Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: Ennalleen asetettuja unelmia

Maailma muuttuu. Niin nopeasti, että on vaikea pysyä perässä. Tuntuu, että en ole henkilökohtaisesti osannut ottaa kaikkea irti niistä mahdollisuuksista, joita tietyt asiat, erityisesti tekniikan kehittyminen, tässä ajassa mahdollistavat. On pakko heti kättelyssä tunnustaa, että olen viime aikoina seurannut suu auki vierestä, kun monet parikymppiset toteuttavat isoja haaveitaan, siis oikeasti isoja, sellaisia, joista en itse ole uskaltanut edes haaveilla. Olemme monesti pohtineet ystävieni kanssa, että mikä noissa 90-luvulla syntyneissä oikein on, kun he tuntuvat elävän ihan eri levelillä ja häpeilemättömän rohkeasti toteuttavat unelmiaan. Kai tässä pitää alkaa ottamaan mallia nuoremmistaan.

image

Lähtökohdat ovat toki nykyään erilaiset. Kun itse olin 20-vuotias, en omistanut edes tietokonetta. En voinut hakea inspiraatota tai kontakteja sosiaalisen median kautta. Kenestäkään ei tullut Instagram/You Tube-julkkista yhdessä yössä. Tämä päivä on vaan käsittämättömän erilainen kuin se, jota elimme 10 vuotta sitten. Mutta silti… Myönnän, että oma itsetuntoni ei vaan riitä moniin juttuihin, joita näen ihmisten tekevän ympärilläni. Tahtoisin asioiden olevan toisin. En ole aina antanut itselleni lupaa tavoitella niitä asioita, joita oikeasti haluaisin. Sen kunniaksi aion nyt sanoa ääneen sen, että aion toteuttaa pitkäaikaisimman reissuhaaveeni ja käydä Australiassa ennen kuin täytän 30 :). Aikaa minulla on noin 9,5 kuukautta. Säästöt ovat miinuksella, unelmat eivät. Jostain on nyt pakko aloittaa, jotta tämä puolittain eläminen vihdoin päättyisi. Tuntuu, että alisuoritan kaikilla elämäni osa-alueilla, enkä tahdo tämän jatkuvan näin. On tullut lunta tupaan monta kertaa, kun olen tilannut aurinkoa. Mutta entä sitten? Se ei ole syy luovuttaa.

Toinen asia, joka on ollut ajatuksissani viime aikoina, on se, että olen oikeastaan aina tahtonut mennä naimisiin rannalla (tarkoitan siis jos menen joskus naimisiin, ei ole näköpiirissä tällä hetkellä!) En ole kuitenkaan ajatellut, että se voisi joskus toteutua. Tällä hetkellä inspiraationani toimii tuore rouva, jonka voitte bongata Instagramista:
@emlouise11
Hän sanoi miehellensä tahdon viime viikonloppuna Balilla. Olen vain tuijottanut noita hääkuvia ja miettinyt, että miksi minun pitäisi yhteiskunnan/perheen/kenenkään mielipiteen takia luopua sellaisista haaveista, jotka ovat elämäni kokonaisuutta ajatellen tosi isoja. Olen usein yrittänyt visualisoida omia häitäni, enkä vaan pysty näkemään itseäni suomalaisissa puolijäykissä hääjuhlissa enkä edes yhdessäkään kirkossa. Ei siksi, että vastustaisin perinteistä avioliittoa tai kirkkohäitä, vaan koska mielestäni ihmisen tekemä ei voi koskaan päihittää Luojan luomaa, ja auringonlasku merellä on kaunein alttaritaulu, mitä maailmasta löytyy. Tahdon viettää elämäni tärkeimmän päivän ympäristössä, joka on minulle oikeasti merkityksellinen.

image

Tahdoin sanoa tämänkin asian blogissani, jotta en jatkossa unohtaisi olla rohkea niiden asioiden ja unelmien kanssa, jotka ovat minulle tärkeitä. Opetteluahan tämä tulee olemaan, mutta askel kerrallaan. En halua luovuttaa, koska lopulta eilen tapahtuneet asiat eivät kerro mitään siitä, mitä tulee tapahtumaan huomenna.
____________________________________________________________________

Toivotan kaikille inspiroivaa ja unelmien täyteistä Instagram Travel Thursdayta! Tällä kertaa suosittelen kurkkaamaan IGTT hostimme Veeran blogia. Hän on juuri napannut itselleen unelmaduunin matkabloginsa kautta. Tehdään siis täydestä sydämestä sitä, mitä tehdään. Jonain päivänä se palkitaan<3.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, huhtikuu 17, 2014 at 20:56

  Todella hienosti sanottu!
  Omien unelmien seuraaminen ja toteuttaminen ei ole varsinaisesti helppoa, mutta se on tietyllä tavalla vaivatonta. Vaivatonta sillä tavalla, että kaikki kyllä loksahtaa paikoilleen, kun tekee sitä, mitä oikeasti haluaa :). Tästä asiasta alkaa jo olla kokemusta 😉

  Ja mitä noihin häihin tulee, olen täysin samoilla linjoilla, etten itse voisi enää kuvitella meneväni naimisiin kirkossa. Siispä, kun joskus menen naimisiin avovaimoni kanssa, se tulee tapahtumaan mitä luultavammin ulkomailla juuri esimerkiksi rannalla tai muussa kauniissa paikassa :). Älä luovu unelmistasi, mutta suosittelen tekemään jokaisesta unelmasta tavoitteen. Silloin, kun ne ovat oikeita tavoitteita, teet myös jotain niiden eteen :). Juuri niin kuin tuon Australian matkan kanssa.

  • Reply mirkki torstai, huhtikuu 17, 2014 at 21:16

   Oijoi menkää jo naimisiin en malta odottaa kuvia :D! Mahtavaa. Joo täytyy yrittää pitää fokus niissä oikeesti tärkeissä jutuissa, että pääsee omiin tavoitteisiinsa :). Vähän turhan kauan tässä on vaiheiltu. Eihän se oo mistään kotosin, että kaikki unelmat ja projektit jää aina vaiheeseen. Onneksi on paljon inspiroivia ihmisiä, joista ottaa mallia. Siis elämisen intensiteetissä, en tarkoita tekemisen matkimista.
   Mukavaa pääsiäistä teille sinne itään :).

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, huhtikuu 17, 2014 at 22:23

    Sanotaan, että kyllä ne häät tulee olemaan varmaankin joidenkin vuosien sisään, muttei kuitenkaan ihan vielä :). Itselläni on itse asiassa tietyt henkilökohtaiset tavoitteet ennen naimisiinmenoa. Kai sen voi sanoa niin, että haluan olla tyytyväisempi itseeni tietyillä osa-alueilla ennen avioliittoa (mm. työn ja rahan suhteen).

    Itselläni tämä ”unelmaprojekti” on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Jos tuo itsekehitys kiinnostaa enemmänkin niin suosittelen vilkaisemaan toista blogiani, josta löytyy vähän kaikenlaisia kirjoituksia.

    Saa niitä tekojakin matkia, jos siltä tuntuu :P. Mutta ymmärrän, mitä tarkoitat.

    Kiitos, samoin sinne :)!

    • Reply mirkki lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 23:04

     Kiitos, pitääpi joskus tsekkailla sun toistakin blogia :)!!

 • Reply satuvw perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 13:20

  Jo pelkästään tämän ääneen sanominen on rohkeaa!

  Ja elämänsä voi elää juuri niin kuin haluaa, me menimme naimisiin Sloveniassa joen rannalla, jo se oli unelmien täyttymys, mutta auringonpaiste siihen päälle kruunasi kaiken 🙂

  • Reply mirkki lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 23:05

   Ah Slovenia kuulostaa aivan ihanalle. En tiennytkään tota, tosi upeeta. Ihanaa kuulla tollasia stooreja 8)!

 • Reply Kea lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 14:20

  Mä oon ihan samaa mieltä siitä, että katon välillä suu auki sitä kuinka nuoremmilla on pokkaa ja uskallusta lähteä tekemään mun mielestä mitä kreiseimpiä juttuja joista ite on vaan haaveillu ja joita ei ikinä ite kehtais edes yrittää. Oli aika erilaista meininkiä kun ite olin teini ja nuori 90-luvulla… sain ekan oman tietokoneenkin vasta yli 20-vuotiaana. Tiedostan, että oon ikäisekseni nuorekas ja mulla onkin paljon reippaasti nuorempia kavereita, mutta suhtautumisessa moneenkin asiaan on kuitenkin eroja. Olisi hyvä ottaa nuoremmistakin mallia, vaikka kyllä nekin voisi joskus ottaa vanhemmistaan opiks.

  Hieno kantaaottava postaus jälleen kerran.Toivottavasti Australia tärppää, uskot vaan että: where there’s a will, there’s a way!

  • Reply mirkki lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 23:08

   Kiitos Kea jälleen kivasta kommentista :). Juu itsekin olin 22 kun sain ensimmäisen tietokoneen. Nykynuori ei voisi kuvitellakaan sellaista tilannetta :D. Joo täytyy vaan tehdä kovasti duunia, jotta ne unelmat voi toteutua. There is a way <3.

  Leave a Reply