Suomen suurin matkablogiyhteisö

Siitä on reissu tehty

Tänään pohdin sitä, millainen on minun mielestäni hyvä reissu. Olen kokenut monta osittain pilalle mennyttä retkeä, ja välillä on mennyt jo usko siihen, kääntyykö minun onneni koskaan. Tällä kertaa en muistele kuitenkaan nihkeitä juttuja, vaan mietin millä asioilla on oikeasti merkitystä oman hyvän fiilikseni kanssa maailmalla kulkiessani.

1. Jotkut ajattelevat, että on mukava laittautua hienosti ja panostaa ulkoisiin juttuihin, kun kerrankin pääsee lomalle. Itse ajattelen, että ihanaa kun kerrankin saa luvan kanssa olla vaan hikinen ja epäfreessi ja tukka takussa, kun pääsee jonnekin, missä aurinko valuttaisi meikit naamalle joka tapauksessa. Tällä kertaa otin muutamia meikkejä  mukaan matkalle..ja käytin niitä yhtenä päivänä :).

P.S. Yllä olevasta luukista tuli sellaista palautetta hotellilla, että taidan olla levon ja päivällisen tarpeessa :P.

2. Ihmiset. Olivat ne sitten niitä rakkaimpia ystäviä, tai uusia tuttavuuksia, niin on ihanaa, että on tyyppejä, joiden kanssa saa jakaa ikimuistoisia hetkiä ja muistella niitä jälkikäteen.

3. Auringonlaskut. Ihan sama missä päin maailmaa olen niin rakastan sitä, että saan vaan istua ja katsella auringonlaskuja. Jatkan varmaan loppuelämäni sen täydellisen metsästystä.

4. Aurinko ja rannat. Aurinko ja turkoosi vesi on vaan yksi maailma siisteimmistä kombinaatioista. Niin paljon kun rakastankin suurkaupunkeja, pitää välillä päästä myös rentoutumaan.

5. Kaikki ihanat ruuat ja juomat. Nam.

6. Se, että saa joka kerta tajuta maailman kauneuden ja samaan aikaan sen mielettömyyden että on saanut syntyä näin mahtavaan paikkaan kuin Suomi <3.

7. Se, että tulee takaisin matkalta ehjänä ja terveenä ja monta kokemusta rikkaampana.

8. Se, että saa irrottautua hetkeksi kaikesta arkeen liittyvistä ja olla vaan vailla eilistä ja ja huomista.

9. Uudet paikat. On vaan mahtava nähdä aina uusia paikkoja ja kokea uusia juttuja. Tämän pystyy toteuttamaan helposti kotisuomessakin :).

10. Se, että saa nähdä ihmisten arkea ihan erilaisessa kulttuurissa.

 

Siitä on ikimuistoinen reissu tehty.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply nomad keskiviikko, maaliskuu 21, 2012 at 11:16

  Mikä siinä Suomessa on niin mahtavaa? Itse olen onnellinen, jos ei sinne tarvi mennä enään koskaan.

 • Reply mirkki keskiviikko, maaliskuu 21, 2012 at 20:13

  :).
  No, tällä hetkellä minulla on itsellänikin intressejä suunnata mahdollisimman pian takaisin maailmalle, mutta onhan Suomessa ihan mielettömän paljon hyvää!! Jos miettii, että on mahdollisuus syntyä mihin tahansa maailmassa niin ei se nyt ihan pelkkä klisee ole, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Täällä on turvallista, puhdasta, sosiaaliturva, koulutus, mahdollisuus lähteä mihin vaan..Lähes jokaisella suomalaisella on mahdollisuus tehdä ja olla mitä vaan. Onhan se mieletöntä. Plus täällä on kesällä kaunista ^^. Ja silloin tällöin lämmin jos hyvin käy.

  • Reply nomad torstai, maaliskuu 22, 2012 at 04:35

   Se tietysti riippuu siitä, mihin verrataan. Eihän Suomessa sotaa käydä, mutta väkivaltaa meillä on kyllä yllin kyllin. Byrokratia on tukahduttava. Työttömyys massiivinen. Terveydenhoito kallista. Koulutus tosin on hyvä, vaikkakin sitäkin ollaan kaventamassa. Ja jos lähtee Suomen ulkopuolelle, ei suomalaisuudesta ole mitään hyötyä (paitsi ehkä Thaimaassa). Kukaan ei halua oppia suomea, emme ole äidinkielenä engantia puhuvia ja mm. täälläpäin Kiinaa ei juuri edes matkusta suomalaisia (ja jos niihin joskus harvoin törmää, odottavat he toisen suomalaisen auttavan, tulkkaavan ja opastavan heitä ilmaiseksi).

   • Reply nomad torstai, maaliskuu 22, 2012 at 04:46

    Nii, ja lisäksi Suomi on niin mielettömän kallis, että kansa vaan raataa niska limassa, jotta on rahaa kuluttaa.

