Autolla Nepaliin

Rakastan matkoja, joilla on tarkoitus. Ja matkan tarkoitukseksi ei tässä yhteydessä riitä se, että pääse pois Napapiirin syväjäästä tai näkee maailman kauneimman auringonlaskun – Ei sillä, että ne olisivat huonoja asioita.

Jotkut reissut muuttavat asioita tässä maailmassa. Yksi tälläinen matka on parhaillaan käynnissä. Monet varmasti tästä ovat kuulleetkin, sillä media on pitänyt aihetta ihan mukavasti esillä. Projektin nimi on Autolla Nepaliin, ja se on startannut elokuun alussa, kun kolme nuorta miestä lähti ajamaan Tampereelta kohti Nepalia. Heidän tarkoituksenaan on tuoda Suomeen myyntiin iso kasa käsityönä valmistettuja koruja. Korut ovat valmistaneet kathmandulaisen turvakodin tytöt. Tytöt saavat tietenkin korujen valmistamisesta asianmukaisen korvauksen. Koruista saatu tuotto lahjoitetetaan vaikeissa olosuhteissa elävien nepalilaisten auttamiseen. Koruja voi ostaa nettikaupasta, josta saa lisätietoa Autolla Nepalin-nettisivuilta. Tähän väliin tahtoisin lainata projektiin Nepalista käsin osallistuvan Elinan blogitekstiä:

”Menin tässä yksi päivä Princess Beadsin ylläpitämään turvakotiin pukemaan naisia mallikuvauksia varten. Naisten peilaillessa tajusin, kuinka jokaiselle naiselle on niin tärkeää olla kaunis. Helposti materialistisessa maailmassamme ajattelemme kauneuden olevan vain ulkoista. Nämä naiset ovat kuitenkin todella kauniita, vaikka ulkoiset puitteet eivät aina ole tarjonneet heille parastaan. Heidän kauneutensa kumpuaa ennen kaikkea siitä, että he tuntevat olevansa hyväksyttyjä ja rakastettuja omassa yhteisössään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvasimme mainoskuvia Princess Beadsille muutaman tytön kanssa. Alku-ujoudesta päästyään ja muutaman kauniin otoksen nähtyään tytöistä kuoriutui upeita naisia, jotka kantoivat tekemänsä korut ylpeydellä. Oli mahtavaa olla seuraamassa muutosta. Kauneus ei todellakaan ole vain katsojan silmässä, vaan jokaisen tytön sisällä. Ja mitäpä pojat eivät tekisi tyttöjen eteen: korut haetaan tarvittaessa vaikka autolla Nepalista!”

Tulen niin iloiseksi lukiessani tuollaista tekstiä. Me pystymme täällä turvallisessa Suomessa tuskin koskaan käsittämään sitä, millaisista oloista nepaliaisia tyttöjä on pelastettu turvakotiin, ja mitä heille merkitsee se, että he saavat vihdoin kokea itsensä arvokkaiksi ja kauniiksi. Toivon sydämestäni, että noilla tytöillä on edessään ihana elämä <3.

Poikien matka kestää yli kaksi kuukautta, ja he tekevät sen vapaaehtoistyönä, ilman palkkaa. Matkan etenemistä voi seurata esimerkiksi Facebookin kautta. Päivityksiä ja laadukasta kuvamateriaalia ilmestyy sivuille kiitettävän aktiivisesti. Pojat ovat todella antaneet itsensä ja lahjansa käyttöön hyvän asian puolesta. Jos meistä jokainen vaivautuisi joskus irrottamaan elämästään pienenkin pätkän taistellaakseen jonkun tärkeän asian puolesta, niin tämä maailma totisesti muuttuisi, askel kerrallaan.

Kuva Autolla Nepaliin-blogista

Tämä projekti on oikeasti ihan superinspiroiva. Tulee aina tosi hyvä mieli kun lukee noita  blogipäivityksiä. Suosittelen tsekkaamaan :)!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply sarrrri sunnuntai, 19 elokuun, 2012 at 23:36

    <3

  • Leave a Reply