Suomen suurin matkablogiyhteisö

Break Sokos Hotel Caribia

 

caribiabanneri

Sain ilokseni olla mukana Sokos Hotels-ketjun ja Rantapallon järjestämässä 40 vuotta 40 blogitarinaa-kampanjassa. Sen tiimoilta vietin toukokuun lopussa viikonvaihteen ystäväni kanssa Turun Caribiassa. Se oli niitä kesän ensimmäisiä säiden puolesta täydellisiä viikonloppuja, ja pitkän talven jälkeen aurinkoinen sää tuntui taivaalliselta. Meillä oli viikonloppua varten mielessä ennen kaikkea rentoutuminen ja kunnon breikki arjesta.

hotellinedess

Olen aina ollut kiinnostunut hotelleista. Tunnustan välillä selaavani sellaistenkin maiden ja kaupunkien hotellitarjontaa, joihin en ole edes matkustamassa. En oikeastaan osaa sanoa, mistä viehätys hotelleihin on lähtenyt. Saattaapa tällä olla jotain tekemistä sen kanssa, että kotona minulla ei useinkaan ole inspiraatiota pitää kaikkea ihan tiptop-kunnossa. Näin ollen on mukavaa päästä siistiin hotellihuoneeseen rentoutumaan ja irrottautumaan arjesta. Tämän kesän aikana on ollut mielenkiintoista tutustua kotimaan hotellitarjontaan, kun olen seurannut muiden kampanjaan osallistuneiden bloggaajien kirjoituksia. En ole aiemmin tullut ajatelleeksi, mitkä kaikki hotellit kuuluvat Sokoksen ketjuun. Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon kivoja hotelleja Suomesta löytyy.

caribia skool kopio

caribia lautanen kopio

Heti saavuttuamme skoolasimme alkavalle kesälle ja nautimme hotellin tarjoamasta herkkulautasesta. Olin iloinen, että bloggaajan läsnäolo oli tällä tavoin spesiaalisti huomioitu. Olen kuullut paljon tarinoita siitä, miten eri hotellit ovat muistaneet asiakkaita esimerkiksi merkkipäivinä, joskus muutenkin. Tällaiset yllätykset jäävät positiivisesti mieleen, olipa niihin motivaationa mikä tahansa.

kylpyamme

sänky

Majoituimme Superior King-huoneessa, jossa itse nukuin sängyssä, ja ystäväni sohvasta levitetyssä vuoteessa. Mikäli emme olisi olleet kylpylähotellissa, olisin ollut innoissani kylpyammeesta huoneessamme. Pidän niin kovasti ammeista, että edellisellä hotellivisiitilläni istuin suihkun lattialla kuvitellen istuvani altaassa. Nyt allas kuitenkin jäi testaamatta, sillä kylpylän jälkeen en sitä kaivannut.

Huoneesta on valitettavasti sanottava sellainen miinus, että tuuletin ei auttanut viilentämään kuumaa huonetta, minkä vuoksi nukuin yön aikana maksimissaan pari tuntia. Ymmärrän, että lämmin sesonki on Suomessa yleensä lyhyt, mutta toivoisin, että tällaisiin yksityiskohtiin silti kiinnitettäisiin huomiota.

kylpylä

captainhook1 kopio

likumäki

Ajoituksemme kylpylävisiitille oli säiden puolesta vähintäänkin täydellinen, mutta muuten ajoitus ei ollut paras mahdollinen. Kylpylän vieressä nimittäin järjestettiin samana viikonloppuna lastentapahtuma, ja näin ollen kylpylä oli tavallista ”eläväisempi”. Toki suosittelenkin paikkaa ensisijaisesti lapsiperheille, sillä lapsille Caribia on mitä mainioin kohde. Jos kuitenkin haluat viettää aikaa Caribiassa aikuisten kesken, suosittelen miettimään ajankohtaa. Kylpylän puolelta löytyy kivoja osastoja kaikenikäisille, joten seesteisempänä aikana Caribia on ihan varteenotettava kohde aikuisillekin, esimerkiksi pariskunnille, joita kylpylässä näkyi nytkin jonkun verran.

kylpylä

Lauantai-iltana meitä odotti viikonlopun paras osuus, kun pääsimme testaamaan Caribian hoitolan palveluita. Itse sain nauttia hieronnasta ja ystäväni pääsi kasvohoitoon. Kokemus oli enemmän kuin onnistunut. Valitsin aromaterapiahieronnan, joka oli huikean hyvä. Fiilis oli hieronnan jälkeen erittäin rentoutunut, juuri sellainen kuin kuuluukin. Erityiskiitos Caribialle siitä, että pääsimme testaamaan myös näitä hoitoja. Suosittelen tämän hoitolan palveluita (:.

