IG Travel Thursday: World Travel Market

Kun joitain viikkoja sitten kirjoitin matkailuun liittyvää Bucket Listiä, en arvannut, että toiveeni kansainvälisille matkamessuille osallistumisesta toteutuisi näin pian. Enää siis 99 kohtaa rastittamatta.

4.–7.11.2013 järjestettiin Lontoon Excelissä matkailualan ammattilaisille, opiskelijoille sekä lehdistölle suunnattu World Travel Market. Olin varannut Lontoon matkani jo kauan sitten ja koin oloni onnekkaaksi, kun tajusin, että messut osuvat matkani kanssa yksiin. Tarkoitukseni oli osallistua tapahtumaan keskiviikkona ja torstaina, mutta olin keskiviikkona päivän päätteeksi siinä määrin uupunut, että päätin armahtaa itseni ja jättää ensimmäisen WTM-kokemukseni yksipäiväiseksi. Olihan minulla meassukeskukseen lähes parin tunnin matka suuntaansa. Ei ole mikään pikkukylä tuo Lontoo.

image

Tiesin jo etukäteen, että en pysty handlaamaan näitä messuja kovin ammattimaisesti, sillä en ollut oikeastaan saanut sovittua messuille kunnolla yhtään tapaamista etukäteen. Päätin, että en jaksa stressata liikaa ja otan messuista irti sen, minkä saan. Tein käyntikorttinikin ihan käsin. Se on oikeastaan eniten minun tyyliäni, en osaa olla turhan virallinen.

image

Puitteet messuille olivat huikeat. Suomen Matkamessut saisivat tehdä tänne tutustumisretken ja ottaa mallia. Ei ole tainnut olla pikkurahasta puutetta näytteilleasettajilla, sillä useilla osastoilla oli vähintään kymmeniä työntekijöitä ja ties mitä tarjoiluja ja tapahtumia. Jouduin aluksi vähän kasailemaan itseäni, enkä tiennyt kenelle minun pitäisi mennä juttelemaan ja mitä. Huomasin, että näytteilleasettajat alkoivat olla jo väsyneitä messujen kolmantena päivänä. Kaikki heistä eivät enää jaksaneet kiinnittää huomiota messukävijöihin, ja joidenkin osastojen ympärillä pyörin turhaan useita kertoja saamatta minkäänlaista katsekontaktia kehenkään.

image

Kulttuurien törmäilyltäkään ei vältytty. Kysyin nimeltämainitsemattomalla aasialaisella osastolla eräältä naiselta, mikä on hänen suosikkipaikkansa kotikaupungissa. Hän ei ymmärtänyt, miksi kysyin tällaista. Teki mieli vähän ravistella häntä ja huutaa, että sinä olet täällä mainostamassa kaupunkiasi, siksi kysyn.

Sain lopulta muutaman minulle tärkeän kontaktin messuilta. Nähtäväksi jää, miten saan näitä tulevaisuudessa hyödynnettyä, mutta jäi iloinen ja kiitollinen mieli. Vaikka vähän haparoivin askelin tuli vedettyä läpi nämä messut, niin koen olevani monta kokemusta rikkaampi.

Aiemmin postasin jo Human Rights -seminaarista, johon osallistuin. Minulle on messujen jälkeen vain vahvistunut, että tuo on teema, josta tahdon jatkossakin kirjoittaa paljon. Olen iloinen, että blogini saa vihdoin parin vuoden olemassaolonsa jälkeen jonkinlaista suuntaa.

image

Ainiin ja pakko mainita vielä, että kun muut messuosastot hiljenivät, niin Etelä-Amerikan osastoilla oli vielä monin paikoin huikeat bileet käynnissä. Muistelen niitä edelleen hymyssä suin. Haluaisin adoptoida itselleni sen iloisan ja valoisan elämänasenteen.

Summa summarum: Olen kovin kiitollinen, että sain olla osa tätä tapahtumaa. Lontoon julkinen liikenne veti myös pisteet kotiin kuuluttamalla ja huutelemalla joka asemalla mikä juna on menossa Exceliin. Ilman heitä olisin varmaan edelleen matkalla.

xxx

Instagram Travel Thursday hosts:
Nella

Veera

Satu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Katariina Koski perjantai, marraskuu 15, 2013 at 08:14

  Selvisikö sinulle, oliko henkilökunta firmojen omaa vai palkattua. Paljon törmää tapauksiin, että on perehdytetty päivä ja osaaminen on esitteiden jakamisen ja hymyilyn tasolla.

