Suomen suurin matkablogiyhteisö

Little Christmas Talk in October

Entäs jos juteltaisiin vähän joulusta näin lokakuun kunniaksi? Täytyy todeta heti kärkeen, että minustakin on hieman ahdistavaa, että ensimmäinen joulukrääsä ilmestyy kauppoihin jo syyskuun puolella. Mutta se, miksi haluan nostaa joulun esille tässä vaiheessa, on se, että kaukana oleville lapsosille lahjat pitää oikeasti lähettää hyvissä ajoin. Itse olen tehnyt sellaisen päätöksen, että en osta ystäville tai perheenjäsenille lahjoja tänä vuonna ollenkaan. Ei ole muuten helppo päätös ihmiselle, joka on seitsenvuotiaasta asti hankkinut 5-15 ihmiselle lahjoja joka joulu. Mutta mietin tämän näin: Tarvitsevatko lahjoja enemmän lähellä olevat aikuiset vai kaukana asuvat lapset? Tämä on siis minun testini..Mitä tapahtuu, kun en hankikaan läheisille lahjoja kuten yleensä? Saanko itse yhtään lahjoja, kun ihmiset tietävät, etten osta heille? Onko lahjojen antaminen länsimaissa sittenkin enemmän vaihtokauppaa? En ole nimittäin yhdellekään ihmiselle sanonut, että ”en osta sulle lahjaa niin ei sunkaan tartte ostaa mulle”. Eikös tällainen olekin aika yleistä, että sovitaan yhdessä ettei osteta lahjoja toisille. Maailman tyhmin sopimus, itse rikkoisin tuollaisen taatusti :D.

No, aion siis panostaa lahjoihin, jotka menevät vähän kaukaisemmille läheisille. Osallistun nyt alkuun Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen, jossa kerätään lahjoja Euroopan vähäosaisimmille lapsille Romaniaan. Puistattaa ajatellakin, millaisissa olosuhteissa lapset tuolla elävät. Monet heistä eivät ole milloinkaan saaneet yhtään joululahjaa. Ja kyseessä ei ole mikään ”kerää vanhat kuluneet vaatteesi ja lähetä ne köyhille”-keräys, vaan tarkoitus on valita kivoja lahjoja ihan ajatuksen kanssa. Hankin yhdestä keräyspisteestä noita laatikoita ja pakkailen nyt niitä pienille tytöille. Ensimmäistä lahjaa varten kiertelin kauppoja kolmena eri päivänä, joten ainakin olen yrittänyt paneutua asiaan. Minusta on melko sydämetön ajattelutapa, että köyhille kelpaa mikä tahansa roska, koska heillä ei kuitenkaan ole mitään. En todellakaan aio pakata paketteihin mitään, mitä en voisi kuvitella antavani vaikka omalle lapselleni (jos minulle sellainen olisi siunaantunut).

Ja siis esimerkiksi tätä edellämainittua keräystä suoritetaan nyt lokakuussa, jotta lahjoja päästään kuljettamaan ajoissa perille. Siksipä haluan haastaa kaikkia muitakin miettimään, ketä voisi tänä jouluna ilahduttaa -yllätyksenä. Unohdetaan se lahjojen vaihto ja se ihmeellinen hösääminen ja stressaaminen. Sillä ei nimittäin maailma muutu paremmaksi.

image

image

What about X-mas talk in October? I know, weird. But I actually have a reason for this. If you wanna send gifts for those who live far away, you need to start early. I’m not gonna buy any gifts to my family or friends this year. It’s not an easy choice. Since 7-years old, I’ve given gifts 5-15 persons every year. But I asked myself this: Who really need gifts, adults near me or children far away? So this is my test. What will happen when I won’t buy gifts to people near me? Will I receive any? I didn’t tell anyone that ”I’m not gonna but gift to you so you don’t need buy gift to me”. I think that is quite common, people make deals like ”let’s not buy anything for each orher”. I would break that kinda deal for sure :D. I buy gifts when I want, end of the story.

So this time I´m gonna give gifts people who really need those. I´m participating Operation Christmas Child. They collect gifts for Romanian kids who live in miserably circumstances. Many of them have never received any gifts. And this is not some ”Send your poor old clothes for the kids”- thing. It is meant to buy nice gifts with thought in them. I´m packing here gifts for the little girls. I think it would be heartless to think that you can give any shit to poor kids because don´t have anything anyway. I really won´t give anything I couldn´t give to my own children (I don´t have kids yet).

So they collect these gifts already in October, because they need to drive those boxes to Romania. I wanna challenge you – Think who you could surprise this Christmas. Let´s forget that stressful gift trading and all the nonsense around Christmas. The world won´t get any better that way.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply