Suomen suurin matkablogiyhteisö

Precious Day in Langkawi

pariskunta

Tämän vuoden helmikuussa, 29-vuotissyntymäpäivänäni, seisoimme Changin lentokentällä ja mietimme, miksi valotaulussa ei näy lentoamme. Nopean tilannekatsauksen jälkeen selvisi, että lentodokumenttejamme hallussa pitänyt seurueen jäsen oli katsonut lennon lähtöajan väärin. Meidän lentomme löytyi taululta sittenkin – koneen nousuun oli aikaa 15 minuuttia. Siinä vaiheessa, kun koko porukkamme oikeasti löysi itsensä tuolta lennolta, oli mielessä vain yksi sana, kiitos. Kun vielä matkatavarammekin ehtivät samaan koneeseen, oli ilo vielä suurempi.

On my 29th birthday last February, we stood on Changi Airport and wondered, why we can´t see our flight on the flight board. We noticed that the person, who took care of our flighting documents, has messed up with boarding schedule. We had only 15 minutes to departure. When we actually made it to the flight, I had only one word on my mind -thankfulness! And even our baggages made it. Crazy enough.

allas

Lensimme Singaporesta Langkawille ja olimme varanneet pariksi ensimmäiseksi yöksi hotellin netin kautta. Olin ainoastaan puolihuolimattomasti perehtynyt hotelliin Booking.comissa, ja jostain syystä kuvittelin, että hotelli ei sijaitse edes lähellä rantaa. Voitte siis kuvitella, että kun saavuimme hotellille ja sain hypätä kuvissa näkyvään uima-altaaseen, en siinä vaiheessa enää paljon muuta viimeisiltä kaksikymppisiltäni (tai elämältä muutenkaan) kaivannut.

We flew from Singapore to Langkawi and we had randomly booked a hotel for the first two nights. For some reason I thought that our hotel would´t be located anywhere near the sea. So when we arrived to the hotel and I saw the infinity pool and the sea – I felt I have pretty much everything I´ve ever wanted for my birthday.

lastenallas

Mietin siinä altaassa kelluessani, miten upea lahja elämä on..ja miten paljon parempaa huolta minun täytyisi muistaa pitää itsestäni. Takana oli stressaava leikkaus ja paljon ongelmia terveyden ja elämässä jaksamisen kanssa. Tuo hetki tuntui niin arvokkaalta, että en varmaan koskaan unohda sitä. Itsestä huolehtiminen on välillä meinannut tässä vuoden aikana jäädä taka-alalle, kun arjen rutiinit ja velvollisuudet vievät niin paljon energiaa. Haluan muistuttaa tekstini kautta itseäni tästä päivästä uudelleen. On aika pysähtyä ja laittaa oma terveys työn ja touhuamisen edelle, muuten käy niin, ettei minusta ole tulevaisuudessa tekemään työtä tai mitään muutakaan.

I chilled at the pool thinking how amazing gift life is. I also thought that I should take care of myself so much more in the future. I had recently gone through stressful surgery and had major issues with my health. This moment felt so precious that I won´t ever forget it. Unfortunately during past year I´ve forgotten to take care of myself for many times. This post is reminder to get back on a track. It´s time to put healhty before working, otherwise I can´t work anymore at all.

tuolit

Kun synttäreideni aattona söin neljän suomalaisen ystävän kanssa sushi-illallista joen rannalla Marina Bayn tuntumassa ja varsinaisena merkkipäivänä lensin näihin rantamaisemiin Langkawille, mietin, miten voin laittaa paremmaksi, kun ensi vuonna täytän 30. Tällä hetkellä voin onnellisena todeta, että paras on sittenkin vasta edessä. Suunnittelen viettäväni kolmekymppisiäni Sydneyssä ja aion muutenkin pyhittää alkuvuodesta aikaa omasta itsestä huolehtimiselle ja muille tärkeille asioille, kuten auringolle ;).

On the birthday eve I ate sushi with four Finnish friends and Marina Bay river view. And on my birthday I had this stunning location in Malaysia. I could´t stop thinking how on earth I could beat that when I turn 30 next year. At the moment I´m happy to say that the best is yet to come. I´m planning to turn 30 in Syndey and take lot of time for relaxing and well-being..and simply enjoying the sun.

tyttö

Kuvailin tuossa altaan reunalla ja luulin, että altaassa ollut pariskunta suuttui minulle, kun he yhtäkkiä lähetsyivät minua. He kuitenkin ilokseni toivoivat, että kuvaisin heitä heidän kamerallaan. Voi miten upea se pariskunta oli. Sääli, etten koskaan pääse itse näkemään kuvamateriaalia, joka heidän kameralleen tallentui. Olen kuitenkin tallentanut sydämeeni sen hetken. Maailma on mielettömän kaunis, ja pienillä, tuttujen ja tuntemattomien kanssa jaetuilla hetkillä on minulle valtava merkitys. En malta odottaa tulevia seikkailuita, lähellä ja kaukana.

When I took pictures by the pool, one couple suddenly came to me. I thought they got mad because of my shooting. But instead of it they asked if I could shoot them with their camera. They were so stunning couple. So pity I can´t ever see those pictures. But I´m gonna keep that moment in my heart. I can´t wait for upcoming adventures, close and far, with friends and with strangers.

P.S. The hotel is called Dayang Bay.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Panu / Panun matkat torstai, 23 lokakuun, 2014 at 21:21

  Hieno kirjoitus! Juuri niinhän se on, että meidän kaikkien pitäisi osata arvottaa oma hyvinvointi ykkösasiaksi. Valitettavan monella se tuntuu kuitenkin vaativan jonkin pysäyttävän kokemuksen ennen kuin asian tajuaa. Ja toivon todella, että Sydneyn-reissusi toteutuu ja onnistuu!

 • Reply mirkki perjantai, 24 lokakuun, 2014 at 15:58

  Kiitos :)!! Joo, haasteellista on, kun tahtoo laittaa kuitenkin muut etusijalle eikä olla itsekäs. Mutta ei oman terveyden ja jaksamisen kustannuksella koskaan pitäisi leikkiä.. Kyllä katse on jo suunnattu Australian rannoille, toivotaan ettei mitään ikäviä takaiskuja satu ennen reissua (:.

 • Reply Annika | travelloverblogi perjantai, 24 lokakuun, 2014 at 19:03

  Eipä elämää oikein pysähdy miettimään, ennen kuin tulee jotain suurta ja pysäyttävää. Se on sääli, mutta toisaalta vapauttavaakin.

  Hauska olisi Langkawille palata ja nähdä, kuinka paljon se on muuttunut 15 vuodessa. Luultavasti aika paljon. Olen ollut siellä varpaat valkoisessa hiekassa vastaanottamassa uutta vuosituhatta.

 • Reply mirkki perjantai, 24 lokakuun, 2014 at 20:15

  Mä pohdin elämää paljon (ihan liikaakin), mutta tää on se mulle vaikein kohta, että en osaa olla itselleni tarpeeksi kiltti ja armollinen. Onneksi aina voi oppia. Taatusti Langkawi on muuttunut. Sinne vaan sitten nostalgisoimaan =). Oman vuosituhantenihan vaihdoin Kankaanpään torilla :D.

 • Reply Elina - Vaihda vapaalle lauantai, 25 lokakuun, 2014 at 09:35

  Niinhän se valitettavasti menee, että terveyttä ryhtyy arvostamaan vasta sen jälkeen, kun sen menettää tai meinaan menettää. Uskon, että itselleni matkustaminen on tärkeää juuri sen vuoksi, että tässä on tullut sairastettua melko paljon. En todellakaan halua jättää matkustamista sinne eläkepäiviin, kun (kukaan) ei voi tietää tuleeko niitä päiviä tai missä kunnossa silloin on.

  Ihanan näköinen allas! Synttärit Sydneyssä (tai oikeastaan missä tahansa päin Australiaa) kuulostaa mahtavalle. 🙂

  • Reply mirkki tiistai, 28 lokakuun, 2014 at 23:01

   Kiitos kommentistasi :). Nojuu, vähän sama tilanne- enpä tiedä näenkö koskaan eläkepäiviä. Olen sairastanut niin kauan, että olen tavallaan tottunut siihen, mutta viime aikoina se on pysäyttänyt enemmän. Ehkä juuri siksi, että on ollut vaikeampia vaiheita. Täytyy olla vaan ihan superkiitollinen jokaisesta elämän hetkestä ja mennä kohti unelmiaan niin kauan kun se on mahdollista <3.

  Leave a Reply