Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yksin muttei yksinäinen

image

Yksin asuminen ja eläminen on aika ihanaa. Voi vapaasti ottaa itsestään typeriä kuvia ja tanssia kesän kunniaksi ja nauraa ja laulaa ja laittaa juuri sellasta ruokaa kun huvittaa (tai enemmäkseen olla laittamatta). Voi katsella auringonlaskua ikkunasta ja laittaa Hillsongin Oceans-biisin soimaan ja itkeä koska musiikki on niin kaunista. Voi jättää siivoamatta kerran jos toisenkin vaan koska huvittaa. Voi datailla kahdella laitteella samaan aikaan ja laittaa vielä television päälle taustamusiikiksi. Voi haaveilla loputtomasti uusista reissuista ja iloita siitä, että koko maailma on avoinna. Voi sulkea silmänsä tietäen, että huomenna voi tapahtua mitä vaan. Tai jos huvittaa, voi valvoa koko yön.

Tässä maailmassa sinkkuna eläminen tarkoittaa monille sitoutumiskammoa ja irrallisista suhteista nauttimista. Itse en harrasta irtosuhteita enkä edes ole kahteen vuoteen käynyt treffeillä. Kunnioitan avioliittoa todella syvästi ja uskon, että se on parhaimmillaan ihan kaikista parasta mitä ihmisellä voi olla. Elämänmittainen sitoutuminen on kauneinta mitä voin kuvitella. Ehkäpä juuri siksi minkäänlainen turha sähläys ei kiinnostakaan. Uskon, että sen hyvän parisuhteen lisäksi toinen hyvä vaihtoehto on elää ihan yksikseen. Se alkaa olla onneksi kulttuurissamme ihan hyväksyttävää, eikä sitä tarvitse selitellä jokaiselle vastaantulijalle. Olisi kamalaa elää maailmassa, jossa minut määriteltäisiin ainoastaan parisuhdetilanteeni kautta.

Pohdin näitä juttuja paljon tällä hetkellä, koska näen, että ympärilläni ihmiset kärsivät niin kovin paljon siinä elämäntilanteessa, jossa ovat. Toiset ovat surullisia, koska ovat yksin ja toiset taas ovat elämänsä kriisissä parisuhteessaan. Kun vaan voisin saada jokaisen yksinäisen hymyilemään ja nauttimaan elämästä ja jokaisen naimisissa olevan taistelemaan viimeiseen hengenvetoon saakka rakkaansa puolesta.. Valitettavasti emme elä ideaalimaailmassa.

Toivon, että tästä kesästä tulee ihan mahtava jokaiselle meistä. Olkoon se täynnä rakkautta ja aurinkoa parisuhdestatukseen katomatta <3. Life is too short to be heartbroken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply maelle keskiviikko, 22 toukokuun, 2013 at 14:17

    Ihanasti ajateltu, tuli oikein hymy huulille 🙂 Oikein hyvää, aurinkoista ja rakkaudentäytteistä kesää!

  • Reply mirkki torstai, 23 toukokuun, 2013 at 11:38

    :)! Samoin sinne, vaikka nyt juuri ei niin aurinkoiselta näytäkään.

  • Leave a Reply