Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kankaanpää

Kankaanpää -Kaupunki, jossa asuin ensimmäiset 18 vuotta elämästäni. Se ei tunnu vieraalta mutta ei liioin kuitenkaan kodilta. On hienoa, että on paikka, jonne aina voi palata ja paeta arjen hälinää. 12 000 asukkaan kaupungissa ympyrät ovat yhtä pienet kuin aina ennenkin. Ehkä juuri se tuokin tervetullutta vaihtelua elämään Helsingissä, täällä kun saa elää sitä anonyymia elämää ihan kyllästymiseen saakka.

Kankaanpää –The town where I lived for first 18 years of my life. 11 years later it doesn´t feel home, but it feels good to visit every time. It´s great to have a place to escape hectic life.

palmut

Kankaanpäässä kasvaa palmujakin ;). Ranta on nimeltään Rivieera ja se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Rannalla lapset leikkivät, nuoriso juhlii, aikuiset istuvat terassilla..ja minun pyöräni varastettiin vuosituhannen alussa. Siihen loppui sillä erää minun pyöräilyni. En ole omistanut yhtäkään pyörää tuon jälkeen.

Palm trees are also available ;). This beach is called Rivieera and it´s located right next to the center. Kids are playing, youth partying, adults sitting at terrace.. and my bicycle was stolen at 2002. That was end of my bicycling so far. 

polkupyörä rantsu kopio puujataivas päivänkakkarat silta
veneet veneet2 veneet3

keskuskatu

Keskuskadun nurkalla sijaitsee edelleen kukkakauppa, joka on ollut siinä niin kauan kuin saatan muistaa. Lapsuusvuosina, siinä kahdeksankymmentäluvun ja yhdeksänkymmentäluvun taitteessa, samassa paikassa oli myös karkkikioski, josta ostettiin irtokarkkia kappalehinnalla. Viiden markan viikkoraha on siis monesti tuhlattu viimeistä penniä myöten tänne.

In the corner of Keskuskatu there is a flower boutique. It´s been there as long as I can remember. In the 80´s/90´s there was also a candy kiosk. They sold candies, priced per one candy. My weekly allowance was many times spent there completely. 

varjo

kuivakukat kopio

lupiinit

keltakukat

pajunen

pajunen2

pajunengraffa kopio

pajunenvapaus

Kaikki loppuu aikanaan. Niinpä lyödään maan tasalle kohta viimeisetkin jäänteet tästä vaateliikkeestä. Kuka enää muistaa aikoja, jolloin yksiä farkkuja varten oikeasti säästettiin pitkän aikaa?
Seuraava kuva on räpsäisty iPadilla Kankaanpään Seudun sivulta. En voinut vastustaa kiusausta esitellä teille, miltä liike on aikanaan näyttänyt. Ovathan nuo Venturot oikeasti aika mielettömiä. Täältä voi lukea enemmän noiden sivumoduulien ja kyseisen rakennuksen historiasta.

Every story has an end. This nostalgic building is soon history. It used to be a clothing store and my mom bought her jeans from there. Who remembers those days when you actually had to save money for long time just to get a pair of jeans?
The next picture is from the local newspaper, Kankaanpään Seutu. I just wanted to show you how this building used to look. I think those Venturos on the sides are amazing. 

kuva (14)

Ei sitä voi lakata ihmettelemästä, miten elämä heittelee. Kankaanpäässä asuessani en olisi voinut kuvitellakaan asuvani koskaan Helsingissä. Nykyään on vaikea kuvitella asioiden olevan mitenkään toisin.

Life is such a mystery. When I lived in Kankaanpää, I thought I could´t ever live in Helsinki. Nowadays I could´t imagine this other way. 

linnuttaivas2

linnut

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply virpis75 keskiviikko, heinäkuu 16, 2014 at 21:21

    Kiva postaus! Olisi muutenkin kiva täällä lukea bloggaajien esittelyä omista lapsuuden maisemistaan, mitä oli silloin ja mitä paikalla on nyt. Itsellä pyörinyt mielessä vähän saman tyylistä aihetta! 🙂

    • Reply mirkki torstai, heinäkuu 17, 2014 at 23:22

      Kiitos :). Joo olis tosi mielenkiintosta lukea enemmän kotikaupungeista -aivan eritoten niistä, jotka ovat itselle niitä vähän vieraampia :)!

    Leave a Reply