Ravintola Kolmon3n

Ravintola Kolmon3n on yksi parhaista ravintoloista Kallion alueella. Jos tämä Kolmannen Linjan helmi on sinulle vielä tuntematon, susoittelen pian tutustuma

Ravintola Kolmon3n Kallio

Jotkut ovat ärsyyntyneet Kallion alueen trendikkäiden ravintoloiden hypestä sosiaalisessa mediassa. Minua ei ärsytä. Soisin hehkutuksen vaikka lisääntyvän. Jos lähiruokaan, luomuun ja suomalaisuuteen panostavista ravintoloista onkin tullut trendi, toivon totisesti, että se on tullut jäädäkseen. Toivon myös, että näitä ravintoloita avataan lisää, ja että niiden ympärille syntyy tarvittava määrä keskustelua, jotta ne voivat jatkaa toimintaansa mahdollisimman pitkään. Roskaruoka tappaa ihmisiä – hitaasti, mutta erittäin varmasti. Jos onnistumme kääntämään Suomessa roskaruoka/eines/ketjutuotantotrendin päinvastaiseen suuntaan, niin kiitän ja kumarran jokaista trenditietoista henkilöä.

There is lot of social media hype around hip restaurants in Kallio area. This makes some people get upset. I personally think this whole new genre of restaurants is awesome. Let’s make some more hype! To me it sounds absolutely fantastic if organic/local production and healthy food become trendy. I hope it will last forever. Junk food kills – slowly but surely. If we can do better choices, like support good restaurants instead of mass produced burgers, it’s amazing. I’m thankful to each and every ”trendy” person in Helsinki.

Ravintola Kolmon3n Kallio
Ravintola Kolmon3n on avattu keväällä Kolmannella Linjalla, Helsingin Kalliossa. Kuten aiemmin mainitsin, ravintolabisnes on mielestäni kehittymässä hyvään suuntaan, sillä enää naapurustossani ei tarjoilla vain pikaruokahöttöä tai etäisesti ravintoa muistuttavia eineksiä. Kolmos3ssa fiilistellään suomalaista kotiruokaa, hieman fiinimpänä versiona tosin. Ruoka valmistetaan puhtaista pohjoimaisista ja suomalaisista raaka-aineista. Myös lounasaikaan kaikki valmistetaan alusta loppuun itse (tomaattimurskaa lukuunottamatta).

Restaurant Kolmon3n is recently opened gem in Kolmas Linja, Kallio. Like I said, I think restaurant business is going to the right direction. I love it. Kolmon3n offers high quality home cooking. Dishes are created using clean flavors and local and scandinavian ingredients. Lunch menu changes daily and it’s also self-made and fresh. If you are traveling in Finland, this is good place to taste authentic Finnish flavours. 

Ravintola Kolmon3n Kallio

Aukioloajat kannattaa huomioida ennen kuin suunnistaa paikalle. Tällä hetkellä ravintola on auki maanantaisin 10.30-16 ja tiistaista lauantaihin 10.30-16 sekä 17-23. Lounaalle ei oteta pöytävarauksia. Illaksi suosittelen varausta, ainakin, jos on liikkeellä isommalla porukalla.

Check out the opening times before navigating to restaurant. At the moment Kolmon3n is open on Mondays 10.30-16 and from Tuesdays to Saturdays 10.30-16 and 17-23. Restaurant don’t take reservations during lunch time, but in the evenings I recommend to book table. Of course you can also try to get the table without a reservation.

Ravintola Kolmon3n Kallio Ravintola Kolmon3n Kallio
Alkuruokani sisälsi siikaa, fenkolia ja ruista. Maistui erinomaisen hyvältä!

Appetizer included whitefish, fennel and rye. It tasted really delicious. 

Ravintola Kolmon3n Kallio
En ole viinien asiantuntija, enkä osaa kuvailla niitä hienoilla termeillä, mutta tykästyin tähän italialaisen punkkarin, Marco Giovanni Zanettin Mouth Bomb -viiniin. Tässä on mielestäni mahtavaa asennetta. Toiveikkaana astelin myös Alkoon vain todetakseni, että valitettavasti kyseistä viiniä ei sieltä saa ostettua. Ehkä asia korjaantuu tulevaisuudessa. En tiedä, miten korrektia tätä on myöntää, mutta itse valitsen viinin pitkälti etiketin ja fiiliksen mukaan. Kuulostaa varmaan yhtä fiksulta kuin auton valinta pelkästään värin perusteella. Tämä on kuitenkin kohdallani totuus.