 • Reply mirkki perjantai, marraskuu 15, 2013 at 10:43

  Moikka Katariina. Siellä oli selkeesti molempia versioita käytössä. Huomasin itse ihan pari päivää ennen messuja, että joillekin osastoille haettiin malleja, joille asetettiin lähinnä ulkonäkövaatimukset. Mutta sitten oli myös näitä, joille tämä oli 22. kerta World Travel Marketissa ja asiantuntemusta löytyi vaikka muille jakaa. Olisi saanut olla kaikilla osastoilla tuo meininki :)! Sitten monilla osastoilla oli myös missejä duunissa x).

 • Reply lena perjantai, marraskuu 15, 2013 at 12:34

  Mun kalenterissa on seuraava WTM jo nyt vaikka siihen on aikaa.. paikalle on päästävä, kiitti tästä postauksesta 🙂

 • Reply satuvw perjantai, marraskuu 15, 2013 at 13:07

  Itse olen ollut tuolla pari vuotta firma puolesta ja viime vuonna ”bloggarina” Skimbacoa edustamassa. Varsinaiset ammattilaispäivät ovat ne kaksi ensimmäistä, eli tänä vuonna ma-ti. Keskiviikkona ovat yleensä avautuvat ”ihan kaikille”, eli sen jälkeen ständeillä ei välttämättä ole oman firman tai edes kohteen porukkaa, ja joistakin B2B firmoista edustajat lähtevät jo poiskin. Eli jos yhteistyökuvioita haluaa kehitellä niin kannattaa ehdottomasti olla paikalla heti ekana päivänä, ja mahdollisesti sopia tapaamiset etukäteen. Mukana kannattaa myös olla (tai ainakin lähettämistä varten valmiina) lisätietoja siitä mitä itse voi firmoille tarjota, minkälainen ja kokoinen (lukijamäärät) yleisö on jne. WTM:ssä kannattaa muistaa myös se, että usein paikalla on brittien PR-ihmiset eli heitä kiinnostavat lähinnä projektit mitkä kohdistuvat tuohon yleisöön. Tosin he pystyvät yleensä antamaan oikeat kontaktit joihin voi ottaa yhteyttä.

  Ja WTM:ssä on bloggareillekin ohjelmaa, mutta yleensä sekin keskittyy muutamaan ekaan päivään.

  Näin. Jopas tuli juttua… 🙂

 • Reply mirkki perjantai, marraskuu 15, 2013 at 15:02

  Satu ei kai ne ovet nyt sentään ihan ”kaikille” auki ollut loppuviikostakaan. Ei se mikään avoin tapahtuma kuitenkaan ole. Siis tarkoitan verraten esim. Suomen matkamessuihin. Ja oli siellä bloggaajille myös ohjelmaa tiistain jälkeenkin, mutta toki ehkä kiinnostavimmat eventit oli alkuviikosta, jolloin itse en ollut vielä paikanpäällä. Ensi kerralla tietenkin kannattaisi varata nimenomaan ne pari ekaa päivää, jolloin olisi myös iltaisin ollut ties mitä tapaamisia. En koe, että olisin tällä kertaa oikeastaan tarvinnutkaan paljon enempää kontakteja kun nyt sain, ihan ensi vuoden matkoja sun muuta ajatellen. Siinä vaiheessa jos tekisin blogia isommin niin olis ihan eri tilanne. Ja mua kiinnostaa kyllä britit tulevaisuudessa 8). Ens kerralla sitten eri meininki :). Tää oli ihan hyvä alku. Olis kiva olla kyllä joskus samaan aikaan messuilla tuttujen bloggaajien kanssa :).

  • Reply satuvw lauantai, marraskuu 16, 2013 at 14:17

   En tiedä miten tänä vuonna oli, mutta aikaisemmin ainakin kuluttajat ovat olleet tervetulleita parina vikana päivänä ja työreissuilla me ollaan siinä vaiheessa kadottu paikalta, sama on Saksan vielä isommilla ITB-messuilla. Vai meneeköhän mulla nyt WTM and ITB täysin sekasin. No kuitenkin, meinasin jo ehdottaa Saksaan seuraavia matkablogitreffejä, mutta me ollaankin maaliskuussa reissulla.

   Ja siis eihän se kontaktien määrä vaan laatu! 🙂

 • Reply Veera Bianca perjantai, marraskuu 15, 2013 at 17:45

  Mahtia, mua harmittaa aivan hirveesti kun en päässyt käymään WTM:ssä! Ensi vuonna en jätä välistä mistään hinnasta, tosin alkaa olla vähän reissukiire kun ITB Berlin ja Asia on myös pakkolisten listalla nyt!

 • Reply mirkki perjantai, marraskuu 15, 2013 at 19:59

  Lena haha mahtavaa :D!!

  Veera nojoo vitsi tulee kiireinen ens vuos 8)!! Mä haluun kyllä kans uudelleen messuille aitten kun saan blogin ja muut kirjotushommat säädylliseen kuosiin 🙂 <3.

 • Leave a Reply