Lapsena keräilin trolleja.. eikä meno ole muuttunut miksikään

Kuka keräili ysärin alkupuolella trolleja käsi ylös :P? Meillä oli kavereiden kanssa jopa viikottain kokoontuva trollikerho. En muista siitä enää muuta kuin, että kerran meillä oli telttaretki ystävän kotipihalla ja hitonmoinen kasa niitä pikkupeikkoja mukana.

Kuva pöllitty blogimaailman syövereistä

Edelleen omistan kokonaisen sarjan trolleja- blogieni kautta nimittäin. Mikä kumma siinä on, että jotkut jaksavat viettää aikaa tuntitolkulla ärsyttäen ja provosoiden tuntemattomia ihmisiä? Onko ihmisillä oikeesti niin hiton paha olla, että se on ihan pakko vaan purkaa johonkin helppoon kohteeseen? Vai menevätkö ihmiset kadullakin aukomaan päätä tuntemattomille ihmisille, jos joku ei satu olemaan samaa mieltää kuin itse on? Bloggerissa tämä päänaukominen korostuu. Onneksi Rantapallon puolella kommentointi on keskimäärin pysynyt paljon asiallisempana. Minusta tuntuu, että nykyään ihmisille pitäisi antaa peruskoulussa jotain käytöstapa koulutusta, joka sisältäisi myös nettikäyttäytymistä. Suomalaiset sanovat kaikenkaikkiaan ihan liian vähän kauniita asioita toisilleen. Peräänkuulutan muutosta tähän kulttuuriin.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Jakob maanantai, huhtikuu 23, 2012 at 04:42

  >Minusta tuntuu, että nykyään ihmisille pitäisi antaa peruskoulussa jotain käytöstapa koulutusta

  Hyvä idea, mutta varmaan se menisi hukkaan. Niin tuntuu käyvän vuosia kestävälle yhdys sana koulutuksellekin.

 • Reply mirkki maanantai, huhtikuu 23, 2012 at 08:29

  Ihan oikeesti. Jos sulla ei oo mitään muuta elämää kun täyspäivänen vittuilu niin voitko harrastaa tota jossain muualla.

 • Reply Jakob maanantai, huhtikuu 23, 2012 at 12:08

  Maailmankulttuurien erityisasiantuntijana tiedät varmaan sanonnan ”If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.” Jos et kestä olla internetissä, mene takaisin keittiöön tekemään voileipiä.

 • Reply mirkki maanantai, huhtikuu 23, 2012 at 17:51

  Mitä sä hyödyt siitä että sä käyt aukomassa päätä ihmisille? Miksi sä ylipäätään luet sellaisen ihmisen blogia josta sulla ei ole mitään hyvää sanottavaa? Jos sä saat jotain kiksejä tästä niin sulla on päässä vikaa. Joten mee oikeesti muualle. Hyvät jatkot jos oma ei riitä.

 • Reply Jakob tiistai, huhtikuu 24, 2012 at 02:36

  Kiitos toivotuksista, oma riittää vallan hyvin.
  Huomiotaloudessa kun elämme, niin huomiohuoraamme kukin omalla tavallamme. Toiset kävelevät kaupungilla mahdollisimman niukoissa vaatteissa katseita keräten, toiset postaavat paljastavia kuvia itsestään nettiin, jotkut eivät voi – poikaystävästä huolimatta – olla flirttailematta suorasukaisesti jokaisen vastaantulevan kaksilahkeisen kanssa… ja jotkut saavat kicksinsä nettikirjoittelusta.

  Ps. Teet aika hupaisia olettamuksia. Pieleen menee oikein urakalla, mutta hauskahan tuota pimeässä sohimistasi on seurata 🙂

 • Reply TTö perjantai, huhtikuu 27, 2012 at 07:01

  Itse kiitän peikkoja kohteliaasti ja laitan sitten välittömästi kyseisen ip-osoiteen ja nimimerkin kommenttien estolistalle, jo ensimmäisen v-mäisen viestin jälkeen. Voivat sitten mennä puolestani muualle möykkäämään ja saivartelemaan…

 • Reply mirkki perjantai, huhtikuu 27, 2012 at 11:38

  Mä en oikeen tiedä mitä tekisin.Toisaalta kannatan sananvapautta, toisaalta oon sitä mieltä että esim. bloggerissa on ihan turha ominaisuus, että anonyymina voi kommentoida. Mielestäni se on raukkamaista ( jos blogin kirjottaja kirjottaa omilla kasvoillaan) tulla huutelemaan yhtään mitään niin, että toinen ei tiedä kenen kanssa keskustelee. Toistaiseksi en ole estänyt anonyymien kommentointia bloggerin blogissani, sillä mielestäni aikuisten ihmisten pitäisi ymmärtää tuo ihan itse. En tajua muutenkaan mitä järkeä on levittää negatiivisuutta ympäriinsä maailmassa jossa on pahaa mieltä muutenkin ihan riittämiin.

 • Reply Anna torstai, toukokuu 3, 2012 at 09:06

  Allekirjotan ihan täysin ton, että suomalaiset ei sano tarpeeksi kauniita asioita toisilleen. Negatiivista kyllä, jos ei suoraan niin selän takana jupistaan vähintään. Toista se on ulkomailla. Se on yksi niistä syistä miksi en usko, että tulen elämääni Suomessa kauheesti asumaan. Suomalaiset on kateellista kansaa. Trollien negatiivisuudet on heijastuksia niiden omista ongelmista….

  • Reply mirkki torstai, toukokuu 3, 2012 at 14:33

   Jep. Se on niin totta, että monissa maissa on ihan eri meininki. Joissain paikoissa se tietenkin menee vähän yli toisesta laidasta ja lässytetään vaikka mitä sellaista mitä ei oikeasti edes tarkoteta. Rehellisiä kohteliaisuuksia saisi kyllä Suomessa kuulua paljon enemmän. Sitä huomaa itsekin vaan niin usein olevansa jossain tilanteessa, missä ajattelee kivoja juttuja, mutta ei vaan tajua sanoa niitä ääneen. Koitan kokoajan oppia enemmän ja enemmän sanomaan niitä hyviä asioita, mutta vielä on minullakin siinä tekemistä.

 • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:25

  Thank you!

 • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:30

  Thank you!

 • Leave a Reply