Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: Prachuap Khiri Khan

Olen kirjoittanut aiemminkin blogissani Thaimaan suhteellisen tuntemattomasta helmestä, Prachuap Khiri Khanista. Aiemman postaukseni voit lukea täältä. Nyt ajattelin nostaa aiheen uudelleen esille Instagram Travel Thursdayn kunniaksi. Tämä karstivuorten välissä sijaitseva sympaattinen rantakaupunki sijaitsee vain 90 kilometrin päässä Hua Hinista. Matkan taittaa junalla erittäin nopeasti ja ennen kaikkea äärimmäisen halvalla. Uskon, että muutaman vuoden kuluttua turistit ovat valloittaneet tämän kaupungin totaalisesti, joten nyt on hyvä aika matkustaa, jos tahtoo nähdä sitä aidompaa thaimaalaista elämänmenoa. Ulkomaisten turistien vähäisyydestä johtuen paikalliset eivät välttämättä puhu kovin hyvää englantia, mutta tilanteilla on tapana ratketa parhain päin.
Prachuap Khiri Khan Ao Manao

Suosittelen yöpymistä ilmavoimien ylläpitämässä Ao Manaossa. Hotelli on ainoa tällä kauniilla rannalla ja kuten kuvasta voi päätellä – omaa rauhaa löytyy! Kuinka monesti tarjolla on tällainen näkymä ilman, että kuvasta täytyy photoshopata pois ylimääräiset ihmiset? Hotelli on hyvin kohtuullisen hintainen ja ainakin viikolla sieltä löytynee tilaa ilman varauksia. Niin löytyi meillekin. Viikonloppuisin tilanne saattaa olla eri, kun paikalliset viettävät vapaapäivään.

Prachuap Khiri Khan

Huikeat näkymät kaupungin ylle tarjoilee Khao Chong Krachokin temppeli, jossa 395 askelta kavuttuaan (tai vaihtoehtoisesti siinä matkalla, kun on kapuamassa) seurakseen näitä apinoita, jotka saattavat olla kiinnostuneita myös sinun eväistäsi. Kannattaa olla siis tarkkaavainen. Prachuap Khiri Khan on vallan mainio stoppi, jos on matkalla Bangkokista etelään. Junamatka Bangkokista kestää reilut neljä tuntia ja junaan voi hypätä Hua Lamphongin asemalta. Tästä voi jatkaa matkaansa helposti vaikkapa Koh Taolle, kuten minä seurueeni kanssa tein.

Siinä tämän kertainen Travel Thursday. Muistathan seurata myös Travel Thursdayn Suomen hosteja Nellaa, Veeraa ja Satua. Näiden naisten matkakertomuksiin ja kuviin et hetkessä kyllästy.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Kea perjantai, marraskuu 1, 2013 at 11:52

  Jostain syystä Thaimaa ei ikinä ole ollut mun matkalistalla, mutta katson kyllä sujuvasti kuvia sieltä. Hauska tuo apina! 🙂

  • Reply mirkki perjantai, marraskuu 1, 2013 at 17:00

   Kea älä anna sen hämätä että se on sellanen ns. perus turistikohde. Itse en jotenkin koskaan kyllästy tuohon maahan, mutta seuraavaksi listalla on kyllä muut Kaakkois-Aasian maat. Vaihtelu ehkä lopulta virkistää :D.

 • Reply how to get bigger breast fast naturally lauantai, marraskuu 2, 2013 at 07:12

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot.
  I hope to give something back and aid others
  like you helped me.

 • Reply satuvw sunnuntai, marraskuu 3, 2013 at 19:05

  Mullakin on ollut vähän ristiriitaiset mietteet Thaimaasta, se kun on niin ”perus” turistikohde, mutta näyttää siltä että sietäkin löytyy niin paljon muutakin niiden suosituimpien kohteiden ulkopuolelta. Ehkäpä vielä joskus sinnekin! 🙂

 • Reply mirkki maanantai, marraskuu 4, 2013 at 23:11

  Satu ymmärtäähän sen. Mielikuvien mukaanhan ihmiset reissaa. Mutta monesti ne ennakkoluulot voikin olla aika vääränlaiset. Thaimaakin on huikeen iso maa ja kaikki paikat siellä eivät ole turistien kansoittamia :).

 • Leave a Reply