Suomen suurin matkablogiyhteisö

HELtours -Around Helsinki With Bikes and Smiles

jopotuomiokirkko

Viime torstaina torstaina minä, joka en ole 12 vuoteen omistanut pyörää, sain hypätä Jopon selkään ja tutustua Helsinkiin vallan uudesta perspektiivistä käsin. Jännitti vähän, pysynkö edes pystyssä, mutta hyvin kävi.

Last time I owned a bike in 2002. Last Thursday I had a change to take a tourist tour in Helsinki with Jopo bike. I accepted the challenge and I was excited to ride a bike again! 

huvilakatu

HELtours tarjoaa englantia puhuville reissaajille mahdollisuuden tutustua Helsingin helmiin pyörän selästä käsin. Kierros kestää vajaat 3 tuntia ja sen hinta on 35e/henkilö. Pyörä ja kypärä tarjotaan järjestäjien puolesta, joten itse tarvitsee vain saapua lähtöpaikalle. Kierroksia järjestetään päivittäin kesäkauden loppuun saakka, lisää tietoja voi bongailla kotisivujen kautta.

HELtours offers to English-speaking travellers an opportunity to experience the real Helsinki on a bike. Tour takes about 3 hours and price is 35 Euros. You don´t have to take a bike with you. They offer you a bike and a helmet. Tours are available every day as long as good biking weathers last. We all hope that the summer will last..like forever.

kaivari

pariskuntavikingline

kaivari3

Pyörällä pääsee paikkoihin, joihin ei koskaan esimerkiksi turistibussilla pääsisi. Saimme startata kierroksemme Kaivopuiston huikeista maisemista -tämä spotti on aina ollut yksi suosikeistani Helsingissä. Tällä säällä ei totisesti harmittanut tuijotella merelle.

With bike you can hit the spots that none tourist bus ever could. This tour will take your closer to local life. We started our tour from Kaivopuisto (pictures above). This specific place has always been one of my favorites in Helsinki. I didn´t mind at all to watch this sea view, as the weather was simply gorgeous.

mattolaituri

lähde

kalterit

vanhaeira

Kierroksen opastus ei ole turhan jäykkä tai virallinen. Faktoja kaupungista tuodaan esille, mutta ei tylsän monotonisina luentoina. Ryhmän intresseistä riippuen jostain aiheesta/kohteesta voidaan toki jutella enemmänkin. Itseäni ei missään vaiheessa alkanut tylsistyttää, vaikka olen asunut tässä kaupungissa jo 10 vuotta.

Guidance in this tour is not too formal. They tell you facts for sure, but it´s not going to be like a boring lecture. If group has special interests, there is of course a possibility to ask and discuss about certain topic more. I wasn´t bored at all, though I´ve been living in Helsinki for 10 years now.

vene

pallokuva pyörätgraffa

kypäräraffahki

Pieni jumppatauko silloin tällöin tekee terää ;).

Some exercising is good every now and then ;).

tankouusin tanko molemmat

Temppeliaukion kirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyykistä -eikä turhaan. Olen käynyt kirkossa eri tapahtumissa monesti, mutta kun katselimme rakennusta turistin näkökulmasta, aloin itsekin tutkailla paikkaa normaalia tarkemmin ja tajusin, että kyseessä on todellakin poikkeuksellisen kaunis rakennus. Kannattaa käydä tutustumassa, jos ei ole aiemmin käynyt.

Temppeliaukio Church (Rock Church) is one of the most popular tourist attractions in Helsinki. I´ve visited there many times during different events, but when I watched this place as a tourist, I started to see it in different light and noticed, that it really is an exceptionally beautiful building. You should visit there while traveling in Helsinki :).

temppeliaukio hel temppeliaukioulkoa

temppeliaukioikkuna

temppeliaukio lapsiSinisen Huvilan kahvila on varmasti monille yksi rakkaimmista paikoista Helsingissä. Mekin pysähdyimme pulla-kahville nauttimaan kesästä ja hyvästä seurasta, maisemaa unohtamatta. Talvella saa istua sisätiloissa niin paljon, että suosittelen Helsingin ulkoilmakahviloita kesäpäivän iloksi :).

This idyllic outdoor cafe at Töölö Bay is the favorite place for many in Helsinki. We stopped here and enjoyed coffee, bakings and good company.. And amazing view of course! I recommend this place if you are walking around the area.

sh kukatsh kioski

sh töölönlahti

sh pullatraiteet

raiteet2

silta

Hakaniemen torilta löytää vaikka jos mitä tuoretta. Isommat markkinat järjestetään joka kuun ensimmäinen sunnuntai. Itse havittelen näitä kukkaisia itselleni. Kukkia ei voi olla elämässä koskaan liikaa.

Hakaniemi Market Square is a place to spot anything fresh. They have bigger market on the first Sunday of every month. I adored these flowers. I could adopt them all! You can´t have too many flowers.

torikukat torikukka

Tuomiokirkko -ehkä kaunein rakennus Helsingissä. Mihin muualle olisi parempi päättää kesäinen pyöräretki? Kiitos Nella ja Mirje seurasta ja suurkiitos HELtours, kun tarjositte meille näin mahtavan aamupäivän. Suosittelen viemään kaikki ulkomailta vierailulla olevat kaverit ja tuttavat tutustumaan Helsinkiin vähän erilaisesta näkökulmasta käsin. Eipä tämä ollut ikävä kokemus paikallisellekaan, tällaiselle anti-pyöräilijälle kokemus oli jopa eksoottinen. Ehkäpä hankin oman Jopon ja alan harrastamaan tätä enemmänkin.

Helsinki Cathedral -maybe the prettiest building in Helsinki. What could be better way to end lovely biking tour? Thank you Nella and Mirje for your company and thank you HELTours for organizing this amazing day for us! I recommend this trip to everyone. You´ll have funny day, that´s for sure :).

tuomiokirkko

tuomiokirkkkoyläkulma

tuomiokirkkokäsiseisonta

Instagram: @helsinkibiketours

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:50

    Thank you!

  • Leave a Reply