Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesän avaus Original Sokos Hotel Villassa Tampereella

Kodikas Original Sokos Hotel Villa on yksi Tampereen kauneimmista hotelleista.

Toukokuun alussa lähdin ystäväni kanssa ajelemaan kohti Tamperetta, suuntanamme Original Sokos Hotel Villa.

Tampere on mainio kaupunki ja loistava matkakohde – myös kulkuyhteydet sinne ovat monesta suunnasta Suomea erittäin hyvät. Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista asuu alle parin tunnin matkan päässä Tampereelta, joten Tampere on suomalaisille varsinainen lähimatkailukohde. Suosittelen tutustumaan Tampereen matkailutarjontaan ja hotellivalikoimaan.

Villasta tuli suosikki

Entä tämä hotelli sitten – millainen kokemus oli Original Sokos Hotel Villa Tampere? On sanottava, että Villasta tuli suosikkini niistä Sokos Hotelleista, joissa olen tähän mennessä käynyt. Asiakaspalvelu ja hotellin kotoinen tunnelma ansaitsevat erityismaininnan. Heti hotellin aulassa on vastassa kotoisan lämmin tunnelma, ja ketjuhotellin kolkkous loistaa poissaolollaan. Design ja kädentaito ovat läsnä kaikkialla hotellissa.  Täällä voi esimerkiksi istua palkitulle Kola-tuolille tai RAR-klassikkokeinutuolille.

Villa on vuonna 1926 rakennettuun viljamakasiiniin restauroitu sympaattinen putiikkihotelli, joka kokonsa puolesta jää vieressä komeilevan Solo Sokos Hotel Tornin varjoon, mutta fiiliksensä puolesta ei kalpene sisarhotellinsa rinnalla ollenkaan.

Nämä hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla, aivan Tampereen rautatieaseman lähettyvillä. Alue on kuitenkin hyvin rauhallinen, eikä keskustan häly kantaudu sinne. Villassa saa siis nukkua yönsä harvinaisen rauhassa.

Original Sokos Hotel Villa Tampere

Villasta löytyi myös sisältä villaa

Original Sokos Hotel Villa Tampere

Tämä Mummon Kammarilla kudottu huivi huoneessa on aika ihana yksityiskohta. Tällainen yhteistyö saa minut hyvälle mielelle. Pidän siitä, että suomalaisessa hotellissa näkyy kotimainen kädentaito mahdollisimman paljon.

Original Sokos Hotel Villa Tampere

Original Sokos Hotel Villa – persoonallinen sisustus

Villan huoneiden sisustuksessa on yhdistetty vanhan rakennuksen charmia ja skandinaavista vaaleutta. Jokainen hotellin huone on yksilöllinen. Pidän näiden huoneiden tyylistä paljon! Vaihtaisin huoneessa ainoastaan ikkunat isommiksi, sillä pidän luonnonvalosta niin kovasti. Myöskään ikkunasta näkyvä maisema ei ole se kaikista houkuttelevin, sillä ikkunasta näkyy lähinnä vain viereinen rakennus. Maisemia varten kannattaakin kiivetä viereisen Torni-hotellin kattobaariin, josta avautuu huikea näkymä Tampereen yli.

Eivät nämäkään ikkunat silti huonot ole, sillä ikkunalaudat ovat upeat – ne henkivät autenttista, vanhanajan tunnelmaa. Tällaista persoonallisuutta ja särmää ei helposti löydykään 2000-luvulla rakennetuista rakennuksista.

Silmiini on osunut viime aikoina jonkin verran kommentteja ketjuhotellien persoonattomuudesta, ja on pakko todeta, että tuo mielikuva on osittain auttamatta vanhentunut. Tämä hotelli on kaikkea muuta kuin persoonaton – ties millaisia kiehtovia tarinoita nämä lähes sata vuotta vanhat seinät kätkevät sisäänsä. Suosittelen katsomaan Villan sivuilta läpi eri huonetyypit ennen varausta, joukossa on nimittäin aikamoisia helmiä.