 • Reply Veera Bianca torstai, maaliskuu 22, 2012 at 12:37

  Aivan ihana teksti ja kyllä muuten iski matkakuume!

 • Reply mirkki torstai, maaliskuu 22, 2012 at 12:56

  No tuota juu..en oikein tiedä missä maassa nuo mainitsemasi asiat olisivat niin superpaljon paremmin. Ainakin jos laitamme maailman maat järjestykseen niin hyvin monta maata jää taakse. Jos pari kolme maata löytyy maailmasta, jossa asiat ovat paremmin, niin eihän se tarkoita että Suomi on jotenkin läpensä paska. Olen minäkin täällä väkivallan uhriksi joutunut..mutta ei se tätä maata ole saanut vihaamaan. Se on ollut yksilön valinta, ja tuskin sillä tämän maan kanssa hirveesti on ollut tekemistä. Mitä terveydenhoitoon tulee niin täällä sentään ihmisarvo puhuu enemmän kuin raha..Toisin kun vaikka siellä Thaimaassa, missä juuri hiljattain tuttavieni ystävä meinattiin jättää kuolemaan, koska hän oli väärään maan kansalainen :(…Meillä on aika mieletön etuoikeus siinä, että me ylipäätään voidaan lähtee täältä pois jos huvittaa. Kaikista maista ei noin vaan lähdetäkään. Kaikista maista ei edes pääsisi kommentoimana tätä blogia :O. Sen verran oon reissannu kolmannen maailman valtioissa, että olisi suurta tyhmyyttä sen jälkeen valittaa omista oloistaan. Kyllä minäkin haluaisin väliaikaisesti muuttaa ulkomaille..mutta en siksi, että kuvittelisin jostain muualta löytyvän maanpäällisen paratiisin, vaan siksi, että joissain maissa vaan sattuu olemaan juttuja, jotka tällä hetkellä kiinnostavat. Mä en edes osaa arvioida maita sellasella hyvä maa-paska maa asteikolla, kun kaikista löytyy hyvät ja huonot puolensa. Se ihan riippuu siitä, mitkä asiat ovat itselle sillä hetkellä olennaisia. Nojoo Suomen byrokratia on mullekin suht veemäinen tällä hetkellä, koska sain yllättäen potkut töistä, mutta en voi saada työttömyyskorvausta (enkä saa opintotukea tai lainaa enää), koska mulla ei oo vielä maisterinpapereita.. Mutta. Elämä on.

 • Reply mirkki perjantai, maaliskuu 23, 2012 at 11:06

  Veera joo mullekin on iskenyt matkakuume ja tämä on harvinaista reissun jälkeen. Yleensä viihdyn pari kuukautta Suomessa, mutta nyt on eri fiilis. En oikein tiedä mistä se johtuu. Onneksi kesä tulee.

  • Reply nomad perjantai, maaliskuu 23, 2012 at 19:41

   No, vaikka Kiinassa yksi sairaalapäivä maksaa noin kymmenesosan siitä kuin Suomessa (ne tuet jo mukaan laskettuina). Ja se ”ihmisarvo” riippuu myös aika pitkälle siitä, mikä vaiva on.
   Monesti se, että ihmiset ei voi vapaasti matkustaa, johtuu myös siitä, että viisumin saanti voi olla täysin mahdotonta (otappa selvää, mitä vaikka mitä… hmmm, no tiedän taas enemmän kiinalaisista, mutta sanotaan nyt vaikka nepalilainen tarvitsee päästäkseen vierailemaan Suomessa.
   Tätä blogia pääsee kommentoimaan varmaan mistä maata tahansa. Ei kukaan vaivaudu blokkaamaan suomalaisia saitteja. Itse asun Kiinassa ja joo, youtube ja facebook ei toimi, mutta nekö ne on ihmisarvon mittareita.
   Ei sitä paratiisia mistäään löydy (ja jotkut meistä asuvat siellä pysyvästi), mutta en vaan pysty ymmärtämään kaikkea tätä nationalistista hapatustakaan.

 • Reply mirkki perjantai, maaliskuu 23, 2012 at 22:14

  Anteeks vaan mutta jos mun postauksessa on yks lause missä totean olevani onnellinen kotimaastani niin sekö on nationalistista hapatusta :D:D. Huhhuh. (Ja jotkut maat siis saattaa blokata tietyt blogipohjat eikä tietenkään erityisesti esim suomalaisa blogeja..)
  Mutta siis aika outo asenne että pitäis jotenkin alkaa tässä dissaamaan omaa kotimaataan :(.

 • Reply Saana tiistai, huhtikuu 3, 2012 at 18:54

  En vois olla enempään samaa mieltä noista! 😉 Löysin juuri tän blogin ja tosi kivalta vaikuttaa 🙂

 • Reply mirkki tiistai, huhtikuu 3, 2012 at 20:36

  No mutta kiva kun saavuit :). Tervetuloa. Väijyin vähän sun blogia, maukkaita kuvia siellä. Pitää tsekkailla ajan kanssa enemmänkin =).

 • Leave a Reply