovat eri tarkoituksiin ja Instagram tosiaan on aika pitkälti sellainen kiiltokuvien esittelyareena. Itse kyllä sinnekin kirjoitelen rehellistä tekstiä, vaikka koitankin julkaista kauniita kuvia :). Minä inspiroidun matkakuvien lisäksi Instagramissa sellaisten henkilöiden feedeistä, jotka ovat paitsi lahjakkaita valokuvaajia myös syvällisiä kirjoittajia. En kuitenkaan ole niinkään huolissani aikuisista kuin tämän päivän nuorista, joille SoMe voi oikeasti olla äärimmäisen rankka maailma.

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi torstai, elokuu 20, 2015 at 14:58

  Kiinnostava kirjoitus. Itse en ole kohdannut kateutta tähän matkustusharrastukseen tai matkabloggaamiseen liittyen, en ainakaan ole hoksannut tai muista. Joskus joku voi ihmetellä, miten meillä voi olla varaa matkustaa näin paljon (ei me itse asiassa edes matkustella hirveän paljon, kirjoitellaan vain sitten niistä harvoista reissuista ympäri vuoden) tai päivitellä, ettei itsellä ole varaa tehdä samaa. Vaikka valintakysymyksiähän nää on.

  Mutta. Mun mielestä on täydellistä medianlukutaidottomuutta kuvitella, että sosiaalinen media ja blogit kuvastaisivat todellista elämää. En tiedä, ehkä erityisesti nuoret kokee sosiaalisen median kiiltokuvamaailman aiheuttamat paineet kovina, mutta onhan se nyt selvää, että ihmiset haluavat näyttää itsestään julkisesti parhaat puolensa ja spessuimmat hetkensä. Opetetaankohan nykypäivän nuorille medianlukutaitoa ja mediakriittisyyttä? Pitäis ainakin, koska he kasvavat täysin medioituneeseen (keksinköhän sanan?) yhteiskuntaan.

  Minä bloggaan, koska haluan innostaa ihmisiä matkustamaan ja antaa hyviä matkavinkkejä. Samalla preppaan omia kirjoitus- ja valokuvaustaitojani sekä opettelen uusia taitoja, joista taas on työelämässä hyötyä. Matkabloggaus on mulle osittain harrastus, osittain ammattiin liittyvää puuhailua. Kukaan ei ole kyllä tosin koskaan ainakaan avoimesti kadehtinut tätä harrastusta, enkä näe kyllä yhtään syytä miksi pitäisikään. Kaikilla meillä on harrastuksemme, jotka toisaalta ottavat ja toisaalta antavat.

  Artikkeli herätti kovasti keskustelua, se on hyvä se!

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:25

   Kiitos!! En tiedä voiko nuoria edes syyttää siitä, että he ovat vielä kovin medialukutaidottomia. He ovat kasvaneet aivan erilaisessa maailmassa kuin me aikuiset. Nyt on jo sukupolvi, joka ei oikein edes muista sellaista aikaa, jolloin ei ollut sosiaalista mediaa..Luen jatkuvasti aika järkyttäviä kommentteja ja blogitekstejä, joita nuoret kirjoittavat. Syömishäiriöt, itsemuraha-ajatukset ja viiltelyt ovat lisääntyneet, valtavan monet kokevat riittämättömyyttä, joka on pahempaa kuin sellainen normaali teini-iän epävarmuus. Aikuiset eivät välttämättä edes huomaa noita asioita esimerkiksi Instagramissa, elleivät ala varta vasten tutkia, mitä nuoret julkaisevat omissa profiileissaan ja mitä kommentoivat toisille. Ei noita mediajuttuja varmasti tarpeeksi opeteta kouluissa. Pitäisi itse asiassa opettaa tosi paljonkin, sen verran paljon ihmiset nettiä elämässään käyttävät. Nykyään jo suurimmalla osalla ala-astelaisistakin on Instagram. Onhan se selvää, että eivät sen ikäiset osaa kovinkaan fiksusti vielä mediaa lukea tai käyttää.

   Nykyään tosin tuntuu, että aikuisillakin on medialukutaito ihan hukassa. Eipä tässä muuta voi kuin yrittää parhaansa kirjoittaa mahdollisimman rehellisesti ja inspiroivasti :).

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi perjantai, elokuu 21, 2015 at 09:37

  Vietän mielelläni viiden tähden hotellielämää, ajan Bemarilla, poksauttelen shamppanjapulloja auki ja lentelen busineksessa. Voisin hyvin lipua sellaiseen jatkuvaan olotilaan : D

  Instagram tililläni on kuitenkin kuvia mummonmökistä ja tavalisesta elämästä. Facebookissa on tilitystä siitä, kuinka auto hajosi, rahat on loppu ja mies sairastaa. Suurimman osan ajastani kun kuitenkin asun vuokralla, ajan pikkuruisella Golfilla ja juon kyykkyviiniä.

  Miten ihmiset eivät ymmärrä, että on olemassa matkaelämä, ja se normaali arki? Se, mitä en yksinkertaisesti ole vain koskaan ymmärtänyt, on ihmisten medialukutaidottomuus. Ja siis seuraajani ovat aikuisia ihmisiä, eivät kritiikittömiä teinejä. Miksi jaksaa olla kateellinen? Ei se johda mihinkään.

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:33

   Minä tavallaan ymmärrän sen, että ihmiset, jotka eivät itse bloggaa tai tuota tekstiä, ovat huonompia lukemaan mediaa. Monesti aikuisten kohdalla kuitenkin tuntuu, että ihmiset haluavat tahallaan provosoida tai purkaa pahaa oloaan. Ei ole kyse siitä, etteivät he ymmärtäisi, vaan siitä, etteivät he halua ymmärtää. Se on ehkä kateutta tai jotain muuta ahdistusta.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, elokuu 21, 2015 at 09:49

  Hyvä pohdiskeleva kirjoitus jälleen kerran. Tää on tosiaankin totta. Minä en kirjoita Facebookiin, että hitto kun väsyttää ja kaikki on perseestä. No, jotkut toki kirjoittavat senkin. Sen sijaan laitan jonkun ihanan maisemakuvan ja kerron, että kyllä on huippua. Joskus tuleekin kommentteja, että onpa kaikki ihanaa ja kunpa itsekin pääsisin samanmoiseen reissuun. Todellisuus on tosiaankin eri, eikä toista ihmistä pidä missään nimessä lähteä arvostelemaan sen perusteella, mitä blogissa tai somessa näkee. Eikä varsinkaan kannata kadehtia. Tykkään valokuvata ja pyrkiä ottamaan kauniita, positiivisia kuvia ja haluan antaa itsestäni positiivisen ja elämänmyönteisen kuvan somessa ja livenä. Koen, että jos levitän positiivisuutta ympärilleni, koen itseni myös onnellisemmaksi. Tottakai niitä kurjia hetkiä silti on.

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:36

   Hyvä pointti kyllä se, että on hyvä levittää positiivisuutta. Se on tärkeää- tosin myös SoMen ulkopuolella :D. Olen jostain lukenut jotain tutkimuksia, että se lisää ihmisten stressiä ja ahdistusta, kun Facebookissa tulee vastaan paljon negatiivista. Varmana ihan totta. En tiedä, miten ihmiset saisi muistamaan sen, että kenenkään elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, vaikka sosiaalinen media väittäisi mitä :).

 • Reply Kohteena maailma perjantai, elokuu 21, 2015 at 11:10

  Hyvä postaus! Kuvat sopi tekstiin enemmän kuin mainiosti, tehosti viestiä. Monilta osin voin samaistua kyllä tekstiisi omien ajatuksieni kanssa.

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:36

   Kiitos :).

 • Reply Arja / Haavematkoja lauantai, elokuu 22, 2015 at 00:38

  Hieno ja ajatuksia herättävä postaus sinulta taas kerran! Se on ihan totta että huonoina hetkinä on helppo vaipua (vaikka sen sosiaalisen median kautta) ajattelemaan että muilla olisi paremmin, mutta…sitä kun ei tosiaan voi tietää miten toinen asiansa oikeasti kokee, ja toisaalta pitäisi keskittyä niin asioihin, jotka ovat omassa elämässä hyvin. Tosi hienoa että olet kuitenkin päätynyt jatkamaan bloggaamista! Eihän näitä tosiaan palkkioiden vuoksi kirjoiteta vaan siksi, että muidenkin maailma avartuisi – uskon kyllä, että sinäkin olet onnistunut siinä tehtävässä tämän blogin kanssa.

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:38

   Kiitos :)! Itsekin myönnän taistelevani edelleen sen asian kanssa, että olen taipuvainen vaipumaan siihen synkkyyteen ja vertailuun. Mutta teen myös jatkuvasti työtä sen eteen, että voisin vaan täysillä keskittyä hyviin juttuihin omassa elämässä =). Ja koitan taas jatkaa tätä bloggaamistakin uudella innolla ja energialla.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, elokuu 22, 2015 at 09:18

  Niin tuttuja ajatuksia! Kuinka monesti sitä on itsekin katsellut muiden paratiisi-kuvia sosiaalisessa mediassa samalla kun on itse keitellyt viimeiset makaroonin rippeet ja raapinut sekaan tonnikalapurkin puolikkaan, jotta saisi edes jotain murkinaa pöytään itselle ja lapsille. Sitten kun viimein olet saanut säästettyä kasaan lomamatkan hinnan, tehnyt sen eteen lähes kellon ympäri töitä, nähnyt lapset viimeksi aamulla ja illalla töistä kotiin tullessa kurkkaat niiden huoneeseen, että siellähän ne tuhisevat täydessä unessa – sitten joku tulee sanomaan, ai te lähdette taas matkalle, se on kiva kun on rahaa matkustella!
  Kolikolla on aina toinen puoli, mikään ei tule ilmaiseksi, mutta silti en vaihtaisi elämääni kenenkään kanssa.
  Toivoa sopii, että jokainen osaisi katsoa tätä elämää vähän laajemmin kuin mitä sosiaalinen media suoltaa silmien eteen.
  Tulipas paljon tekstiä yhteen kommenttiin. 🙂 Hyvä postaus, kivat kuvat ja hei, jatka ihmeessä blogin kirjoittamista!

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:42

   Kiitos kommentistasi :). Kivaa kuulla aina ihmisten kokemuksia. Kommenttisi kertoi tosi hyvin siitä todellisuudesta, jossa elämme. Kiitollisuus auttaa kyllä tässä asiassa paljon. Kun muistaa olla kiitollinen siitä kaikesta, mitä on saanut, niin ei ole enää mielenkiintoa kadehtia muita. Myönnän kyllä, että talven pimeimpinä hetkinä on äärettömän vaikea olla kadehtimatta niitä paratiiseja. Sitten on vaan pakko välillä painaa pitkää päivää, jotta itsekin joskus pääsisi matkaan.

 • Reply Reetta lauantai, elokuu 22, 2015 at 09:28

  Taidan olla sen verran noviisi tässä matkabloggaus-asiassa, että en ole tuollaisia koskaan tullut ajatelleeksi. Ensinnäkin, että joku bloggaisi taloudellisten etujen vuoksi, tai matkustelisi bloggauksen vuoksi. Omaa blogiani olen kirjoittanut lähinnä matkapäiväkirjan korvikkeeksi, ja sellaisia tykkään myös itse lukea: tietoa ja kokemuksia kohteista, ei niinkään jonkun ihmisen elämän laadusta. Vasta matkabloggaajien fb-ryhmän myötä matkabloggausgenre on hiukan avautunut, mutta jostain syystä ei ole koskaan tullut mieleen kadehtia jonkun toisen matkoja (saati elämää)! 😀 Jokainenhan valitsee matkansa omista lähtökohdistaan, joita ei mielestäni tarvitse selitellä. Media – niin sosiaalinen kuin tavallinen – ovat kautta aikojen kertoneet vain osan totuudesta, ja niin sitä mielestäni pitäisi oppia lukemaan. Eiköhän jokaisen elämässä ole hankalampia jaksoja. Hyvä, että on ystäviä, joihin voi luottaa! 🙂

  • Reply Reason for a Season tiistai, elokuu 25, 2015 at 22:44

   Tervetuloa matkabloggaajien maailmaan- kyllä tänne vaan kaikenlaista mahtuu ;). Kunpa se medialukutaito tosiaan ihmisillä kehittyisi. Ehkä vielä jonain päivänä joku sukupolvi on viisaampi :).

 • Reply sarrrri lauantai, elokuu 22, 2015 at 13:31

  Mä taidan olla siitä harvinainen tapaus, että mua ei lainkaan vaivaa nähdä muiden ”viiden tähden elämää” sosiaalisessa mediassa tai muuallakaan… Sen sijaan ahdistaa liian henkilökohtaiset avautumiset Facebookissa tai likapyykkikuvat Instagramissa. Mulla on oma tylsä arkeni, enkä siten ole kiinnostunut seuraamaan muiden elämien tylsiä juttuja, vaan enemmän kiinnostaa nähdä jotain mistä voi sitten itsekin haaveilla. Toisaalta, helppoahan se on olla tuntematta kateutta tai katkeruutta, kun omassa elämässä on kaikki hyvin. 🙂

  Tsemppiä kaikkiin haasteisiin! <3

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, elokuu 22, 2015 at 17:01

  Ihan totta, somesta saa joskus glorifioituneen käsityksen etenkin matkabloggaajien elämästä, jos kuviin on uskomista. Itse en kuitenkaan halua edes postailla kuvia, jotka eivät olisi hienoja ja mielenkiintoisia tai ovat huonolaatuisia, jne joten syyllistynen itsekin tähän. Minusta on kuitenkin tärkeää olla jonkinlaista medialukutaitoa, että ymmärtää ettei somessa näy kuin pieni osa matkabloggaajien tai muidenkaan elämästä. Tuo ’I want your life’- on kyllä pinnallinen kommentti, mutta ihmiset aina haluaa sitä mitä niillä ei ole 😛 Mä tykkään kauniista ja visuaalisista kuvista esim instassa, vaikka sitten niistä 5 tähden hotelleista. Niitä katselen mieluummin, kuin kuvia jonkun hostellin homeisesta suihkusta 😀

 • Reply Helena Arvio sunnuntai, elokuu 23, 2015 at 18:16

  Hyviä kommentteja, pieni kateus ok, yritän aina muistaa, ettei muiden matkat tai menestys oo multa pois..

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, elokuu 25, 2015 at 10:58

  Aivan loistavia pohdintoja! En itsekään usko, että blogiani lukemalla kovinkaan ruusuisen kuvan omista sekoiluista saa (ja samaan aikaan kidutan itseäni lauantai-aamuisin kahlaamalla läpi juuri sellaista eteerisen täydellistä elämää huokuvia blogeja ja kiristelen hampaitani taas vähän enemmän…!) , mutta aina se on yhtä sykähdyttävää saada sitä kiitosta lukijalta siitä, että näyttää sen ei niin ruusuisenkin puolen x

 • Leave a Reply