Suomen suurin matkablogiyhteisö

Liian pahaa ollakseen totta

”Hänellä ei ollut mukanaan muuta kuin särkynyt sydän.”

Näin kertoi Instagramissa tällä viikolla eräs pattayalainen järjestö, jonka turvakotiin oli saapunut uusi 8-vuotias tyttö, seksikaupan uhri. Kenenkään ei pitäisi elää tällaisessa todellisuudessa, mutta koska tämä on todellisuutta mitä suuremmassa määrin ympäri maailman, ei tästä asiasta pidä olla hiljaa. Reilun matkailun yhdistys on lanseerannut vastikään Liian pahaa ollakseen totta-kampanjan lapsiseksiturismia vastaan. Voit lukea aiheesta myös eilen julkaistuja matkabloggaajan mietteitä Veeran blogista.

Se täytyy heti alkuun sanoa, että vaikka seksiturismi loppuisi kokonaan tällä sekunnilla, ei lapsiprostituoitujen kysyntä katoaisi, koska paikalliset miehet käyttävät monin paikoin prostituoituja turistejakin enemmän. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö meidän tulisi tehdä kaikkeamme, etteivät meidän kansalaisemme lähtisi tästä maasta matkalleen sillä ajatuksella, että on ok hyväksikäyttää lapsia tai nuoria. Aina ei ole oikea ratkaisu tehdä maassa tai maan tavalla. Kaikki eivät tiedä, että ulkomailla tapahtuvasta rikoksesta voidaan tuomita myös Suomessa. Seksin ostaminen alaikäiseltä on aina rikos. En halua kuitenkaan rikosoikeudellisen aspektin olevan kirjoitukseni kärkenä, sillä tuomiota tai ei, tärkeintä ja oikeastaan ainoa asia, jota tämän kysymyksen äärellä tulisi ajatella, on lapsen etu. Yhdenkään lapsen etu ei ole tulla raiskatuksi -ei koskaan, ei missään. Yksikin kokemus seksuaalisesta hyväksikäytöstä jättää lähtemättömät arvet.

Seksiturismi kukoistaa monissa maissa. Yksi keskittymä sijaitsee Kaakkois-Aasian alueella, ja yksi lapsiseksiturismin hotspoteista on valitettavasti itselleni hyvin rakas Thaimaa. Ongelma on levinnyt myös useisiin Thaimaan naapurimaihin. Prostituution juuret Thaimaassa ulottuvat kauas historiaan, sen sijaan seksiturismin räjäytti käsiin Vietnamin sota, jonka aikana sotilaille alettiin rakentaa bordelleja. Loppu onkin historiaa. Nykyään kymmenet tuhannet miehet laskeutuvat koneella joka päivä Suvarnabhumin kentälle, tarkoituksenaan ostaa seksiä. Vertailukohtana sanottakoon, että paikallisten määrä, jotka käyttävät prostituoidun palveluksia päivässä, on kymmenkertainen seksituristeihin verrattuna, siinä määrin syvälle prostituutio on kulttuuriin juurtunut. Thaimaalainen prostituutio itsessään on jo niin monisyinen ilmiö, että siitä voisi kirjoittaa oman artikkelinsa, ellei useampia. Ehkä teenkin sen myöhemmin.

Thaimaan Pattaya on surullisen kuuluisa kaupunki, jota pidetään seksiturismin pääkaupunkina maailmassa. Valtaosa prostituoiduista tulee tai tuodaan kaupunkiin köyhältä Isaanin alueelta. Olen nähnyt Pattayalla niin hirveitä asioita, että ne kuvat eivät valitettavasti haihdu ajatuksistani koskaan. Länsimaalaisten harrastama seksiturismi tapahtuu suhteellisen avoimesti kaupungin kaduilla, ravintoloissa ja hotelleissa. Kaikista vastenmielisimmät asiat eivät tapahdu kuitenkaan päivänvalossa. Thaimaassa nimittäin suljetaan pieniä tyttöjä bordelleihin, jossa heitä myydään kymmenille rikkaille aasialaisturisteille – joka yö, uudelleen ja uudelleen. Kaikki prostituoidut eivät suinkaan ole tyttöjä tai naisia. Kysyntää löytyy molemmille sukupuolille.

Miksi ihmisiä myydään? Miksi ihmiskauppa on maailman kasvavin järjestäytyneen rikollisuuden muoto? Koska ihmisen voi aina myydä uudelleen. Aseen voi myydä kerran, huumelastin voi myydä kerran, pienen lapsen voi myydä tuhansia kertoja. Myös kiinnijäämisen riski on pieni. Ihmiskaupan uhreista pelastuu noin yksi prosentti ja noin 1/100 000 ihmiskauppiaasta saadaan tuomiolle. Elämme maailmassa, jossa raha pyörittää kaikkea, ja rikkaat hallitsevat köyhiä. Liian monet vanhemmat ovat valmiita myymään omia lapsiaan toimeentulon (tai jopa rikastumisen) toivossa. Siksi, että tarjontaa on valtavasti, suomalaisten ei tarvitse olla mukana lisäämässä kysyntää. Tarviiko kaikkea, mikä on kaupan, voida ostaa? Mielestäni missään tapauksessa ei. Olen täysin vakuuttunut, että 10-vuotias bordelliin suljettu tyttö on samaa mieltä kanssani. Hänellä ei ole ääntä. Minulla on. Niin on sinullakin, joka luet tätä tekstiä. Ollaan mukana taistelussa sen puolesta, että jokainen lapsi maailmassa voisi elää turvassa.

thailapset”Injustice anywhere is a threat to justice everywhere.” -Martin Luther King Jr.-

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Veera Bianca perjantai, syyskuu 26, 2014 at 02:41

  Tämä oli mahdollisesti iskevin teksti mitä olen aiheesta lukenut. Uppouduin täysin ja en saa asiaa enää mielestäni. On tärkeää, että me joilla on ääni ja mahdollisuus vaikuttaa, tuomme tätät asiaa esille ja puhumme siitä -vaikka se on liian pahaa ollakseen totta.

  • Reply mirkki perjantai, syyskuu 26, 2014 at 08:50

   Thank you darling<3<3. Aamen, näin me tehdään.

 • Reply Elina - Narulelu maailmalla perjantai, syyskuu 26, 2014 at 11:57

  Tämä oli aivan järisyttävän hyvin kirjoitettu teksti. Kyyneleet kohosi silmiin. Kunpa voisi vain jotenkin pelastaa kaikki nuo lapset. Miksi toisten ihmisten pitää olla niin pahoja.

  • Reply mirkki perjantai, syyskuu 26, 2014 at 12:44

   Kiitos kauniista sanoista. Samanlainen olo tulee itselleninkin. Vetää välillä sanattomaksi tämän maailman pahuus. Onneksi voimme omalta osaltamme valita hyvän tekemisen pahan sijasta.

 • Reply Rimma maanantai, syyskuu 29, 2014 at 10:33

  Loistava muistutus siitä, että näistä ei-niin-miellyttäviä-asioita on hyvä nostaa myös blogeissa tapetille. Surullista ja ahdistavaa, mutta todellista arkea miljoonille lapsikaupan uhreille 🙁

  • Reply mirkki torstai, lokakuu 2, 2014 at 22:07

   Kiitos <3. Jep, sellaisia asioita, joista olisi helpompi olla puhumatta..mutta niin valitettavan todellisia, että ei voi olla hiljaa :/.

 • Reply Yum Yum, Boom Boom - Liian pahaa ollakseen totta - TÄMÄ MATKA perjantai, tammikuu 9, 2015 at 12:24

  […] Reason for a Season – Liian pahaa ollakseen totta […]

 • Leave a Reply