Suomen suurin matkablogiyhteisö

Autolla Nepaliin

 Kaikki lähti liikkeelle siitä, että Juholla oli unelma – unelma oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Loppu onkin historiaa. Suomen ensimmäinen täysin joukkorahoitettu elokuva Autolla Nepaliin saa ensi-iltansa Finnkinon teattereissa 28.11.2014.

Elokuussa 2012 kirjoitin blogiini käynnissä olevasta Autolla Nepaliin – projektista. Olin jo silloin mielettömän innoissani. Täytyy kuitenkin sanoa, että en tuolloin olisi uskonut, että Autolla Nepaliin päätyy vielä jonain päivänä valkokankaalle ympäri Suomen. Jotkut unelmat kantavat paljon kauemmas kuin kukaan olisi koskaan voinut kuvitella. Kolme suomalaista miestä lähti ajamaan Suomesta Nepaliin tuodakseen turvakodissa asuvien naisten valmistamia koruja Suomeen myytäväksi. Yksi matka, joka ei sittenkään ollut vain yksi matka, vaan paljon enemmän. Monen ihmisen elämä on muuttunut ja vielä useampien elämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan.

En tiedä montaa siistimpää asiaa kuin se, että suomalainen nuori mies saa tarpeekseen epäoikeudenmukaisuudesta ja päättää lähteä konkreettisesti taistelemaan sitä vastaan siellä, missä taistelua todella tarvitaan. Tällaiset tarinat ansaitsevat tuulla kuulluksi.

”Näin talvella 2009-2010 Nepalissa vaikuttavan epätasa-arvon aikaansaannoksia omin silmin. Päätin, että haluan tehdä asialle jotain ja huomasin siitä kavereille kertoessani, että niin halusi moni muukin. Kehitimme suunnitelman ja päätimme toteuttaa sen.” Näin kertoi Juho minulle lehtihaastattelussa vuonna 2012. Kuulostaa niin kovin yksinkertaiselta. Ja tavallaan se onkin, sillä tärkeintä on halu lähteä liikkeelle. Hyvän tekeminen vaatii tietenkin uhrauksia, asiat maailmassa eivät muutu helposti, ilmaiseksi tai nopeasti. Mutta pienikin muutos parempaan on askel oikeaan suuntaan. Nyt meillä on silmiemme edessä se, mitä voi seurata, kun unelma saa siivet ja ympärilleen joukon inspiroituneita ihmisiä.

Elokuvasta saatu tuotto ohjautuu kokonaisuudessaan Nepaliin. Se on jo itsessään loistava syy ostaa elokuvalippu ja mennä katsomaan, mistä tässä koko hommassa oikeastaan on kyse. Ehkä inspiroidut tämän elokuvan ansiosta seuraamaan täysillä omia unelmiasi. Itselleni kävi niin, että katsoin yhtenä päivänä putkeen lähes kaikki Autolla Nepaliin-videot YouTubesta ja sain niin ison inspiraation, että kirjoitin siltä seisomalta apurahahakemuksen, jonka suhteen olin ajatellut jo luovuttaa. Toivottavasti sen avulla pääsen tulevaisuudessa toteuttamaan oman unelmani. Levitetään siis unelmia, inspiraatiota ja oikeudenmukaissuutta tässä maailmassa. Aloitetaan siitä, että mennään elokuviin.

autolla nepaliin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anna Koskela keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 13:16

  Tein oman osani somettajana. Toivottavasti mahdollisimman aiheeseen tarttuu!
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/11/26/autolla-nepaliin/

  • Reply mirkki sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 17:40

   Oho mitä ihmettä, en ole saanut kommentistasi ilmoitusta, niin jäi ihan pimentoon tämä hetkeksi. Mutta mainio tuo tekstisi oli joka tapauksessa, se ei jäänyt sentään huomaamatta :). Hienoa että lähdit mukaan talkoisiin (=!! Jee<3.

 • Reply Autolla Nepaliin maailmanmatkaajan silmin | Meriharakka.net keskiviikko, 7 tammikuun, 2015 at 16:46

  […] hiukan toisesta näkökulmasta ovat kirjoittaneet ainakin Tämä matka, Reason for a Season ja Tuntemattomaan ja takaisin -blogit – käy lukemassa (linkit suoraan näiden blogien […]

 • Leave a Reply