mirkarafla

Saimme nauttia hotellin tarjoamaa illallista ravintola Havannassa. Koska kyseessä oli kesän ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen viikonloppu, niin hieman harmitti, että ravintola sijaitsi kellarikerroksessa. Kuten kuvasta välittyy, ravintolassa ei ole kovin kesäinen fiilis. Kuvailisin ravintolaa luolamaisen tunnelmansa vuoksi sanalla äijämäinen. Havannassa näkyikin poikaporukoita seuraamassa jääkiekon MM-kisoja. Siihen tarkoitukseen ravintola varmasti toimii hyvin. Listalta löytyy enimmäkseen pihviä, pizzaa ja hampurilaista. Lapsiperheille tämäntyyppinen ruokalista varmasti toimii, itse ehkä kaipaisin kylpylän ruokalistalle enemmän myös vähän fressimpiä vaihtoehtoja.

suklaalähde

Minulla on ollut hyväksi havaittu tapa valua hotellin aamiaiselle aivan viime hetkillä. Tällä kertaa valitsimme toisin, ja olimme liikkeellä ajoissa. Kaikki lapsiperheet olivat kuitenkin tehneet kanssamme samanlaisen valinnan. Meillä ei siis ollut kaikista rauhaisin aamuhetki, kun monelta suunnalta kuului huutoa ja ruokakin lenteli pitkin lattioita. Jos olisimme jatkaneet tutulla ja turvallisella myöhäisen aamiaisen linjalla, olisimme päässeet nauttimaan aamupalamme huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä. Buffet oli kuitenkin monipuolinen, erityismaininnan ansaitsevat smoothiet sekä kuvassa näkyvä suklaalähde.

Caribia ulkokuva kopio

caribiaaula

Caribia on avattu 1990-luvun lopulla. On sanottava, että sisustus on ehkä jo parhaat päivänsä nähnyt. Karibia herättää minussa mielikuvia, kuten valoisuus, trooppisuus ja kirkkaat värit. Nämä eivät tule kovin kovinkaan vahvasti esille hotellin sisustuksessa -poikkeuksena aulan akvaario, joka tuo tilaan kivasti trooppista fiilistä. Hotellin aulaan liittyen mainittakoon myös, että henkilökunta oli hyvin ystävällistä. Hyvällä asiakaspalvelulla on minulle valtavan suuri merkitys, missä ikinä liikunkin. Terveisiä siis vastaanottoon, että jatkakaa samaan malliin :).

fisu

Suosittelen Caribiaa lapsiperheille, jotka tahtovat viettää aktiivista lomaa perheen pienimpien kanssa. Kylpylän lisäksi tarjolla on paljon muutakin puuhailua, kuten minigolfin pelaamista, tennistä tai pyöräilyä. Tekemistä siis riittää.

Onnibus

Vinkkinä kaikille helsinkiläisille ja muille, jotka asuvat Onnibussin reitin varrella: Onnibussin Turun pysäkki sijaitsee nykyään Caribian pihalla. Lippuja bussiin saa todella halvalla, hinnat jokaiselle vuorolle lähtevät yhdestä eurosta. Tällä hetkellä Caribiaan on siis mahdollista tehdä vaikka edullinen päiväreissu, jos tahtoo tehdä kylpylävisiitin ilman yöpymistä.

pojat

Caribia sijaitsee kävelymatkan päässä Turun keskustasta, ja toki paikallisbussitkin tällä välillä liikkuvat. Turku on mielettömän kaunis kaupunki – ehkä jopa lemppari kesäkaupunkini Suomessa. Tervemenoa siis Turkuun, niin aion itsekin tehdä taas pian :).

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Eli lauantai, 30 elokuun, 2014 at 21:57

  Kyllä tuollainen herkkulautanen maistuisi! Mä muuten laitan aina ajoissa kellon herättämään hotellissa, jotta ehdin nauttia vielä aamullakin siitä huoneesta ja ennen kaikkea erinomaisesta aamupalasta!

  Olis ihanaa päästä sellaiselle romanttiselle kylpyläreissulle mieheni kanssa vaikka just tuonne Caribiaan! Mutta hän ei osaa uida.. (ainakaan vielä, yritän opettaa :D).

  • Reply mirkki sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 13:12

   Hih, pääsisimpä ite tollaseen, että jaksaisin ite herätä hullun ajoissa 8). Kuulostaapa ihanalta tuo romanttinen kylpyläreissu. Jos hengaa vain porealtaissa ja saunoissa niin ei se uimataito oon niin justiinsa ;D. Suomessa on kyllä paljon sellasia vähän pienempiä kylpylöitä, jotka vois sopia hyvin pariskunnille. Miksei Caribiakin, koska Turku on muutenkin niin kiva kaupunki. Helsinkiläisille aika kiva bonus, että bussi menee suoraan Craribian pihalle :).

  Leave a Reply