Suomen suurin matkablogiyhteisö
Sydney Harbour Bridge

Ikoninen Sydneyn Harbour Bridge

Maaliskuu Sydneyssä. Kävelimme ikonista Harbour Bridgeä pitkin ja ilmassa oli syksyn tuntua. Tällaisen syksyn minä vastaanottaisin ilolla milloin tahansa – lehdet alkavat kellastua, mutta lämpötilat lähentelevät kolmeakymmentä.

Paikallisten valitukset kesän loppumisesta eivät siis saaneet minulta sympatiaa. Kokisivat Suomen marraskuun niin vähenisi se valittaminen. Vietettyämme kaupungissa jo kuukauden päivät päätimme vihdoin tehdä kävelyretken Sydneyn tunnetuimmalle sillalle. Niin monesti olin miettinyt, että tuolla tahdon jonain päivänä kävellä.

1149 pitkää siltaa ei kovin monesti tarvisi kävellä päästä päähän, että saisi kunnon kävelylenkin tehtyä. Maisemat ovat huikeat, joten mielelläni tekisin aamulenkin sillalla vaikka joka päivä.

Oopperatalo Sydney Harbour Bridge ja ooppertalo Sydney Harbour Bridge Sydney

Kiipeily Sydneyn Harbour Bridgellä

Jos et ole ihan yhtä korkeanpaikankammoinen kuin minä, niin ehkä BridgeClimb on elämys sinua varten. Harbour Bridgen rakenteisiin on siis mahdollisuus mennä kiipeämään. Sillan korkeus on yli 130 metriä ja näkymät yli Sydneyn suurkaupungin ovat huikeat. Tällaista kokemusta ei taatusti han heti unohda.

Minut kun laittaisi tuonne, niin saattaisi muiden ryhmäläisten kokemuksesta tulla vähän liiankin ikimuistoinen. Toivon, että jonain päivänä selätän kammoni ja saan pääni pysymään kasassa niin, että pystyn tekemään tämän siltakiipeilyn.

Harbour Bridge Sydney

Harbour Bridge Sydney

Harbour Bridge siltakiipeily

Harbour Bridge siltakiipeily

Harbour Bridge Sydney Harbour Bridge Sydney Sydney oopperatalo Harbour Bridge Sydney Harbour Bridge Sydney Harbous Bridge Sydney Harbour Bridge Sydney Harbour Bridge Sydney Harbour Bridge Sydney

Harbour Bridge – toteutunut unelma

Nämä kuvat Harbour Bridgeltä edustavat minulle valtavan suuren unelman toteutumista. Sain tämän Australian-matkan toteutettua, vaikka elämän olosuhteet ja käytettävissä olevat resurssit sanoivat ei. Olen saanut takaisin sen elämänilon ja rohkeuden, joka katosi jonnekin maailman myrskyihin vuosia sitten. Nyt uskon jälleen, että elämä kantaa, ja se kantaa vielä pitkälle. En tiedä mitä seuraavat kuukauden tuovat tullessaan, mutta sehän tässä onki parasta – seikkailu odottaa, lähellä tai kaukana.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 15:05

  Ihana kirjoitus! Ja pystyn niin hyvin samaistumaan, koska mullekin Australia edusti ison unelman toteutumista. Mulle maailmanympärimatkan Australian-etappi oli ihan erityinen todistus siitä, että unelmat kyllä toteutuvat kun niille antaa mahdollisuuden, ja tämä onkin yksi mun elämän kantavista ohjenuorista nykyään.

  • Reply Reason for a Season torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 15:08

   Kiitos <3. Luulen, että monet pystyvät samaistumaan tähän Australiaan unelmaan. Maa on niin kaukana Suomesta, että se tuntuu henkisestikin kovin kaukaiselta ja saavuttamattomaltakin.. Kunnes tulee se päivä, että unelma ei olekaan enää kaukana <3. Tästä on hyvä jatkaa.

 • Reply Jenna torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 18:40

  Voi miten ihana postaus! 🙂 Ja niin upeat kuvat! Mulla on vasta haaveissa matkustaa Australiaan. Vielä joskus.

  • Reply Reason for a Season perjantai, 17 huhtikuun, 2015 at 12:24

   Voi pidä kiinni haaveesta, se on sen arvoista <3.

  Leave a Reply