Kesän avaus Original Sokos Hotel Villassa

Olin teini-ikäisenä varma, että muutan Tampereelle tullessani täysi-ikäiseksi. Yhtä ehdottomasti myös muutin mieleni ja löysin kotini Helsingistä. Tänä keväänä Tampere oli ensimmäinen matkakohteeni Suomessa.

Vietin Tampereella paljon aikaa lapsuudessa ja nuoruusvuosinani. Olen käynyt siellä silloin tällöin aikuisiälläkin, useimmiten teatterireissuilla Työväen Teatterissa. En ole kuitenkaan ajatellut kaupunkia erityisemmin matkailun näkökulmasta. Toukokuun alussa lähdin ystävän kanssa ajelemaan kohti Tamperetta ja Original Sokos Hotel Villaa. Aloin pohtia kaupunkia myös matkakohteena ja tulin siihen tulokseen, että mainio kaupunkihan Tampere on, ja kulkuyhteydet sinne ovat monesta suunnasta tosi hyvät. Varsinkin kesällä Tampere on kaunis. Allaoleva kuva on suosikkimaisemistani Pispalanharjulta.

I spent a lot of time in Tampere when I was younger. I always thought I will move there when I´m adult. I changed my mind, and I´ve been living in Helsinki for 11 years. Nowadays I visit Tampere every now and then, mostly because of my favorite theater. In May I made a road trip with my friend to Original Sokos Hotel Villa Tampere. This was the first time when I thought of Tampere as a travel destination. I realized that it is a pretty nice place, especially during the summer. The picture below is from my favorite scenery, Pispalanharju.  

Tampere Pispalanharju

Minulla on jo vuosien ajan ollut traditio aloittaa kesäkausi toukokuun alussa. Tällä kertaa sää ei toukokuussa ollut vielä kovin kesäinen, mutta eipä se ole sitä edelleenkään, vaikka heinäkuu on jo hyvässä vauhdissa. Touko-kesäkuu oli minulle ankeista säistä huolimatta hyvää Suomessa retkeilyn aikaa. Tästä lähin onkin ehkä syytä puhua kesäkauden avauksen sijaan kotimaan matkakauden avajaisista, sillä matkailen Suomessa ylivoimaisesti eniten keväällä ja kesällä. Avasin sesongin siis rentoutumalla Villassa, joka on tähän mennessä suosikkini kaikista Sokos-ketjun hotelleista. Asiakaspalvelu ja kotoinen tunnelma ansaitsevat erityismaininnan. Villa on entisiin viljamakasiineihin rakennettu putiikkihotelli, joka kokonsa puolesta jää hieman vieressä komeilevan Solo Sokos Hotel Tornin varjoon, mutta fiiliksensä puolesta ei ollenkaan.

I´ve started my summer season usually at the beginning of May. This time the weather wasn´t very summerlike in May, but on the other hand, it still isn´t in July. In May and in June I travelled a lot in Finland. It was really nice, though weather was quite poor all the time. So I started this travelling season from Villa, which actually became my favorite Sokos Hotel so far. Their customer service and cozy atmosphere really got me. Villa is an adorable boutique hotel.  

Original Sokos Hotel Villa TampereOriginal Sokos Hotel Villa Tampere

Tämä Mummon Kammarilla kudottu huivi huoneessa on aika ihana yksityiskohta. Tällainen yhteistyö saa minut hyvälle mielelle.

This scarf, made by grandma from Granny´s Corner, was really lovely. I love that this hotel is collaborating with elderly work. 

Original Sokos Hotel Villa Tampere

Vanhan rakennuksen tunnelmaa on huoneessa yhdistetty skandinaaviseen vaaleuteen. Pidän tästä tyylistä. Vaihtaisin huoneessa ainoastaan ikkunat isommiksi, sillä pidän luonnonvalosta varsin paljon. Toisaalta yöllä valosta ei ole paljon iloa ja hyvät yöunet ovat minulle ne tärkeimmät. Nämäkin ikkunat ovat itse asiassa kivat tuon ikkunalaudan ansiosta. Silmiini on osunut viime aikoina jonkin verran kommentteja ketjuhotellien persoonattomuudesta. Tämä hotelli on mielestäni kyllä kaikkea muuta kuin persoonaton.

In the room the atmosphere of the old building is mixed with Scandinavian style. I really like it. I only would choose bigger windows, as I love the light so much. On the other hand this windowsill was pretty nice one. Lately I´ve heard people saying that chain hotels are boring or they don´t have a personality. I disagree with that. This hotel absolutely has a character. 

Original Sokos Hotel Villa TampereOriginal Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere

Torni ja Villa sijaitsevat vieri vieressä rautatieaseman lähellä, joten sijainnissa ei ole valittamista. Viime vuonna valmistuneen Tornin yläkertaan rakennetusta Moro-baarista on varsin mukava näkymä kaupungin yli. Sää oli meidän visiittimme aikana valitettavan harmaa, mutta ihan varmasti aurinkoisena kesäpäivänä tämä on yksi kaupungin parhaista spoteista.

Sokos Hotels have two hotels next to each other, Torni and Villa. Torni is brand new one, and you are able to see that tall building from far. The location of the hotels is really good and very central. From the highest floor of Torni you can enjoy the view over the city. During our visit the weather was quite grey, but in beautiful summer day this bar called ”Moro” is for sure one of the best spots in the city. 

Original Sokos Hotel Villa Tampere Original Sokos Hotel Villa Tampere

Villan aamiainen on yhteinen Tornin kanssa ja halutessaan myös saunaan pääsee Tornin puolelle. Saunatilat löytyvät tosin myös Villasta. Pääsimme siis tutustumaan kahteen hotelliin kerralla. Tällainen laiska ruuanlaittaja jää aina kaipaamaan näitä hotelliaamiaisia. Toisaalta ihan kiva, että nämä eivät ole jokapäiväistä herkkua, niin on aina jotain, mitä erityisesti hotellivierailulta odottaa.

Villa has mutual breakfast with Torni. Guests of Villa can also use sauna in Torni, if they want. Villa has its own saunas as well. That means we got to know two hotels this time. I always love these hotel breakfast, as I am really lazy in the kitchen.

Solo Sokos Hotel Torni aamiainenSolo Sokos Hotel Torni aamiainen

Villa sopii henkilölle, joka arvostaa keskeistä sijaintia, mutta haluaa hotellivierailunsa olevan rauhallinen ja kotoisa kokemus. Voisin mielelläni yöpyä tässä hotellissa uudelleenkin. Ensi kerralla aion tosin ottaa Tampereelle auringon mukaani.

P.S. Jos etsit kivaa ruokapaikkaa Tampereelta, niin ihan parhaat salaatit (ja mieletön valikoima) löytyy Hämeenkadulta Kulmakonditoriasta.

Villa is good choice to person who wanna stay in a hotel with central location, but still wants their hotel experience to be calm and relaxing. I could easily visit Villa again. Next time I´m going to take the sun with me to Tampere. 

P.S. If you are looking for a nice and cheap place to eat, I´ll recommend Kulmakonditoria in Hämeenkatu. They have salads with huge variety of choices. This places is my new favorite. 

 

Yhteistyössä Sokos Hotels

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 8, 2015 at 20:33

  Tää oliki kiva! Oon nimittäin harkinnut tuota Villaa loppuvuoden kohteeksi, se näytti niin kivalta siinä Tornin varjossa kun vierailtiin ylhäällä drinkeillä 🙂
  Minusta on hassua, että ketjuhotelleja sanotaan persoonattomiksi. Onhan ne saattaneet olla, mutta ainakin tämän oman blogiyhteistyön merkeissä en sanoisi yhtäkään Sokosta vielä persoonattomaksi. Päinvastoin! Jokainen on yllättänyt. On ollut toki ennakko-odotuksia tylsistä huoneista, mutta tämä ketju on osannut kyllä panostaa.
  Oon muuten villafani, joten tuo mummoilu yksityiskohta olis varmaan mun mieleen! Ja hotelliaamiaiset ei vaan petä ikinä ^^

  • Reply Reason for a Season perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 13:40

   Niinpä, en nyt voi sanoa, että olisin sairaan monessa Sokos-hotellissa yöpyny, mutta tämä on kyllä sympaattisin tähänastisista. Ehdottomasti kannattaa mennä, jos sinulla on mahdollisuus! On todella tunnelmallinen hotelli. Minäkin olen ollut yllättynyt jo useammasta Sokoksen hotellista. Tosi kivoja ja fressejä hotelleja on monta. Joo noi aamiaiset saa tällasen aamuvastaisen ihmisenkin lähes pitämään aamuista :D.

 • Reply Paula aka sateenmuruja perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 13:49

  Näyttää viihtyisältä, pistän korvan taa!

  • Reply Reason for a Season perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 17:42

   Niinpä, sitä se on :). Kannattaa pitää mielessä kyllä.

  Leave a Reply