Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäseikkailu Seinäjoelle

Viimeistään kesäkuun alkaessa se on virallista – kesä on täällä!

Juhlistin ystävän kanssa suosikkivuodenaikani kesän alkua tekemällä viikonloppuna roadtripin Seinäjoelle. Kesätapahtumien ulkopuolella Seinäjoki ei välttämättä ole se kaikista suosituin reissukohde Suomessa, mutta täytyy sanoa, että ristiriitaisista ennakko-odotuksistani huolimatta viikonlopusta jäi enemmän kuin positiivinen fiilis, ja uusi reissu Etelä-Pohjanmaalle odottaa toivottavasti jo tänä kesänä.

Sammi Ikaalinen

Sammi Ikaalinen

Ikaalinen maisema

Ikaalinen lehmät

Ikaalinen lehmät

Ikaalinen maisema

Ikaalinen maisema

Pysähdyspaikka matkan varrella: St1 Sammi Ikaalinen

Ajomatkamme aikana aloin googlettamaan vaihtoehtoisia taukopaikkoja, jotta voisimme aurinkoisen päivän kunniaksi pysähtyä sellaisessa paikassa, jossa saisi ihailla maisemia. Tämä stoppi, Valtatie 3:n / E12-tien varrella sijaitseva, St1 Sammi Ikaalinen, löytyi jonkin sivuston suosituksista, ja toimikin varsin hyvin, kuten ylläolevista kuvista voi päätellä.

Lounasbuffet oli tarjolla viikonloppunakin hintaan 8,8e ja täytyy sanoa, että ruoka oli todella hyvää. Aionkin ennen seuraavaa autoreissua etsiä valmiiksi kivoja taukopaikkoja matkan varrelta, muuten ne helposti jäävät ajellessa huomaamatta.

Lakeuden risti Seinäjoki

Original Sokos Hotel Lakeus on Seinäjoen paras tukikohta

Seinäjoelta, Lakeuden ristin liepeiltä löytyi majapaikkamme Original Sokos Hotel Lakeus. Huonetyyppimme Standard Twin on hotellin simppelein, kaikissa muissa huonetyypeissä on niinkin mukava ominaisuus kuin oma sauna.

Tällä reissulla juuri tämä huone palveli meitä mainiosti, mutta jos iltaa tulisi vietettyä omassa hotellihuoneessa, niin toki saunallinen huone olisi varsin mielekäs ratkaisu.

Sokos Hotel Lakeus Seinäjoki

Hotelli sijaitsee aivan Seinäjoen keskustassa ja myös rautatieaseman läheisyydessä. Tuskin Seinäjoella paljon paremmassa paikassa majapaikkaa voisi ollakaan.

Sokos Hotel Lakeus Seinäjoki

Olen iloinen, että tällä, kuten muillakin ketjun hotelleilla, on Allergia-ja astmaliiton tunnus. On mahtavaa nukkua siistissä ja puhtaassa huoneessa, sillä olen valitettavasti viime aikoina alkanut saada enemmän oireita huonosta sisäilmasta.

Sokos Hotel Lakeus Seinäjoki

Sokos Hotel Lakeus Seinäjoki

Sokos Hotel Lakeus Seinäjoki aamiainen

Millainen on Seinäjoki?

Entä Seinäjoki kaupunkina? Eihän se keskusta kaunis ole, siitä ei pääse mihinkään. Kuulin, että keskustaa tosin ollaan tulevaisuudessa kehittämässä, mikä kuulostaa varsin tarkoituksenmukaiselta.

Minua kiinnostaa kaupungeissa erityisesti niiden ravintolatarjonta. Seinäjoen keskustan alueelta löytyy ketjuravintoloiden lisäksi yksi hienompi ravintola, Juurella, jonka testaaminen jäi itseltä tällä kertaa välistä, mutta seuraavalla reissulla tahtoisin mieluusti korjata tilanteen. Jotain erityistä tässä kaupungissa kuitenkin on on oltava, kun sen asukkaat sitä niin kovasti tuntuvat siellä viihtyvän. Hetkeksi meinasi iskeä jo epätoivo – Mikä täällä on sellaista, josta minä en vain yksinkertaisesti saa kiinni?

Seinäjoki keskusta

Lähdimme kävelemään pois keskustasta ja bongasin siinä matkalla Joupiskan laskettelurinteen. Pakkohan sinne oli lähteä kiipeämään, ja vaikka rinne ei näyttänyt korkealta, niin jaloissa alkoi loppuvaiheessa mukavasti tuntua. Tämä oli ihan hauska spotti, ja kun kaupunkia katseli toisesta perspektiivistä, niin se näytti jo pikkuisen paremmalta.

