Suomen suurin matkablogiyhteisö

Auringonlasku Kalajoen Hiekkasärkillä

Helmikuussa istuin Sydneyn Manly Beachilla katselemassa surffikisoja. En olisi uskonut, että seuraavan kerran istuisin katselemassa lautailijoita meren rannalla Suomessa. Näin kuitenkin tapahtui viikonvaihteessa Kalajoen Hiekkasärkillä.

Viime viikonloppuna sain viettää kaksi päivää Visit Kalajoen vieraana Kalajoen Hiekkasärkillä. Monta vuotta olin ehtinyt toivoa, että pääsisin pitkästä aikaa nauttimaan noista maisemista. Lämpötilojen puolesta kesä ei ollut vielä parhaimmillaan, mutta siitä huolimatta reissu oli enemmän kuin onnistunut. Jos saan toteutettua kesällä Suomen roadtripin, niin voi olla, että saatte lukea tästä kohteesta vielä tämän kesän aikana enemmänkin. Joka tapauksessa tulen viime viikonlopun tunnelmia kirjoittelemaan vielä pariin kertaan.

Auringonlasku Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoen Hiekkasärkät

”Suomen huikeinta merenrantaa, jos minulta kysytään.”

Kalajoen Hiekkasärkät

Kalajoen Hiekkasärkät ovat useamman kilometrin mittaiset – Suomen huikeinta merenrantaa, jos minulta kysytään. Meressä on aina ollut minulle jotain erityistä ja ainutlaatuista. Siinä on pieni pala ikuisuutta. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut blogissani, meri on mielestäni kaunein mahdollinen alttari maailmassa ja siksi haluan jonain päivänä sanoa Tahdon meren rannalla. Siis jos löydän sopivan miehen ensin.

Kalajoki Hiekkasärkät

Meri saa minut rauhoittumaan. Kaupungissa on levottomalle mielelleni monesti liiankin kanssa ärsykkeitä ja siksi yritän mahdollisimman usein päästä kävelemään meren rannalle.

Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlaskuKalajoki hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku

”Entä ne auringonlaskut?”

Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku

Entä ne auringonlaskut Kalajoella? Ylläoleva kuva on otettu makuuhuoneeni ikkunasta. Kunpa jonain päivän saisin mahdollisuuden asua meren rannalla, siis pidempään kuin yhden yön verran. Se on ollut pitkään haaveeni, tosin kaukainen sellainen. Auringonlaskut ovat kauneinta taidetta, mitä tässä maailmassa on tarjolla. Ehkä jonain päivänä vielä saan ihailla tällaista auringonlaskua ikkunastani. Olen kiitollinen, että minä sain mahdollisuuden ihastella näitä maisemia edes hetken ajan.

Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku

Tämä oli siis intro tuleviin Kalajokipostauksiin. Halusin fiilistellä Hiekkasärkkiä aluksi näiden muutamien kuvien verran. Olkoot lämpötilat millaiset tahansa, on Suomen kesä vaan kaunis. Suosittelen sydämestäni kotimaan matkailua jokaiselle suomalaiselle. Missä ikinä asutkin, kaunista luontoa ja mielenkiintoisia kohteita löytyy taatusti  – myös kotisi läheltä. Ja jos et ole aiemmin käynyt Kalajoella, niin ehkä tänä kesänä olisi aika.

Kalajoki Hiekkasärkät auringonlasku

Missä on sinun suosikkipaikkasi katsella auringonlaskua?

____________________________________________________________________________________________________________________

Trip was sponsored by Visit Kalajoki. Sunset was bonus.

More pictures on Instagram: @mirkahannele

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:32

  Ihania kuvia <3

  Mulla on mökki sinä 80km päässä. Ei vaan ole tullut mentyä. Täytyy skarpata tänä kesänä!

  • Reply Reason for a Season perjantai, 12 kesäkuun, 2015 at 11:51

   Ei muuten kuulosta huonolta se mökkikään 8)! Suomi on kyllä hieno kesämaa ja siellä Pohjanmaan suunnalla on tosi nättiä.

   • Reply Anna Koskela sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 22:24

    Huomenna lähdetään taas mökille. Nyt on risusavottaa. Myrsky kaatoi ison männyn. Riittä työtä, kun siivoaa sen jälkiä.

    • Reply Reason for a Season sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 22:39

     Tsemppiä siihen! Juu ei ole kovin kesäinen olut tämä säätila, en tiedä mistä tätä tuulta oikein riittää :S.

 • Reply Panu / Panun matkat torstai, 11 kesäkuun, 2015 at 22:45

  Tiedän kyllä Kalajoen rannat, mutta en ollut näköjään tajunnut, miten upea paikka on kyseessä. Nämä kuvat avarsivat Suomi-tietämystäni. Tuonne haluan nyt itsekin päästä käymään.

