Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rehellisesti sanoen

Mitä kauemmin sitä pitää taukoa kirjoittamisesta, sitä vaikeammalta tuntuu aloittaa uudelleen. Jotakuinkin tältä minusta tuntuu tällä hetkellä blogini kanssa. Viimeiset viikot ovat menneet kiireessä ja sumussa ja rehellisesti sanoen myös ennenkokemattomassa pelossa. Tällä hetkellä oloni on rauhallinen, mutta toissapäivänä vielä kirjaimellisesti itkin itseni uneen, leikkauspöydällä nimittäin. Olen kärsinyt kovista kivuista viimeiset 20 vuotta ja vihdoin joku lääkäri otti minut sen verran todesta, että pääsin kunnollisiin tutkimuksiin. Leikkauksessa selvisi, että minulla on endometrioosi. Tuo kovin yleinen, mutta siltikin tutkimaton ja tuntematon sairaus, joka aiheuttaa monille naisille mm. lapsettomuutta ja sietämättömiä kiputiloja. Sitä leikattiin pois, mutta se voi käytännössä uusia vaikka samantien. Selvisi myös, että se ei ole kuitenkaan syynä kipuihini eikä niihin oikeastaan ole kunnollista syytä tai hoitokeinoa. Makaan tällä hetkellä kotona tietäen, että todennäköisesti en koskaan voi elää ihan täysipainoista elämää. On pakko oppia hyväksymään se, että kipujeni takia jää jatkossakin monta yötä nukkumatta ja paljon asioita tekemättä. Kun vain vielä oppisin olemaan joskus itselleni armollinen, koska en jaksa tehdä juttuja yhtä paljon kuin muut. Siinä vasta haastetta.

Tuntuu vähän pahalta ajatella, että ensi vuonna on pakko alkaa tekemään linjauksia siitä, kuinka montaa kirjoitusprojektia jaksan pitää yllä. Tällä hetkellä teen kaikkea vain puoliteholla ja vihaan tehdä asioita huonosti. Kun kirjoitan lehtijuttujen lisäksi kolmea blogia, päivitän viittä Twitter-tiliä, Instagramia, Pinterestiä, Facebookia ja muutamaa muutakin SoMe-kanavaa, on pakko pysähtyä pohtimaan, millä näistä on oikeasti merkitystä. Tahtoisin ehdottomasti jatkaa tätä blogia, mutta nähtäväksi jää, millaisia päätöksiä tulen tekemään. Tiedän, että lähes kukaan ei halua lukea kaksikielistä blogia ja että blogini näyttää tällä hetkellä visuaalisesti surkealta. En halua itsekään katsoa sitä. Saa nähdä, keksinkö tulevaisuudessa jotain mielekkäitä ratkaisuja näihin epäkohtiin.

image

Olen kuitenkin onnellinen siitä, että Singaporen/Malesian reissuni lähestyy. Minun to do-listani on Singaporen osalta jo pitkä ja värikäs, mutta jos sinulla on kokemuksia tuosta kaupungista, niin otan edelleen mielelläni vastaan kaikenlaisia vinkkejä.

Seuraavaksi palailen blogissani taas varsinaisten reissujuttujen äärelle. Halusin kuitenkin olla rehellinen siitä, miksi blogini on tämän vuoden ajan ollut surkeissa kantimissa. Tahdon toivottaa myös kaikille mahdollisimman rentoja jouluvalmisteluita! Itse en osta tänä vuonna lahjoja ollenkaan ja tästäkin aiheesta luvassa raportti Joulun jälkeen. Keep in touch!

XXX

Sorry this post is only in Finnish, but you didn’t really miss a thing. If you have nice Singapore tips for me, feel free to share them :).

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, 14 joulukuun, 2013 at 16:05

  Tsemppiä! Tilanteesi ei kuulosta yhtään kivalle 🙁 Toivottavasti blogi pysyy vielä kuitenkin kuvioissa, ainakin sieltä Singaporesta ja Malesiasta kuulisin/katselisin mielelläni kaikkea 😉 Mukavaa matkaa!

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, 15 joulukuun, 2013 at 11:37

  Voi sinä pieni rakas ystävä, olet mielessäni ja toivon, että vointisi on parempaan päin. Onneksi olet vahva pieni ihminen! <3

  Ihanaa, että pääset kohta reissuun 🙂

 • Reply mirkki sunnuntai, 15 joulukuun, 2013 at 15:24

  Heidi kiitos! En mä ihan tälleen elämääni olisi suunnitellut, jos olisin saanut päättää, mutta pitää vaan sopeutua. Koitan jaksaa jatkaa blogia, koska tosiaan tuolta Kaakkois-Aasiastahan saa ihan mieltöntä kuvamateriaaliakin :)!

  Veera tänks! Pitää vaan taistella, vaikka aina ei huvittais. Täytyy pitää reissu mielessä niin jaksaa tsempata. Siihen on kuitenkin vaan vaivaset 1,5 kuukautta. Not bad. Sitten voidaankin suunnitella meille joku oma Kaakkois-Aasian kierros ;).

 • Reply satuvw keskiviikko, 18 joulukuun, 2013 at 20:21

  Ei tähän voi muuta sanoa kuin tsemppiä, vaikka se meneekin vähän toisteluksi!!!! Toivottavasti jaksat pinnistellä reissuun asti, ja pystyt siellä unohtamaan kirjoitusprojektit ja somen hetkeksi ja vaan nauttia. Minuakin kovasti kiinnostaisi matkakertomukset reissusta ja blogisi noin muutenkin, joten jos vain jaksat, niin elä tätä hylkää ihan vielä!!! <3

  • Reply mirkki maanantai, 23 joulukuun, 2013 at 19:40

   Voi kiitos ihanasta palautteesta. Toivon itsekin, että saan ensi vuonna uutta virtaa blogin päivittäiseen. Täytyy vaan tsempata päivä kerrallaan ja pitää lähestyvä reissu mieltä lämmittämässä :)<3.

  Leave a Reply