Seinäjoki Joupiska

 

Seinäjoki Joupiska

 

Seinäjoki Joupiska

Seinäjoki Joupiska

 

 

Seinäjoki Joupiska

Seinäjoki Joupiska

Seinäjoella ihmiset ovat ihania ja auringonlaskut upeita

Illalla minulle selvisi kaupungin salaisuus. Ihmiset. Auringonlaskut. Maisemat. Auringonlasku osui sellaiseen ajankohtaan, että näimme sen vain auton ikkunasta, joten valitettavasti siitä ei ole kuvia. Menin ihan sanattomaksi siitä, miten erilaiselta auringonlasku lakeuksilla näytti verrattuna siihen, mitä olen tottunut näkemään vaikkapa Helsingissä, jossa maisema on paljon epätasaisempi.

Vanhat ja uudet ystävät veivät meidät auringonlaskun jälkimainingeissa ihailemaan näitä maisemia Malkakoskelle. Jos kesäyö ja tällaiset maisemat eivät saa stressiä katoamaan, niin mikä sitten? Itselle tämä toimi ihan täydellisenä irtiottona arjesta. Olen äärettömän iloinen, että kesä on oikeasti vasta aluillaan.

Malkakoski Seinäjoki

Seinäjoki MalkakoskiSeinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Seinäjoki Malkakoski

Tämä oli toukokuun aikana neljäs reissuni Suomessa. Tuntuu, että innostun kotimaan matkailusta hetki hetkeltä vain enemmän. Ajelimme viime yönä takaisin Helsinkiin ja auringonlaskuakin sain puiden lomasta hiukan taltioitua. Tästä tämä kesä alkaa. Tulkoon siitä kaikkien aikojen paras!

Seinäjoki auringonlasku

auringonlasku Seinäjoki

Yöpymisen tarjosi Sokos Hotels

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 14:40

  Aivan käsittämättömän ihanaa maalaistunnelmaa alun kuvissa! Lehmät <3 (Mä oon jo NIIIIIN valmis Suomen reissuun :D)

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 15:35

   Joo tosta oli hyvä alottaa kesän roadtript :D!! Ihana Suomi. Vielä kun ne lämpötilat malttaisivat vähän nousta.

 • Reply sarrrri sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 14:50

  Taas nähtiin miten ihan perus Sokoshotelli voi olla niin paljon modernimman ja houkuttelevamman näköinen kuin joku mielikuvaltaan mukamas korkeamman luokan hotelli! Viittaan tässä nyt esim. Hilton Kalastajatorppaan, josta hiljattain kirjoitin, ja joka oli tuohon teidän majapaikkaan verrattuna ihan silkka köpölä. Ja sauna omassa huoneessa? Kelpaa!

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 15:40

   Juu tuolla on tosiaan muistaakseni yli 60 huonetta, jossa on oma sauna. Sokoshottelilla on kyllä tosi monta hotellia, jotka on tosi kivoja ja persoonallisia. Jos katsoo vaikka Lotan Instagramista (Lottimus) niin siinä heti melki alussa on kuva Vaasan Sokos Hotel Vaakunasta. Ihan huikeen näkönen huone. Voisin lähteä vaikka sen takia Vaasaan =D!

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 17:13

  Hauskaa, että kirjottelit Seinäjoesta 😀 Ennen Tampereelle muuttoa oon asunut koko ikäni Pohjanmaalla, 60km päästä Seinäjoesta – siellä onkin tullut lapsena ja teininä pyörittyä paaaljon! Veri vetää takaisin Pohjanmaan lakeuksille, muuttaisin sinne takaisin heti jos vaan voisin 🙂 Vietettiin muuten samaisessa hotellissa hääyömme, tykättiin paljon ja häiden jälkeisenä aamuna oli ihana rentoutua saunassa.

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:20

   Nyt muistankin lukeneeni sun blogista tuosta hääyöpaikasta :). On kyllä muuten ihan loisto vaihtoehto siihen, koska suht edullisella hinnalla saa saunallisen huoneen. Veikkaan, että Suomessa ei turhan monessa hotellissa ole sellaista mahdollisuutta. Ja joo, ei varmaan tavanomaisin kohde matkablogeissa :D.

 • Reply Heidi sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 18:16

  Aivan ihanaa maalaisromantiikkaa tiuhkuvat nuo sinun lehmäkuvasi! 🙂 Ja yllättävän kivan näköinen Sokos-hotelli: olen tavallisesti kartellut näitä Sokos-hotelleja, koska joskus sain niistä niin nuhruisen kuvan. Hienoa, että niistä ajoista on näköjään menty eteenpäin. Seinäjoella en ole käynyt kuin kerran elämäni aikana, silloin työreissula tangomarkkinoilla, ja oli kyllä kauhea komeus! Vietiin sinne ulkomaalaisia suomen opiskelijoita, jotka järkyttyivät näkemästään täysin. Miten yhteen tilaisuuteen voikin kerääntyä niin iso joukko niin hulmaiasia ja niin huonosti käyttäytyviä keski-ikäisiä.

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:24

   Oi kauheaa Tangomarkkinat :D. No ei varmasti ollut kaupunki parhaimmillaan. Ja siis joo, Sokoksen hotelleista monet ovat tosi hienoja. En usko, että millään ketjulla Suomessa on modernimpia huoneita. En muista nuhjuisuutta nähneeni muissa heidän hotellleissaan kuin Caribiassa, joka kaipiasi päivittämistä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 18:37

  Ei tule oikein ”maabongarin” lähdettyä Helsinki – Turku (sukulaisia) – Tampere (satunnaisia kokouksia) ulkopuolelle, paitsi saaristoon – ehkä joskus kannattaisi …

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:25

   Alat seuraavaksi kaupunkibongariksi ;D! Ehkä teenkin itse niin, sopii omaan budjettiini paremmin.

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 19:27

  Itse kun olen useita vuosia reissannut työn puolesta ympäri kotimaata, niin harvoin tulee lähdettyä vapaa-ajalla kotimaan kaupunkeihin. Viimeksi kun olin yötä Seinäjoella, niin kävin leikkauttamassa hiukseni paikallisessa parturissa – olihan siinäkin iltaohjelmaa kerrakseen 😀 Toki tänäkin kesänä tulee ainakin Turussa ja Helsingissä jollain tavalla lomailtua, muuten kotimaassa aika kuluu maaseudulla.

  • Reply Kohteena maailma sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 19:46

   Selvennykseksi, että itsellä ei ole mitään kotimaisia kaupunkeja vastaan – päinvastoin! Suosittelen kiertämään kotimaan kaupunkeja, niistä löytää yllättävän kivoja asioita. Ehkä Itä-Suomen kaupungit kiehtoisi tällä hetkellä itseä eniten, sillä talvisaikaan ne ei ole ollenkaan niin mukavia paikkoja kuin kesäisin. No vähän samahan se on lähes jokaisessa kaupungissa maailmalla, että kesällä mukavimmillaan 🙂

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:26

   Haha no onhan se parturikin ajanvietettä :D. Kotimaassa on kyllä paljon kivoja paikkoja. Suosittelen joskus tekemään reissuja muutenkin kuin viran puolesta. Se on ihan avartavaa :).

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 19:54

  Ihania kuvia. 🙂 En oo ikinä ollut Seinäjoella, ja Pohjanmaalla muutenkin todella, todella vähän. Mutta tuon auringonlaskun takia voisin melkein lähteäkin…

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:27

   Joo kannattaa lähteä Pohjanmaalle. Eilen taas tulin sieltä suunnilta, Kalajoelta tällä erää. Huikeat auringonlaskut sielläkin <3.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 20:37

  Seinäjoki on ihana kesäkaupunki! Pieni ja helposti lähestyttävä. Ihanaa luontoa. Lähellä on suuri suoaluekin, jossa pääsee jonkun kymmenen kilsan pitkospuuretken tekemään. Puolessa välissä matkaa on lintutorni.

  Oltiin viime kesänä tuossa samassa hotellissa yötä ja toi tosiaankin on hyvällä paikalla ja huoneet siistejä! Aamupalalla tyrnishotit ja leipäjuusto mastui! Pohjanmaa. <3 https://www.rantapallo.fi/unagidon/2014/08/11/kesapaiva-seinajoella/

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:31

   Kiva postaus sulla:)! Ja teillä on näköjään ollut ilo päästä saunalliseen huoneeseenkin. Huippua. Kiitos hyvästä vinkistä, aion pitää tuon suoalueen mielessä. Tuollainen pitkospuuretki kuulostaa varsin buenolta. Jee. Ja täältäkin puoltava ääni tyrnishoteille. Oikein tuntuu, miten vitamiinit virtaavat suonissa, kun sellaista vetää :P.

