Liberaalifundamentalismin häviö

Ihanaa, että ollaan tultu tähän pisteeseeen. Oletan, että vaalihössötys laantuu laantuu pian ja taas on hetkeksi rauha maassa. Sitten pitää kansalaisten keksiä uusia aiheita mistä väitellä ja millä salakavalasti nostaa omaa statustaan ja painaa toisin ajattelevia ihan pikkusen vaan alemmaksi. Kollektiivista itsetuntoa nostattanut haavistolaisilmiö taisi kääntyä lopulta itseään vastaan (vaalituloksen kannalta). On se vaan kummallinen ilmiö olla niin muka-suvaitsevaista ja samalla leimata kaikki Niinistön kannattajat kovasydämisiksi rahanahneiksi porvareiksi ja levitellä ilkeyksiä ja pilakuvia ympäri nettiä.

Sen vaan sanon, että ihmiset voisivat itse alkaa taistelemaan asioiden puolesta, jotka näkevät tärkeäksi. Emme me tarvitse ketään tiettyä henkilöä presidentiksemme voidaksemme elää tiettyjen arvojen mukaan. Mitä se edes itseasiassa hyödyttää, että yksi ihminen puhuu kauniita sanoja suvaitsevaisuudesta tai syrjäytymisen vaaroista, jos kukaan ei ole valmis muuttamaan asenteitaan tai tekemään asioille mitään? Surettaa vähän Haaviston puolesta, että osa hänen kannattajistaan on tehnyt hänelle antivaalityötä. Jos kannattajat olisivat osoittaneet sanoin ja teoin oikeasti olevansa suvaitsevaisia ja kaikkea sitä, mitä Haavisto kertoo edustavansa, niin ehkä vaalin tulos olisi ollut tänään toinen. Mutta kun oli kyse tällaisesta hipsteri-ilmiöstä, niin saa nähdä seuraako tästä oikeasti jotain konkreettista hyvää vai onko taas hypetetty jotain vaan hypettämisen ilosta. Itse toivon, että pehmeät arvot nousevat kunniaan tässä maassa. Mutta se on kiinni sinusta ja minusta, ei mistään muusta. Me muodostamme tämän maan yhdessä, keikkui siellä keulakuvana sitten kuka tahansa.

 

P.S. TJ 6 sitähän sää kysyit.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Ellen M sunnuntai, maaliskuu 11, 2012 at 20:34

    Hih! Mun kännykästä löytyy foto ihan samasta tekstistä ko vessan ovesta! 🙂

  • Reply mirkki sunnuntai, maaliskuu 11, 2012 at 21:13

    Hehe joo tuol on hyvii vessatekstei oon niitä enemmänki joskus kuvaillu :P. Ei pärjää ihan Yliopiston päärakennuksen vessakirjotuksille mut kuitenki :D.

  • Leave a Reply