Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki City Run: Run For Freedom

Oletko innostunut juoksemisesta? Oletko jo tehnyt päätöksen osallistua 10.5. järjestettävään puolimaratoniin, Helsinki City Runiin? Voisitko ehkä harkita osallistumista, jos et ole tehnyt vielä sitä ihan lopullista päätöstä?

Nyt olisi erittäin huikean hieno mahdollisuus haastaa itsensä juoksemaan ja samalla kantaa oma kortensa kekoon taistelussa tärkeän asian puolesta. Usealla paikkakunnalla Suomessa toimiva Valo-yhdistys on kokoamassa HCR:lle Run For Freedom-tiimiä. Mistä tässä kaikessa siis oikeastaan on kyse?

Me elämme ajassa, jossa orjia on enemmän kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Ihmiskauppa on maailman nopeimmin kasvava järjestäytyneen rikollisuuden muoto. Suomessa esiintyy sekä työperäistä että seksuaaliseen hyväksikäyttöön perustuvaa ihmiskauppaa. Arviot ihmiskaupan uhrien määrästä Suomessa vaihtelevat sadoista jopa useisiin tuhansiin. Koko ongelma on kuitenkin maailmanlaajuinen ja kansainvälinen, emmekä voi ajatella, että jossain kaukana tapahtuvat asiat eivät vaikuttaisi meidän arkeemme mitenkään. Kaikki vaikuttaa maailmassa kaikkeen. Mielestäni meidän aktiivisesti reissaavien olisi viimeistään tässä vaiheessa syytä tiedostaa, että olemme reissuillamme kasvokkain tämän ongelman kanssa jatkuvasti. On hyvä muistaa, että ihmiskaupan uhri ei ole sama asia kuin kellariin kahlehdittu lapsiprostituoitu (vaikka tämäkin on valitettavaa todellisuutta ympäri maailman). Henkilö, joka työskentelee tehtaassa, hienossa hotellissa tai naapurustomme etnisessä ravintolassa, voi myös olla uhri.

Run For Freedom on tempaus, jolla levitetään tietoisuutta ja kerätään varoja ihmiskaupan vastaiselle työlle. Jokainen juoksija kerää itselleen vähintään 100 euron suuruisen summan, haluamallaan tavalla. (Jos esimerkiksi joku matkabloggaaja lähtee juoksemaan, voimme päättää isolla porukalla lähteä sponsoroimaan häntä.) Kaikki varat lahjoitetaan useassa maassa toimivalle A21-järjestölle. A21 tekee mieletöntä ja erittäin ammattimaista työtä aina eri ammattiryhmien kouluttamisesta ja tiedottamisesta turvakotien pyörittämiseen ja ihmiskauppiaiden tuomiolle saattamiseen. Esimerkkinä kerrottakoon, että 63% vuonna 2012 Kreikassa (lain edessä) ratkaistuista ihmiskauppatapauksista oli A21-järjestön lakimiesten ansiota. Mitä enemmän varoja kerätään, sitä enemmän luonnollisesti saadaan aikaan. Jos saamme esimerkiksi mukaan 100 juoksijaa, saadaan sillä jo kerättyä 10 000 euroa. Ei mikään mitätön rahasumma. Ja tavoitteet ovat tietenkin korkeammalla.

Jokaiselle juoksijalle annetaan Run For Freedom-paita, jolla joukkue erottuu muista juoksijoista. Illalla järjestämme myös afterpartyt juoksijoille. Näistä juhlista on luvassa enemmän infoa myöhemmin. Jokaisen juoksijan tulee ilmoittautua viimeistään 3O.3. sekä HCR:n omien sivujen kautta varsinaiseen juoksutapahtumaan että Valon sivujen kautta (linkki ylempänä) RFF-joukkueeseen. Jokainen juoksija maksaa sponssirahan suoraan A21-järjestölle ja tuo kuitin maksusta mukanaan juoksutapahtumaan. Juoksijoiden kokoontumisesta HCR-päivänä ja muusta olennaisesta on toki luvassa infoa myöhemmin. Kysymyksiä voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai toki voi kysellä vaikkapa minulta, kerron mielelläni lisää.

Tsekatkaapa myös www.runforfreedom.fi

Itse olen siis mukana tapahtuman järjestelyissä ja taatusti joidenkin juoksijoiden sponsoroinnista. Haastan kaikki matkabloggaajat messiin jommalla kummalla tavalla.

Let’s make a difference.

image

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply