Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vähäks noloo joku Thaimaa!

Bangkok Thaimaa

Thaimaahaan matkustamista joutuu usein perustelemaan ja selittelemään. Ei ole ok matkustaa maahan, johon ”kaikki” matkustavat. Thaimaahan on yhtä suurta Phuketia ja Pattayaa eikä siellä voi tehdä mitään muuta kuin kitata litratolkulla Changia ja hyväksikäyttää hyvällä omallatunnolla nuoria tyttöjä..tai poikia…taityttöpoikia. Pitäisi kulkea tallaamattomia polkuja ja olla niin ug ja og että maanpintaa ei ole näköpiirissäkään. Kuulostaako tutulta?

Bangkok Thaimaa

Ai onko Thaimaassakin trendikkäitä ihmisiä? Sehän on pelkkä turistimassamaa! Asuuko siellä joku oikeesti ?

Bangkok Thaimaa

Olen kuullut ihmisten avautuvan siitä, miten he eivät ikinä eivätkä varsinkaan milloinkaan aio matkustaa Thaimaahan. Jos Kaakkois-Aasiaan joskus vahingossa eksyy, niin pitää valita maa, josta Helsingissä ei ole kukaan koskaan kuullutkaan. Pahinta olisi, jos tapaisi jonkun SUOMALAISEN reissullaan. Olisi traagista joutua puhumaan omaa kieltä kun on trävelläämässä. Pakko mainita, että olen onnistunut viettämään useita viikkoja Thaimaassa ilman, että olen tavannut ketään suomalaista – jopa paikoissa, jotka lasketaan turistikohteiksi (turisti, tuo kirosanoista kamalin). Toisaalta, olen myös toisinaan tavannut suomalaisia. Ja se on ollut mukavaa. On oikeasti ihan virkistävää puhua välillä sitä kieltä, jota osaa puhua ja jota keskustelukumppani ymmärtää.

Bangkok Thaimaa

Joudun myös usein selittämään, miksi ihmeessä matkustan Thaimaahan, vaikka olen ollut siellä aiemminkin. Maailmassa kun on vielä paljon nähtävää, No shit, really? Minulla on monia paikkoja, joihin aion reissata lähivuosina. Se ei kuitenkan poista sitä tosiasiaa, että tykkään viettää aikaa paikassa, jossa tykkään viettää aikaa. Loogista?

Bangkok Thaimaa

Miksi minun sydämeni on jäänyt tähän maahan? Kaikki kauniit rannat ja ystävälliset ihmiset ja huikeat Pohjois-Thaimaan maisemat ansaitsisivat oman postauksensa – ja ehkä tulevat sellaisen saamaankin. Keskityn nyt kuitenkin tähän kaupunkiin, josta palasia näkyy tämän postauksen valokuvissa. Minä pidän Bangkokin väreistä. Minä pidän kontrasteista Bangkokissa. Minä rakastan sitä, että saan eksyä Jatujakin sokkeloihin ja raahautua viimeisillä voimillani läheiseen puistoon lepäämään päivän päätteeksi. Rakastan katsella auringonlaskua jokirannassa. Rakastan piknikretkiä puistoihin. Nautin siitä, että saan ihmetellä hipstereiden määrää fashionweekillä. Nautin siitä, kun saan seurata kiljuvaa teinityttölaumaa paikallisen poikabändin esiintyessä. Nautin niistä iänikuisista akustisista coverbiiseistä Khao Sanin yössä. Muistan koko loppuelämäni sen, kun pääsin tapaamaan kummityttöäni, joka asuu Bangkokin slummissa. Muistan koko loppuelämäni Songkranin, jolloin itse olin kipeä, kylmissäni, kovin väsynyt ja hyvin haluton kastumaan. Muistan koko loppuelämäni hetken, jolloin tajusin, että kaupungissa on maanjäristys ja olen 35. kerroksessa. Tulen kantamaan monet hetket mukanani loppuelämäni.

Tatuointi Thaimaa

Tämän tatuoinnin otin hieman extempore vuonna 2009 Khao Sanilla. Kliseistä, eikö?

Haluan lähitulevaisuudessa myös muuttaa muutamaksi kuukaudeksi asumaan Bangkokiin. Tämän ihmiset tuntuvat jostain syystä hyväksyvän paremmin, kun reissaamisen tässä maassa. Jos ruudun takana on joku muu joka rakastaa Thaimaata, niin ilmiantakaa itsenne. Ironista on tuntea itsensä yksinäiseksi asian takia, jonka väitetään olevan mainstream. Ja hei, seuraavan kerran olen maisemissa 11.2–6.3. Jos joku on mestoilla, niin sanotaan moi, jos törmätään.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Teea torstai, 19 tammikuun, 2012 at 21:46

  Tosi hyvä kirjoitus Thaimaasta tai ylipäätään matkustelemisesta kohteisiin joista on tullut suomalaisille tuttuja! Olen itse käynyt maassa vain
  kerran, syksyllä 2009, mutta haluan ehdottomasti palata vielä
  toistekin. Sellaisen egon pönkityksen ns. cooleilla matkakohteilla
  voi jättää omaan arvoonsa.