  • Reply Reason for a Season perjantai, 12 kesäkuun, 2015 at 11:52

   Omasta edellisestä visiitistäni oli myös niin pitkä aika, että en muistanut, miten laaja alue on kyseessä. Suosittelen. Ota perhe mukaan ja lähde retkeilemään. Sopii vallan hyvin lapsiperheen kohteeksi :).

 • Reply marikaw perjantai, 12 kesäkuun, 2015 at 16:17

  Ihania noi auringonlaskukuvat! <3 Kalajoki ja varsinkin noi hiekat on ihana paikka, ehdottomasti vierailun arvoinen kaikille. Tänä kesänä tulee varmaan ajettua vaan siitä läpi ilman pysähdystä. 🙁 Auringonlaskua en ole nähnyt siellä joten se pitää jossain vaiheessa korjata.

  • Reply Reason for a Season lauantai, 13 kesäkuun, 2015 at 23:29

   Samaa mieltä, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka :). Toivottavasti säiden lämmetessä pääsen pian takaisin. Auringonlaskukin toimii =).

 • Reply sarrrri perjantai, 12 kesäkuun, 2015 at 20:57

  Hienoja kuvia taas kerran! Mä olen ollut kalajoella joskus yli 10 vuotta sitten, ja muistan että kuvasin hurmiossa noita hiekkadyyneistä kasvavia kaisloja. 😀

  • Reply Reason for a Season lauantai, 13 kesäkuun, 2015 at 23:32

   Kiitos :)! Haha joo hiekkadyynit on kyllä aika eksoottiset. Vähän erilaista Suomea :D.

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 15:51

  Olisipa kiva käydä uudelleen tuolla, kävimme nimittäin kaukaisella 80-luvulla tuolla melkein joka kesä telttailemassa :). Muistaakseni sitä hiekkaa oli silmänkantamattomiin ja merivesi kylmää, paljon muuta en sitten muistakaan!

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 22:35

   Oijoi, tuo alue on kyllä kehittynyt noista ajoista :D! Vaikka ranta toki on pysynyt ja se jatkuu kyllä pitkälle. Suosittelen visiiittiä lapsuuden maisemiin (:.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 17:35

  Koskaan en ole tuolla käynyt, mutta muistan, kun yks mun parhaista lapsuudenkavereistani kävi tuolla kesäisin ja kehui aina paikkaa. Ihanalta näyttää. Niin upeita auringonlaskukuvia! Näyttää tosi kesäiseltä ja lämpimältä, vaikka varmaan oli aika tuulista kuitenkin? Eihän kesäkuussa Suomessa voi olla lämmin… 8D

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 22:36

   Nojep, ei ollut lämmin! Ei olla kesää täällä vielä nähtykään :D. Kaunista Suomessa onneksi on tähän aikaan vuodesta, oli sää millainen tahansa.

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 17:42

  Kuvissa on toisaalta tunnelma kuin mistä vain maailmalta, mutta toisaalta ruohotupsut ovat niin ihanan suomalaisia. Minä en ole varsinainen auringonlaskuun tuijottelija, mutta oikein kauniin näin viimeksi tänään, kun punainen pallo putosi mereen täällä Kaukoidässä.

  p.s. Olen hengessä mukana matkalla niihin merenrantahäihin. 🙂

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 14 kesäkuun, 2015 at 22:38

   Hih saa nähdä jäävätkö merenrantahäät vain päänsisäiseksi fiilistelyksi, kun ei ole kosijoita näkynyt ;D. Jos ei näy jatkossakaan, niin jatkan auringonlaskujen tuijottelua yksikseni :). Sekin on ihan kivaa.

 • Reply Heidi maanantai, 15 kesäkuun, 2015 at 19:51

  Voi että miten ihania kuvia! Tykkään niin auringonlaskuista. Olen itse menossa Kalajoelle heinäkuussa (eka kertaa elämässäni) kolmeksi yöksi, niin oli kiva ennakkoon vähän fiilistellä kuviesi avulla. Toivottavasti sitten on jo lämpimämpää!

  • Reply Reason for a Season tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 11:23

   Jee, kolme yötä kuulostaa jo aika kivalta. Siinä ehtii tehdä kaikkea. Katsotaan, ehdinkö tehdä muitakin Kalajoki-postauksia ennen sun reissua. Uskotaan, että silloin on jo lämpimämpää, pakko olla!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 09:41

  Suomimatkailumme on jäänyt, Saaristomerta, Ahvenanmaata ja Suomenlahtea lukuunottamatta aika vähäiseksi. Näyttää vähän samalta kuin Yyterissä. Ehkä voisin poiketa, jos muuten olisi tuolla suunnalla liikkeellä, mutta ihan vaan tuota varten, en taitaisi innostua matkaan.

  • Reply Reason for a Season tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 11:25

   Yyteri ja Hiekkasärkät on maisemansa puolesta aika samanlaiset, se on totta. Yyterissä tuli lapsena poikettua monta kertaa, kun asuin siellä päin. Aikuisena on jäänyt välistä. Minulta taas on jäänyt välistä nuo sinun kohteesi Suomessa :D. Mielelläni tosin lähtisin esimerkiksi Ahvenanmaalle. En tiedä, miten olen onnistunut välttymään siltä.

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 16:47

  ”Suomen huikeinta merenrantaa” – olen samaa mieltä! Ja nämä kuvat ovat niin kauniita… Mä olen usein liian levoton katsomaan auringonlaskuja, pitäisi opetella rauhoittumaan, koska upeitahan ne ovat.

  • Reply Reason for a Season torstai, 18 kesäkuun, 2015 at 00:01

   Kiitos! Voi, jos joskus kannattaa pysähtyä niin auringonlaskun aikana. Tai vaikka nousun, jos jaksaa olla hereillä ;).

 • Reply Kohteena maailma tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 23:13

  Kalajoen hiekat (https://www.youtube.com/watch?v=4SAE3XQfTY0) vain sua odottaa… Kyllähän Kalajoki on sellaisia paikkoja Suomessa, missä jokaisen on velvollisuus käydä jos käy rantalomilla muualla päin maailmaa. Suurin osa meistä pallontallaajista tekee sen virheen, että etsii kaikkea hienoa usein kaukaa, kun lähellä saattaa olla todellisia helmiä ja elämää avartavia kokemuksia.

  Itse muuten viimeksi kesällä Rukalta kotiinpäin ajatessa pidin tauon Kalajoella ja otin tunnin nokkaunet hiekkadyynillä maaten muksujen juostessa ympäri rantaa.

  P.S. Kivat näkymät mökin terassilta!

  • Reply Reason for a Season torstai, 18 kesäkuun, 2015 at 00:03

   Hullun hyvä fiilis tuossa, että voi vaan pysähtyä rannalle ottamaan nokoset. Joo on tämä sellainen paikka kyllä, että kannattaa käydä, ennen kuin valittaa, ettei Suomesta löydy hienoa rantaa :P. Ehkäpä luukutan tässä illan ratoksi Kalajoen hiekat =D.

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 17 kesäkuun, 2015 at 12:39

  Upeita kuvia!! Rakastan auringonlaskuja, voisin kuvailla niitä loputtomiin.. 🙂

  • Reply Reason for a Season torstai, 18 kesäkuun, 2015 at 00:03

   Kiitos. Samoin minä :D.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net torstai, 18 kesäkuun, 2015 at 15:43

  Ihmettelen, miksen ole koskaan käynyt tuolla. Onhan niistä vaikka kuinka puhuttu. Lienee niin eri suunnilla minne kaikki sukulaismatkat yms. suuntautuvat. Ehkä vaan pitää ottaa tämäkin to-do -listalle.

  Metsästän auringonlaskuja aina ja kaikkialla. Jospa joskus saisi asua paikassa missä näkisi joka ilta sen kauneimman – vai tulisiko siitä sen jälkeen pienempi pakkomielle? Ei sen väliä missä sitä katsoo, niin kauan kun maisemat ovat kohdillaan ja seura hyvää. Mieluiten skumppien kanssa. 🙂 Tänään Port Douglas näytti miten aurinko laskee meren ja vuorten taakse, ja sen jälkeen värjää taivaan punaisellaan.

  • Reply Reason for a Season perjantai, 19 kesäkuun, 2015 at 14:51

   Jotenkin sitä ei tule niin lähdettyä kohteiisin, jotka ovat liian lähellä (eli Suomessa). Mutta kannattaa kyllä käydä Kalajoella, jos tykkää merenrantaelämästä. Kuulostaa kyllä niin siistiltä tuo Port Douglasin auringonlaskukin, ihan kateeksi käy :). Minä en tiedä, voisinko kyllästyä auringonlaskuihin koskaan. Voisin mielelläni testata =D.

 • Reply lena perjantai, 19 kesäkuun, 2015 at 12:22

  Mä en vieläkään voi kuopiolaisena käsittää että Suomessa on tuollaisia paikkoja! Tulee fiilis jostain kaukaisesta kohteesta. 🙂 Mä rakastan merta ja hiekkaa, siinä on niin oma fiiliksensä. Meren tuoksu on aivan ihana ja se saa mut aina hyvälle tuulelle. Auringonlaskut ovat aivan iahnia ja mä oon yleensä viinilasi kourassa niitä seuraamassa missä olenkin. 😀 Hyvin onnistuit tavoittamaan tunnelman!

  • Reply Reason for a Season perjantai, 19 kesäkuun, 2015 at 14:54

   Kiitos! Niinpä, lähelle on kyllä monesti paljon vaikeampi nähdä kuin kauas. Se, mikä on itselle tavoittamatonta tai kaukaista, tuntuu kauniilta ja kiehtovalta. Tosiasiassa Suomesta löytyy vaikka mitä siistiä :).

  Leave a Reply