I’m not an expert what comes to wines. I still wanna say that I liked this red wine, Mouth Bomb, made by Italian punk, Marco Giovanni Zanetti. This wine has great rebel attitude (and taste). I noticed this wine is not available on Alko yet, but hopefully some day soon. I don’t know should I say this, but I love to choose wine by etiquette. Sounds quite stupid, but visuality matters to me.

Ravintola Kolmon3n Kallio
Pääruoan kohdalla olinkin sitten keskittynyt itse asiaan, eli syömiseen. Unohdin siis ottaa kuvan kokonaisesta ruoka-annoksestani. Testasin annosta, johon oli koottu makuja eri tuottajilta Hakaniemen hallista. Pakko fiilistellä tätä konseptia.

When I got my main course, I forgot to take picture first. You can take that as a compliment for food. That portion was assortment of seasonal flavours from Hakaniemi Market Hall. I love the idea of this concept. It also tasted good. 

Ravintola Kolmon3n Kallio

Ravintola Kolmon3n Kallio

Jälkiruoka sisälsi marenkia, suklaamoussea, marjoja. Tätä ei varmaan tavi selitellä, maistui sen verran taivaalliselta.

Meringue, chocolate mousse, berries.. Do I need to explain this more? The dessert was my favorite. 

Ravintola Kolmon3n Kallio Ravintola Kolmon3n Kallio
Asiakaspaikkoja ravintolassa on 30 ja sisustuksessa liikutaan akselilla musta-keltainen-harmaa-valkoinen. Keltaisesta on viime vuosina tullut yksi lemppariväreistäni, joten ilahdun jokaisesta ravintolasta (tai mistä tahansa paikasta), joka sitä käyttää sisustuksessa. Keltainen muistuttaa aina auringosta ja muista mukavista asioista. Okei, lähinnä aurigosta ja kesästä.

There are 30 seats in the restaurant. Decoration is black-yellow-grey-white. Lately yellow has become one of my favorite colors. Yellow makes me happy, because it reminds me about many good things in life – for example the sun. Okay, mostly about the sun. 

Ravintola Kolmon3n Kallio kolmonen auringonlaskuRavintola Kolmon3n Kallio Kallio
Henkilökunta oli ystävällistä ja illallisesta jäi kaikin puolin hyvä fiilis. On selvää, että Kolmon3n on kokeneiden ravintola-alan ammattilaisten käsissä. Palaan varmasti takaisin.

Staff was friendly and the whole dining experience was good. Obviously this restaurant is in the hands of professionals. I’ll be back.

Yhteistyössä/Collaboration:
Kolmon3n

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Veera Bianca keskiviikko, kesäkuu 18, 2014 at 10:50

  Nomnom! Kiitos tästä jutusta, en ole moisessa raflassa ennen käynyt, mutta nyt on varmaankin pakko! 🙂

  • Reply mirkki keskiviikko, kesäkuu 18, 2014 at 17:24

   Kyllä meidän varmaankin täytyy alkaa vierailemaan näissä Kallion ravintoloissa enemmänkin 8).

 • Reply heartwavesdesign maanantai, kesäkuu 23, 2014 at 18:50

  Kiitos postauksesta! En pysy itse oikein perässä näissä uusissa rafloissa joten kiva että niistä saa tietoa! Ajattelin itsekin postailla kesällä Helsingistä paljon kun tää on niin kiva kesäkaupunki säästä huolimatta.

  • Reply mirkki maanantai, kesäkuu 23, 2014 at 23:14

   Kiitos kommentista :)! En pysy minäkään oikein perässä, sen verran paljon tässäkin kaupungissa tapahtuu. Silloin kun onnistun bongaamaan kivoja paikkoja, on mukava jakaa se muillekin. On hienoa, jos ihmiset alkavat suosia enemmän paikallisia ravintoloita ketjujen sijaan (=.

  Leave a Reply