Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sidottuna vapaampi kuin koskaan

Juhannus.

Se merkitsi minulle yksinäistä kotiviikonloppua. Harvemmin jaksan innostua mistään vuoden yleisestä rellestyspäivästä tai massatapahtumista, joten tämä oli oikeastaan ihan kiva viikonloppu. Kotipäivieni välissä pääsin juhlistamaan ystävien häitä. Sitoutuminen on kyllä totisesti juhlimisen arvoinen asia. Mielestäni myös jokaista hääpäivää tulisi juhlia enemmän kuin synttäreitä tai muita itsestäänselvyyksiä koskaan. Olen näissä jutuissa melko konservatiivinen ja uskon että avioliitto on ihan oikeasti tarkoitettu elämänmittaiseksi. Se vaan tarkoittaa molemmilta osapuolilta sadanviidenkymmenen prosentin panostusta ja kärsivällisyyttä ja rakkautta ja kunnioittamista ja anteeksiantamusta ja yksinkertaisesti sitä, että osaa joka tilanteessa laittaa toisen etusijalle. Ja välittämistä. Etenkin silloin kun toinen sitä ei ansaitse. Kyse ei ole sadasta metristä vaan maratonista. Mutta maalissa voittajan on helppo hymyillä.

Itse en ole parisuhteessa. Elämässä on kuitenkin paljon muitakin ihmissuhteita, ja asioita, jotka vaativat sitoutumista. Eivät ystävyyssuhteetkaan kestä, mikäli niistä ei pidä huolta. En usko, että todella läheisiä ystävyyssuhteita voi ihmisellä olla kerralla kovin montaa. Hyvistä ystävistä kannattaa pitää kyllä kiinni kaksin käsin. Olet onnekas, jos löydät ystävän, jolle voit soittaa milloin tahansa keskellä yötä, joka itkee ja nauraa sinun kanssasi, joka kiskoo sinut ylös kun kaadut, joka ostaa sinulle ruokaa kun olet rahaton..

Nykymaailmassa sitoutumisen ajatellaan olevan jonkinlainen kahle. Bullshit sanon minä. Vapaa on se joka rakastaa.

<3

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Veera Bianca tiistai, kesäkuu 26, 2012 at 09:54

  Hyvä kirjoitus 🙂 Ja mulla on samat fiilikset tosta juhannuksesta! tänä vuonna olin lähes hämmentynyt miten tärkeä juhla se on suomalaisille!

 • Reply mirkki tiistai, kesäkuu 26, 2012 at 10:44

  Tänks Veera :). Joo onhan se hassua miten yks viikonloppu on niin ylitse muiden. Mutta onhan se tietty kiva että on joku ”tekosyy” kokoontua kivojen ihmisten kanssa yhteen viettämään laatuaikaa. Kaikkien ei nimittäin tule tehtyä sitä turhan usein muuten (=. Ehkä meidän suomalaisten arki on välillä semmosta tasasen harmaata, että mikä tahansa poikkeus sääntöön saa ihmiset ihan villiksi :D.

 • Reply Teea tiistai, kesäkuu 26, 2012 at 18:14

  Kirjoitat ihanasti rakkaudesta ja sitoutumisesta! Nuorempana ajattelin toisin ja pidin parisuhdetta (ja muutenkin läheisiä ihmissuhteita) kahleina, nykyään tiedän että todellista vapautta on juurikin rakastaa ja saada rakkautta!

  • Reply mirkki keskiviikko, kesäkuu 27, 2012 at 14:32

   Kiitoskiitos. Onhan se aika selkeesti nähtävissä yhteiskunnassa mitä sitoutumattomuus ja kaikenlainen individualismin korostaminen saa aikaan. Ei ole tullut ihmisistä ainakaan onnellisempia. Aito välittäminen ja sitoutuminen kunniaan :).

  Leave a Reply