Kesän avaus Original Sokos Hotel Villassa

Tänä keväänä Tampere oli ensimmäinen matkakohteeni Suomessa.

Vietin Tampereella paljon aikaa lapsuudessa ja nuoruusvuosinani, ja olin varma, että muuttaisin kaupunkiin tullessani täysi-ikäiseksi. Toisin kävi. Olen silloin tällöin käynyt Tampereella aikuisiällä, useimmiten teatterireissuilla Työväen Teatterissa. En ole kuitenkaan ajatellut kaupunkia erityisesti matkailun näkökulmasta. Toukokuun alussa lähdin ystävän kanssa ajelemaan kohti Tamperetta ja Original Sokos Hotel Villaa. Aloin pohtia kaupunkia myös matkakohteena ja tulin siihen tulokseen, että mainio kaupunkihan Tampere on – myös kulkuyhteydet sinne ovat monesta suunnasta Suomea tosi hyvät.

Varsinkin kesällä Tampere on kaunis. Alla oleva kuva on suosikkimaisemistani Pispalanharjulta.

Tampere Pispalanharju

Minulla on jo vuosien ajan ollut traditio aloittaa kesäkausi toukokuun alussa. Tällä kertaa sää ei toukokuussa ollut vielä kovin kesäinen, mutta eipä se ole sitä edelleenkään, vaikka heinäkuu on jo hyvässä vauhdissa. Touko-kesäkuu oli minulle ankeista säistä huolimatta hyvää Suomessa matkailun aikaa. Tästä lähtien onkin ehkä syytä puhua kesäkauden avauksen sijaan kotimaan matkakauden avajaisista, sillä matkailen Suomessa ylivoimaisesti eniten keväällä ja kesällä.

Avasin sesongin siis rentoutumalla Original Sokos Hotel Villassa, josta tuli suosikkini kaikista Sokos Hotelleista, joissa olen tähän mennessä käynyt. Asiakaspalvelu ja kotoinen tunnelma ansaitsevat erityismaininnan. Villa on entisiin viljamakasiineihin rakennettu putiikkihotelli, joka kokonsa puolesta jää hieman vieressä komeilevan Solo Sokos Hotel Tornin varjoon, mutta fiiliksensä puolesta ei ollenkaan.

Original Sokos Hotel Villa TampereOriginal Sokos Hotel Villa Tampere

Tämä Mummon Kammarilla kudottu huivi huoneessa on aika ihana yksityiskohta. Tällainen yhteistyö saa minut hyvälle mielelle.

Original Sokos Hotel Villa Tampere

Vanhan rakennuksen tunnelmaa on huoneessa yhdistetty skandinaaviseen vaaleuteen. Pidän tästä tyylistä. Vaihtaisin huoneessa ainoastaan ikkunat isommiksi, sillä pidän luonnonvalosta paljon. Toisaalta yöllä valosta ei ole paljon iloa ja hyvät yöunet ovat minulle ne tärkeimmät. Nämäkin ikkunat ovat itse asiassa kivat tuon ikkunalaudan ansiosta. Silmiini on osunut viime aikoina jonkin verran kommentteja ketjuhotellien persoonattomuudesta, ja täytyykin todeta, että tämä hotelli on mielestäni kaikkea muuta kuin persoonaton.

Original Sokos Hotel Villa TampereOriginal Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere

Torni ja Villa sijaitsevat vieri vieressä Tampereen rautatieaseman lähellä, joten sijainnissa ei ole valittamista. Viime vuonna valmistuneen Tornin yläkertaan rakennetusta Moro-baarista avautuu näkymä kaupungin yli. Sää oli meidän visiittimme aikana valitettavan harmaa, mutta aurinkoisena kesäpäivänä tämä on varmasti yksi kaupungin parhaista spoteista.

Original Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere

Villan aamiainen on yhteinen Tornin kanssa, ja halutessaan myös saunaan pääsee Tornin puolelle. Omat saunatilat löytyvät tosin myös Villasta. Pääsimme siis yhden reissun aikana tutustumaan kahteen hotelliin. Tällainen laiska ruoanlaittaja jää aina kaipaamaan näitä hotelliaamiaisia. On kuitenkin hyvä juttu, että nämä eivät ole jokapäiväistä herkkua, niin on aina jotain, mitä erityisesti hotellivierailulta odottaa.

Solo Sokos Hotel Torni aamiainenSolo Sokos Hotel Torni aamiainen

Villa sopii henkilölle, joka arvostaa keskeistä sijaintia, mutta haluaa hotellivierailunsa olevan rauhallinen ja kotoisa kokemus. Voisin mielelläni yöpyä tässä hotellissa uudelleenkin. Ensi kerralla aion tosin ottaa Tampereelle auringon mukaani.

Yhteistyössä Sokos Hotels

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 8, 2015 at 20:33

  Tää oliki kiva! Oon nimittäin harkinnut tuota Villaa loppuvuoden kohteeksi, se näytti niin kivalta siinä Tornin varjossa kun vierailtiin ylhäällä drinkeillä 🙂
  Minusta on hassua, että ketjuhotelleja sanotaan persoonattomiksi. Onhan ne saattaneet olla, mutta ainakin tämän oman blogiyhteistyön merkeissä en sanoisi yhtäkään Sokosta vielä persoonattomaksi. Päinvastoin! Jokainen on yllättänyt. On ollut toki ennakko-odotuksia tylsistä huoneista, mutta tämä ketju on osannut kyllä panostaa.
  Oon muuten villafani, joten tuo mummoilu yksityiskohta olis varmaan mun mieleen! Ja hotelliaamiaiset ei vaan petä ikinä ^^

  • Reply Reason for a Season perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 13:40

   Niinpä, en nyt voi sanoa, että olisin sairaan monessa Sokos-hotellissa yöpyny, mutta tämä on kyllä sympaattisin tähänastisista. Ehdottomasti kannattaa mennä, jos sinulla on mahdollisuus! On todella tunnelmallinen hotelli. Minäkin olen ollut yllättynyt jo useammasta Sokoksen hotellista. Tosi kivoja ja fressejä hotelleja on monta. Joo noi aamiaiset saa tällasen aamuvastaisen ihmisenkin lähes pitämään aamuista :D.

 • Reply Paula aka sateenmuruja perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 13:49

  Näyttää viihtyisältä, pistän korvan taa!

  • Reply Reason for a Season perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 17:42

   Niinpä, sitä se on :). Kannattaa pitää mielessä kyllä.

  Leave a Reply