  • Reply mirkki torstai, 19 tammikuun, 2012 at 22:20

   Kiitos:). Joo se on kyllä kumma kun joka asian suhteen pitää olla super ug. Olen kyllä matkustanut myös paikoissa, joissa ihmiset eivät ole koskaan ennen nähneet valkoihoista, mutta ei se ole mikään itseisarvo minun mielestäni. Arvokkaita kokemuksia toki nekin.

 • Reply lintsi perjantai, 20 tammikuun, 2012 at 00:13

  Loistava kirjoitus!! Sama pätee myös useaan muuhunkin maahan ja kohteeseen. Thaimaassa en itse ole koskaan käynyt, mutta joskus vielä aion sinne suunnata! Luulenpa, että aion jatkossakin lukea blogiasi 🙂

 • Reply mirkki perjantai, 20 tammikuun, 2012 at 08:13

  Joo pätee kyllä moneen muuhunkin kohteeseen ja jopa varmasti moneen muuhun asiaankin. Kuten musiikkimakuun. Miettikääpä miten laitonta on pitää musiikista jota ”massat” kuuntelevat :D. Ja jee jee joo kivaa jos mä saan lukijoita tänne, kirjottelen kyllä muistakin kohteista ja aiheista myös (=. Vaikka ajatukset onkin taas kerran jo siellä Aasian auringon alla. Ei sillä että meilläpäin laskettais mutta TJ 22. Jei.

 • Reply rianna perjantai, 20 tammikuun, 2012 at 13:44

  Todella hyvä kirjoitus minulle yhä niin rakkaasta Bangokista! Asuin aikanani Bangokissa puoli vuotta mistä syystä rakkaus Thaimaata kohtaan ei ole sammunut (vaikka luonnollisesti maailmassa on tuhatmäärin ihania/mielenkiintoisia kohteita) ja välillä on turhauttavaa joutua selittämään ihmisille (jotka ovat olleet Phuketissa 2 vko tai jonka Martti-eno on kyllä kertonyt millaista Pattayalla on) mikä Thaimaasta tekee erikoisen tai matkustamisen ja olemisen arvoisen.

  Kirjoitustyylisi on loistava ja blogisi vaikuttaa ehdottomasti tutustumisen arvoiselta!

  • Reply mirkki perjantai, 20 tammikuun, 2012 at 14:07

   Kiitos kauniista sanoista Rianna :)!! Voi puoli vuotta Bangkokissa. Voisin kyllä itsekin toteuttaa saman jossain vaiheessa. Siinä ajassa ehtisi oppia jo hiukan kieltäkin. Ja jee kiva kannattaa pysyä kuulolla. On ihanaa, että on aikaa vihdoin taas omiin kirjotusjuttuihin. Palautin gradun viime viikolla ja se se söi aikaa kaikilta tärkeämmiltä (siis mun mielestä kivemmilta eli suomennettuna tärkeemmiltä) kirjoitusprojekteilta. Nyt moikkaamaan Marinellaa ja muita Rantapalloilaisia messuille ja etsimään uusia bloggausaiheita. Jei.

 • Reply rva ruusunen perjantai, 20 tammikuun, 2012 at 19:01

  Ihana! 🙂 Ja komppaan sua niin täysin. <3

  Kiitos muikeesta päivästä, laitan sulle kuvia tulemaan! Ja tässä tää sulle ommattu: https://www.rantapallo.fi/kaukokaipuu/2012/01/20/terveiset-blogiloungesta/

  Nähdään pian!

  • Reply mirkki perjantai, 20 tammikuun, 2012 at 20:47

   <3. C u.

 • Reply bella lauantai, 10 maaliskuun, 2012 at 01:04

  Huomasin tän ja koko blogin vasta nyt, mut siis ilminannan itteni!
  Olin koko viime syksyn, reilu kolme kuukautta Bangkokissa vaihdossa, ja nyt on vaan niin haikee fiilis. Ehdottomasti elämäni paras päätös lähteä sinne. Mut ei se auta ku alkaa suunnittelee uutta reissua vaan, ja vaikka olin noin kauan niin tuntuu silti et vaikka mitä jäi näkemättä. Tästä sun blogistaki tulee mieleen niin kivoja muistoja ku kerrot kaikkea Bangkokista 🙂

 • Reply mirkki lauantai, 10 maaliskuun, 2012 at 10:25

  Ciao bella!!
  No ihan varmasti tollasessa kaupungissa jää vaikka mitä näkemättä kolmen kuukauden jälkeen. Ite oon asunu Helsingissä kohta 8 vuotta ja en oo ees täällä nähny varmaan puoliakaan :D. Ei muuta ku uutta reissua putkeen. Bangkokiin saa onneks usein aika halvalla lentoja niin sinne on helppo lähteä. Mä kans suunnittelen et vois täs vuoden sisään pariks kolmeks kuukaudeks sinne muuttaa. Katotaan minne tie vie. Maailmassa on kyllä liian monta siistiä paikka ja tekis mieli olla kaikkialla samaan aikaan :P.

 • Leave a Reply