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 21:19

  Olen ollut Seinäjoella kerran yötä muutama vuosi takaperin ja olin myös samaa mieltä että rumahan se keskusta on. Harmi, ettei silloin tiedetty tuon näköalapaikan olemassa oloa! Tullee pikkuisen Ounasvaara ja Sky hotellin alue mieleen kun noita maisemia katselee. En ole koskaan vieraillut kunnolla Lakeuksilla, eikä minulla ole niistä mitään mielikuvaa. Jotain pelkkää alavaa peltomaisemaako se on?
  No, niin olen karttanut muitakin maakuntakaupunkeja viimevuosina, mutta nyt annan kaikille mahdollisuuden 🙂

  • Reply Reason for a Season sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 22:32

   Juu lakeuksilla on paljon matalampaa kuin muualla Suomessa -ei ole mäkiä. Minula onkin ikävä Ounasvaaran maisemiin. Ja Rovaniemelle. Toivottavasti pääsen pian. Ja siis kannattaa antaa mahdollisuus kyllä eri kaupungeille. Yleensä kaikkialta löytyy jotain mielenkiintoista :).

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin sunnuntai, 7 kesäkuun, 2015 at 23:47

  Aika usein vähän mitään sanomattoman tuntuisissa paikoissa kuitenkin tapahtuu kaikki taika. Kun ei ole oikeastaan hirveästi odotuksia, ei voi mitään muuta kuin yllättyä iloisesti 🙂 Musta ainakin ois just hauskaa matkata halki kaikkia vähän pienempiä tai tuntemattomampia Suomen kaupunkia ja kuntia, niissä vasta seikkailuja syntyykin ja varsinkin Suomen kesä loisi ihan täydellisen miljöön. Kivan näköinen muuten tuo Sokos-hotelli, tosi freesi ja tuo pehmeä lukunurkkaus kutsuu oikein löhöämään ja lukemaan!

  • Reply Reason for a Season maanantai, 8 kesäkuun, 2015 at 11:18

   Joo niinpä. Toivottavasti pääsen itsekin mahdollisimman paljon kiertelemään tänä kesänä uusia paikkoja Suomessa. Ja toivottavasti tulee säiden puolesta hyvä kesä siihen :P!

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 8 kesäkuun, 2015 at 11:59

  Eihän tuo keskusta kovin kauniilta näytä, mutta tuo hotellihuone! Todella positiivinen yllätys kun omat viimeaikaiset kokemukset Helsingin Sokos Hotelleista ei ihan hirveästi innosta enää sen ketjun hotlissa yöpymään. Mutta näköjään ainakin Seinäjoella osataan 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net tiistai, 9 kesäkuun, 2015 at 09:36

  En ehkä tämänkään, itsessään kyllä mainion postauksen, jälkeen ole ihan varma että Seinäjoki on itselleni reissupaikka, mutta kyllä tästä tulee hitusen enemmän taas koti-ikävä, Suomen valkeisiin, pitkiin, lämpimiin öihin, noihin järvimaisemiin, mansikoita maistelemaan ja uusia paikkoja fiilistelemään.

  En tosin ennen viime kesää uskonut että Punkaharjukaan olisi paikka missä mieluusti viettäisin osan kesälomastani, joten ehkä Seinäjokikin ansaitsee mahdollisuutensa. 🙂

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 10 kesäkuun, 2015 at 17:15

   Heh, pakko todeta tässä vaiheessa, että itselläni siis oli kyllä ihan asiaa Seinäjoelle muutenkin, en lähetnyt sinne pelkästään reissaamisen ilosta. Kaikista paikoista löytyy kuitenkin jotain mielenkiintoista, vaikka ne eivät ihan niitä ykkösmatkakohteita olisikaan :).

 • Reply Anna Koskela tiistai, 9 kesäkuun, 2015 at 21:12

  Pohjanmaan lakeuksilla tulee välillä kyllä ihmeteltyä maisemaa oikein kunnolla. Onhan se aakeaa ja laakeaa. Varsinkin tasaiset peltomaisemat ovat jotenkin omituisen näköisiä ensin. Mutta kun silmä tottuu, niin onhan ne komiat!

  • Reply Reason for a Season keskiviikko, 10 kesäkuun, 2015 at 17:16

   Jep, näinpä juuri :D.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 09:02

  Terveisiä täältä Seinäjoen kupeesta Lapualta ja mukava nähdä postauksia täältä lakeuksilta! 🙂 Ja tervetuloa uudelleen lakeuksille, mm. Seinäjoella on kesän mittaan jos jonkinlaista kesätapahtumaa!

  • Reply Reason for a Season torstai, 25 kesäkuun, 2015 at 13:36

   Kiitti, terkut lakeuksille! Toivon, että ehdin tulemaan takaisin vielä tänä kesänä :)! Huippua seutua. Olen nytkin suht lähellä, täällä Kankaanpäässä. Suomessa reissaaminen on kyllä kesällä parasta.

 • Reply Yrjö Peltonen perjantai, 15 huhtikuun, 2016 at 23:53

  Seinäjoella jos yön viettää, niin ehdoton suositus on aivan mahtava tornihotelli Alma:
  http://www.hotelalma.fi/Tornihotelli

 • Leave a Reply