Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kill your darlings

”Kill your darlings.” Sitähän ne äidinkielen opettajat tykittivät jo peruskoulussa. On pakko oppia tiivistämään tekstiä ja poistamaan niitä itselle ah niin rakkaita, mutta kokonaisuuden kannalta merkityksettömiä kohtia. Tuntuu, että minun täytyy tällä hetkellä opetella soveltamaan tuota sääntöä moneen asiaan elämässä. Blogin kanssa olen tätä harrastanut jo jonkin aikaa mm. jättämällä julkaisematta tekstejä, joiden kirjoittamiseen olen laittanut reippasti aikaa. Joskus jonkun asian kertominen tuntuu niin kovin tärkeältä, vaikka tosiasiassa tärkeämpää on ollut vain saada purettua ajatuksia johonkin. Kaikkea ei tarvitse jakaa muiden kanssa.

Erityisesti luovien alojen ihmiset ovat helposti monessa mukana, koska ovat kiinnostuneita kaikesta ja lahjakkaita monessa asiassa. Liian usein olen saanut nähdä, miten tämä lopulta ajaa ihmisen burn outiin ja saa kaiken lisäksi monet ihmiset loukkaantumaan siinä matkalla. Kiireinen ihminen kun helposti myös unohtaa lupauksiaan eikä jaksa kovinkaan tiiviisti pitää yhteyttä muihin. Kun tekee vähän kaikkea, ei ole lopulta aikaa oikein mihinkään. Minulla on itsellänikin ollut toisinaan tähän liittyviä ongelmia. Ei kuitenkaan ole helppoa luopua itselle tärkeistä asioista edes siksi, että voisi keskittyä tekemään muutamia juttuja ihan täysillä. Aion kuitenkin tulevaisuudessa yrittää.

”Kill your darlings.” That’s what I often heard already in junior high from my teachers. They wanted to teach that it’s important to learn to summarize your text. Some points are meaningful for you, but when you think the bigger picture, you realize that it’s good to cut text a little bit. I feel I need to use that rule to my life in general. I’ve done that with my blog already. I haven’t published some texts though I worked with them for long time. Some stuff seems to be important, but when you write it down, you realize that it was good to write it, but maybe not to share it.

Especially creative people participate usually many projects at the same time. They are interested in everything and talented in many areas. That’s unfortunately reason for many burn outs. It’s also easy to let others down if life is too full of stuff. I’ve also had these problems in certain areas of life. It’s not easy to skip any intresting project even when you know it would be the best thing to say no. I’ve decided to try to make better decisions in the future.

image

Mitä reissaamiseen tulee, sen suhteen vasta onkin vaikea tehdä päätöksiä ja kompromisseja. Jos tahdon jossain vaiheessa vaikkapa toteuttaa maailmanympärimatkan, on jätettävä välistä aika monta pienempää reissua. Jos on päämäärä, on vaan yksinkertaisesti luovuttava monesta muusta tärkeästäkin jutusta siinä matkalla. Lisäksi liikaa ahnehtiessa se nauttiminen jää monesti vähemmälle ja stressi kasvaa hallitsemattomiin mittasuhteisiin mukavienkin juttujen kanssa.

En tahtoisi tehdä tulevaisuudessa enää vähän kaikkea, vaan täysillä muutamia asioita. Kaikkein pahinta on keskittyä ihmissuhteisiin vähän puolivillaisesti. Ei tärkeitä ihmissuhteita voi hoitaa niin, että järjestää pikaisen tapaamisen pari kertaa vuodessa. Tai siis varmasti voi, mutta jos täyttää elämänsä monilla tuollaisilla ihmissuhteilla, niin nopeasti tulee fiilis, että on aivan yksin maailmassa.

What about traveling? It´s often extremely hard to make decisions. If I wanna make round the world trip one day, I need to skip many other trips before that. Simple. If you have a goal, you need to make sacrifices for it. It’s also hard to enjoy anything if you have planned too much. Life is so easily full of stress and most of it isn´t because of a good reason.

I don’t wanna do little bit of everything, but make few things really well. The worst thing I know is to pay only little attention to relationships. You can’t take care of your relationships without time for them.. Or otherwise you will end up situation where you know many people, but don’t have any real friends.

image

Ensi vuoden tavoite on siis fokusoida juttuja. Nähtäväksi jää miten käy! 🙂

My mission is to keep my focus on right things in 2014. We’ll see how it goes.

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Teea sunnuntai, 22 joulukuun, 2013 at 01:16

  Hyvää asiaa!

  Itselle käy välillä helposti niin, että tulee ahnehdittua vähän kaikkea, koska olen sen verta uteliasta sorttia että todella moni asia kiinnostaa. Välillä tämä sitten näkyy niin, ettei tulekaan keskityttyä täysillä niihin asioihin kun on niin monta asiaa tulessa yhtä aikaa. Vaikka kaikki hienoja ja mielenkiintoisia juttuja, niin silti välillä tekee hyvää vähän karsia niistäkin hommista, että voi panostaa asioihin suuremmalla volyymilla ja tunteella.

  Ja ihmissuhteet, samoilla linjoilla myös siinäkin. Ihmissuhteissa erityisesti laatu korvaa määrän.

  • Reply mirkki maanantai, 23 joulukuun, 2013 at 19:43

   Joo minä olen myös aina ollut sellainen, että innostun helposti kaikesta, koska minulla ei ole koskaan ollut sitä yhtä juttua, joka olisi aivan ehdottomasti ylitse muiden. Sen sijaan maailmassa on mielestäni ihan liikaa kiinnostavaa tekemistä ja kokemista. Tämä nykyaika saa meidät vaan luulemaan, että meidän pitää saada palanen ihan kaikesta. Ensi vuonna toivottavasti ainakin itse vedän vähän eri meiningillä :)!

 • Reply kaukokaipuu sunnuntai, 22 joulukuun, 2013 at 17:50

  Hieno teksti! Oon varma, että jokaiselle tekisi hyvää istahtaa hetkeksi miettimään omia fokusoitaviaan, karsia ylimääräisiä stressinaiheuttajia ja ylipäätään hengähtää.

  Otan tän saman haasteen vastaan, ja sitten vuoden lopussa voidaan istua yhdessä alas ja miettiä että mikä kaikkea se vuosi 2014 toikaan ja veikään.

  <3

  • Reply mirkki maanantai, 23 joulukuun, 2013 at 19:45

   Nella toivottavsti istutaan alas myös ennen sitä ;). Sulla on kyllä jotain todella maagisia supervoimia, koska pystyt tekemään menestyksekkäästi montaa asiaa samaan aikaan. Musta ei siihen ole. Siksi täytyy vähän pohtia näitä kuvioita uusiksi. Mutta en malta kyllä odottaa, mitä ensi vuosi tuokaan meille tullessaan <3:).

 • Reply soittoäänet perjantai, 4 heinäkuun, 2014 at 18:45

  If some one wants expert view regarding blogging and site-building after that i
  advise him/her to pay a quick visit this website, Keep up the good job.

 • Reply päiväkahvit lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 07:22

  Hi there, You have done a great job. I’ll certainly digg it
  and personally recommend to my friends. I’m confident they will be benefited from this web site.

 • Reply puhelinnumerot lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 21:17

  This website was… how do you say it? Relevant!!
  Finally I have found something which helped me.
  Cheers!

 • Reply päiväkahvit sunnuntai, 6 heinäkuun, 2014 at 10:20

  What’s up, this weekend is fastidious in favor of me, as this occasion i am reading this
  impressive informative piece of writing here at my home.

 • Reply lävistykset sunnuntai, 6 heinäkuun, 2014 at 10:32

  I always emailed this website post page to all my contacts, beause
  if like to read it next my links will too.

 • Reply hearthstone cheat engine hack perjantai, 25 heinäkuun, 2014 at 12:52

  Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty
  finding one? Thanks a lot!

 • Reply latest iphone action games keskiviikko, 30 heinäkuun, 2014 at 23:34

  I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post
  is written by him as no one else know such detailed
  about my problem. You are incredible! Thanks!

 • Leave a Reply