IGTT: Mitä Instagram kertoo meistä?

Sorry guys, this is only in Finnish this time ;).

kuva

Torstai on taatusti viikon aikana useammin kuin muut päivät. Olen vakuuttunut siitä. En tajua, miten aina onnistun sähläämään niin, että (muka) en ehdi tehä näitä Instagram Travel Thursday-postauksia. Onhan IGTT kaikkien aikojen suosikkini sosiaalisessa mediassa liikkuvista kampanjoista. On ihan huippua päästä lukemaan tarinoita ihmisten Instagram-otoksien takana. Yritän parantaa tapani ja tehdä näitä postauksia tunnollisemmin jatkossa.

Olen taas miettinyt viime päivinä, mitä ihmisen Instagram kertoo hänestä. Kun katselen näitä viimeisimpiä kuviani, (jotka siis näkyvät yllä) niin ulkopuolisena päättelisin itsestäni, että pidän matkailusta. Ja ruuasta :D. Ja sehän on kieltämättä totuus. Eiköhän se niin ole, että ihminen puhuu siitä, mitä sydän on täynnä. Osallistuin tässä taannoin Instagramissa yhden bloggaajan kuvan alla sellaiseen mahtavaan tempaukseen, jossa hän pyysi jokaista kommentoijaa sanomaan jotain positiivista edellisestä kommentoijasta tämän kuvien perusteella. Tuli muuten ihan mahtava fiilis noista tuntemattoman ihmisen sanoista. Ja oli hienoa huomata, että ventovieras pystyy näkemään niin paljon minun persoonastani pelkkien kuvien perusteella :)!

Itse koen, että minulle tärkeimmät jutut Instagramissa ovat matkainspiraation levittäminen, ja toisaalta positiivisten ajatusten ja välittämisen jakaminen. Samoja asioita myös etsiskelen muiden postaamana. Olen löytänyt mielettömän siistejä paikkoja, ihmisiä, ravintoloita ja kirjoituksia Instagramin kautta. Olen sanonut tämän ennenkin ja sanon jälleen: Instagram on ehdottomasti minun se kaikista lempparein sosiaalinen media.

Suosittelen vilkaisemaan omaa Instagramiaan ja ja pohtimaan, miltä se näyttäisi, jos sitä katsoisi ensimmäisen kerran ulkopuolisena. Samalla saattaa oivaltaa jotain uutta itsestään :).

Minut siis löytää Instagramista nimellä
@mirkahannele

Matkainspiraatiota löytyy kun haet
#instagramtravelthursday
#IGTT

Suosittelen bongailemaan myös kuvia kotomaastamme
#suomiretki

Meidän IGTT:n Suomen hosteja voit seurailla heidän blogiensa kautta tai Instagramissa
Nella (@nellahelsinki)
Veera (@veerabianca)
Satu (@todestinationunknown)

Happy IGTT <3!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Anna Koskela torstai, maaliskuu 20, 2014 at 08:20

  Mä olen päättänyt, että Instagrammiin en laita kuin matka ja ruoka kuvia. Joskus tulee laitettua joku fiiliskuva ja ihan satunnaisesti kuva koirasta.

  Valitsen seurattavatkin niin, että henkilöiden Instagram tukee mun mieltymyksiä, eli matkailu, valokuvaus ym.

  Henkilökohtaisesti menee hermot, kun olen ruvennut seuraamaan jotakin _matkailu_ kuvien ja sen aiheisen profiilin takia ja sitten yhtäkkiä feedi on täynnä jotain vauvakuvia. Seuraaminen loppuu nopsaan. Taidan olla vähän tylsä…

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 08:44

   Kiitos hyvistä ajatuksista Anna :)! Tässä tulikin erittäin hyvä pointti esille. Eihän kenenkään tarvitse seurata ihmisiä, jotka eivät postaa kuvia sellaisista aiheista, joista on kiinnostunut. Ihmiset pahoittavat ihan liikaa mielensä siitä, jos joku tietty ihminen ei seuraa heitä. Tai lopettaa seuraamasta. Ei sitä tarvitsisi ottaa niin henkilökohtaisesti. Jos ei huvita päivä toisensa jälkeen tuijotella vaikka niitä vauvakuvia niin se on ihan ok :D! Et ole tylsä :).

