Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kallio TOP 50 / CreateTrips

*This post will be translated in English later*

Matkamessujen aikaan kuulin ensimmäistä kertaa CreateTripsista -lähitulevaisuudessa julkaistavasta uudesta mobiilisovelluksesta, jonka avulla matkabloggaajat voisivat julkaista omia minimatkaoppaitaan. Ajattelin, että tämä ei kosketa minua millään tavalla.

Palataan ajassa kymmenen vuotta taaksepäin. Muutin Helsinkiin. Ajattelin, että minne tahansa voin muuttaa, paitsi Itä-Helsinkiin tai Kallioon. Miten nämä asiat oikeastaan liittyvät toisiinsa?

createtripspiritta kopio

createtripspriceoflife kopio

Olen juuri se ihminen, joka todennäköisesti toteuttaa kaikki ne asiat, joille on aluksi sanonut ”ei koskaan”. Muutin ensin vuodeksi Itä-Helsinkiin ja sen jälkeen olen asunut 9 vuotta Kalliossa. CreateTripsinkin kanssa kävi niin, että mieleni muuttui ja innostuin siitä melko nopeasti. Lopputulos, jota en olisi koskaan voinut 10 vuotta sitten kuvitella: Olen julkaissut ensimmäisen matkaoppaani, joka on kunnianosoitus Kalliolle, kaupunginosalle, joka oli minulle aikanaan ”ei koskaan”.

createtripskallio kopio

createtripstie kopio

CreateTripsiin on mahdollista luoda sekä ilmaisia että maksullisia matkaoppaita. Ajattelin aluksi, että tietenkin teen oppaasta maksullisen. Muutin tässäkin asiassa mieltäni, kuinkas muutenkaan. Päätin, että haluan tehdä oppaasta samalla syntymäpäivälahjan isälleni, joka täytti 50 vuotta 9.7. Sukunimemme on Kallio, siitä lähti idea yhdistää tämä jotenkin perheeseeni. Tajusin, että en sittenkään tahdo tehdä oppaasta maksullista, jotta kaikki halukkaat voivat ladata sen. Sillä ei ole minulle lopulta merkitystä, että en saa tästä projektista rahallista korvausta. Lahjaidean kautta hahmottui oppaani lopullinen muoto -halusin valita siihen 50 kohdetta isäni merkkipäivän mukaisesti. Näin syntyi Kallio TOP50.

Createtripsarla kopio

createtripshakaniemihalli kopio

Projekti oli pitkä. Se vaati muun muassa lukemattoman määrän työtunteja, unettomia öitä, kyyneleitä, rahan menoa, istumista koneen äärellä, valokuvaamista, kävelyä, turhautumista ja lopulta jopa pelkoa siitä, että en mitenkään tule saamaan tätä valmiiksi ajoissa. Tein oppaan englanniksi, enkä todellakaan koe olevani mukavuusvyöhykkeellä, kun kirjoitan vieraalla kielellä. Lopulta sain oppaan julki tiistaina puoliltapäivin, kaksi tuntia ennen kuin lähdin Helsingistä loman viettoon Kankaanpäähän. Ei olisi paljon tiukemmaksi voinut aikataulu mennä. Mutta aivan mahtava fiilis :)!

createtripsavikainen kopio

createtripscella kopio

Kyllä kannatti. En tiedä tulenko tästä projektista ja työmäärästä jotenkin ”hyötymään”, kuten jotkut tahtovat nykyään ajatella ennen kuin laittavat tikkuakaan ristiin minkään asian eteen. Olen kuitenkin saanut kokea projektin aikana paljon iloa, ja se itsessään riittää. Olen saanut tehdä jotain sellaista, jota olen aina halunnutkin, olen kirjoittanut matkaoppaan :). Toivon vilpittömästi, että oppaasta on iloa helsinkiläisille sekä täällä reissaaville -ja tietenkin paikallisille yrityksille.

Createtripssävy

createtrips3 kopio

Halusin valita oppaaseen mahdollisimman paljon ekologisilla ja eettisillä periaatteilla toimivia yrityksiä. Esimerkiksi kaikki putiikit, jotka valitsin mukaan, ovat secondhand-liikkeitä. Alueella on oikeasti paljon kaikkea mielenkiintoista, aivan erityisen paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita (ja laadukasta kahvia)!

createtripsvintage kopio

createtripssoulvintage kopio

Olen oppinut projektin aikana paljon. Olen viisaampi sen suhteen, millaisia valintoja haluan jatkossa tehdä. Olen oppinut uudella tavalla kärsivällisyyttä ja ymmärtänyt, että ei kannata tuijottaa työmäärää, vaan pitää mielessä se, miksi on tekemässä sitä, mitä tekee. Olen saanut jotain todella konkreettista päätökseen pitkästä aikaa, ja olen siitä erittäin iloinen.

createtripskarhupuisto kopio createtripslintsi kopio

Linnanmäki ei sijaitse ihan Kalliossa, mutta aivan kivenheiton päässä, joten halusin sen mukaan oppaaseeni. Harvassa paikassa on kuitenkaan huvipuistoa lähes omalla takapihalla :). En siis ollut ihan täysin uskollinen virallisille kaupunginosan rajoille tämän projektin kanssa.

createtripspariskuntapiritta kopio createtripstokoi kopioOppaan voi ladata AppStoresta. Ensin täytyy ladata ilmainen CreateTrips-sovellus. Tämän jälkeen oppaan voi ladata sovelluksen omasta storesta. Samasta paikasta löytyy monia muitakin oppaita, joten siinäkin mielesä CreateTrips kannattaa ladata, jos vielä ei ole sitä tehnyt. Sovelluksen avulla voi myös suunnitella omia reissujaan ympäri maailmaa.

Tervemenoa seikkailemaan Kallioon (=!

#kallio50

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Marimente torstai, heinäkuu 10, 2014 at 17:21

  Onneksi olkoon Kallio TOP 50 -oppaasta, kuulostaa hienolta, mielenkiintoiselta, merkitykselliseltä ja täysillä vedetyltä projektilta! 🙂 On ihan totta, että kun tekee jotain, mikä on itselle tärkeää ja millä tuntee olevan merkitystä, ei siinä vaiheessa ole enää kyse rahasta (vähän sama kuin matkabloggaaminen).

  En ole itse hengannut Kallion suunnalla kovinkaan paljoa, mutta oon kuullut ja lukenut että sieltä löytyy vaikka mitä ja alue suorastaan kukoistaa nyt! Toivottavasti CreateTrips saadaan pian myös Androidille, niin pääsen mielenkiinnolla tutkimaan sinun ja muiden tekemiä kaupunkioppaita 🙂

  • Reply mirkki torstai, heinäkuu 10, 2014 at 21:17

   Kiitos <3! Joo se on niin totta, että Kallio on alkanut suorastaan kukoistamaan viime vuosina. Valtava muutos siihen, mitä se on joskus ollut. Toivotaan että saadaan tää Androidille mahdollisimman pian :).

 • Reply Panu / Panun matkat torstai, heinäkuu 10, 2014 at 21:52

  Onneksi olkoon! Hieno saavutus sinulle ja upea kunnianosoitus isällesi! Kiinnostaisi kovasti lukea oppaasi, mutta joudun Windows Phone -käyttäjänä ilmeisesti odottamaan melkoisen tovin ennen kuin se on mahdollista.

  • Reply mirkki maanantai, heinäkuu 14, 2014 at 19:01

   Kitos Panu! Joo tuli tehtyä vähän erilainen synttärilahja tällä kertaa :D. Täytyy toivoa, että saavat sen Nokian laitteisiin niin pian kuin mahdollista. Itseasiassa isälläni on sama tilanne, hänenkin piti tutkailla opasta vain minun laitteellani. Mutta eiköhän viimeistään syksyllä tilanne korjaannu :).

 • Reply ananas2go perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 03:09

  Hei, kiitos, kun kerroit! Ja menestystä juuri valmistuneelle hankkeellesi. Joko fiilistelet tulevaa?

  • Reply mirkki maanantai, heinäkuu 14, 2014 at 18:58

   Kiitos kovasti :)! Pahoittelut muuten siitä, että vastailuni on viivästynyt. Kommentti-ilmoitukset olivat yhtäkkiä alkaneet mennä roskapostiin mailissani. Tässä haaveilen ja fiilistelen kovastikin juuri parhaillaan. Eri asia on sitten millä muotoa nämä haaveet alkavat toteutumaan :D! Loppuvuodesta olen varmasti paljon viisaampi ja on uusia proggiksia työn alla :).

 • Reply Rosita perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 07:29

  Hienoja kuvia!
  Onneksi olkoon, oma matkaopas on iso juttu!!

  • Reply mirkki maanantai, heinäkuu 14, 2014 at 18:56

   Kiitti! 🙂 Joo on mahtava fiilis, kun sai yhden projektin valmiiksi. Tästä on hyvä jatkaa uusia projekteja ja seikkailuita kohti.

 • Reply Maarit Johanna perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 08:07

  Aivan loistava idea ja hieno kunnianosoitus! Olen vasta ladannut laitteelle create tripsin joten pitäisi varmaan vielä opetella sitä käyttämään 🙂

  • Reply mirkki maanantai, heinäkuu 14, 2014 at 18:55

   Joo nyt sitten vaan opettelemaan. En ole itsekään vielä ihan hirmuisesti ehtinyt perehtyä sovelluksen käyttämiseen, mutta matkaoppaat tosiaan löytyvät sieltä storesta :):). Niitä näköjään sinne on alkanut satelemaan. Ja kiitos paljon :)!

 • Reply fresa perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 10:59

  Aivan ihana idea! Onnea hankkeesi loppuun saattamisesta! 🙂 Pakko käydä kyllä lataamassa tuo jossain vaiheessa ja katsoa, mitä kohteita matkaoppaastasi löytyy! 🙂

  • Reply mirkki maanantai, heinäkuu 14, 2014 at 18:53

   Kiitos kovasti Fresa :)! Käy ihmeessä lataamassa ja tsekkaamassa löytyykö sieltä omia suosikkeja (:.

  Leave a Reply