Original Sokos Hotel Villa TampereOriginal Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere

Villan sijainti on keskeinen

Torni ja Villa sijaitsevat vieri vieressä Tampereen keskustassa, aivan rautatieaseman lähellä, joten lokaatiossa ei ole mitään valittamista. Kannattaa kuitenkin tarkistaa Villan sijainti etukäteen kartalta, niin ei tule pyörittyä lähikortteleita ympäriinsä turhaan.

Viime vuonna valmistuneen Tornin yläkertaan rakennetusta Moro-baarista avautuu kaunis näkymä kaupungin yli. Sää oli meidän visiittimme aikana valitettavan harmaa, mutta aurinkoisena kesäpäivänä tämä on varmasti yksi kaupungin parhaista spoteista ja toimii varmasti esimerkiksi auringonlaskun ihailuun hyvin.

Original Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere

Osa Villan palveluista on jaettu Tornin kanssa

Villan aamiainen on yhteinen viereisen Solo Sokos Hotel Tornin kanssa. Tuttuun Solo Sokos Hotellien tyyliin hotelliaamiainen oli loistava – tällaisia hotelliaamiaisia jää aina ikävä. On kuitenkin ihan hyvä juttu, että nämä eivät ole jokapäiväistä herkkua, niin on aina jotain, mitä hotellivierailuilta aivan erityisesti odottaa.

Villassa yöpyessä on mahdollisuus käydä myös saunomassa Tornin puolella. Pakko ei ole kuitenkaan hipsiä toisen hotellin puolelle, sillä omat saunatilat löytyvät myös Villasta. Päätimme testata Tornin löylyjä, niin pääsimme samalla tutustumaan molempien hotellin palveluihin.

Solo Sokos Hotel Torni aamiainen

Villan aamiainen on yhteinen viereisen Torni-hotellin kanssa

Solo Sokos Hotel Torni aamiainen

Kenelle Villa sopii?

Villa sopii henkilölle, joka arvostaa keskeistä sijaintia, mutta haluaa hotellivierailunsa olevan rauhallinen ja kotoisa kokemus. Voisin mielelläni yöpyä tässä hotellissa uudelleenkin. Ensi kerralla aion tosin ottaa Tampereelle auringon mukaani.

Täältä voit lukea postaukseni myös Tampereen Original Sokos Hotel Ilveksestä.

Tässä vielä koottuna muutamia plussia Villa-hotellista:

 • Hotelli on persoonallinen ja viihtyisä
 • Sijainti on keskeinen
 • Samalla kertaa pääsee nauttimaan kahden hotellin palveluista
 • Henkilökunta on erittäin mukavaa

Yhteistyössä Sokos Hotels

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 8, 2015 at 20:33

  Tää oliki kiva! Oon nimittäin harkinnut tuota Villaa loppuvuoden kohteeksi, se näytti niin kivalta siinä Tornin varjossa kun vierailtiin ylhäällä drinkeillä 🙂
  Minusta on hassua, että ketjuhotelleja sanotaan persoonattomiksi. Onhan ne saattaneet olla, mutta ainakin tämän oman blogiyhteistyön merkeissä en sanoisi yhtäkään Sokosta vielä persoonattomaksi. Päinvastoin! Jokainen on yllättänyt. On ollut toki ennakko-odotuksia tylsistä huoneista, mutta tämä ketju on osannut kyllä panostaa.
  Oon muuten villafani, joten tuo mummoilu yksityiskohta olis varmaan mun mieleen! Ja hotelliaamiaiset ei vaan petä ikinä ^^

  • Reply Reason for a Season perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 13:40

   Niinpä, en nyt voi sanoa, että olisin sairaan monessa Sokos-hotellissa yöpyny, mutta tämä on kyllä sympaattisin tähänastisista. Ehdottomasti kannattaa mennä, jos sinulla on mahdollisuus! On todella tunnelmallinen hotelli. Minäkin olen ollut yllättynyt jo useammasta Sokoksen hotellista. Tosi kivoja ja fressejä hotelleja on monta. Joo noi aamiaiset saa tällasen aamuvastaisen ihmisenkin lähes pitämään aamuista :D.

 • Reply Paula aka sateenmuruja perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 13:49

  Näyttää viihtyisältä, pistän korvan taa!

  • Reply Reason for a Season perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 17:42

   Niinpä, sitä se on :). Kannattaa pitää mielessä kyllä.

  Leave a Reply