Songkran – Vuosi vaihtuu huhtikuussa

Tänään juhlitaan kiinalaista uutta vuotta. Helsingissäkin taisi olla jonkunlainen ilotulitus Töölönlahdella. Minä inspiroiduin uusi vuosi -teemasta ja ajattelin palata hetkeksi viime vuotisen thimaalaisen uuden vuoden eli Songkranin tunnelmiin.

Songkran Thaimaa

Songkran Thaimaa

Songkran Thaimaa

Songkran Thaimaa

Songkran Thaimaa

Ajattelin, että olisi kiva kokea Songkran kerran elämässä. Nyt ajattelen, että oli kiva kokea Songkran kerran elämässä ja se riittää minulle erittäin hyvin. Vesisota kestää kaupungista riippuen 3-7 päivää. Itse olimme Songkranin puoliksi Chiang Maissa ja puoliksi Bangkokissa. Yhden päivän jälkeen olin jo kovin uupunut, enkä käsitä, miten ihmiset jaksavat tuota meininkiä päivästä toiseen. Huh. Niskaan kaadettu jäävesisangollinen ei ole millään tavalla mieltäylentävä kokemus, etenkään, jos on kipeä ja väsynyt ja ulkona ei paista aurinko… Luulin etukäteen, että turnauskestävyyteni olisi ihan hyvä, mutta ahdistuin kyllä melkolailla tuosta kaaoksesta.

Songkran Thaimaa

Songkran Thaimaa

Songkranin aikana liikenneonnettomuustilastot räjähtävät. Lienee selvää, että kun kaikki ovat liikkeellä samaan aikaan ja vesi lentää holtittomasti joka suuntaan, on sillä seurauksensa. Onneksi selvisimme lopulta ehjänä tuosta hulluudesta. Täytyy sanoa, että harvoin menee hermot noin totaalisesti. Kaiken kruunasi Songkarnin viimeinen päivä, jolloin luulin selvinneeni suhteellisen kuivana välttelemällä pahimimpia alueita ja juoksemalla karkuun jokaista.. Ehdin jo tuuletella, että ei tarvinnut kastua ja olla kylmissään. Saapuessamme tuktukilla hotellin pihaan kaadettiin koko tuktuk täyteen vettä. Game over. Turha luulla, että Songkraniin voisi osallistua puolittain. Se on kaikki tai ei mitään.

Songkran

Songkran Thaimaa

Songkran Thaimaa

Onko täällä muita, jotka ovat olleet Kaakkois-Aasiassa Songkranin aikaan? Olisi hauska kuulla muiden tarinoita maailman övereimmistä vesisotajuhlista.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply