Takaisin Kalajoen Hiekkasärkille

On jälleen aika fiilistellä kesäkuussa Kalajoen Hiekkasärkillä vietettyä viikonloppua. Tällä kertaa syvennyn tarkemmin perjantain ohjelmaamme. En ole koskaan aiemmin käyttänyt lentokonetta Suomessa matkustaessani, joten oli hämmentävä fiilis, kun lähdin kymmeneltä perjantaiaamuna kotoa ja päivällä jo ihastelin näitä merimaisemia. Lento Ouluun ja autokyyti Kalajoelle sujuivat sen verran leppoisissa tunnelmissa, että ehdin jo pelästyä tottuvani liialliseen helppouteen matkailussa, mutta kyllä minä mielelläni tekisin Kalajoelle reissun autollakin Helsingistä. Näiden maisemien vuoksi olen valmis näkemään vähän vaivaakin.

So let’s return to Kalajoki Sand Dunes! I spent there really nice weekend in June and now I’ll tell you more about my Friday. I left around 10 am from Helsinki and it was confusing to see this view already few hours later. This was the first time I took a flight inside of Finland. I was afraid that I’ll get used to this comfy way of travelling. But after all, I could easily make a road trip to Kalajoki as well. Traveling doesn’t need to be super easy and fast. 

Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät

Tiesitkö, että Kalajoella järjestetään vuosittain noin 500 tapahtumaa tai että vuonna 2014 siellä kävi noin 1,2 miljoonaa matkailijaa? Minä en tiennyt, enkä tiennyt kaupungista paljon muutakaan. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että Hiekkasärkkien alue jatkuu usean kilometrin verran ja että siellä on tuhansia ja taas tuhansia vuodepaikkoja monenlaisissa majoitusvaihtoehtoissa. Kalajoella järjestettiin loma-asuntomessut vuonna 2014 ja voit ehkä kuvitella, miten huikeita loma-asuntoja messualueelta löytyy. En valita myöskään omasta merenrantakämpästäni, jonne lähtisin milloin tahansa uudelleen. Kyseessä on Top Campingin merenrantahuoneisto, josta saa linkin takaa lisäinfoa. Asuntoon kuului makuuhuone, olohuone ja oma sauna.

Did you know that Kalajoki hosts 500 events every year and in 2014 around 1200 000 travellers visited there? I had no idea. I  didn’t know either that area of Sand Dunes continues several kilometres and there are thousands of beds in different accommodations. Kalajoki hosted Holiday Housing Fair in 2014. You can imagine how amazing holiday houses there are in the fair area! I can’t complain about my seaside accommodation either. I would return there anytime. This was a beach house by Top Camping  with bedroom, living room and sauna. How nice it was!

Kalajoen HiekkasärkätKalajoen Hiekkasärkät Top Camping Top Camping Kalajoen Hiekkasärkät

Päivällä kävimme tutustumassa Ravintola Dyyniin, jossa järjestetään paljon tapahtumia. Ei mitkään pahat näkymät Dyynin terassilta.

We visited Restaurant Dyyni that hosts many events every the year. Not the worst view.

Ravintola Dyyni Kalajoen Hiekkasärkät

Tuona perjantaina Dyynissä ja sen ympärillä rakennettiin X-Games tapahtumaa. Kuten kuvistani toivottavasti pystyy päättelemään, ovat nämä melko huikeat puitteet tällaiselle tapahtumalle. Paikalle oli kutsuttu Suomen parhaita laskijoita ja muita extremetähtiä. Seuraavassa Kalajoki-postauksessani perehdyn enemmän itse X-Gameseihin.

On that Friday they were building X-Games event. As you can see from the pictures below, this is an excellent location for the summer events. They had invited the best snowboarders and other extreme stars to the event. I’ll write more about X-Games later. 

Kalajoen hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät

Alkuillasta osallistumme Seikkailupuisto Pakan avajaisiin. Näitä seikkailupuistoja on ilmaantunut viime aikoina Suomeen enemmänkin ja oli hienoa huomata, että ne ovat kehittyneet selkästi sekä turvallisuuden että viihtyvyyden suhteen. Osa avajaisvieraista pääsi Elixirin kuvausporukan kanssa kokeilemaan muutamaa seikkailurataa. Itse pysyttelin maan pinnalla ja keskityin kuvaamiseen.

In the evening we participated the openings of Adventure Park Pakka. In past few years many adventure parks have been opened around Finland. These routes are safe for everyone, but I still stayed on the ground.

Seikkailuppuisto Pakka Kalajoki Elixir Seikkailupuisto Pakka Seikkailupuisto Pakka

Metallia matkassa -blogin Markus sen sijaan pääsi mukaan seikkailemaan. Täältä voit lukea siitä tarkemmin sekä katsoa videon Markuksen kokemuksista.

My fellow travel blogger Markus was more adventurous than I. You can read about his experiences plus watch the video of it here. 

Seikkailupuisto Pakka Seikkailupuisto Pakka Seikkailupuisto PakkaSeikkailupuisto Pakka trampoliiniElixir Seikkailupuisto Pakka

Vieläkin tulee erittäin hyvä fiilis, kun mietin, että sain asustella hetken näissä rantamaisemassa.

I’m still amazed, when I think of this view. What a blessing it was to spend weekend in such a beautiful place! 

Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hikkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät

Kesäkuun alussa aurinko laski Kalajoella puolenyön aikaan ja nousi parin-kolmen tunnin kuluttua. Pimeää ei tullut missään vaiheessa. Vaikka kädet jäätyivät tätä upeaa auringonlaskua kuvatessa, niin rakastan valtavasti tätä valoisaa aikaa Suomessa.

The sunset took its place around midnight and sunrise 2 or 3 hours later. there wasn’t dark at any point. It was freaking cold to capture this sunset, but I still love this light season.

Kalajoen HiekkasärkätKalajoen Hiekkasärkät auringonlasku

Toivon, että ehdin Kalajoelle tänä kesänä vielä toistamiseen. Harmittaa näin hienon kesäkohteen puolesta, että tämä sesonki on ollut säiden puolesta melko surkea. Toivonkin, että Hiekkasärkistä saadaan rakennettua entistä ympärivuotisempi matkakohde. Itse voisin aivan hyvin lähteä käymään Kalajoella mihin vuoden aikaan tahansa ja nauttia esimerkiksi kylpylän palveluista ja näistä auringonlaskuista. Ehkäpä uskaltautuisin tonne seikkailuradallekin. Palaan Kalajoen tunnelmiin vielä yhden postauksen verran, joten pysyhän kuulolla, jos kotimaan matkailu kiinnostaa.

I hope I’ll have a chance to visit Kalajoki this summer one more time. I feel bad for this amazing summer destination, because the weather has been quite awful this summer. I could visit Kalajoki also during the autumn or winter. I would enjoy the spa and these sunsets.. and maybe I could test Adventure Park also. Anyway, I’ll write more about Kalajoki later so stay tuned, if you are interested in Finland.

 

Trip was sponspored by Visit Kalajoki

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply sarrrri sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 15:17

  Mä jotenkin miellän nuo seikkailupuistot lasten jutuiksi, mutta aina näen niissä vain aikuisia. 😀 Ehkä ne sitten uppoavat vanhempiinkin, itse en jotenkin jaksa uskoa että lähtisin erikseen tuollaiselle ”seikkailulle”, jotenkin tuntuu ehkä liian keinotekoiselta tuollainen erikseen tehty rata.. 😛

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 17:22

   Kaiken ikäisiä noilla radoilla käy..myönnän olevani sen verran korekanpaikankammoinen, että olen itse ollut vastaavalla radalla melko paniikissa enkä olisi kaikista vaikemmille osuuksille edes lähtenyt. Voisin tuota Kalajoen rataa kyllä koittaakin. Se vaikuttaa hauskalta. Ja käy urheilusuorituksesta :D.

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 15:33

  Mä muistan Kalajoelta vaan sen huvipuiston ja telttaan kantautuvan hiekan, kävin siellä nimittäin liki 30 vuotta sitten lapsena, moneen kertaan :D. Jätskiäkin syötiin hiekkasärkillä, ja vesi oli kylmää. Aika paljon on varmasti paikka muuttunut, mutta merimaisema on toivottavasti yhtä kaunis edelleen!

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 17:23

   Juu on tainnut paikka hieman muuttua :D. Meri on tosiaan yhtä kaunis ja todennäköisesti yhtä kylmä edelleen =D.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 20:41

  Morjens mitä maisemia, tuonnehan pitää ihan ehdottomasti päästä käymään! Aika kivalta näyttää myös majapaikkasi!

  Minä olen hyvinkin kiinnostunut noista seikkailuradoista, tosin en ole toistaiseksi ehtinyt käydä kokeilemassa. Tarkoitus on käydä tänä kesänä. Olen ihan varma, että siitä tulee tosi hauskaa.

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 22:50

   Juu ihan ehdottomasti kannattaa ja majapaikka oli varsin kiva. Seikkailuratoja on tosiaan monissa paikoissa nykyään, kannattaa testata. Minäkin koitan taas jossain vaiheessa unohtaa tämän korkeanpaikankammoni ja ”lähteä radalle” :D.

 • Reply Paula aka sateenmuruja sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 20:59

  No nyt tuli vähän parempi kuva Kalajoesta kuin omalla visiitillä, joka oli kuin tuomipäivän alla: taivas muuttui punaiseksi, tuuli ja rakeet piiskasivat poskia niin että tuskin kärsi kahta valokuvaa napata! Halisusin esitellä Suomen kuuluisimmat rannat Rio de Janeirossa syntyneelle vieraalleni, mutta meni vähän pieleen… : )

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 22:48

   Apua!! Ei tainnut mennä ihan nappiin -tai toisaalta, oli varmaan ikimuistoinen kokemus vieraalle :P. Suomessa ollaan kyllä niin säiden armoilla. Kunpa tämä nyt vielä tästä kesäksi muuttuisi, niin että pääsisi edes pari kertaa rannalle kesän aikana.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 06:25

  Uiui, seikkailupuisto! Joo nehän on ihan mahtavia. Niin paljon eri matkablogeissa nyt esillä näitä kotimaanjuttuja, että ensi kesäksi taitaa olla paikka road tripille, ja hiekkasärkät pitää saada tietysti sinne listalle myös. 🙂

  • Reply Reason for a Season maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 12:17

   Joo teidän pitää ehdottomasti kiertää näitä ihania merenrantapaikkoja. Yyteri ja Hiekkasärkät listalle :)!! Toivotaan, että ensi kesäsätä tulee Suomessa paljon lämpimämpi. Näen teidän perheen kyllä kiipeilemässä tuolla :D!

 • Reply Heidi maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 10:28

  Olipa ihanaa fiilistellä artikkelisi parissa, koska ajallemme juuri Kalajoelle?. Melkein 500 km jäljellä. Toivottavasti siellä olisi tällä vkolla vähän aurinkoakin, että uskaltautuisi mereen.

  • Reply Reason for a Season maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 12:15

   Jeijee!! Tilataan aurinkoa. Nämä säät eivät ole olleet kovin suosiolliset, mutta josko ne tästä edes vähän kirkastuisivat. Nauttikaa!

 • Reply Mari maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 12:20

  Kyllä oli mahtavasti saatu särkkien parhaat puolet esiin ja kuvattua. Itse olen nyt asunut pari vuotta täällä keskeisesti hiekkojen keskellä ja kesät ovat kyllä upeita 🙂 Vaikkakin kylmä kesä on ollut vähän harmi :/ Itsekin olen miettinyt, että on sääli ettei talvisin täällä ole niin paljon tekemistä. Tai ei ainakaan niin helposti keksittävissä 🙂 Seikkailupuisto oli kyllä mahtava kokemus ja välillä hiukan liiankin haastava mutta tuli kaikki radat kierrettyä 😀 Me käytiin pari viikkoa sitten pelaamassa kaveriporukalla paintballia tuossa kilsan päässä särkistä ja sekin oli mahtava kokemus 🙂 talvella sitten pulkkailemaan dyyneille ja paistamaan laavulle makkaraa :P.. Kiitos mukaansa tempaavasta bloggauksesta. Nyt tuli hinku lähteä itsekkin ylös ulos ja hiekoille 😀

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:25

   Oi mahtava paikka asua! Ainakin kesällä. Olisi kyllä hienoa, että paikka kehittyisi myös talviaktiviteettien suhteen. Tuli itsellekin taas ikävä Kalajoelle kun näitä kommentteja tässä lueskelin :P. Toivottavasti pääsen pian uudelleen.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 12:32

  Yyteriin asti on joskus päästy, mutta ei tänne asti. Eikä ehkä nyt ihan seikkailupuiston takia lähdettäisi 🙂 – mutta jos matkareitille jostain syystä osuisi, niin miksei maisemien takia 🙂

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:23

   Kannattaa :)!! Mahtavat maisemat.

 • Reply Anna Koskela tiistai, heinäkuu 14, 2015 at 13:01

  Ajelin tässä muutama viikko sitten Kalajoen kautta palatessani Ouluun, ja kävin siellä vähän pysähtymässä ja pitämässä taukoa. Olihan ne hiekkarannat hienon näköisiä, vaikka ei mikään kovin aurinkoinen päivä ollutkaan.

  Pojat kävi ystäväperheen kanssa Kalajoella viikko sitten, ja silloin osui aurinkopäivä. Onneksi. Ipanat oli peuhanneet Jukuparkissa (vesipuisto), koko päivän, ja illasta ei tarvinnut kuin tökätä sängyn suuntaan, niin sinne kuukahtivat.

  Ainut negatiivinen asia minkä tuolta suunnlta löydän on Rantatie, sen ruuhkat, ja automaattiinen nopeusvalvonta. Tosi puuduttava ajettava.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:22

   Minullakin on lapsuudesta hyvät muistot Jukuparkista..tai silloisesta Jukujukumaasta. Paras paikka lapsille :D! Nuo rannat ovat hienon näköisiä säällä kuin säällä. Silti toivoisin että ne hitsin helteet tulisivat Suomeenkin vihdoin :P. Ei ole mennyt ihan putkeen tämä kesä siinä mielessä.

 • Reply Kiia keskiviikko, heinäkuu 15, 2015 at 10:06

  Voi kun Suomessa voisi luottaa hyviin säihin niin tuo olisi täydellinen kesäkohde!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:19

   Tuohon ei voi sanoa muuta kuin aamen!

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla keskiviikko, heinäkuu 15, 2015 at 12:31

  Muistan lapsena viettäneeni oikein mukavan loman noissa maisemissa, ja houkuttelevalta siellä näyttää edelleen! Tänä kesänä vietettiin viikko Yyterin dyyneillä, ehkä ensi kesänä pitäisi testata pitkästä aikaa tuo Kalajoki? 🙂 Aika hulppea ainakin tuo majoitus!
  Seikkailurataa kävin testaamassa Ähtärissä viime kesänä. Yllättävän hauskaa puuhaa se oli tällaiselle hieman heikkokuntoiselle ja vähän korkeapaikankammoisellekin. Kunhan ei katsellut maahan, vaan keskitty radan suorittamiseen… Täytyy tosin myöntää, että pari kertaa jäin aika pitkäksi aikaa tasoittelemaan hengitystä ja rauhoittumaan välitasanteelle erityisen kinkkisen osion jälkeen.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:19

   Yyteri on myös ihana. Ehdottomasti kannattaa ensi kesänä testata vaihteeksi Kalajoki! Ehkä silloin saadaan helteetkin takaisin. Juu olen samaa mieltä. Tuo seikkailu on hauskaa, mutta itsekin korkeanpaikankammoisena joudun hengittelemään välillä, ettei taju lähde :D. Yritän jatkuvasti päästä kammostani eroon menemällä korkeisiin paikkoihin uudelleen ja uudelleen, mutta se ei vaan tunnu menevän pois. Täytyy vaan elää sen kanssa.

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, heinäkuu 15, 2015 at 15:31

  Sanonpahan vaan, että Visit Kalajoki teki loistavan päätöksen kutsuessaan bloggaajia kylään, sillä ainakin omalla kohdalla on käynyt näitä lukiessani niin, että tuonne haluaisi päästä! 🙂

  • Reply Kohteena maailma torstai, heinäkuu 16, 2015 at 23:58

   Olen Terhin kanssa samaa mieltä, että varmasti Visit Kalajoki voi olla tyytyväinen bloggaajien tuotoksiin! Itselle Kalajoki on tuttu vuosien takaa ja sinne voisi lähteä kyllä lomailemaan muksujen kanssa – ainoa miinus on tämä Suomen kesä, mutta eiköhän se ensi vuonna taas normalisoidu…

   • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:17

    Oi kiitos paljon! Tämä kesä on kyllä jotain käsittämätöntä. Ehkä siis ensi kesänä lapsien kanssa. Kahta kesää peräkkäin ei vaan voi olla tällaiset surkeat säät.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:17

   Oi ihana kuulla <3!! Ehdottomasti kannattaa mennä käymään.

 • Reply Sukellus Asiaan perjantai, heinäkuu 17, 2015 at 15:24

  Kalajoella tuli käytyä tänä kesänä pikapikaa itsekkin. Hienot nuo rannat kyllä oli. En todellakaan olisi osannut kuvitella, että hiekkasärkät vetävät niin hirveän määrän väkeä.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:16

   Joo kyllä tuo paljon vetää porukkaa. En tosin tiedä, miten tämän kesän kanssa käy, kun säät ovat valitettavan surkeat. Onhan tämä Suomen mittakaavassa eksoottinen paikka :).

 • Reply Urheilumatkailua parhaimmillaan – Kalajoki X-Games 2015 | Metallia Matkassa perjantai, heinäkuu 17, 2015 at 22:04

  […] Takaisin Kalajoen hiekkasärkille (Reason for a season) […]

 • Reply Jenni / Globe Called Home lauantai, heinäkuu 18, 2015 at 00:08

  Mä olen jo pitkään haaveillut reissusta tuonne hiekkasärkille. En ole koskaan ollut kesäaikaan noilla seuduin, joten kyllä kelpaisi! Ja lomakämppä omalla saunalla etenkin!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:15

   Kyllä todellakin kelpasi, ja kelpaisi uudelleen milloin tahansa. Vielä kun saataisiin helteitä Suomeen, niin merenranta olisi täydellinen paikka.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, heinäkuu 18, 2015 at 00:11

  Kalajoki on upea paikka! Viime kesänä kun säät olivat niin ihanan helteiset tuli vierailtua vesipuistossa, mutta taitanee tältä kesää jäädä. Harmillista, että kolea kesäsää tekee varmasti hallaa tälle upealle matkailukohteelle.

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:14

   Joo sääliksi käy kaikkia upeita kesäkohteita. En tajua, mikä tässä ilmastossa on vialla, kun kaikkialla muualla on lämmin paitsi Suomessa :/.

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, heinäkuu 18, 2015 at 11:39

  Mä olen käynyt Kalajoella kerran jokunen vuosi sitten, ja myös silloin ilma oli valitettavan kylmä. Mutta kaunis paikka oli ja meillä vuokralla ihana huvila lähes meren rannalla. Tuolla Dyynissä piipahdettiin myös. Ehdottomasti lukeutuu niihin paikkoihin, joihin on pakko vielä palata!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:13

   No sitten meillä on aika samat fiilikset, sillä meidänkin reissulla sää oli valitettavan kylmä. Haluan ehdottomasti palata kyllä takaisin :).

 • Reply lena / london and beyond lauantai, heinäkuu 18, 2015 at 15:23

  Mä en oikeasti ole koskaan tiennyt Kalajoesta yhtään mitään. 🙂 Tuo vaikuttaa ihan huipulta paikalta ja nuo rannat on tosi kauniita. Mua etenkin saattaisi kiinnostaa tuo purjelautailu, aktiivireissaaminen muutenkin alkaa kiinnostaa ja tuo laudan päällä keikkuminnen olisi mitä mainioin tapa viettää kesäpäivää!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:12

   Joo tuolla kaikenlainen aktiivisuus on mahdollista :D!! Monenlaisia lautoja näkyi. Tää on kyllä huippukiva paikka.

 • Reply Annika | Travelloverblogi lauantai, heinäkuu 18, 2015 at 18:57

  Aina haaveilen majoituksesta, jossa omalta ovelta voisi vain kävellä hiekkarannalle ja mereen. Aika hassua, että sellaisen voisi saada Suomessakin…

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 15:11

   Haha, sama juttu mulla. Ja ihan liian harvoin pääsen sellaiseen majoituksene. Todellakin hassua, että sellaiseen on mahdollisuus Suomessakin. Vielä kun ne säät muuttuisivat täällä trooppisemmiksi!

 • Reply Mikko Nurminen torstai, heinäkuu 23, 2015 at 11:58

  Hienoja kuvia! Itsekin kävin tuolla reilu vuosi sitten ja sitä ennen joskus 7-vuotiaana. Ei välttämättä uskoisi aina että paikka on Suomessa!

  • Reply Reason for a Season torstai, heinäkuu 30, 2015 at 13:14

   Kiitos! Joo olen samaa mieltä, että on melkoisen ei-suomalainen fiilis tässä paikassa :). Itsellä jotakuinkin sama meininki, viime kerta oli josksu 5-vuotiaana ja tänä kesänä toinen :D. Voisi vähän tiivistää tahtia.

  Leave a Reply