Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turku Underground – Wanhan Paronin Kellari

Turku Turku Turku
Olen ollut onnekas, mitä tulee vierailuihin Turussa. Neljän kuukauden sisään kävin kaupungissa neljästi ja jokaisella kerralla sää oli mitä mahtavin. Aivan kuin kaupunki olisi koittanut tarkoistuksella tehdä vaikutuksen. Yläasteella juttelin sujuvasti venäjäksi opettajan kanssa siitä, miten kaunis kaupunki Turku on. Sittemmin kielitaito on päässyt vähän ruostumaan, joten täytyy todeta vain tutulla ja turvallisella äidinkielellä, että on tuo kaupunki edelleen kaunis.

I’ve been extremely lucky, what comes Turku trips during past four months. I’ve got four lovely sunny weekends. I could almost believe that this city is trying to impress me. In junior high I smoothly talked in Russian with my teacher about beautiful Turku. Nowadays my language skills are not so great anymore, but the city is still as beautiful as in the 90’s. 

Turku

Olen aloittanut kirjoittamaan myös Testing Turku – blogiin, jonka puitteissa pääsimme ystäväni kanssa testaamaan ravintolaa, jonka olemassaolosta minulla ei ollut ennen tietoa. Yleensä olen tottunut syömään jokirannan ravintoloissa, mutta tällä kertaa tuli kokeiltua jotain vallan toisenlaista, nimittäin kellariravintolaa. Wanhan Paronin Kellari on viehättävä ja tunnelmallinen – sellainen, jonka voisi bongata vaikkapa Tallinnan Vanhasta kaupungista.

Nowadays I’m also writing to Testing Turku -blog. Because of that me and my friend got to test this restaurant, which I was never heard of. Normally I eat somewhere next to the river, so this was something totally different – cellar restaurant. Wanhan Paronin Kellari (Old Baron’s Cellar) is a charming place. You could imagine to find this kind of place from Tallinn’s Old Town. 

raflaWanhan Paronin kellari Turku
Wanhan Paronin Kellarista löytyy erillisiä kabinetteja, joita on mahdollista vuokrata kokouskäyttöön. Tilat toimivat varmasti erittäin hyvin myös erilaisiin illanistujaisiin. Kokonainen huone omalle pöytäseurueelle kuulostaa melko hyvältä, ainakin minun mielestäni.

The restaurant includes many different cabinets. You can rent those for business meetings, and I’m sure they work for personal use also. Don’t you think it sounds quite awesome to have the whole room in the restaurant just for your group?

Wanhan Paronin kellari Turku

Jätimme alkuruuan välistä ja tilasimme suoraan pääruuat. Meille tuotiin keittiön tervehdyksenä sympaattiset ja taivaalliselta maistuvat alkukeitot. Olisin voinut syödä vaikka pelkästään tuota keittoa ja olisin ollut vallan tyytyväinen. En voi tarpeeksi hehkuttaa, miten onnelliseksi hyvä ravintolaruoka saa minut, itse kun olen keittiössä lähinnä peukalo keskellä kämmentä.

Pääruoaksi tilasin siikaa, ystäväni pippuripihviä. Maistoin toki vähän molempia. Ja maistuivathan nuo! Jos pitäisi tiivistetysti kuvailla ruokaa, niin sanoisin, että ruoka on bistrohenkistä, upgreidattuna versiona. Laadukasta ja kauniisti aseteltua, mutta ei liian viimeisteltyä. En ole kuitenkaan ravintola-alan ammattilainen, ja omaan suuhuni sopisikin ehkä paremmin vain toteamus, että ruoka oli erittäin jees.

We skipped appetizers and ordered main course. I love surprises and I was excited when they brought us these little delicious soups as a complimentary from the kitchen. It was so good! I could’ve eaten the soup and skip the rest. I can’t even tell you how happy I am, when I get great food in the restaurant – I’m personally the worst in the kitchen, so I highly appreciate cooking skills. 

I ordered whitefish, my friend got pepper steak. Of course I tasted little bit both of these. And tasteful it was! If I’d shortly say something about the food, I could say it’s upgraded version of bistro food. It’s high quality, still not too fancy. 

Wanhan Paronin kellari Turku

Wanhan Paronin kellari Turku

Tiedän, että toisinaan etenkin miehiä huolettaa, saako ravintolassa syötyä tarpeekseen. Ei huolta sen suhteen. Tulimme kiitettävän täyteen pääruuasta, mutta söimme toki jälkkärit, makealle kun löytyy mahasta aina tilaa. Tilasimme kahvin seuraksi jääkarpaloita kinuskikastikkeessa sekä appelsiinilla maustettua Crème brûléeta. Erityisesti jälkimmäistä suosittelen lämpimästi. Ottaisin kyseisen annoksen eteeni mielelläni vaikka heti samantien.

I know, that sometimes guys are worried, if portions are big enough. You don’t have to worry about that. We were completely fine after main course, but for sure we ordered dessert – it goes to different section anyway. We got cranberries with caramel and Crème brûlée. I recommend especially latter one. I could actually eat it right now if possible. 

Wanhan Paronin kellari Turku

Wanhan Paronin kellari Turku

Lapsiperheille vinkkinä, että erillisen lasten menun lisäksi kaikki annokset voi tilata lapsille puolta pienempänä ja puoleen hintaan. Kuulostaa mielestäni sangen fiksulta ratkaisulta. Suosittelen tätä ravintolaa tunnelmallisiin syysiltoihin. Tai mihin tahansa hetkiin, joista tahtoo tehdä tunnelmallisen.

If you have children, you can order for them anything from the menu for the half price/half portions. That sounds good to me. I recommend this restaurant (:.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply