Instagram Travel Thursday -Chjoko

image

Niin lähellä, mutta niin uskomattoman kaukana.

Miten paljon onkaan sellaisia paikkoja, jotka ovat liian itsestään selviä tai turhan lähellä, jotta niitä tulisi koskaan noteerattua. Kruunuhaan alue Helsingissä on minulle yksi niistä. Lähistöllähän se sijaitsee, aivan keskustan vieressä. Ohi tulee kuljettua usein. Ja siltikään siellä ei tule juuri koskaan pysähdyttyä. Sydämeeni tuli äskettäin pieni viilto, kun tajusin, että Liisankadulla sijaitsee vuonna 2005 perustettu suklaapuoti Chjoko. Missä minä olen ollut kaikki nämä vuodet? En siellä ainakaan. Onneksi myöhään on parempi kuin ei silloinkaan.

So close and still so far.

You know those amazing places so close to you that you can´t even notice them? Kruunuhaka in Helsinki has always been that kind of area to me. It is located near center, but for some reason I just don´t visit there often. I recently realized there is adorable little chocolate shop called Chjoko in Liisankatu. And it´s been there for many years.. So question is -where I´ve been? At least not there.

image

Kaikki Chjokon tuotteet valmistetaan leipomomyymälän seinän takana. Valikoimissa on herkkujen lisäksi laadukasta teetä ja kahvia. Innokkaimmille tarjolla on myös suklaabrunssi viikonloppuisin. Olen syönyt käsin tehtyjä konvehteja monessa paikassa, mutta nämä ovat kyllä huikeita verrattuna lähes mihin tahansa. Suosittelen tekemään visiitin Kruunuhakaan :).

They make all the products in the same building. So everything is hand made and fresh! This chocolate is simply awesome. I´ve eaten chocolate in maaany places, and Chjoko beats most of them. And tea was excellent also :). So when you visit Helsinki, remember to stop here.

xxx

Have a sweet Instagram Travel Thursday!

Check out our Finnish hosts to get more information about IGTT and just to read their interesting travel stories:

Veera
Nella
Satu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply satuvw torstai, maaliskuu 27, 2014 at 20:06

  Apua, tämä oli vaarallinen postaus… Voi hyvin olla että löydän itseni tuolta ensi Helsingin reissulla! 😉

 • Reply mirkki torstai, maaliskuu 27, 2014 at 20:50

  Älä edes harkitse ettet menisi ;)! Söin jopa tuolta lahjaksi ostamani suklaat itse 8). Ei saa ostaa liian hyviä lahjoja :D.

 • Reply Maarit Johanna torstai, maaliskuu 27, 2014 at 21:29

  Rovaniemellä on Choco Deli, näyttää ihan yhtä hyvältä! Kun se avasi ovensa niin ajattelin että ostan joka viikko mussut sieltä mutta eipä ole tullut käytyä kuin haistelemassa tunnelmia silloin tällöin ^^

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 27, 2014 at 21:46

   Täytyykin pitää mielessä kun tulen Rovaniemelle jossain vaiheessa. Täytyy vertailla onko suklaa yhtä hyvää siellä Napapiirin toisella puolellakin :P.

 • Reply Kaukokaipuun Nella perjantai, maaliskuu 28, 2014 at 09:33

  Ooh, mun täytyy viedä mun sisko tuonne! .. vaikka oon varma, että suklaahiirenä hän on siellä jo käynytkin. Mutta silti! Ihana aluevalloitus #suomiretki-postauksiin, herkuttelu kotimaassa on aina paikallaan. (:

  • Reply mirkki perjantai, maaliskuu 28, 2014 at 11:51

   Haha joo herkuttelu kelpaa kyllä missä maassa tahansa :)! Vaikka koitankin vähitellen siirty terveellisempiin elämäntapoihin, niin suklaasta en kyllä ihan kokonaan luovu 😉 <3.

 • Reply Laura perjantai, maaliskuu 28, 2014 at 17:03

  Tää on kyllä niin totta, että lähelle katsominen tuntuu unohtuvan aivan liian usein ja kun silmiä avaa hieman enemmän, huomaakin monesti löytävänsä upeita paikkoja, maisemia ja pikkupuoteja käytännössä aivan kulman takaa! 🙂 Tämä putiikki kuulostaa kyllä uskomattoman ihanalta ja erityisesti tuo suklaabrunssi jäi mieleen – täytyy yrittää päästä piipahtamaan täällä seuraavalla Helsingin-reissulla. Kiitos vinkistä!

  • Reply mirkki perjantai, maaliskuu 28, 2014 at 17:47

   Suklaabrunssi on kyllä aika hullu juttu :D! Kannattaa tehdä visiitti tuonne. On kyllä kivaa jakaa tietoisuutta näistä kaikista lähialueen putiikeista. On niin paljon paikallisia laadukkaita yrityksiä, jotka eivät vain syystä tai toisesta ole (tarpeeksi) ihmisten tietoisuudessa. Hyvä suklaa ansaitsee ihmisten huomiota enemmän 8).

 • Reply Kea / Deep Red Blues lauantai, maaliskuu 29, 2014 at 13:58

  Mä muutan ehkä toukokuussa Krunaan, eli sillon viimeistään täytyy käydä tuolla kääntymässä. NAM!

  • Reply mirkki sunnuntai, maaliskuu 30, 2014 at 11:27

   Jee, kohta ehkä kuullaan siis lisää siitä, mitä Kruunhaalla on suklaan lisäksi tarjottavanaan :D<3.

  Leave a Reply