   • Reply Maarit Johanna torstai, maaliskuu 20, 2014 at 08:59

    Mieki komppaan Annaa 😀 Seuraan itsekin paljon matkailusivustoja, toki tykkään muistakin mutta ei kyllä tuntemattomien ihmisten selfiet tai parisuhdekuvat innosta :p

    • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 11:49

     Haha joo minäkin myönnän auliisti että liiallinen määrä samanlaisia selfie-kuvia saa mut painaan unfollow :D.

 • Reply kaukokaipuu torstai, maaliskuu 20, 2014 at 09:06

  Aivan ihana postaus! Mulle tuli tästä niin hyvä mieli. <3 Ihana nähdä sua tänään!

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 11:50

   Niin onki ihan superkivaa nähdä illalla<3.

 • Reply Jenna torstai, maaliskuu 20, 2014 at 09:54

  Olipa kiva postaus 🙂 Olen itsekin joskus miettinyt, mitä instagram kertoo minusta. Varmasti ainakin sen, että mulla on aina matkakuume 😀

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 11:59

   Kiitos. Haha joo se taitaa olla kyllä aikamoinen kehä. Ensin postataan matkakuvia Instagramiin ja sitten vasta matkakuume nouseekin :D.

 • Reply maisasofia torstai, maaliskuu 20, 2014 at 11:55

  Tää on tosi hyvä aihe 🙂 Oon kans sillä kannalla, että seuraan jos mua kiinnostaa ja mua kannattaa seurata vaan jos kiinnostaa. Muuten mulle on ihan sama mitä kukanenkin postaa: eihän niitä kuvia tarvitse selailla jos ei halua. Toisinaan huomaa, että ihmiset valittaa turhaan toisten käyttäjien esimerkiksi postaavaan liikaa selfie-kuvia: eihän niitä tarvitse katsella jos ei halua! 😀 Hyvä postaus ehdottomasti! 🙂

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 12:11

   Tunnustan itse että valitan kyllä siitä, että ihmiset postaa liikaa selfieitä :D. Se on ihan totta, että ei todellakaan tarvi seurata jos ei halua. Mutta tuo ilmiö liittyy mielestäni laajemminkin tietynlaiseen nykyajan itsekeskeiyyteen ja omaan napaan tuijotteluun, joten ehkä siitä on välillä hyväkin keskustella. Hyvä perussääntö on kuitenkin, että ihminen saa postata itselleen tärkeitä juttuja ja seurata itselleen tärkeitä juttuja ja muiden ei tarvi siitä loukkaantua 😀

 • Reply Kiira torstai, maaliskuu 20, 2014 at 12:00

  Mä oon miettinyt useasti samaa… Katsoin juuri omaa Instagramiani ja mietin, että mitä se oikein kertoo musta. Tajusin, että ei sillä loppujen lopuksi ehkä niin paljoa merkitystä, kunhan itse pitää omista kuvistaan. 🙂

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 14:21

   Aivan, siinäkin ihmiset ovat tosi erilaisia, että mitä Instagram itselle merkitsee. Toiset lataavat sinne mitä sattuu vaan omaksi ilokseen, toiset taas esimerkiksi bloggaavat IG:ssä aktiivisesti ja ovat erittäin tietoisia omasta missiostaan siellä. Pääasia kai, että itse tunnistaa omat motiivinsa :D.

 • Reply Amanda torstai, maaliskuu 20, 2014 at 12:37

  Instagram on ihan mainio juttu, myös mun suosikkini! Samalla oon myös ihan samaa mieltä; turha sitä niin vakavasti on ottaa. Mä en seuraa kaikkia ystäviänikään siellä, jos kuvat ei aihepiiriltään yleisesti ottaen kiinnosta. Musta on kuitenkin tavallaan hienoa, jos joku kokee vauvakuvien tai itsuleiden (kiitti itsuli-sanasta Miikkulaisen-blogin Miialle!) jakamisen siellä omaksi jutukseen. Mua ei kiinnosta seurata sellaista, mutta ei kaikille myöskään varmasti uppoa mun nopeasti työmatkalla räpsäisemät kuvat rakennuksesta, johon valoo osuu kivasti sillä hetkellä / puista / reissukaipuusta. Se on ihan ok. 🙂

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 14:30

   Niinpä. Todellakaan meidän reissufiilistelyt ei kiinnosta kaikkia ja se on erittäin jees :). Ihmiset ihan oikeesti loukkaantuu tosi paljon näistä seuraamisten lopettamisista ja se on tosi hassua. Kannattaa vaan keskittyä siihen omaan juttuunsa ja siihen kaikkeen positiiviseen, jota Instagraminkin kautta on tullut :).

 • Reply Rimma torstai, maaliskuu 20, 2014 at 13:35

  Loistava postaus! Itse seuraan todella laidasta laitaan ihmisten blogeja ja Instagramia. Omassa Instagramissa taitaa enimmäkseen olla niitä matkakuvia, mutta kyllä väliin mahtuu myös kuvia meidän koirista, hepasta ja ihan siitä arjesta. Komppaan edellä olevia, että kenenkään kuviahan ei ole mikään pakko seurata, jos ne ei kiinnosta (:

  • Reply mirkki torstai, maaliskuu 20, 2014 at 14:44

   Kiitos! Minäkin tällaisena vähän liiankin uteliaana ihmisenä seuraan tosi monenlaista porukkaa Instagramissa ja Twitterissä. Joskus mietin, että pitäisi karsia puolet pois :D. Minusta se in itse asiassa tosi hauskaa nähdä niitä arkikuviakin kaiken matkafiilistelyn välissä. Pysyypä paremmin mielessä, että kenenkään elämä ei ole pelkkää reissua ja vapaudesta nauttimista. Ja arjestakin löytää niin paljon kaunista :).

 • Reply satuvw perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 09:50

  Taidan itse pitää kovasti maisemista. Ja rannoista… 🙂 Instagramin perusteella ainakin! Kovin henkilökohtaisia kuvia en sinne laita, toki muksut ovat joskus mukana kuvissa, mutta silloinkin lähinnä maisemiin sopien.

  Ihana tuo positiivinen-kommentointi juttu, Instagramissa ehkä parasta onkin tuo tietynlainen ”hyväntuulisuus”, itse en ainakaan ole pahemmin törmännyt negatiiviseen kommentointiin Instagramissa!

  Ja oli kiva nähdä eilen!! 🙂

  • Reply mirkki lauantai, maaliskuu 22, 2014 at 22:24

   No oli todellaki kiva nähdä<3. Piristävä ilta oli. Noita negatiivisia kommentteja tulee ihan sikana julkkiksille (tms), mutta muille ei kyllä oikeestaan. Se on kyllä ihan huippua! Positiivisuus on erittäin tervetullutta :).

 • Reply Veera Bianca perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 16:18

  Sinä senkin ihana <3 Tä oli hauska postaus!

  • Reply mirkki lauantai, maaliskuu 22, 2014 at 22:25

   Mitäs toinen ihana siellä Shanghaissa 8)!!

 • Reply Kea perjantai, maaliskuu 21, 2014 at 19:08

  Mä en myöskään jaksa seurata pelkkiä selfieitä, mutten myöskään pelkkiä ruokakuvia tai koti/vauva/sisustuskuvia. Parhaat on yleensä jollain tavalla joukosta erottuvia, joko tyylillään tai erikoisilla kohteillaan tai fiiliksellään. Mun on ite jotenkin vaikea postata pelkkiä reissukuvia, koska en pysty panttaamaan niitä niin pitkään ja ei mun elämä pelkää matkustelua ole. Day-to-day -jutut on musta nekin ihan jees! 🙂

  Hyviä ajatuksia Mirka!

  • Reply mirkki lauantai, maaliskuu 22, 2014 at 22:32

   Kiitos Kea <3. Näitä ihmisten kommentteja on sairaan hauska lukee, kun alkaa ite pohtiin koko ajan enemmän, että mikä oikeestaan kiinnostaa ja mitä itse haluaa postata :D. Se on kyllä totta, että joukosta erottuvat Instagram-tilit on kiinnostavimpia. Mutta voi miten vaikee onkaan olla persoonallinen tai uniikki sellasessa ympäristössä, johon postataan miljoonia kuvia :D:D.

 • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:37

  Thank you!

 • Leave a Reply